Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.299
Cevap
47
Favori
47.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bizim monitorlerin 1 yıl icerisinde panel oled yanıklarının başlıyacağını düşünüyorum. neredeyse tüm sorun cıkartacak parçaları değiştirmişler. g sync ultimate takmalarıda doğru secim. free sync pro da amd lerde çalışmıyor. monitor ekran kartı seciyor. ama gync ultimate de böyle bir sorun yok. panel desen daha kalitelisini yanmaya daha az dayanıklısını taktık diyorlar. eee bizimkisi yanıcak ozaman? sogutmasınıda değiştirmişler. bizim monitorler 1 yıl icinde çöp olucak görün bakın.

edit: ben yabancı forumlarını takip etmiyorum. insanların tepkisi olmadımı bu durum karşısında ? veya samsung dan bir acıklama yapılmadımı? ordaki insanlar böyle durumlarda hakkını arıyorlar. enayi yerine konmak tepki alacaktır insanlar tarafından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 26 Mayıs 2023; 11:27:15 >
  • Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

O kadar kolay yanacağını sanmıyorum, öyle olsa 3 yıl garanti vermezlerdi. Ha yanarsada garantide gözüküyor hocam. Takılmayın derim. Teknoloji her zaman ileri gider zaten, böyle bir model bekliyorduk ama bu şekilde kısa sürede değil hani.

G8 alacaklar, ekonomik sorunu yoksa v2 bekleyebilir bence. V1 in stoktakilerinşn turşusunu kursunlar  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben v 2 modllu gelecekse eğer 45 50 bin bandında bekliyorum yalnız. o modulu samsung yıllarca cok pahalı diye takmamıştı. gerçi g sync olayıda bitiyor yavaş yavaş.

• Viktors Realityyoutube
    Odyssey 34" OLED v2 Gsync Ultimate 240hz QD OLED Gen 2 Panel #oled #qdoled #nvidia #samsung Hi Friends Welcome to Viktors Reality: today Samsung has unveiled new information at SID 2023 on New 34" & 49" OLED monitors. From the Samsung Infographic it shows that Nvidia G-sync Ultimate is on board either on One or both of these OLED monitors. As Display Specifications has stated these monitors will be released in the next 2-3 months depending on region. Samsung is leading the way for a more immersive QD OLED experience with Gen 2. Odyssey Neo G7 43" 4kVA Mini LED https://amzn.to/3ZlW3YW LG 27GR95QE 27" OLED 240hz 1440p https://amzn.to/3XeWVgF Samsung Odyssey G8 OLED 34" Ultrawide https://amzn.to/3wYuIPZ Samsung Odyssey G70B 32" 4k IPS https://amzn.to/3DK7fpH Samsung Odyssey G6 32" 1440p VA 1000R https://amzn.to/3x6tQIZ Corsair Flex 45" OLED Bendable 800R https://amzn.to/3DRYqdm Samsung Odyssey Neo G7 32" 4k 165hz https://amzn.to/3A8DeP0 Samsung Odyssey Neo G8 32" 4k 240hz https://amzn.to/3yj4p8N LG 32GQ850 32" 1440p IPS https://amzn.to/3QFYph9 LG 32GQ950 32" 4K IPS https://amzn.to/3care6m Dell G3223D 32" QHD IPS https://amzn.to/3aJ3ViI Aorus FV43U 43" 4k VA QLED https://amzn.to/3M7Pi7M Antlion ModMic Wireless https://amzn.to/3wYnon1 *E-WINRACING 25% off code Viktors* https://bit.ly/3x4ms0L (US store) https://bit.ly/3Lb5B2l (Canada store) *Join this channel to get access to perks: https://www.youtube.com/channel/UCPPYJNUvFBBLqJxEkTZBOiA/join *Please check out My Patreon! :) https://www.patreon.com/Viktorsreality *Like *Share *Comment *Subscribe for more! *Turn On the Bell Icon Notifications button to never miss out on future videos!! Thanks for Watching... ---------------------------------------- * As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases * on the Amazon links provided *
    https://www.youtube.com/watch?v=vr3dDlyS0Mw&t=130s

Buradaki ultimatede yazısı modül olduğunu düşündürüyor, çünkü modülle gsync ultimate ünvanı geliyor. modül olmasa bile v1den daha pahallı olacağı kesin. artık arada ne kadar fark olur orasını kestiremiyorum.

Parlaklıkta v1 260nitlerde, v2de 350nitlerde olduğu deniyor. daha parlak olacağı kesin. lakin burada şu soru önemli, normal kullanımda veya oyunlarda %100 yapmayan birisi yani 250nitte kullanmayan birisi için 350 nit ne anlam ifade eder o var.

hz olarak 175den 240hz çıkıyor. yine ne kadar kullanışlı olacak, ne kadar etkileyecek tartışılır. 4080 ile bile 175hz güncel oyunlarda almak zor oluyor.4090nınız varsa tabi artı olur.

renk gamutu genişlemiş biraz daha, lakin buda anca yanyana iken birkaç tık daha iyi gösteriri v2yi. yoksa v1deki renklerin yetersiz değil hani.

esas önemli kısım dayanıklık artmış gözüküyor panelin. işte bu yadırganamayacak bir şey...soğutmayı değiştirmişler, lakin bu birazda daha fazla olan parlaklık için olduğunu düşünüyorum.ısınma sorunu vs olan bir monitör olsa zaten fan koyarlardı diye düşünüyorum. lakin panelin yapısı gereği daha dayanıklı hale gelmişse dedikleri gibi o, önemli bir artıdır tabi.

• Bir dahaki televizyonum oled olacak

• Sasua S kullanıcısına yanıt

Ben de DP ile sorun yaşadım, kısaca monitör çok güzel fakat yıllardır 4k kullanmanın vermiş olduğu o keskinliği de yakalayamadım. Ama 4k 32' 144hz üstü bir OLED çıktığı an kaçırmam. İade edeceğim diye IPS geri bağladım. Ekrana bakasım gelmiyor :)

Samsung s90c düşünüyorum 55' fakat onunda ppi değeri düşük kalıyor bu sefer yakın mesafeden çok pixel pixel belli, yoksa 144 hz oled g8'den kat ve kat daha iyi panel..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kill3rvib3 -- 26 Mayıs 2023; 14:16:3 >

Hocam 1 yıl içinde yakmak için full parlaklıkla kapatmadan oynaman lazım hep. Bu monitörü hdr400 de yakmak kolay bir iş değil. Gysnc modülü için monitor unboxedin artık çok ta gerekli bir şey değil AMD freesync premium pro eksikliği aratmıyor dediği bir videosu var. Fiyat olarak bende tuzlu olacağını düşünüyorum. Dolar 20 oldu. 1750 dolar civarına gelir gelirse de vergisiz hali. Qd oled v2 paneli tadacaktır monitöre. Aslında daha geç çıkaracaklardı ama LG nin mla paneline karşılık vermek için çıkardıkları bir gerçek. Rahat olun derim bu monitör ile onu yan yana koyup çok dikkatli bakmadığınız surece farkı anlamazsınız bile. Yanma mevzusunda ise 3 sene garanti var ama elbette v2 nin daha dayanıklı olması mevzusu yadsınamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 26 Mayıs 2023; 16:17:25 >

batu hocam bizim zorumuza giden yeni bir model cıkartıyorsun 3 ay sonra v2 sini cıkartıyorsun? tabiki yeni versiyonu cıkarda 3 ay içinde cıkmaz be batu hocam. daha seninle 2 ay once konuşmuştuk. bu ürün bizim elimizdeyken elin amerikalısı stoklara ne zaman girer diye soruyordu. tr ye öncülük yapıp stoklara yuksek sayıda vermişlerdi. belkide daha yeni yeni kavuşanlar icin söylüyorum eee senin monitorun v2 si cıktı. ayıp olmadımı v1 alana şimdi?

İşte rekabet nelere kadir. Oled monitör piyasası yoktu. Samsung çıkardı qd oledi en iyi oled bu dedi. LG de arkasına mla oled çıkardı bu da aynı kalitede dedi. Samsung belki 2. Nesil oledini 1 sene sonra çıkaracaktı ama LG rekabeti yüzünden erken duyurdu. Evet bi içimizi burkuyor bu da emin olun hocan bu monitör 3-4 ay sonra çıktığı zaman fiyatı 40 binden aşağı olacağını sanmıyorum belki dolar kuruyla daha da fazla olacak. Her türlü elimizdeki alet dünyanın en iyi oyun monitörlerinden biri olarak kalacaktır 2-3 sene sonra dahi

• Gysnc Ultimate olması için donanımsal yonga olması gerekiyor. Açıkcası ben şuan monitörümde bu modül olmasını çok da gerekli bulmuyorum. Dell AW3423DWF de Gysnc destekli değil ama sorunsuzca çalışıyor. Sizin yaşadığınız problemlerin büyük çoğunluğu Tizen işletim sistemi ile Nvidia / Win11 uyumsuzluğu. Ben kesinlikle monitör olarak kullanacağım cihaz da SmartTV olmamasını isterim. Smart tv olayının hiç bir zaman sorunsuz şekilde windows a entegre edemezler. İlla ki bir taraftan patlar ki sizlerin G8 de yaşadığınız sıkıntıların yüzde 90 i donanımsal değil yazılımsal. Çünkü bire bir aynı paneli ben AW3423DWF de kullanıyorum.

İnanın sizlerin burada yaşadığı görüntü gitti geldi kayboldu, DP/HDMI kablo ayrımı vs gibi sorunları yaşamıyoruz. Çünkü salt monitör.

Not: Global da Samsung a ciddi tepki var bu arada. Gen 2 olayını sizin yaşadığınız G8 de ki sorunları düzeltmek için çıkarıyorlar. Samsung da farkında bu problemleri. Ama yazılım ile düzeltmesi gerekirken yeni revizyon monitör çıkararak aslında sizi hiç önemsemediğini gösteriyor. Protesto edip almayın bence yeni Gen2'yi.

• mageji kullanıcısına yanıt

Şuan ben dp 1.4 ile herhangi bir sorun yaşamıyorum ki. Hdmi 2.1 de sorun samsung kaynaklı değil zaten.

sorun yaşamıyor olabilirsin ama bu monitörün genelinde sıkıntı olmadığı anlamı taşımıyor? sayısız şikayet eden var. donanımhaber özelini geçtim, diğer platformlarda, reddit de, nvidia forumlarında bile yazılı tonla yazı var. alet kusurlu işte. samsung da bunu kabul etti ve gen2 g8 i çıkaracağını açıkladı. alet açık ara son yılların en kötü kullanıcı geri dönüşüne sahip ürünlerden biri oldu kabul etmek lazım.

bakın panel kötüdür demiyorum. diyemem zaten ödül aldı QD OLED. ancak smarttv olayı samsung'un en büyük hatası oldu. net problemli.

ayrıca olayı bireysel bakmayın.

bu monitöre 32k+ üzeri bir para vererek alıyorsun ki bu yurt dışında daha da pahalı bir ürün.

ben bir tüketici olarak bu kadar yüklü bir para vererek ürün alıyorsam fişe takar çalıştırırım gerisine bakmam. yazılımından tut her türlü takla atacak kaç kullanıcı var? 60 yaşında ki bir adam bu ürünü aldığında yaşadığı ilk problemde bunu iade eder ki yurt dışında yaşanan durum tam da bu. kimse ileri düzey donanım uzmanı değil. tak kullan cihazların bu kadar dolambaçlı yol ile çalışmasını kimse kabul etmez.

adamın zaten sabahtan akşama kadar işi oluyor. eve gelip iki kafa dağıtacak. kendisine zaman yaratıyor. ama o ne? monitör açılmıyor, görüntü vermiyor, garip garip sorunlar çıkarıyor. buna neden olan ürüne başarılı demem bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 26 Mayıs 2023; 19:49:31 >

• Samsungun yeni 2022 edge lit va g6 monitöründe veya 2022 4k edge lit ips g7 monitöründe de tizen os var onlarda sorun niye olmuyor acaba ki windowstansa eğer,aralarında ki uyuşmazlık-uyumluluk problemi için daha alan kişi kullanıcı sayısı azdır heralde rapor eden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 26 Mayıs 2023; 20:5:24 >
  • 2. Versiyonda sadece 2. Nesil panel koyup geri kalan çoğu şeyi değiştirmeden sunacaklarını yazın kenara hocam.

gen 2 yi önceki versiyonda ki hataları gidermek için çıkarıyor Samsung. Bunu yıllardır yapıyor zaten. G8 Gen 1 < G8 Gen 2. Yine SmarTV olacağı için ama sorunlara net bir çözüm yapabilirler mi bilmem. SmartTV olmasaydı net olarak en iyi monitörlerden biri olabilir derdim. Ama ben kesinlikle akıllı tv olayının monitör olarak sunulmasını kabul etmem. zaten bunu kabul eden adam gider LG akıllı TV alır OLED niye Samsung alsın?

yine de bu kadar kısa sürede Gen 2 yi çıkarması global de aşırı tepkiyle cevap aldı. sizin monitörlerde ki hataları gideren yazılıma odaklanıp 1 sene sonra gen2 yi farklı seride çıkarsaydı anlardım da, lansmandan kısa süre sonra gen2 yi çıkaracak olması kesinlikle leş bir karar.

• Bu ikinci versiyonda sorunların çözüleceğini nereden biliyorsunuz?v1 in donanımsal bir sorunla geldiğini ben duymadım hani. Aynı şeyi Neo g7, neo g8de de yaptı. Neo g8, neo g7den daha stabil bir monitör mü?

Gözüken yenilikler, v2 g8=daha parlak,yüksek hzli,korunaklı, renkli olarak geliyor. bu olağan bir şeydi ama aynı modelde ve bu kadar kısa sürede çıkarmaları etik olmadı. v1de yaşadığımız sorunların net kaynağı belli değil, windowstan mı, ekran kartı sürücülerinden mi, monitörün işletim sisteminden mi(misal monitörün aynı sürümünde ekran kartının bir sürücüsünde sorun yokken, diğerinde oluyor.) belli değil. Benim gördüğüm, samsungun temel oyunu: bir ürün çıkar, sat. yeni, bambaşka bir ürün yerine, o ürünün özelliklerini arttır, tekrar sat.bakın bu monitör, trde 3 yıl garantili.hem panel yanması hem donanım arızası kaynaklı. boş bir ürün olsa kimse bu kadar süre garanti vermez. başka hangi oled monitörde bu kadar süreli garanti var? ha yurtdışında bazı yerlerde 1 sene garanti bile verilen yerler var. hangi markanın hangi özellikte monitörü olursa olsun, şahsen en az2 yıl yanmama garantisi vermeyen bir oledi almam. oledlerin yanma olayı daha kesin çözülmüş değil.her firma kendince bir teknoloji ile bu işi çözdükleini iddia ediyorlar o kadar. g8deki sorunlar şuanlık yazılımsal olarak ilerliyor. çünkü bir önckei sürümde dpde sorunlar vardı, hdmıda yoktu. bu sürümle dp düzelmiş, hdmı bozulmuş. bunlar sadece yazılım değişmesiyle oldu.elinde sonunda stabil sürümü getireceklerde işte ne zaman..

Şuna katılıyorum, o kadar para verip bu sorunlarla uğraşmamız samsungun beceriksizliğidir. bu monitör genel olarak satışa çıkalı 3 ay anca oldu. lakin duyurulalı, 15 ayı geçti.halen böyle antin kuntin sorunlar çıkıyorsa, oda samsungun ayıbıdır.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Donanımsal bir sorun yaşıyor demedim. Özellikle yaşanılan problem yazılımdan kaynaklı dedim. Ancak şu var. G8 de soğutma üzerine bir çözüm yok. Dolayısıyla doğası gereği Oled de ısınma en büyük düşman olacağı için çıkabilecek sorunlar G8 de belki daha erken başlar. Bu yüzden Samsung G8 Gen2 de soğutmaya odaklandı diye biliyorum. Bir diğer konu ben Oled almadan önce çok araştırdım. Bizzat Samsung merkez ile iletişime de geçtim ( sanal değil bildiğiniz reel ) ve bana dedikleri Samsung Oled yanığına garanti sunmuyor. Sadece monitör özellinde garanti sunuyor. Neden Oled yanığına garanti sunmadıklarını sorduğumda verdikleri cevap Oled teknolojisin de illa ki yanığın kaçınılmaz olduğu ve hiç bir yer de Samsung bu soruna garanti ile çözüm bulamayacağını belirttiler. Aynı soruya Dell in cevabı ise hem global da hem Türkiye de Oled yanığına 3 yıl resmî garantisinin olduğunu öğrendim ve tercihim Dell oldu. Bakın monitör kötü değil. öyle olsa aynı panele sahip diğer markalar da alınmaz. Ancak Samsung un monitör özelinde Tizen işletim sistemini kullanması problem. Bakın yüzlerce çeşit nvidia amd ekran kartı, yüzlerce çeşit Windows sürümü ve türlü konfigler mevcut. Bir donanımda sorun yaşanmıyor ama başka bir Donanım kombinasyonun da sorun yaşanıyor. Bunun nedeni monitörün kullandığı işletim sistemi ile windows sürüm ve ekran kartı yazılımı arasında ki uyumsuzluklar. Bunu burada tek ben demiyorum. Yabancı forumlarda yazılanları buraya post etsek ekranı sadece bu postlar kaplar. Umarım yazılımı düzeltirde sorunsuzca kullanır diğer insanlar. Acaba şu driver ı kursam görüntü alabilirmiyim? Sorusu sorulmaya gerek duyulmayan günleriniz olsun dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 27 Mayıs 2023; 10:42:9 >

• Yazılımsal sorunlar yaşadığı hepimiz kabul ediyoruz hocam zaten. Lakin bu donanımsal gibi kalıcı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. g8 v1 in soğutması üzerine bir çözüm olmadığını nereden çıkardınız? :) pasif, homojen olarak arka plakaya yayılan, ısıyı emen bir kaplaması var. fan yok evet, eğer fandan bahsediyorsanız. v2 özellikleri daha netleşmedi, öyle ki gsync modülü var mı yok mu oda tam net değil. samsungun smart tv çıkarıp çıkarmadığı da belli değil yani o sürümde. önceki sayfalarda bir kanalın yorumunu attıydım mesala,orada yeniliklere değiniyordu . v2de soğutmayı değiştirmişler evet. yine fan yok bildiğim kadarıyla. yine farklı bir pasif soğutma geçmişler gözüküyor. modül kesin varsa fanı illa eklerler herhalde. lakin v2nin parlaklıklığı v1den 100nit daha yüksek olacak. belkide o parlaklığı tolere etmek için yaptılar. bilgisayar sistemlerinde şöyle bir şey vardır, stabillik, gerekene göre hareket etme. mesala ne yapıyoruz, çok ısınan bir işlemcide daha iyi soğutumaya geçerken, az ısınan bir işlemcide biraz daha makül soğutan soğutucuya yöneliyoruz. çünkü bu ona yetiyor. bu demek değil ki az ısınan işlemcide kullanılan soğutucu yeterli değil diye. v2 daha parlak olduğu için soğutmayı arttırmışlar gözüküyor.gerçekte v1 vs v2 gelirse sıcaklık konusunda orada görürüz tabi ne derecede iyileşmiş falan.şuan için gözüken işte biraz daha hzli, biraz daha parlak. ikinci seri oled diye biraz daha dayanıklı diyorlar. onun haricinde çoğu v1le aynı gibi duruyor.yazılımda bir iyileştirme varsa belki v1de gelebilir belli olmaz. lakin gelmesede çok şey kaybetmiyoruz.dp ile 175hzde 10bit stabil kullanıyorum. hiçbir sorun yok şuan mesala.

Sorunlar öyle çok abartılacak bir şey yok, hatta duruma göre sorun bile yok v1 g8de. bir önceki sürümde dpde oyunlarda tam ekranda iken alt tab atınca altta parlak bir şerit çıkıyordu. lakin hdmı kabloya geçince bu sorun olmuyordu.bu sürümde ise dpdaki bu sorun düzeltildi. alt tab atınca o alttaki sorun kayboldu. stabil olarak kullanabiliyorum. önceki sürümde hdmı alt tab sorunu yoktu, lakin son sürücülerde 12 bite çekince bozulma oluyordu. o yüzden ya eski sürücü kullanıp bu sorunu çözüyorduk ya son sürücü ile 10bit kullanıyorduk. yani sorun yine çözülüyordu. kısacası yazılımsal olarak evet sorunlar var ama kullanımı engelleyen sorun yok.yanmada ise dell, msı, philps ile aynı paneller var hepsinde. fansız yanacak olsa üretici kendi ürününde neden fan koymaz değil mi?

yanmaya karşı garanti olayında yine konuda @Sasua arkadaşında çok emeğiyle yapılan araştırma var. bir çok servisi, samsung yetkililerine temas var. oradan çıkan gelen genel sonuç yanma garanti kapsamında olması. bende ona göre biliyorum .

edit:arkadaş birden fazla servisle konuştuydu. kimisi kapsıyor, kimisi kapsamıyor demişlerdi diye hatırlıyorum. müşteri temsilcisiyle olan konuşmasında kapsıyor denilmiş. net bir bilgi yok ama genele bakarsak, kapsıyor diyenlerin sayısı fazlaydı servis, merkezlere sorduğunda falan. kendide gelince anlatır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 27 Mayıs 2023; 12:28:44 >

• Ben Samsung a bizzat sordum hatta telefonla değil gidip sordum. yetkili ağızdan aldığım bilgi Oled yanığına garanti vermedikleriydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 27 Mayıs 2023; 11:40:3 >
  • mageji kullanıcısına yanıt

İlginç aynı şekilde Tekirdağ yetkili servisine gittim sordum garanti kapsamında dendi. Samsung destek panel garantisi var dedi. Tüketici hakem heyeti zaten kullanıcı hatası olarak nitelendirmiyor.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.