Şimdi Ara

Samsung Data Migration Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Samsung evo ssd ile birlikte gelen data migration yazılımı hdd nin içinde gömülü olan recovery bölümünü de klonluyor mu? Bu benim için çok önemli çünkü temiz bir kurulum yapmak istediğimde direk recovery bölümünü kullanarak Win8 ve driverları kuruyorum ve bu bana büyük kolaylık sağlıyor. Bu özelliği ssd de kullanmaya devam etmek istiyorum.

İnternette biraz araştırma yaptığımda Acronis adlı yazılımı öneriyor herkes. Bu yazılımı satın almam gerekir mi yoksa samsung migraiton da işimi görür mü. Benim için ssd den daha çok klonlama yazılımı daha önemli. Sanırım kingston ssd nin yanında Acronis key veriyormuş. Samsung ssd yerine kingston mu tercih etmeliyim sizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwa -- 26 Mayıs 2020; 10:2:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Samsung'un yazılımını denemedim fakat klonlama yapan yazılımlarda partition cloning ile istediğiniz işlem zaten yapılabilir. Kingston zaten kötü bir SSD, Samsung ile karşılaştırmak bile mümkün değil.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Partition cloning dediğiniz sector by sector klonlama mı? Bu işlemi biliyorum Acronisde yapılabiliyor ama klonlamak istediğim hdd 1 tb ssd ise 512gb sector bu sector klonlama olmuyor boyutlar farklı olduğu için.

• Schwa kullanıcısına yanıt
    Evet sector by sector, recovery partition'ı zaten ufaktır yani klonlanabilir. Siz diskin tamamını veya sığmayacak kadar büyük partition klonlamaya çalıştıysanız yapamamıştır. Eğer 1000GB disk'de toplam kullanılan alan yani toplam dosya boyutu 500GB'den düşükse partition resize yapılıp 500GB civarlarına indirilirse klonlama yapılabilir. Şöyle de olabilir, 1000GB disk içinden 500GB veri SSD'ye aktarılır, 1000GB disk'in partition'ı 500GB'ye indirilir ve ikinci bir 500GB partition oluşturulur ardından SSD'ye taşınmış dosyalar bu sefer 1000GB disk'deki ikinci partition'a taşınır bu sayede dosya kaybedilmeden 500GB'lik partition klonlanabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.