Şimdi Ara

Samsung'dan dönüş sinyali: Galaxy S26 için Exynos 2600 geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung'dan dönüş sinyali: Galaxy S26 için Exynos 2600 geliyor
    Samsung'un uzun süredir geliştirmekte olduğu Exynos 2600, Galaxy S26 serisinde yeniden sahne alabilir. Güney Kore merkezli raporlara göre, Samsung Foundry'nin 2nm verimlilik oranı %40 seviyesini geçmiş durumda, bu da geçen yılki %20-30 aralığına kıyasla önemli bir sıçrama anlamına geliyor.​​​​​​ 

Exynos 2600 Galaxy S26 serisinde geri dönebilir

Kaçıranlar için Exynos 2500 ile yaşanan başarısızlık, Samsung'un Galaxy S25 serisinde sadece Snapdragon 8 Elite'e yer vermesine neden olmuştu. Bu süreçte ise Exynos 2500 rekabete dahil olamadı. Ancak Samsung, Exynos 2600 ile bu durumu tersine çevirmeyi hedefliyor.

Exynos 2600'ün 2nm GAA (Gate-All-Around) süreciyle üretileceği ve Kasım ayında seri üretime girmesi bekleniyor. Dolayısıyla bu zamanlama tutturulabilirse, Exynos 2600’ün Galaxy S26 serisinde, özellikle Galaxy S26 ve S26 Plus modellerinde yeniden kullanılmasını sağlayacak. Ancak bunun için halen sektör standardı olan %60-80 seviyesine çıkılması gerekiyor.

Ayrıca Bkz.Exynos 2600 başka bir isimle gelebilir: Samsung, Exynos markasını terk mi ediyor?

Raporlara göre Samsung'un MX Business birimi bu süreçte temkinli hareket ediyor. Öyle ki nihai karar öncesinde Exynos 2600'ün performansı, enerji verimliliği ve üretim kararlılığı detaylı biçimde analiz edilecek. Zira bu yonganın Galaxy S26 ailesinde yer alması sadece teknik başarı değil, aynı zamanda stratejik ve finansal bir karar olacak.

Diğer yandan, Samsung Foundry’nin 2nm süreçte rakipleri olan TSMC ve Intel'i geride bırakabilmesi halinde, şirketin yarı iletken güvenilirliğinde yeni bir sayfa açılabilir. Exynos 2600’ün başarılı bir şekilde pazara sunulması, sadece mobil işlemci pazarında değil, Samsung’un genel yonga stratejisinde de belirleyici olacak.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/04/12/yield-rate-for-2nm-exynos-2600-exceeds-40-could-be-a-part-of-galaxy-s26-series/

• ben bu exynos ile snapdragon olayini anlamiyorum. her ikisinde de arm cekirdekleri mevcut o halde neden bu snapdragon israri

mesela Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ile Exynos 2400 performans cekirdekleri birebir ayni, sacece 0.1 ghz hiz farki var.
    ustelik 8 e 10 cekirdek farki ile samsung daha fazla coklu cekirdek performansi veriyor
  • Hasssss ! ...

• S26 serisini pas geçeceğiz anlaşılan.

• Gören de iyi bir şey zannedecek 😂 Tüketici tam tersini istiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • S25 serisine geçmeyen herkes bir an önce geçsin o zaman. Belliki S26 serisini es geçeceğiz.

Şu anda S24 kullanıyorum ve mobil veride şarjı çok hızlı tüketiyor. 3 saat ekran süresi veriyor, bu kabul edilebilir değil. Wi-Fi'da bütün cihazlar 6-8 saat ekran süresi veriyor. Bir daha kolay kolay Exynos'a bulaşmam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • taraftarligi bikenara bırakır performans ve verimlilik tatmin ederse kimse pas gecmez .

• ben bu exynos ile snapdragon olayini anlamiyorum. her ikisinde de arm cekirdekleri mevcut o halde neden bu snapdragon israri

mesela Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ile Exynos 2400 performans cekirdekleri birebir ayni, sacece 0.1 ghz hiz farki var.
    ustelik 8 e 10 cekirdek farki ile samsung daha fazla coklu cekirdek performansi veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 13 Nisan 2025; 14:44:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben exynos'u seviyorum s21fe var evde. Daha şimdiye kadar sorun çıkartmadı. qualcom işlemciler 350 dolar tutuyor diye biliyorum. aynı cihazı exynos ile çıkardıklarında 100 dolar daha ucuz oluyor. vergiyle beraber 7 bin lira daha ucuz oluyor. yüzde 5 perfomans artışı için değmez. ki uygulamaların yüzde 95 i bu gücü kullanmıyor. bu yüzden rekabet artışı için exynos şart.

• MMX 166 kullanıcısına yanıt

kısa vadede ve sentetik testlerde snapdragonu yakalamış görünebilir exynos ama asıl farkları: pil verimliliği, uzun süreli kullanımda ortaya çıkacak farklar (1 yıl- 2 yıl- 3 yıllık kullanımdan sonra hala yüksek performans veriyor mu stabil bir biçimde ve de pil tüketimi hala verimli mi yoksa çok mu yemeye başlıyor vs) , ısınma-soğutma durumu vs. bunları toplayınca snapdragon çoğunlukla exynostan daha iyi olmuştur. kullanıcılar da salak değil aynı fiyata tabii ki daha iyi olanı tercih edecek.

• İnadına Samsung, İnadına Exynos!

• Note 9 Exynostu ve 5 sene gayet iyi götürdü başlığına bakarsanız hala severek kullananlar.

Forumda işlemci konusu saplantı haline gelmiş tedavisi mümkün değil.

• Valla benim hic oyle dertlerim yok suanda elinde s22 var gunde 3 kere sarj ediyorum ama memnunum. Exynos lu modeller de buzamana kadar beni hiç üzmedi. Beklenti meselesi demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 13 Nisan 2025; 20:35:26 >
  • S24 exynos işlemciye sahipti şarjı su gibi eriyordu.S25 var snapdragon şarjı yine su gibi eriyor.Demek ki olay işlemci değil.Samsung bu compact cihazlarda yeterli pil ömrü sağlayamıyor demek ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

İşte aklı başında, doğru yorum bu. Millet daha teknik terimlerin ne anlama geldiğini, sistem optimizasyonunun bir iki kağıt verisinden çok daha önemli olduğunu bilmiyor maalesef. Tuhaf bir fetiş var işlemci konusunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.