Şimdi Ara

Samsung Ev Sinema Sistemi İçin Yapılması Gereken Doğru Ayarlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün bluray sistemimi servise kurdurdum. Özellikleri aşağıdaki linkte var:
    http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/3d-blu-ray-home-cinema-system/HT-E3550/TK-spec

Ayarlar konusunda bilgili kişilerden destek rica edeceğim.

Deneme için birkaç film taktım, Batman Rising, I am Legend, War Horse, Braveheart filmlerini denedim.

Ses kalitesi gayet iyi fakat konuşmanın olduğu Merkez hoparlörün sesi yüksek geliyor kulağa. Arka surround hoparlörlerin sesi ise çokta kulağıma batmadı yani çok belli olmuyor.

Özellikle patlama sahnelerinde öyle adrenalini yükselticek derecede bir sarsıntı yaşamadım. Ses yüksek ve bass lı fakat çokta insanı sarsmıyor.
    Tabi bu tür ev sistemlerinde harici anfi olmadığı için bu anlattıklarım olağan şeyler zaten.
    Benim sormak istediğim genelde bluraylerin incelemesini yaptığımız bölümde iyi bir setup ile izlenmesinden bahsediliyor.
    İşte bu noktada yapmam gerekenler için desteğinizi rica ediyorum.

Örneğin hoparlör ayarlarına girdiğimde Db değerlerini -6 veya +6 arasında değiştirebiliyoruz. Şu an bende hepsi 0.

Ayrıca default ses ayarlarında Pro - Movie- Music- Matrix ve Off var. Servis tüm kolonlardan ses almak istiyorsan Matrix yap dedi ama zaten off ta olsa Surround lar otomatik ses veriyor salladı mı anlamadım :)

Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.

• Kimi filmlerde merkez hop sesi yüksek olabiliyor, ancak braveheart ta böyle değil ondan kesin eminim, hatta biraz daha fazla bile olabilirdi. Sub Woofer ı odada dolaştırarak en verimli yeri bulmak lazım. Misal benimki arka hoparlörün yanında koltukların arasında iyi ses verdi ki genelde frontların yanına önerilir. Sesi tam merkeze oturup dinlemek lazım, gerçi bunu hatırlatmayada gerek yok ama db ayarlarını bilmiyorum. Önü azalt arkayı arttır center ı kıs kimi filmlerde ayar isteyebilir, ancak her filmde bu gerekiyorsa teknik bir sorun olabilir, enazından default yapınca düzelmesi lazım. Pasi bir subwooferdan her tarafı titretecek bir performans beklemek hata olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Kimi filmlerde merkez hop sesi yüksek olabiliyor, ancak braveheart ta böyle değil ondan kesin eminim, hatta biraz daha fazla bile olabilirdi. Sub Woofer ı odada dolaştırarak en verimli yeri bulmak lazım. Misal benimki arka hoparlörün yanında koltukların arasında iyi ses verdi ki genelde frontların yanına önerilir. Sesi tam merkeze oturup dinlemek lazım, gerçi bunu hatırlatmayada gerek yok ama db ayarlarını bilmiyorum. Önü azalt arkayı arttır center ı kıs kimi filmlerde ayar isteyebilir, ancak her filmde bu gerekiyorsa teknik bir sorun olabilir, enazından default yapınca düzelmesi lazım. Pasi bir subwooferdan her tarafı titretecek bir performans beklemek hata olabilir.

Cevap için teşekkürler. Evet Sub pasif olduğu için mesajımda yazdığım gibi adrenalin yükseltecek seviyede bir sarsıntı beklemek yanlış. Amacım doğru bir setup ile filmleri izlemek. Apartman dairesinde olduğumdan dolayı bu şekilde olması çok sıkıntı yaşatmayak gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tidus -- 23 Şubat 2013; 21:56:52 >

• Önceki evimizde ilk hazır sistemimiz philipsi kullanırdık ve pasif sub olmasına rağmen üst kattaki dengesiz komşumuz duvarları yumruklardı açtığımızda. Yani pasif diye etkisiz olmuyor ancak koltuklarıda titretmiyordu.
    Daha önce böyle bir sistem kullandınızmı bilmiyorum ve bu işin uzmanı veya çok anlayanıda olduğumu asla iddia etmiyorum ancak ilk filmleri seyretmeye başladığımızda arka hoparlörlerin bozuk olduğundan şüphelenmiştim. Öyleki kimi filmde neredeyse surroundlar müzik harici hiç çalışmadığı da oluyor. O yüzdenhttp://forum.donanimhaber.com/m_55708425/mpage_8/f_/key_//tm.htm#71965087 bu sayfaları kısaca okuyarak özellikle surroundların çok belirgin olduğu filmlerle değerlendirme yapın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.