Şimdi Ara

Samsung es7000 ve es8000 arasında ki fark? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
22.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaynak Samsung promotörü arkadaşım ve marmara bölge müdürünün vermiş olduğu eğitimde söylediği ve bizzat duyduğum sözler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nusabem

Kaynak Samsung promotörü arkadaşım ve marmara bölge müdürünün vermiş olduğu eğitimde söylediği ve bizzat duyduğum sözler.

Sanirim yazili bir kaynak yok. Mali pazarlamak icin sisirilmis rakamlar. Samsung resmi sitesinde bu rakamlar yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung firmasının yetkilileri bu iş ile yatıp kalkan adamlar ve eğitim sertifikası veren insanlar bu işi sadece pazarlama amaçlı yapacaklarını düşünmüyorum.

Zaten 7000 ile 8000'ni yanyana koyup izlerseniz arasındaki renk kalitesini rahatlıkla anlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nusabem

Samsung firmasının yetkilileri bu iş ile yatıp kalkan adamlar ve eğitim sertifikası veren insanlar bu işi sadece pazarlama amaçlı yapacaklarını düşünmüyorum.

Zaten 7000 ile 8000'ni yanyana koyup izlerseniz arasındaki renk kalitesini rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Mutlaka fark vardir. Sonucta 8000 serisi hem son seri hem de kontrast ultimate. Bu arada bende 40es7000 var ve cok memnunum. Gercekten ustun bir cihaz.

• Es7000 serisi dehşet bir cihaz, Samsung'un renk ve canlılık kalitesine diğerleri ulaşamıyor.
    LGnin en üst modelinin yanında Samsung'un giriş seviye modeli var, inan Samsung'un alt modelindeki görüntüdaha güzel.
    Büyük bir keyifle sattığım ürün 7000 serisi.
  • Eski tarihlerde kontrast oranı dendiğinde rakamlarla ifade ediliyordu. Son yıllarda samsung ve lg, micro diming pro, ultimate gibi kafa karıştırıcı isimler koydular. Daha öncede okumuştum. ultimate = 25 milyon, pro = 15 milyon kontrasta karşılık geliyor diye forumlarda yazılmıştı. Bu rakamlar eğer doğruysa çok ciddi yüksek rakamlar. Bu kontrast oranlarının yanında 800 mhz CMRve işlemci hızının yüksek olması çok hareketli bir film ve bir maçı hiç bir gölgelenme olmadan seyredebilirsiniz.
  • Pratik olarak yani tv seyrederken anlaşılmayacak kadar az fark var ama 8000 serisi çerçevesi ve ayağı daha şık görünüyor tabii bu göreceli bir kavram
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekale

Eski tarihlerde kontrast oranı dendiğinde rakamlarla ifade ediliyordu. Son yıllarda samsung ve lg, micro diming pro, ultimate gibi kafa karıştırıcı isimler koydular. Daha öncede okumuştum. ultimate = 25 milyon, pro = 15 milyon kontrasta karşılık geliyor diye forumlarda yazılmıştı. Bu rakamlar eğer doğruysa çok ciddi yüksek rakamlar. Bu kontrast oranlarının yanında 800 mhz CMRve işlemci hızının yüksek olması çok hareketli bir film ve bir maçı hiç bir gölgelenme olmadan seyredebilirsiniz.

İnan bana bunun kontrast rakamlarla ilgisi yok. Zaten öyle olsaydı işi profilde sayısala dökmeyi seven samsung hele helede çözünürlükle alakalı rakamları hemen profile koyardı . Onlarında böyle şeyler hoşuna gidiyor zaten. Ultimate =25 milyon Pro = 15 milyon arada 10 milyon kontrast var. Bu rakama 1000 tl fark isterdi samsung. Ben Electro World de baya bi dikkatlice baktım ikisi arasında dizayn dışında bi fark göremedim.
    Bence Oled teknolojisi piyasada patlamasına 1 sene kaldı. Ozamana kadar ellerindeki panelleri satıcısının bile anlamını bilmediği deyimlerle satmaya çalışıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cekale

quote:

Orijinalden alıntı: manilafortuna

Çıplak gözle bir izleyin görüntüleri bir yerde..7000ile8000 arasındaki farkı o zaman anlarsınız ancak.. 8 serisi bu alemin kralı

izledim! ve 7000 daha iyi diyebilirim...

ben de izledim ve katılıyorum. 7000 daha net ve daha canlı, daha parlak bir görüntü veriyor. ikisi arasında gidip gelirken, bugün 7000 aldım. yarın montajı yapılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lene

Peki arkadaşlar ES8000 de Işık sızması ,bulutlanma sorunu fazla diyorlar yani panelin renk kontrans ayarı yüksek olduğu için kenarlardan ışık sızması var diyorlar özellikle bu sorun panelin kendi çerçevesi yüzünden olduğu sanılıyor,Bu konuda fikri olan varmı acaba /teşekkürler..

Sorun hakkında bişey söyliyemiyecem. Fakat bu tür dısplay panellerin görüntü vermek için arka aydınlatmaya (led veya soğukflorans)kaynağına ihtiyaç duyması, bu sıkıntıları meydana getiriyor.

Lene arkadaşımızın teknik sorundan bahsetmesi üzerine,
    Daha öncede paylaşmışım;http://forum.donanimhaber.com/m_61120393/mpage_1/f_/key_//tm.htm#61120393

tvnin sorunu olmasada görüntü ayarlarından---arka aydınlatmanın gece 15-20 arasında tutulması, görüntü arkasında beyazlık görmenize neden olur.
    ÇÖZÜMÜ ise Tv (dişli)ayarlardan---ekoçözüm---ekosensör---ayarını 4 ile 8 arasında ayarlamanız olacaktır.
    Bu gece ayarıdır.

Gündüz ayarı ise (ekran)görüntü ayarlarındaki-- arka aydınlatmanın 15 ile 20 arasında yapılması uygundur.
    Yalnız bu ayar değiştirilirse, ekosensörü tekrar açık konuma getirmelisiniz. İyi seyirler.
    Bunu gece daha net siyahlar izlemeniz için anlattım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 15 Kasım 2012; 12:51:02 >

• Merhaba arkadaslar,
    Ben samsung es7000 aldim.Ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.Bir ton ozelligi var diye tercih ettik ama hic kullanmiyoruz.Goruntu kalitesi cok guzel televizyonda sikinti yok.Fakat ne 3d film izliyoruz ne sesle yonetiyoruz nede elle yonetiyoruz.Tv nin karsisinda durunca kendi kendine ok cikiyor elle yonettigimizi algiliyor ve sinir bozucu bir durum.Sesle yonetmeye gelince hi tv acil diye bir yerlerini yirtiyorsun acana kadar sinir bozucu.Onun disinda zaten sesle yonetmekte mumkun olmuyor.Televizyon alacak arkadaslara tavsiyem kesinlikle 3d elle sesle yoneten birsey alip bosyere paranizi sacmayin.
    Saygilarimla
  • valla arkadslar konuyu hortlatmis gibi olmayim ama ne icin alicaniz onemli bEn bu tv de oyun oynuyorum internete bahlaniyorum ve gayet basarili bir tv 3d si on numara aktif shuter gozlukle geliyor sesli kumanda olayida gercekten cok guzel bn tv yi odamda kullaniyorum ve tattigim yerden kumanday elimi vurmadan konturol edebiliyorum sabah uyanin ca kanda aramadan hi tv guc acik diyorum aciliyor sec ac diorum aciyor knal deistr diyorum deistriyor bu tv yi bunlari gercekten kulnmiycaksaniz almayin bn alirkn kullanmam diodum simdi ewde eylence kaynagi oldu pc deki filimlere kndi ulasiyor direk izleye biliyosunuz ve elle uzaktan kobtrol cok eylenceli bi ton oyun indre biliyorsuniz ve de digiturk ve dsmart cihzlarinida icinden cikan aparat sayesinde ses le kumAnda edebiliyorsunuz ister seniz burda video larinida patylasa bilirim cok eylenceli bir cihaz herkez memnun kalcaktir eminim ve parasini kesinlikle hak ediyor benim gozlemlerim ve samsung bayindeki gorelilerin dedigide 7000 ile 8000 arasinda sadece kasa farki var isteyen olursa video larinida yuklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musfed06 -- 10 Aralık 2012; 15:34:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musfed06

valla arkadslar konuyu hortlatmis gibi olmayim ama ne icin alicaniz onemli bEn bu tv de oyun oynuyorum internete bahlaniyorum ve gayet basarili bir tv 3d si on numara aktif shuter gozlukle geliyor sesli kumanda olayida gercekten cok guzel bn tv yi odamda kullaniyorum ve tattigim yerden kumanday elimi vurmadan konturol edebiliyorum sabah uyanin ca kanda aramadan hi tv guc acik diyorum aciliyor sec ac diorum aciyor knal deistr diyorum deistriyor bu tv yi bunlari gercekten kulnmiycaksaniz almayin bn alirkn kullanmam diodum simdi ewde eylence kaynagi oldu pc deki filimlere kndi ulasiyor direk izleye biliyosunuz ve elle uzaktan kobtrol cok eylenceli bi ton oyun indre biliyorsuniz ve de digiturk ve dsmart cihzlarinida icinden cikan aparat sayesinde ses le kumAnda edebiliyorsunuz ister seniz burda video larinida patylasa bilirim cok eylenceli bir cihaz herkez memnun kalcaktir eminim ve parasini kesinlikle hak ediyor benim gozlemlerim ve samsung bayindeki gorelilerin dedigide 7000 ile 8000 arasinda sadece kasa farki var isteyen olursa video larinida yuklerim

sendeki 7000 dimi kardeş ? videosunu yüklermisin rica etsem bende merak ettim açıkcası.

• tabiki yuarın gun içinde yıklerim :D evet es7000 -8000 is cok yakın arkadasımda var mobilyalara uyuyor dıe almıstı sonrasın da fazla para verdi die baya dalga konusu oldu aramızda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musfed06 -- 31 Aralık 2012; 16:02:52 >
  • arkadaslar video da burda pek kalıtelı bı kayıt deıl ama kafanızda fikir oluştursun :D

aynı zamanda cihaz android dir ve samsung store den birçok oyun uygulama yükleye bilirsiniz

http://www.youtube.com/watch?v=O4YW5u_SrAQ&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musfed06 -- 1 Ocak 2013; 21:29:55 >
  • selam arkadaşlar ben dün aldım es7000 i 8000 ile arasında sadece çerçeve farkı var biri siyah (es7000)çerçeve diğeri(es8000) nikelej kaplama tüm özellikler aynı bi çerçeve içinde okadar fark verilmez es 7000 almayı düşünenlere tavsiyemdir harika bi tv
  • Bende de es 7000 var ama es 8000 in ustun oldugu 3 ozellik var.
    1 kontrast orani
    2 cerceve
    3 elektrik tuketimi

• Artı bir fark daha, birinde Micro Dimming Ultimate var, 7000 de sadece Micro Dimming var. Bununla ilgili de şöyle bir bilgi buldum

"Samsung ES8000, 2D veya 3D olarak net görüntüler sağlamanın yanı sıra sahip olduğu Micro Dimming Ultimate işlevi sayesinde, görüntüyü yüzlerce parçaya ayırıp analiz yaparak her parça için gerçek zamanlı olarak LED arka ışığını ve video sinyalini optimize edebiliyor."

Demekki adamlar 8000'de biraz daha geliştirmişler.

• kolay gelsin dun ıtıbari ile es7000 satın aldım araştırma yaptığımda pek fazla TÜRKÇE video bulamadım aklıma takılan bir soru sormak istiyorum

1 bu ses komut sistemi standar ayarda türkçe desteklimi yok sa uygulama mı ındirmemiz gerekiyor ?

2. s3 mü kumanda gibi kullanmam için s3 hangi uygulamayı indirmem gerekli ?

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert Ağa

Merhaba arkadaslar,
    Ben samsung es7000 aldim.Ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.Bir ton ozelligi var diye tercih ettik ama hic kullanmiyoruz.Goruntu kalitesi cok guzel televizyonda sikinti yok.Fakat ne 3d film izliyoruz ne sesle yonetiyoruz nede elle yonetiyoruz.Tv nin karsisinda durunca kendi kendine ok cikiyor elle yonettigimizi algiliyor ve sinir bozucu bir durum.Sesle yonetmeye gelince hi tv acil diye bir yerlerini yirtiyorsun acana kadar sinir bozucu.Onun disinda zaten sesle yonetmekte mumkun olmuyor.Televizyon alacak arkadaslara tavsiyem kesinlikle 3d elle sesle yoneten birsey alip bosyere paranizi sacmayin.
    Saygilarimla

55es7000 i bugun teknosa.com dan 3799 TL ye (300 TL hediye çekinide düşersek 3499 TL ye aldım.)

daha önce kuzenimde 6 aydır kullandığımdan oldukça güzel bir cihaz olduğunu söyleyebilirim.

Sadece 3d denemedim ama 3d zaten en fazla %3-5 kullanabileceğim bir teknoloji. Yani sedece 5-10 gün için karda daha iyi gider diye yılın geri kalanı heba edip daha düşük özellikte araç almak gibi bir hata istemedim.

kuzenimin evinde biraz oynayınca şunu gördüm,

-hareket sensörü ses açma/kapatma ve tv kapatmada kullanımı kolay-sadece alışmak lazım. alıştım bdnim 6 yaşındaki oğlum ve 4 yaşındaki kızımda alıştı sorun yok.

-"smart tv açıl" demeyi keşfettik. inanın çocuklar bile 1 söylemede açıyor. HARİKA! en iyi yanı bu olmuş bence. (keşke digiturk plusta böyle olsa :()))
    bu komut çok iyi çalışıyor.

yaklaşık keşiften sonra 3 ay denendi kesin bir olay. Sizde sorun varsa belki ortam gürültüsünden veya ayarlardan olabilir.

-hd görüntüler çok iyi
    -sd görünütler iyi
    ps3 oynamadım.
    -ses iyi

eve gelince daha iyi yazarım.

rahatsız edici yanları:

-web iyi çalışıyor ama hareket sensörü ile bence daha pratik olabilridi (3-5 yıl içinde klavye mouse olayı kesin kalkar.)
    -Allshare cast (s3 telefondan tvye resim gösterme işi biraz yavaş tek resim 20-30 san alıyor, resim res orta olunca hemen, video denemedimhenüz)
    -karasal yayın HD tuner yok diyorlar gerek yok. aynı muhabbeti 2008 de aldığım tv de gene yaptılar, neredeyse hd karasal tuner için 46 yerine 40 inc tv alacaktım...
    -f serisini merak ediyordum gördüm. şu an 3500 tl daha verip almak mantık ötesi. anca 3-5 ay çinde aradaki fark 1500-2000 tl seviyesine inecektir ama yine mantıksız.bir sene sonra belki ama o zamanda daha yeni model çıkar.inanın ben bu tvyi alıp 3-5 yıl kullandığım zaman ancak ciddi farklar bulunan tvler çıkacaktır. (evo modülü işinide düşünebilirim)
    -hareket sensörü daha gelişip kumanda yerini almalı(henüz sesle açma komutu kadar süper kullanışlı değil)
    -sesle kapama -kanal geçme ve gözle scroll falan olabilirdi...
    -web tek tuş çok hızlı açılan bir hale gelebilirdi...

Tvyi kuzenimde kullandığım yanları bu.
    elime geçince atarım yeni eklemekler.
    bu arada tv dahada ucuzlayabilir. teknosada geçen hafta 55es8000 3999 tl idi ve 300 tl yine hediye çek vardı.onu almadığıma üzülmüştüm bu iyi oldu.İnşallah herkes hayırlısıyla kullanabilir.

Bu arada bu yazdıklarım sadece kişisel görüşümdür, yazdıklarıma aksi fikirde olanlara saygım var. Hiçbir firmanın hiçbir modeline ve hiç bir kişiye zarar vermek amacıyla yazılmamıştır. Böyle algılanırsa şimdiden özür dilerim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.