Şimdi Ara

samsung dijital gece kullanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim sorum dijitali gece nasıl kullanırım.ekran karanlık hiçbişey görünmüyo.ayrıca gece moduna getirdiğimde çok geç çekiyo.bunun bitekniği varmıdır?

• dostum makinanin modeli nedir?

quote:

Orjinalden alıntı: balböcegi

arkadaşlar benim sorum dijitali gece nasıl kullanırım.ekran karanlık hiçbişey görünmüyo.ayrıca gece moduna getirdiğimde çok geç çekiyo.bunun bitekniği varmıdır?
  • üst konu olan FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ konusunu okumanızı tavsiye ediyorum. orda bütün cevaplarınızı bulacaksınız.

Fotoğrafta önemli olan ışıktır. Sabah güneşli bir ortamda saniyenin binde birinde yani 1/1000 de perdeden giren ışık fotoğrafın oluşması için yeterli olacakken geceleyin 4 saniye boyunca açık tutarak fotoğraf oluşturulabilir. Makine normalde bunu kendisi ayarlar. Manuel ayarlar varsa kendiniz de atıyorum 4 sn yada 15 sn pozla diyebilirsiniz. Ne kadar uzun kalırsa o kadar parlak çıkar foto. Tabi burda temel nokta bir tripod kullanmak yada başka bir şey ile makinayı sabitlemektir. çünkü makine 4 sn boyunca pozlayacka ve bu süre içinde hiç titrememesi gerekmektedir.
    Eğer çekeceğiniz nesne yakın ise (3 m mesela) flaş kullanarak çekeceğin nesneyi aydınlatabilirsin. ama gece manzara çekiminde uzun pozlama yapman gerekir.
  • makinanın markası samsung digimax 370.ayrıca çekim tekniklerine baktım ama benim mi gözümden kaçtı bilmiyorum.gece ekrana baktığımda bişey göremiyorum çekimde yapılmıyor.kusura bakmayın yeni kullanıcıyım
  • bu sorun sadece gece moduna alınca mı oluyor???
    samsung 370 bilmiyorum ama aklıma gelen bir yerden lcd yi mi kapattın? ona bir bak. güç tasarrufu için lcd yi kapatıp sadece vizörden kullanılabiliyordur. bende geceleyin görüntü geç gelyordu zaten lcd ye hemen değil. makinayı sabitleyip biraz bekle bakalım görüntü gelecekmi.
    gece çekimi nasıl yapacağın konusunda çekim tekniklerine bak demiştim. orda yararlı bilgiler var. makinayı gece çekim için ya gece çekim moduna alacaksın yada manuel pozlamaya alıp pozlama değerini atıyorum 15 sn ye alacaksın tabi makina sabitken. bir de 1-2 sn gecikmeli çekim kullanırsan tam titretmeden çekmiş olursun.
    makinanın çevirme düğmesi felan mı var oralardan bir karıştır ya da kullanım klavuzundan bak nasıl manuel pozlamaya alınıyor. (enstantane öncelikli mod/shutter priority mode).
  • bende digimax 370 kullanıyorum...lcd aydınlığı sonda...
    gece tripod yada biryere sabitleyerek manuel modda flaşı S konumuna alarak güzel fotolar çekiyorum;diğer modlarda iyi olmuyor...
  • ıcd ayarını nereden yapıyoruz peki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.