Bildirim
samsung d7000 ile d8000 arasında ne fark var?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bende merak ediyorum dogrusu tv alacam bi karar versem :) -
nasıl bi forum! hiç mi bilip yazacak yok.bilgi alışverişi de yapılmıyor. -
Sanıyorum aralarında mhz farkı var.. Tam bilmiyorum ama duyduklarıma göre öyle.. Samsung'un birde servis sıkıntısı olmasa tam süper olur -
belkide bu yuzden 6 aydır bi tv alamadım -
çok başarılı bir cevap sayılmaz ama 5 gün önce alıcaktım o tv'yi 40inç dediğin soruyu sordum sadece 8000 krom kasa diğeri cam cevabını almıştım. :) -
Samsung Avrupa sitesinden D7000 ve D8000 bütün özellikleri karşılıklı kıyaslandığı zaman aralarında sadece aşağıdaki farklar görülmektedir;
D7000 : SİYAH KASA D8000: GÜMÜŞ KASA
D7000: 14,4 kg stand ile D8000: 14,3 kg stand ile
D7000: Eco Mark: Planet First D8000: Eco Mark: Eco Flower
Extradan D8000 modelinde; Light Effect (Işık Efekti) bulunmaktadır. -
IŞIK EFEKTİ NE OLAKİ? -
quote:
D8000 de micro dimming + var iken D7000 de mico dimming den bahsedilmiş avforums da(sadece amerikada, avrupada bu fark da yokmuş). Aradaki farkın sadece görünüş ve micro dimmingdeki plus farkı olduğu söyleniyor şimdilik.
Bu arada iphone uygulaması ile wireless bağlanılarak iphonedan klavye ile yazıları yazmak da mümkün oluyormuş bu tv ler ile
edit: sadece bu tv de degil desteklenen pek çok model mevcutmuş.
karşılaştırma:
quote:
http://translate.google.com.tr/translate?js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=en&tl=tr&u=http%3A%2F%2Freviews.cnet.com%2F4504-6475_7-0.html%3Fid%3D34503716%26id%3D34468172&act=url
-
isik efekti samsung ambleminin isikli olmasi demektir. -
sadece d8000'in dış çerçevesi titanyumdur ve samsung yazısı ışıklıdır başka hiç bi farkı yoktur fakat bu hafta d7090 gelecek ülkenize onun bi farkı olurmu bilemem -
bugün gold la görüştüm müşteri temsilcisinin söylediğine göre tek fark d8000 çerçevesi metalik d7000 ise cam mış sitesinde baktığıma görede sizin dediğiniz farkları buldum sadece eğer başka bi farkı varsa lütfen bilen biri paylaşsın sonuçta büyük paralar veriyoz bu aletlere verdikten sonra pişman olmayalım
ayrıca tm1180 kumandaları varmış bunlar 9 serisindeki kumandalar mı?
bilenlerden cevap bekliyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi summi -- 7 Haziran 2011; 18:58:41 > -
Bilen birisi aradaki net farkları yazabilir mi? 7000 satın almayı planlıyorum 8000 modelinde de gözüm var. Almaya değer bir fark var mı? Samsung'un sitesinde bile net bir bilgi yok. Hangi satıcıya sorsam net bir bilgi veremiyorlar. Hatta o kadar yaratıcı sallamalar yapanlar var ki ağzım açık dinliyorum onları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9700 -- 2 Aralık 2011; 12:29:31 > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: 9700
Bilen birisi aradaki net farkları yazabilir mi? 7000 satın almayı planlıyorum 8000 modelinde de gözüm var. Almaya değer bir fark var mı? Samsung'un sitesinde bile net bir bilgi yok. Hangi satıcıya sorsam net bir bilgi veremiyorlar. Hatta o kadar yaratıcı sallamalar yapanlar var ki ağzım açık dinliyorum onları.
Çerçeve hariç fark yok. -
quote:
Yukardaki kıyaslama tablosu Amerika için geçerlidir. Avrupada farklı donanımlı D8000 ve D7000 satıldığı için yukardaki tablo geçerli değildir. Ayrıca tablo kıyaslaması teknik bilgiden ziyade fiziksel farklılıkları belirttiği için çok faydalı olmayabilir.
Daha önce D2011 serisi başlığına yazdığım mesajı buraya ekliyorum. Sonuç yine değişmeyecektir. Hala "sadece kasa farkı var" diyen çıkacaktır.
Samsung yedek parçalarını satan bir internet sitesinde D8000 için 2 tane farklı panel sipariş kodu var.
-------------------------------------------------
Arkadaşlar ,
Daha önceki sayfalarda da defalarca D7000 ile D8000 arasındaki farklar konuşulmuştu. Onları da okursanız faydalı olabilir.
Öncelikle herhangi iki tvye "aynı sadece kasa farkı var" diyebilmek için
1. İki tvde de aynı panel kullanılmalıdır
2. İki tvde de aynı anakart kullanılmalıdır.
3. İki tvde de aynı yazılım olmalıdır
4. İki tvde aynı ayarlarda (servis menüsü değerleri, ayarları , parametreleri) çalışmalıdır
Şimdi bu bilgilere sahip kim varsa ona sorun ve doğru cevabı alın. Diğer tüm konuşmalar toplumsal hastalığımız olan "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" 'tan kaynaklanan bilgi kirliliğidir.
1. Samsung servis dökümanları bir şekilde internete yayılıyor. Özellikle Rus ve Doğu Blok'u sitelerinde bu dökümanlar çıkınca veya başka yerde denk gelirsem o zaman Techinical Specification.pdf dosyasında tvde kullanılan panelin özelliği ve sipariş kodu/numarası yazar. Eğer D7000 ve D8000 için aynı panel sipariş numarası varsa panelleri aynıdır diyebiliriz. Bilmeden tahminle aynıdır diyemeyiz.
D8000 ve D7000 paneller 200-240 hz arasında çalışacak şekilde üretilmiştir. Avrupa için otomatik olarak 200 , Amerika için ise 240 hz olarak yani 50hz ve 60hz katı olacak şekilde çalışır. Bunu yazılım üzerinden tv kendisi ayarlar. 800 hz panelin bizim monitörlerden bildiğimiz refresh rate değeri değildir. 200-400-800 değeri hızlı görüntüdeki başarıyı ifade eden CMR değeridir. Refresh rate olarak algılandığı ve ticari kandırmaca oluşturduğu için firmalar ses çıkartmıyor. Aşağıdaki 55D8000 servis menüsündeki rakamların açılımı :
55A2UF8E
55", Samsung üretimi panel , 200 hz, led aydınlatma, Full HD(1920x1080 çöznürlük) 8 serisi tv
2. D7000 ve D8000 Samsung üretimi Arm tabanlı Genova (Genoa-P) işlemcisi kullanıyor. Yazılımlarındaki T-GAP... işlemci adından geliyor. D6xxx ise Genova-S tipi şlemci kullanıyor Anakart üzerinde başka değişiklik olup olmadığı ben bilmiyorum. İnternette sadece söküm-dağıtım ( tear down) yapılmış D8000 modelini gördüm. Eğer D7000 ve D8000 model tvlerin arka kapağı sökülmüş halini bulursanız anakartlarının aynı olup olmadığına bakabiliriz.
"Micro Dimming Plus" denilen arka ışık kısmayı özel bir çiple yapma özelliğin Amerikadaki modellerde olduğunu biliyoruz. Avrupadaki modellerde olup olmadığını ben bilmiyorum. Sadece İngiltere Samsung'a mail atan birisine gelen cevabı okumuştum. Cevapta Micro Dimming Plus çipi olmadığı yazılmıştı. İnternette her yazılana birkaç yerde daha görmediğiniz sürece inanmamakta fayda var. Tvlerin kutusu ve Samsungun internet sitelerindeki özelliklerinde Avrupa modellerinde olmadığı yönünde kanaat oluşturacak durum var. Kanaat ile kesin bilgi arasında fark vardır.
3. İki tv de tamamen aynı yazılımı kullanmıyor. Yazılımları birbirine yakın ama aynı değil. Yazılımları içinde 1008 yazılıdımda 57 , 1017 yazılımında ise 58 tane farklı dosya var. Bunlardan birisi exeDSP denilen tvnin çalışan ana yazılımı. Windowstaki Explorer.exe gibi düşünebilirsiniz.
4. Samsung servis menüsü değerlerini her modelde değişik tutar. Genel prensibi bu yöndedir , ama isterse bozabilir incelemeden ezbere konuşmamak gerekir. Eğer D7000 ve D8000 lere ait tüm servis menüsü fotolarını bir yerde bulursanız veya sizler foruma eklerseniz o zaman aynı olup olmadığına bakabiliriz.
D8000 ve D7000 modellerini test yapan sitelere sürekli bir konuya dikkat ediyorum . D8000lerin kalibrasyon öncesi değerleri (kalibrasyon cihazı ile ayar yapmadan önce alınan ilk değerler , açıklamasında "pre calibration" yazan grafikler) D7000 'e göre daha iyi. Kalibrasyon yapınca iki tvde doğru renk değerlerine geliyor ama ayar yapılmadan önce , başlangıçta hep bu fark var ve D8000 daha iyi . Sanki daha iyi olsun diye önceden ayarlama yapılmış gibi duruyor. Albani hocamız da bunu eski sayfalarda yazmıştı.
Aralarında sadece kasa farkı var dediğimiz eski yılların B650 serisi (B650-B652-B653-B654) ve C650 serisi (C650-C652-C653-C654) gibi modellerde bile hafıza büyüklüğünde farklar olabiliyordu. Samsung tüm imalat detaylarını paylaşmak mecburiyetinde değil , ne yazik ki bu bilgi eksikliğine sebep oluyor.
Yine D8000 ile D8005 ve D8090 modelleri Avrupa kıtası için üretilmiş fakat farklı ülkelerde satışa sunulan modelleridir. Bunların aynı olduğunu kabul ediliyor ama Samsungun işine akıl sır ermez. D7000 için de aynı seriye ait benzer farklı model kodu ile satılan modeller var.
D6000 ile D6500 arasındaki 6000-6100-6200-6390-6500 gibi ara modellere de aynıdır diyemeyiz. Bunların arasında anakart , yazılım ve panel farkları vardır. Bibirinine çok yakındırlar ama aynı değildirler. Tüm D6000 modeli bile aynı değildir çünkü farklı firmalardan alınan panel kullanıldığı için hızlı sahnelerde başarı , kontrast , açılı izleme ve renk değerlerinde farklar vardır.
D6500 , D6510, D6530 , D6540 arasında sece kasa rengi (siyah , beyaz , gri çerçeve) diye kabul ediyoruz. Aynı yazılım , aynı anakart ve panel kullanıyorlar. Servis menüsü numaraları farklıdır ve sensörü etkilediği için ön çerçeve ayarı farklıdır.
2010 modeli olan C6000 tvlerde 2 adet farklı işlemci ve yazılım var. Birisi Samsung diğer 5 serilerinde kullanılan MStar firmasının işlemcisi. C630 ve C530, C550 modellerde de aynı farklılık durumları var.
Samsungun Amerika , Avrupa, Asya kıtalarına sattığı tvlerde donanım, yazılım , panel kalitesi , tvnin yanında verilen aksesuar farkı var. Yani Amerika modeli ile Avrupa modeli aynı olacak diye bir şart yok. Sadece Amerika için ürettiği tvler var. Sadece farklı model numarası ile Avrupa ve Amerikada satılan aynı tvleri yine var.
Eğer bu farklara , belirsizlik/bilinmeyenlere rağmen iki tv aynı arada sadece kasa farkı var diyorsanız o zaman D800 ve D7000 aynı tvdir. Hatta D8000 -D7000- D6xxx modelleri aynı olduğu gibi Samsung , Lg, Sony farklı markaların tvleri de aynıdır çünkü hepsinde kasa farkı var. Tosun Paşanın dediği gibi " Sen de paşasın , ben de paşayım , hepimiz paşayız."
-
Teknik olarak fark olduğu ortada kasa farkı haricinde işlemci, görüntü kalitesi, uydu alıcısı kalitesi, tarayıcı farkı, donanım farkı ve her hangi bir özellik farkı gibi bir fark var mı? Arada 500TL gibi bir fark var. Bu farkı verip almaya değecek bir fark var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9700 -- 4 Aralık 2011; 0:34:26 > -
D7000'deki input lag olayı nasıl?
sorunsuz online call of duty veya pes 2012 oynayabilir miyiz?
-
pek bi fark yok -
quote:
Orijinalden alıntı: ender123
quote:
Yukardaki kıyaslama tablosu Amerika için geçerlidir. Avrupada farklı donanımlı D8000 ve D7000 satıldığı için yukardaki tablo geçerli değildir. Ayrıca tablo kıyaslaması teknik bilgiden ziyade fiziksel farklılıkları belirttiği için çok faydalı olmayabilir.
Daha önce D2011 serisi başlığına yazdığım mesajı buraya ekliyorum. Sonuç yine değişmeyecektir. Hala "sadece kasa farkı var" diyen çıkacaktır.
Samsung yedek parçalarını satan bir internet sitesinde D8000 için 2 tane farklı panel sipariş kodu var.
-------------------------------------------------
Arkadaşlar ,
Daha önceki sayfalarda da defalarca D7000 ile D8000 arasındaki farklar konuşulmuştu. Onları da okursanız faydalı olabilir.
Öncelikle herhangi iki tvye "aynı sadece kasa farkı var" diyebilmek için
1. İki tvde de aynı panel kullanılmalıdır
2. İki tvde de aynı anakart kullanılmalıdır.
3. İki tvde de aynı yazılım olmalıdır
4. İki tvde aynı ayarlarda (servis menüsü değerleri, ayarları , parametreleri) çalışmalıdır
Şimdi bu bilgilere sahip kim varsa ona sorun ve doğru cevabı alın. Diğer tüm konuşmalar toplumsal hastalığımız olan "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" 'tan kaynaklanan bilgi kirliliğidir.
1. Samsung servis dökümanları bir şekilde internete yayılıyor. Özellikle Rus ve Doğu Blok'u sitelerinde bu dökümanlar çıkınca veya başka yerde denk gelirsem o zaman Techinical Specification.pdf dosyasında tvde kullanılan panelin özelliği ve sipariş kodu/numarası yazar. Eğer D7000 ve D8000 için aynı panel sipariş numarası varsa panelleri aynıdır diyebiliriz. Bilmeden tahminle aynıdır diyemeyiz.
D8000 ve D7000 paneller 200-240 hz arasında çalışacak şekilde üretilmiştir. Avrupa için otomatik olarak 200 , Amerika için ise 240 hz olarak yani 50hz ve 60hz katı olacak şekilde çalışır. Bunu yazılım üzerinden tv kendisi ayarlar. 800 hz panelin bizim monitörlerden bildiğimiz refresh rate değeri değildir. 200-400-800 değeri hızlı görüntüdeki başarıyı ifade eden CMR değeridir. Refresh rate olarak algılandığı ve ticari kandırmaca oluşturduğu için firmalar ses çıkartmıyor. Aşağıdaki 55D8000 servis menüsündeki rakamların açılımı :
55A2UF8E
55", Samsung üretimi panel , 200 hz, led aydınlatma, Full HD(1920x1080 çöznürlük) 8 serisi tv
2. D7000 ve D8000 Samsung üretimi Arm tabanlı Genova (Genoa-P) işlemcisi kullanıyor. Yazılımlarındaki T-GAP... işlemci adından geliyor. D6xxx ise Genova-S tipi şlemci kullanıyor Anakart üzerinde başka değişiklik olup olmadığı ben bilmiyorum. İnternette sadece söküm-dağıtım ( tear down) yapılmış D8000 modelini gördüm. Eğer D7000 ve D8000 model tvlerin arka kapağı sökülmüş halini bulursanız anakartlarının aynı olup olmadığına bakabiliriz.
"Micro Dimming Plus" denilen arka ışık kısmayı özel bir çiple yapma özelliğin Amerikadaki modellerde olduğunu biliyoruz. Avrupadaki modellerde olup olmadığını ben bilmiyorum. Sadece İngiltere Samsung'a mail atan birisine gelen cevabı okumuştum. Cevapta Micro Dimming Plus çipi olmadığı yazılmıştı. İnternette her yazılana birkaç yerde daha görmediğiniz sürece inanmamakta fayda var. Tvlerin kutusu ve Samsungun internet sitelerindeki özelliklerinde Avrupa modellerinde olmadığı yönünde kanaat oluşturacak durum var. Kanaat ile kesin bilgi arasında fark vardır.
3. İki tv de tamamen aynı yazılımı kullanmıyor. Yazılımları birbirine yakın ama aynı değil. Yazılımları içinde 1008 yazılıdımda 57 , 1017 yazılımında ise 58 tane farklı dosya var. Bunlardan birisi exeDSP denilen tvnin çalışan ana yazılımı. Windowstaki Explorer.exe gibi düşünebilirsiniz.
4. Samsung servis menüsü değerlerini her modelde değişik tutar. Genel prensibi bu yöndedir , ama isterse bozabilir incelemeden ezbere konuşmamak gerekir. Eğer D7000 ve D8000 lere ait tüm servis menüsü fotolarını bir yerde bulursanız veya sizler foruma eklerseniz o zaman aynı olup olmadığına bakabiliriz.
D8000 ve D7000 modellerini test yapan sitelere sürekli bir konuya dikkat ediyorum . D8000lerin kalibrasyon öncesi değerleri (kalibrasyon cihazı ile ayar yapmadan önce alınan ilk değerler , açıklamasında "pre calibration" yazan grafikler) D7000 'e göre daha iyi. Kalibrasyon yapınca iki tvde doğru renk değerlerine geliyor ama ayar yapılmadan önce , başlangıçta hep bu fark var ve D8000 daha iyi . Sanki daha iyi olsun diye önceden ayarlama yapılmış gibi duruyor. Albani hocamız da bunu eski sayfalarda yazmıştı.
Aralarında sadece kasa farkı var dediğimiz eski yılların B650 serisi (B650-B652-B653-B654) ve C650 serisi (C650-C652-C653-C654) gibi
Samsung forumda verdigim cevabın aynısını yine vereyim :)
İki tv de aynı paneli kullanmaktadır.
İki tv de arm cotex a9 işlemciyi kullanmaktadır.
İki tvnin de goruntu kalitesi aynıdır. Kullanılan titanyum fiyat farkı oluşturmaktadır. Artık anlayın bunu... Ülkemizde satılan d8000 modelinin d7000'e zerre kadar goruntu üstünlüğü yoktur.
Söylediklerime inanmayanlar samsung Kore'ye, uk'ye ve Almanya ya mail atabilirler. Aynı gün cevap donuyorlar. İngilizcesi yeterli olmayanlar benden hazır yazılmış metni alabilir.
Adamlar fark yok diyor. Ama d8000 sahipleri var diyor. Kimbilir, belki bizim d8000 kullanıcıları üreticilerden daha iyi biliyordur.
Asıl problem bu degil zaten tvlerde. Vatandan geçen indirimde aldığım Tv'yi ışık sızması ve clouding nedeniyle iade ettim. Son indirimde internetten aldım, Tv'yi actım; daha beter çıktı. 7 günlük cayma hakkını kullandım, bugun değiştirdim ve 3. televizyonda neredeyse sıfır clouding ve ışık sızması çıktı. Yani 3 televizyondan sadece 1 tanesi doğru düzgün çalışıyor. Bu ne bicim firmadir böyle?
Benzer içerikler
- saba televizyon alınır mı
- input lag test
- samsung 55q80d
- senna tv alınır mı
- lg mi samsung mu
- huawei televizyon
- en iyi televizyon markası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X