Şimdi Ara

SAMSUNG EVO 860 250 Gb mı , 500 Gb mı ? Boş Alan Hızı Etkiler mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Acer Aspire 5741G-434G50Mnsk kullanıyorum. Özellikleri ise;
    Intel® Core™ i5
    i5-430M
    2.26 GHz
    Dual-core (2 Core™)
    Cache
    3 MB
    64-bit

4 GB ram DDR3 SDRAM / DDR3-1066/PC3-8500
    Maximum ram 8 GB

GeForce® GT 320M 1 GB ekran kartı
    DDR3 SDRAM

9 seneyi devirdik. Bu güne kadar da bir sorun çıkarmadı. Oyun falan pek oynamadığım, normal kullanıcı olarak internet film ve bi kaç program yüklerek kullandığım için pek yorulmadı, belki pek sorun çıkarmaması bundan da olabilir.
    Fakat artık bir SSD takmak istiyorum. Çok yavaşladı, baya bir hissetiriyor. Temizlemek, recovery falan bi yere kadar artık.
    Kafama da başlıkta belirttiğim gibi Samsung evo 860 250 gb ve 500 gb olan modeli var. Amazonda fiyatlar;
    250 gb 310 TL
    500 gb 540 TL

250 gb alsam hayli hayli yeter aslında. ama ileriye dönük olarak 500 gb alsam mı diye düşünüyorum, daha fazla boş yer kalır diye. fakat bu seferde şunu diyorum. Zaten pc 9 seneyi devirdi. E yeni oyun prog ve benzeri şeyleri kullanmak istesem bilgisayar buna pek uygun değil. O zaman ne gerek var 500 e. Zaten dolduramam da. Rahat 350 gb civarı boş kalır . 250 gb kullanırsam da 130 civarı rahat boş yer kalır.
    Şunu sormak istiyorum sizlere; SSD de ne kadar boş alan varsa o kadar hız açısından iyi olur mu. SSD nin hızını etkiler mi? Yoksa aynı mı olur. Yani 350 gb boş alanı olan ssd den aldığım hız ile 130 gb boş alanı olan ssd den aldığım hız aynı olurmu. Performansı çok etkiler mi.
    Bilgisayar 9 senelik, ne zaman ömrünü bitirir bilemiyorum. Sizce 250 gb almak mı yoksa 230 tl daha fazla verip 500 gb almak mı.
    Kimileri 250 GB olanı alıp arada ki 240 tl farkla ram almamın daha mantıklı olacağını diyor Kimileri ise bilgisayarın zaten 9 senelik olduğunu sadece SSD almamın yeterli olacağını söylüyor.
    Yani;
    1 ) Sizce 250 gb SSD mi, 500 GB SSD mi / SSD kalan boş alan alacağım performansı çok etkilermi ?
    2) SSD + ram almak 9 senelik pc için fazla para harcamak anlamına gelir mi ?

• Sistemi değiştirmeden ssd almayın

sisteminiz eski olduğundan pcie nvme arabirimini desteklemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.
    Sistemi değiştirmeden derken ? Rica etsem biraz daha açıklayabilir misiniz ?
  • 250 ve 500 gb olmasi ssd nin hizli veya yavas olmasini etkilemez. o hdd ler döneminden kalma bir düsünce... ihtiyacin 500 ise 500gb alirsin. Ne kadarlik bir alanin yetecegine siz karar verin. bana kalirsa 250gb + 4gb ram en mantiklisi... farki hissedersiniz hem ssd hem dual channel ram... (bozulursa geri ikinciel aldiginiz rami ayni fiyattan satarsaniz, ssd nin kullanim alani genis ona bir yer bulursunuz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 24 Ocak 2019; 22:15:19 >
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    SSD arabirimleri

01 - SATA (AHCI) arabirimi (600 MB/s maksimum hızla sınırlıdır)

Sata 3 (2.5") .

M.2 SATA (2280) .

mSATA

02 - PCIe (NVMe) arabirimi ((4000 MB/s'ye çıkabilir)

M.2 PCIe (NVMe) 2280 .

Bir M.2 yuvası, hem M.2 SATA'yı hem de M.2 PCIe'yi destekler mi?

Bazı anakartlarda, her ikisini de destekleyen yuvalar olabilirken bazılarında yalnızca SATA'yı veya yalnızca PCIe'yi destekleyen M.2 yuvaları bulunur. Kontrol etmek için anakartın özelliklerine bakmanız gerekir

• iyide konu bu degil hocam, hangi tip ssd yi alayim diye sormuyor, sata ssd alinacak zaten eski hdd nin yerine... ona ne diyorsun, ne tavsiye ediyorsun diye soruyor. pc 9 yillik yatirim yapayim mi yapmayayim mi? deger mi diyor.

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    ssd konusunda bilgilendiriyorum kendisi karar verir
    konu sahibi siz değilsiniz herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 24 Ocak 2019; 22:25:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bildiğim kadarı ile SATA 3 destekliyor. Çünkü kime sorsam Samsung evo 860 olabileceğini söylediler. SAdece kapasite konusunda kararsız kaldım. Şimdi bu SSD benim pc ye uygun değil mi yani. Alamazmıyım SAMSUNG EVO 860 250 Gb mı , 500 Gb mı ? Boş Alan Hızı Etkiler mi ?SAMSUNG EVO 860 250 Gb mı , 500 Gb mı ? Boş Alan Hızı Etkiler mi ?SAMSUNG EVO 860 250 Gb mı , 500 Gb mı ? Boş Alan Hızı Etkiler mi ?

4000 MB/s

PCIe (NVMe) arabirimi

Varken

600 MB/s maksimum hızla sınırlı

SATA (AHCI) arabirimi

Ssd almak mantıklı grliyorsa al

• Hocam benim laptop dediklerinizi desteklemiyor galiba. 9 Senelik laptop. Uygun değil görünüyor. Hard disk yeri büyük. Dediğinize baktım, hep ince şekilde ssd ler karşıma çıkıyor. Doğrumudur
    Doğru

m.2

Çok teşekkür ederim. SSD o zaman 250 gb daha mantıklı gözüküyor.
    Fakat ram konusunda sıkıntı var hocam. benm pc de 2+2 şeklinde ram var. Fotolarını da ekleyeceğim şimdi. Acer'ın sitesinde Benim pc nin özellikleri yukarıda da yazdığım gibi DDR3 1066 hızında gözüküyor. ben 1333 hızında alsam sıkıntı olur mu acaba. Piyasada 1333 daha çok seçenek var. 1066 pek bulamıyorum. ayrıca 2gb 1066 hız + 4gb 1333 hız şeklinde taksam olurmu. Yoksa takacağım 4g ram 1066 hızında mı olmalı.
    Yada direk 8 gb taksam bunda da 1066 almak zorunda mıyım. 1333 olur mu
    Bilgisayarımın hangi ram i desteklediğini nasıl öğrenebilirim en garanti.

• SSD'yi tamamen doldurmanın cihazın hem hızına hem de ömrüne etkisi olur. Hız çok aşırı düşmez ancak ömrü ciddi şekilde azalır. Bu yüzden kapasitesinin en az %15'lik kısmını boş bırakmakta fayda var.

250 GB'lık yeter diyorsanız 500 GB'lık almanızın hıza bir etkisi olmaz. Tek dikkat etmeniz gereken nokta en az 15-20 GB'lık kısmını boş bırakın, hiç kullanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 24 Ocak 2019; 23:35:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batarist

Çok teşekkür ederim. SSD o zaman 250 gb daha mantıklı gözüküyor.
    Fakat ram konusunda sıkıntı var hocam. benm pc de 2+2 şeklinde ram var. Fotolarını da ekleyeceğim şimdi. Acer'ın sitesinde Benim pc nin özellikleri yukarıda da yazdığım gibi DDR3 1066 hızında gözüküyor. ben 1333 hızında alsam sıkıntı olur mu acaba. Piyasada 1333 daha çok seçenek var. 1066 pek bulamıyorum. ayrıca 2gb 1066 hız + 4gb 1333 hız şeklinde taksam olurmu. Yoksa takacağım 4g ram 1066 hızında mı olmalı.
    Yada direk 8 gb taksam bunda da 1066 almak zorunda mıyım. 1333 olur mu
    Bilgisayarımın hangi ram i desteklediğini nasıl öğrenebilirim en garanti.

mhzler aynı olmalı yoksa en düşüğe göre ayarlar ve öyle çalışır.

1366 alabilirsiniz desteklemese bile çalıştırır ama anakart ne kadar destekliyorsa o kadar diyebilirim

ssd ömrü kısalmaz fakat biraz boş kalması iyi olur %15 % 20 civarı

haftasonunda daha güzel indirimler olabilir bence orayada bakarsınız

• ACER'ın kendi sitesinden bilgisayarın özelliklerine baktım. Hep 1066 yazıyor. Galiba 1333 desteklemiyor sanırsam. Yada en garanti nasıl öğrenebilirim bunu.
    Şuan PC de 2+2 şeklinde 4 gb ram var. Sizce bir tane 4 gb ram alıp 4+2 şeklinde 6 gb mı yapmalıyım yoksa direk bir tane 8 gb ram mi almalıyım? Yani sormak istediğim, 6gb ram dan aldığım performans ile 8 gb ramden aldığım performasn arasında hissedebileceğim kadar fark olur mu. Pc 9 senelik biliyorsunuz. Çok da masraf yapmak istemiyorum açıkcası. Ama yok gerçekten fark ederse alırım yani.
    PC max 8 gb ram destekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batarist

ACER'ın kendi sitesinden bilgisayarın özelliklerine baktım. Hep 1066 yazıyor. Galiba 1333 desteklemiyor sanırsam. Yada en garanti nasıl öğrenebilirim bunu.
    Şuan PC de 2+2 şeklinde 4 gb ram var. Sizce bir tane 4 gb ram alıp 4+2 şeklinde 6 gb mı yapmalıyım yoksa direk bir tane 8 gb ram mi almalıyım? Yani sormak istediğim, 6gb ram dan aldığım performans ile 8 gb ramden aldığım performasn arasında hissedebileceğim kadar fark olur mu. Pc 9 senelik biliyorsunuz. Çok da masraf yapmak istemiyorum açıkcası. Ama yok gerçekten fark ederse alırım yani.
    PC max 8 gb ram destekliyor.
    anakartın marka model bulmanız gerek hocam aman aman bir peformans artmaz zaten ssd yeteri kadar günlük işleri hızlandıracaktır ben 4 alırdım

• Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Hocam 500 gb alırsam bunu rahat 300 gb falan hep boş kalır. O yuzden 250 gb yeter diye düşünüyorum aslında. 250 alırsam 50 falan rahat boş kalır. Kendi bilgisayarımda 500 gb normal hard disk var. bunun bile en fazla 150 gb doluyordu genelde.arada 240 TL gibi bir tutar var. Boşuna da bu parayı vermek istemiyorum açıkcası
    Üzerine takilan ramler zaten 1333mhz zaten, model numarasi bu okunuyor ramlerin üzerinden: ACR256X64D3S1333C9 ->https://www.amazon.co.uk/Kingston-ACR256X64D3S1333C9-204-Pin-PC3-10600S-9-10-F0-Notebook/dp/B00HJKPEW8 Fakat bulmasi mesakkatli bi is, herhangi bir 1333mhz 4gb 1.5v cl9 ile calisacaginin garantisini burdan veremiyorum eski bir laptop. Bir bilgisayarci varsa o elindekileri dener bakar uyani ucuza verebilir. Öteki türlü 4gb ram yetmeyince windows ssd yi kullanacak sürekli ve yaz/sil yapacak devamli bu da ssd nin ömrünü harcayabilir.

250gb bence yeterli olur 50 gb falan bos yerin kalacaksa yine iyi... Ömrü kisalir hizi düser falan demisler. Ssd isinirsada yine yazma hizi düser. Hiz konusunda ben kendi yaptigim testi yazayim samsung 840 evo;

bos alan farkini görebiliyorsun sanirim 78gb ve 29gb, iki erisim süresi olarak bir yavaslik hissetmedim, bilgisayarin acilmasi masaüstüne gelme süresi ayniydi. 50gb lik dosya C: den yine C: ye kopyaladim bu esnasda ssd 30 dereceden 38 dereceye kadar cikti, hemen ardindan bir test yapistirdim isininca yazma hizi buraya kadar düstü;

bilgisayari actim kapattim tekrar sogumasini bekledim, ardindan tekrar test yaptigimda sonuclar bu sekil oldu;

Yani simdi ömrüne etkisi konusunda bir test yapamayacagim söyleyeklerim benim kendi sahsi düsüncem olur eger varsa bir test kaynak onunla beraber aciklarlarsa bende ögrenmis olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 25 Ocak 2019; 19:17:32 >

Evet hocam ram bulmak .ok zor oluyor. Bir bilgisayarcı bulup öyle yapacağım mecburen. Çünkü netten sipariş versem, eğer olmazsa iade konusunda çok sıkıntı yaşarım galiba. biraz fazla verip bilgisayarcıdan almak dana mantıklı gözüküyor.
    SSD kosusunda, 500 almak isterim ama aradkai 250 TL civarındaki farkı boşa vericem bu sefer. Kalan neredesye 300 gb fazlayı kullanmayacağım için. 250 iyi gibi gözüküyor.Zaten laptop da 9 senelik oldu. Ne zaman yolda bırakır bilemiyorum. Biraz daha rahatlasn yeter bana zaten. O yuzden 250 GB iyi gibi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.