Şimdi Ara

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
21
Favori
133.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Orijinalden alıntı: iyo

quote:

Bende bi hdmi kablosu var laptop tan goruntu almaya calisinca 1366*768 cozunurlukte sorun yok ama full hd yapinca ekran kuculuyor ve keskinlik gereksiz yere artip kaliteyi dusuruyor. sorun ne olabilir?

Ben laptoptan hdmi ile bağlıyorum 1080p yazıyor tvde

1080p yazıyor ama ekrana tam oturmuyordu. ayarlardan "ekrana sıgdır" yaptım düzeldi. keskinligi ise netligi düşürerek çözdüm.

bu arada hdmi kabloların hepsinin kalitesi aynıymış bunu anladım. Biri size bu ürün şöyle böyle iyi derse dükkandan çıkın.

Tv yi artık aldık, ben memnunum,ama tekrar alacak olsam 3d ve smart olmayan daha büyük ekran alırdım. Benim tv 40 inc

Bu tv için onerebileceginiz ses sistemi 5+1 varmı?(max1000 tl)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende bi hdmi kablosu var laptop tan goruntu almaya calisinca 1366*768 cozunurlukte sorun yok ama full hd yapinca ekran kuculuyor ve keskinlik gereksiz yere artip kaliteyi dusuruyor. sorun ne olabilir?

Ben laptoptan hdmi ile bağlıyorum 1080p yazıyor tvde

1080p yazıyor ama ekrana tam oturmuyordu. ayarlardan "ekrana sıgdır" yaptım düzeldi. keskinligi ise netligi düşürerek çözdüm.

bu arada hdmi kabloların hepsinin kalitesi aynıymış bunu anladım. Biri size bu ürün şöyle böyle iyi derse dükkandan çıkın.

Tv yi artık aldık, ben memnunum,ama tekrar alacak olsam 3d ve smart olmayan daha büyük ekran alırdım. Benim tv 40 inc

Bu tv için onerebileceginiz ses sistemi 5+1 varmı?(max1000 tl)

Resimdeki yukardan 3. çıkış varsa televizyonunuzda optik kablo baglantısı olan ses sistemlerinden alın. En yüksek kaliteyi öyle alırsınız. 1000 lira her türlü yeter.

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin

• Tamamdir sagolun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baracuda10

arkadaşlar benim su sorunum var dsmart modül aldım ama tvde genel arayüz e geldiğimde (cı-cam) bu fonksiyon kullanılamıyor diyor.dsmart modülü ile tv'yi kullanan varmı? Nasıl aktif ettiniz arayüz kısmını.
    Not: (32"c650 de de aynı sorun şimdi diyebilirsiniz ki modulu yanlıs taktınız dogru takıyorum her 2 tv yede.dsmart aradım çalışması lazım diyor samsungçu arkadaşlar yardım.)

tvnde dahili uydu alıcı yoksa modül kullanamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Merhaba,

TV'yi kullanali uzun sure oluyor ama konuyu gorunce sorayim dedim.
    TV'yi Pioneer AVR ile kullaniyorum yani bi tek HDMI bagliyorum.

Bu baglantilardan biride DVI ile aldigim bilgisayarin baglantisi.

Kaynak Listesinden HDMI'i PC olarak secmezsem PC görüntüsü hem ekrana oturmuyor hemde bulanık oluyor.
    PC olarak seçersemde Resim Modu olarak "Eglence" ve "Standart" secimlerini sagliyor. Bunlardan daha onemlisi "Gelişmiş Ayarlar" ve "Resim Seçenekleri" kısmından hiçbir değişiklik yapamiyorum.

Tüm Filmlerimi ve Dizileri bu şekilde PC'den izliyorum ve bunlarla ilgili bir çok ayarı yapamıyorum.
    Film Modu, Oyun Modu, Motion Plus, LED Motion Plus, Renk Tonlari gibi.

Bu sadece PC için değil, aynı HDMI'dan bağlantı kurduğum için PS3 ve Apple TV'de de bir fark olmuyor. Onlardada bu menülere erişemiyorum.

Ne yapmamı önerirsiniz.

Teşekkürler

Hala cevap alamadım ve sorun devam ediyor

• quote:

quote:

Merhaba,

Kaynak Listesinden HDMI'i PC olarak secmezsem PC görüntüsü hem ekrana oturmuyor hemde bulanık oluyor.
    PC olarak seçersemde Resim Modu olarak "Eglence" ve "Standart" secimlerini sagliyor. Bunlardan daha onemlisi "Gelişmiş Ayarlar" ve "Resim Seçenekleri" kısmından hiçbir değişiklik yapamiyorum.

Tüm Filmlerimi ve Dizileri bu şekilde PC'den izliyorum ve bunlarla ilgili bir çok ayarı yapamıyorum.

Bu sadece PC için değil, aynı HDMI'dan bağlantı kurduğum için PS3 ve Apple TV'de de bir fark olmuyor. Onlardada bu menülere erişemiyorum.

Ne yapmamı önerirsiniz.

Teşekkürler

Ekrana oturmaz halde iken menüden yada tools dan ayarlar kısmında bi yerde ekrana sıgdır var ona basınca ekrana tam oturuyor.

Netlik olayına gelince de aşırı bir keskinlik dolayı itici bir görüntü mü söz konusu?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Ne yapmamı önerirsiniz.

Teşekkürler

Ekrana oturmaz halde iken menüden yada tools dan ayarlar kısmında bi yerde ekrana sıgdır var ona basınca ekrana tam oturuyor.

Netlik olayına gelince de aşırı bir keskinlik dolayı itici bir görüntü mü söz konusu?

PC Modu Seçili değilken:
    Ekrana Sığdır'da yapsam, Ekran Kartından görüntüyü de sıkıştırsam kesinlikle izlenemeyecek bir görüntü çıkıyor. Netlik yok denecek kadar kötü oluyor, yazıların okunması vs. kabul edilemez bir hale geliyor.
    Renkler atmış görüntü sanki 1080p gelmiyor ama upscale edilip büyültülmüş hissi veriyor

PC Modu Seçiliyken:
    Herşey net bir şekilde düzgün bir görüntü var ama bahsettiğim hiç bir değişiklik yapılamıyor.
    Bir tek kendi ekran kartımdan görüntü Dolgunluk Renk vs. ayarlarıyla bir şeyler elde etmeye çalışıyorum.

• quote:

PC Modu Seçili değilken:
    Ekrana Sığdır'da yapsam, Ekran Kartından görüntüyü de sıkıştırsam kesinlikle izlenemeyecek bir görüntü çıkıyor. Netlik yok denecek kadar kötü oluyor, yazıların okunması vs. kabul edilemez bir hale geliyor.
    Renkler atmış görüntü sanki 1080p gelmiyor ama upscale edilip büyültülmüş hissi veriyor

Peki bu baglantıda sol üstte 1920x1080 yazıyormu?

quote:

PC Modu Seçiliyken:
    Herşey net bir şekilde düzgün bir görüntü var ama bahsettiğim hiç bir değişiklik yapılamıyor.
    Bir tek kendi ekran kartımdan görüntü Dolgunluk Renk vs. ayarlarıyla bir şeyler elde etmeye çalışıyorum.

Buna yapıcak birşey yok düzeltirsek diger secenekten düzeltcez olayı.

• quote:

quote:

PC Modu Seçili değilken:

Peki bu baglantıda sol üstte 1920x1080 yazıyormu?

quote:

PC Modu Seçiliyken:

Buna yapıcak birşey yok düzeltirsek diger secenekten düzeltcez olayı.

Her iki bağlantıda da gelen sinyal 1920x1080 orada sorun yok, sadece görüntü öyle bir his veriyor.

• Selamlar, bugün tv'de ekranın üst kısmında siyah çizgiler belirdi. Ekranda boydan boya gidiyorlar. Özellikle karanlık ekranlarda daha çok belli oluyor. Bu nedir, neyin nesidir yardımcı olabilecek var mı?
    Fikir vermesi açısından foto da ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anoren -- 20 Eylül 2013; 1:02:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: parlamenter

quote:

quote:

46 es 6140 Görüntü ayarlarım

Resim modu . Standart
    Arka ışık . 14
    kontrast . 100
    parlaklık . 45
    netlik . 50
    renk . 50
    ton y/k 50 - 50

Gelişmiş ayarlar
    Dinamik kontrast . orta
    siyah tonu . kapalı
    ten tonu . 0
    salt rgb modu . kapalı
    renk alanı . dogal
    10.n beyaz denge . kapalı
    gamma . 0
    xvyc . kapalı
    hareketli aydınlatma . açık
    renk tonu . standart
    dijital parazit filtre . kapalı
    mpg par filtre . kapalı
    film modu . kapalı
    motıon plus . kişisel
    titreme azaltma . 10
    led motıon plus . kapalı

Kullandığım next 18500 hd uydu alıcı görüntü ayarlarım.

parlaklık . 55
    kontrast . 45
    renk doyum . 50
    keskinlik . 10

Bu ayarlar benim baya ugrasıp yaptıgım görüntü ayarları. ayarları uygulamak isteyen arkadaşların mevcut ayarlarını bir yere yazıpta
    begenmeme durumunda kendi ayarlarına dönmeleri uygun olucaktır

güncel

resim modunu doğal yapiniz.diğer ayarlar ayni. hdmi kablo 1.4 olucak

Hocam çok işime yaradı teşekkürler.

• Yazılım falan çıktı mı arkadaşlar? Şu altyazıları biraz daha büyütebilsek iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anoren

Selamlar, bugün tv'de ekranın üst kısmında siyah çizgiler belirdi. Ekranda boydan boya gidiyorlar. Özellikle karanlık ekranlarda daha çok belli oluyor. Bu nedir, neyin nesidir yardımcı olabilecek var mı?

Kendi sorumu kendim cevaplayayım. Panel bozulmuş. Az önce teknik servis geldi ve yenisiyle değiştirdiler. Samsung servise benden bir 10 puan.

• quote:

quote:

Selamlar, bugün tv'de ekranın üst kısmında siyah çizgiler belirdi. Ekranda boydan boya gidiyorlar. Özellikle karanlık ekranlarda daha çok belli oluyor. Bu nedir, neyin nesidir yardımcı olabilecek var mı?

Kendi sorumu kendim cevaplayayım. Panel bozulmuş. Az önce teknik servis geldi ve yenisiyle değiştirdiler. Samsung servise benden bir 10 puan.

İşte sırf bu yüzden 4000 lira yerine 4600 lira verdim benim tv ye. Ama 2 yıl az be

• quote:

Orijinalden alıntı: tiesto06

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tiesto06

quote:

Samsung smart tv lerde ağdaki dosyalara nasıl erişim saglayabilirim? allshare ile bişeyler yaptım ama dosyalara ayrıyetten paylasım izni vermek gerekiyor..

Menü-Ağ- soft ap yi aç orda şifrede olacak laptopundan wi-fi arat tv ni bulacak soft ap deki şifreyi girip wi-fi bağlantını kur laptopunda ev ağı oluşturup tv ye izin vermen lazım hangi medya dosyalarını görmek istiyorsan. Umarım anlatabilmişimdir :)

Hocam pc den klasorleri paylasima acamadim. tv den bakinca belli basli klasorler gozukuyor. bunu da anlatirsan cok sevinirim.

Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi\Medya akışı seçenekleri

Buradan yapabilirsin. İstediğin cihaza izin verebilir istediğini engelliyebiliyorsun

Hocam tv ye izin verebiliyorum o konuda sıkıntı yok ama tv sadece C sürücüsündeki belli başlı müzikler resimler ıvır zıvır standart olarak gelen klasörleri görebiliyorum. Onların da içi boş zaten. D sürücüsündeki klasörleri nasıl ekleyecegim bu paylasıma?

• Arkadaslar bu tv de oyun modu var mı varsada nasil açabilirim bulamadım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslan-BH -- 8 Ekim 2013; 13:02:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH

Arkadaslar bu tv de oyun modu var mı varsada nasil açabilirim bulamadım ben

oyun modu derken ?

tvde oyunu smart tvnin içindeki samsung appstan indircen oyunu öyle oynarsın gerçi ordada oyunlara oyun demeye bin şahit ister :)p
  • Tv ye 1 Tb lik samsung hdd bağlıyorum video moduna giriyorum kenarda yükleniyor yazısı geliyor öyle kalıyor ne kadar beklesemde öyle kalıyor ilk zamanlarda böyle bi sıkıntı yoktu sebebi nedir yardım ederseniz sevinirim.

• quote:

benim tv de aynı arıza oldu ,

sol üst koşede ,soldan tam sağ kenara kadar tek çizgi birde ustten alta tek çizgi .

tv yi alalı 7-8 ay oldu ,bugun servisten geldiler ,panel arızası dediler .

eğer kullanıcı hatası yoksa yani sıvı teması yoksa (hiç sıvı mıvı kullanmadık) sadece çerçeve kalacakmış komple ekran değişecekmiş.

şimdi servis sıvı teması diye çamur yapar mı acaba?

• Benim televizyonda sorun tv'yi sildikten sonra olmuştu. Büyük ihtimalle sıvı temasından dolayı panel zarar gördü. Ama benimkinde hiç onu bile sormadan değiştirdiler. Kullanıcı hatası olup olmadığını sorgulamadılar yani. Büyük ihtimalle sorun çıkmaz.
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.