Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.299
Cevap
47
Favori
47.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben yetkili servise değil bizzat Samsung genel merkezle görüştüm.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Samsung bu saatten sonra benim içinde bitmiştir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu monitörü önerir misiniz arkadaşlar? Tek çekincem qd-oled olmasından dolayı yazılarda sıkıntı olabilir mi? Hoş 768p den geçeceğim her türlü iyi olur da  

Sistemim --> i5-10400F + RX 6700 XT

• TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt

Hocam kodlama gibi şeyler için oled baş belası oluyor ama normal kullanımda sorun yok. Bu monitör AMD kartlarda önerilmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

hmmm amd kart var bende.. nvidia alabilecek gücüm olsa dahi kullanmak istemiyorum.. uzak durayım o zaman..

başka bir öneriniz var mı? 1440p ultrawide+yüksek yenileme hızı aradığım özellikler.. gerçekten kaliteli olsun istiyorum bütçe sıkıntı değil

• TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt

Hocam samsung g8 oled AMD kartlarda hdr soluk gösteriyor. Aynı sorun dell alienware aw3422dwf modelinde de vardı güncelleme ile düzeldi diyen var düzelmedi diyen var. Hdr harici sorun yaşamazsınız ama size tavsiyem garanti olsun diyorsanız ve bütçe önemli değilse msi 34 inç qdoledi ya da samsung g8 2. Jenerasyon qd oledi bekleyin derim. Msi 1. Nesil teknoloji samsung g8 oled ise 2. Nesil teknolojiyle geliyor. Ben olsam 2. Nesil g8 oledi beklerdim.

• Bekleme sorunu bende de oluyordu amazon değişim verdi şuan kullanıyorum monitörü herhangi bir sorun yok ama hdr hala windows üzerinden açmadım sanki açarsam yine bekleme modundan çıkamayacak gibi bir his var içimde yarın belki cesaret eder açarım. Hatta hdr açmadan önce videoya alıcam böylece hem bu kronik sorun mu değil mi kanıtlamış olurum. Bir de şey sorucam bu monitörün ekranında koruyucu var mı bilginiz var mı? Temizliği falan nasıl oluyor?

• FuyukaiDesu F kullanıcısına yanıt

zaten ne oluyorsa o hdr yi acınca oluyor ki :D

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

e monitör HDR destekli :) o açmayacak da kim açacak? :)

• mageji kullanıcısına yanıt

Hdr açılıyor hocam, istisnalar kaideyi bozmaz. Kaç kişiyiz şurada hemen hemen herkes kullanıyor monitörünü. Bende g8 var, son sürücü. son nvidea kart sürücüsüyle dp kablosuyla sorunsuz kullanıyorum çok şükür. ha tak çalışır ve arkana yaslan bir monitör mü? değil, zaten ilk çıkan ne olursa olsun almamak gerek. bazı şeylerin oturması biraz zaman alıyor. bunu ilk çıkan seriyi alırken göz ardı etmemek gerek. ben niye aldım, ülkenin ekonomi şartlarının belirsizliğinden. bugün almazsam yarın alamam korkusuyla aldım vs lakin kur 2tl artmasına rağmen monitörün fiyatı zımbalanmış kağıt gibi sabit kaldı. ya adamlar bize fazla fazla fiyattan sattılar ya da harbiden zararına ellerinden çıkarmaya çalışıyorlar. karar yüce halkın. :))

tüm modellerde aşağı yukarı benzer handikaplar var.

dell modüllü serisinde çift fan var, bir çok ünitesinde fanlardan kaynaklı sorunlar dile getirildi. 10bitte 144hz sınırlaması var. 8bitte 175hz alabiliyorsun. bir güncelleme gelse servissiz yapamıyorsun.

dell modülsüz, tek fan vardı sanırım.10bit için 100hz sınırı var, 8bitte 165hz( aynı paneller kullanılmasına rağmen böyle çıkardılar,şaka gibi)hdr sorunu vardı, en son ne yaptılar bilemiyorum.

philps oled, 1100 dolardan çıkması gerekirken 1300 dolarlardan çıktı diye hatırlıyorum. trde ise 1500 dolardan çıkan g8le yakın fiyattan gidiyor. saçmalık, bildiğin tüketiciyi kekliyorlar.

msı,fan kaynaklı sorunlardan bahsedilmiş.1100 dolar çıkış fiyatından bahsedilmiş, lakin kendi yetkilileri tanıtırken daha yüksek fiyatlandırmadan bahsetmişlerdi. fiyatı belli değil. mag serisi olacağı için tr fiyatı ne olur allah bilir. ederi yine dell modülsüz civarlarında olmalıydı. 1100 dolar.( dell modüllü 1300 dolardan çıkış yaptı.dell/philps/msi/g8 hepsi ayn qdoled paneli kullanıyor.)

g8, dell modülsüze yakın bir fiyattan (1100 dolar) çıkması beklenirken 1500 dolarlık gibi absürt bir fiyattan çıktı. kim istedi belli değil smart tv özellikleri eklenip fiyatı pompalamışlardı. diğer modellere göre tamam daha dolu ama bunlar tüketiciye zorla dayatılan özellikler. (kötü mü,değil. smart tv özelliğine ön yargıyla gelmeme rağmen şuan pcsiz youtube, amazon prime takılmanın avantajlarını yaşıyorum.)yurt dışında bazı yerlerde 1 yıl garanti bile verdiler. bazı yazılım uyuşmazlığı sorunlarıyla geldi.hemen hemen çözdüler ama bazı arkadaşlarda sorunlar devam ediyor diye okudum, sebebini bilemiyorum. g8 globalde 1500 dolar ile alınabilecek bir monitör değildi. şubatta global satışa çıktı, 2-3 ay sonra bir üst modeli duyuruldu. insan 1 yıl bekler, sanki dünden kalan domatesleri daha bulamazsınız diye satıp, ertesi gün tazelerini rafa koymuşlar gibi yaptılar. yine 3-4 aya satışa çıkar deniyor v2. fiyatı belli değil. v1 yakın bir fiyattan çıkarsa v1 alanlarla harbiden taş taş geçmiş olacaklar. --v1 g8 önermiyorum--onun yerine sıkıntısız 1100 dolarlık msı modelini her zaman önermiştirim. lakin onda işte fan sıkıntısı muhabbetiyle geliyor gibi. fiyatı net değil.

lgnin 240 hzlik modeli woled olarak geldi, parlaklığı hem panelden hemde mat kaplamadan dolayı çok çok eleştiri yiyen bir model oldu.

asusun 240hzli ise bir çok özellikle geldi, lakin tr fiyatlandırmasında patladılar tabi.

2 modelde panel yanığına karşı garanti vermiyor diye biliyorum.

aşağı yukarı 6-7 model oled monitöre bakacak olursak, eli ayağı düzgün bir model yok. o yüzden en iyisi budur demek zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 31 Mayıs 2023; 14:36:45 >

• Computex'te tekrar boy gösteren msi meg 342c modelininde samsungdan pahalıya gelme ihtimali yüksek geliyor bana.

Oled g9'a hem hdmi 2.1 hem de micro hdmi 2.1 konulmuş,displayport 1.4 ısrarını o çözünürlükte yenileme hızında anlamış değilim Oled g8 2.gen daha sonra çıkacak olsada beklenenden erken geldiği aşikâr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 31 Mayıs 2023; 16:25:42 >

benim DWF monitörüm 10 bit 144hz çalışıyor. güncellemeden sonra hiç bir problem yok. diğer DW modeli güncellemeye kapalı bunu Nvidia gsync modülden dolayı lisans anlaşmasından kapatıyor.

diğer modelleri kullanmadım.

Onu diyorum, g8de kullanılan panelle aynı panel. lakin firma bu panelin hzni 175hz değilde 165hz sabitlemişler. yine g8de 175hz 10bit(hdmıda 12bit) iken dwfde 144hz 10bit, 100hzde 10bit alacak şekilde yapmaları.o modelin handikapıda bu malesef. dw modelinden sadece gsync modülü çıkartılıp portlara hdm2.1 ekleyeceklerine böyle bir şeyle geldiler...

hocam handikap değil aslında. 12 bit olarak üretilen bir içerik eğer pro reklam filmi yapımcısı değilsen zaten yok. ki onlarda zaten bu tarz bir monitör kullanmıyor :) dünyada 10 bit olarak üretilen tek oyun var o da Alien issolation. diğer tüm içerikler 8 bit. o yüzden 8 bit bir standarttır.

dwf 10 bit 144 değil. 164hz de 10 bit çalışıyor. ben özellikle 144hz kullanıyorum :) 8 bit ile 10 bit arasında zaten içerik 10 bit için üretilmediyse fark yok. 10 bit HDR içeriklerini sen 12 bit ile açsanda yine 10 bit olarak görüyorsun. Ekran kartına ne verilirse onu sunar yani. Ha 12 bit olması güzel bir olay mı kesinlikle :) bende dell den 12 bit olmasını beklerdim. ama burada samsung ile nasıl bir panel pazarlığı yaptılar bilmiyoruz. muhtemelen samsung en yüksek spec. benim monitör de olacak diye bir istek yapmıştır.

g8 zaten kötü bir alet değil. sadece kusurları ciddi oranda çok fazla olan ( reddit ve türevleri ) bir ürün. bunların tamamı da bana göre yazılımsal. monitör de bir durum yok. öyle olsa diğer aynı paneli kullanan monitör markalarında da aynı sorunlar yaşanırdı.

samsung a milletin kızmasının nedeni, sorunu yazılım ile çözeceklerine aynı model numarasında yeni revizyon üreterek konuyu örtmek istemesi. millet zaten bu yüzden tepkili. reddit e girip monitör kısmına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

sen sorun yaşamıyorsun. bu muhteşem bir şey. senin adına gerçekten seviniyorum. gerçekten çok şanslısın. ama bu kronik sıkıntıları olmadığını göstermez.

neyse zaten çok sıkıntı değil. illa ki bir yazılım güncellemesi yapacaklardır. ayrıca sana teşekkür ederim. insanların bir fikir konusu altında saygı çerçevesinde konuşup fikir verebilmesi ve tartışabilmesi bu forum için lüks. bu çizgiyi aşmadığımız için tekrar kendi adıma teşekkür ederim sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 31 Mayıs 2023; 17:43:14 >

Estağfurlah hocam, ben teşekkür ederim kibarlığınız için. :) Forumların amacı zaten bilgi paylaşmak, eksiklerimizi gidermek, gündemi takip etmek vs. Unutulmaması gereken şey, tüketiciler olarak hepimiz aynı taraftayız zaten, farklı renkleri seçsekte. 

Bit olayında haklısınız, içerik olarak doyurucu seçenek yok. Lakin içerikler zamanla artabilecek bir şey, ileriye yönelik hazırlıklı olma açısından da bir artı. Bitte renk yelpazesi sadece iyileşmiyor, colour bandingte artı sağlıyor. Dwf modelini bende ilk zamanlardan beri takipe almıştım. Modüllü sürümden vazgeçtiğimde onu beklemeye almıştım. Ama neredeyse duyurulduğundan 6-7 ay sonra çıkabildi.Yapacak oldukları şey sadece modüle ihtiyaç duymayanlar için modülü çıkarmak, modüllünün çıkış fiyatı 1300 dolardı. modülsüzde 1100 dolar olarak hesaplanıyordu. hep fiyat düşer hem de fan riske girememiş olurum dediydim. Lakin g8 ile aynı panel olmasına rağmen hem hz tarafından hem bit tarafında eksi olarak geldi. hdr sorunu, kutudan çizik çıkan ekranlar, fan muhabbeti falan hayal kırıklığı oldu. insan şu modele dsc alır veya hdmı 2.1 port ekler, modülü çıkarır 1100-1150dolardan tekrar çıkarırdı. lakin hayal kırıklığı oldu benim için. 8 bit 165hz, 10bit 100hz olayı standart, biz manuel ayarla ancak 164hz 10bit verebiiyoruz. lakin ne kadar sağlı oluyor bir testi yok tabi. giriş çıkış portu tüm veriyi desteklemiyor, dsc iki modelinde yok.

...samsung a milletin kızmasının nedeni, sorunu yazılım ile çözeceklerine aynı model numarasında yeni revizyon üreterek konuyu örtmek istemesi. millet zaten bu yüzden tepkili. reddit e girip monitör kısmına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız...

Hocam v2 bir revizyon değil ki bu şekilde dedikleri gibi olsa. v2, v1 in üzerine koyularak gidilen başka bir model. Neo g7, neo g8leri bilirsiniz. Onun gibi yapmışlar gözüküyor. Aralarında hz farkı, renk gamutu farkı, panel jenerasyonu, parlaklık farkı, soğutma farkı vs var. yani g8 v2 olarak atlandırıldığına bakma, bu bildiğin başka monitör olmuş.fiyat olarakta daha pahallı gelmesi gerekir.

v1daki yazılımsal bir olay olduğu kesin zaten, her güncellemeyle bir miktar yol kattediyorlar. misal önceki sürümde dpde oyun modu açık alttabda altta renkli şerit çıkıyordu, bu sürümde düzeldi. ara ara solda ses simgesi geliyordu düzeldi. vs

olay sadece benim sorun yaşamam değil ki, sasua, esnaf tv de sıkıntı yok bildiğim kadarıyla. bizler gibi illaki vardır. misal yukarıdaki basettiğim sorunu bir önceki sürümde bende yaşıyordum, herkes yaşıyordu. şuanki sürümde düzeldi, en azından benim temasta bulunduğum kişilerde duymadım. ha g8 v1deki başka şikayet yok mu dersen yukarıda dillendirdim, bir üst modelini kısa sürede çıkartıp bize bir alt modeli kakaladır falan. :)) lakin ben monitörümü seviyorum valla. daha önce oled tv bile kullanmamış birisi olarak fazlasıyla büyücüleyici geliyor bile. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 31 Mayıs 2023; 18:15:33 >

Aslında şuan dp ile tak çıkar monitörü hocam.

Reddette bahsedilen sorunlar.

Ses sorunu yazılım ile çözüldü.

Renk cümbüşü yazılım ile çözüldü.

Uyanmama sorunu çok ilginç bazıları yaşıyor bazıları yaşamıyor random.

Başka da bir sorunu yoktu monitörün. Çıkan yeni sürüm iphone 14 ün üzerine Çıkan iphone 14 pro gibi bir model sadece. Sorunları çözmekten kaçıp çıkardıkları bir model değil. Yeni teknoloji ile gelen bir model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 1 Haziran 2023; 12:41:25 >
    Hdmi 2.1 ile 12-bit alınamıyor ekran gelmiyor.
    Ayrıca g-sync açıkken ara sıra ekran kararıp geri geliyor.

iPhone 14 ile 14 pro arasında da aşırı fark var, kötü bir örnek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mhasal kullanıcısına yanıt

Nvidia ocak sürücüsünü deneyin hocam, son kart sürücüsünde bunu yapıyor, evet. aylardır 12 bit 175hz olarak kullandım o sürücüyle. güncel sürücüyü kullanmak için dp döndüm, ondada 10bit 175hz olarak devam ediyorum.

Uyanmama olayında bence birkaç defa monitörü yeniden başlatmalılar, önceki sürümde bende böyle yapınca düzeliyordu.

Monitörün devam eden bir sorunu varsa işte şu güncel sürücülerde hdmı ile kullanımda var, bakalım o ne zaman düzeltilecek.

• mhasal kullanıcısına yanıt

Dp için 1.4 için tak çıkar dedim zaten. Hdmi 2.1 in problemi nvidia sürücüsü kaynaklı gibi duruyor. Ayrıca bu monitör ile yeni gelecek monitör arasında da fark var. 240 hz, 2. Nesil qd oled, saha yüksek parlaklık, daha geniş renk gamutu vs...

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.