Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.372
Cevap
57
Favori
55.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Windowsun microsoft storeda hdr calibeation tool u var. Onu yüklüyorsun, ayarları yaparken max brightness nits 600, paperwhite 600 yapıyorsun en son restart çekiyosun o kadar.

Ses bozukluğuyla alakalı bişey diyemem. Bende ses 0 olarak ayarlı. Pc sesini hoparlör sisteminden alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingKat -- 29 Ocak 2025; 8:37:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MicroHDMI 2.1 kablo bakıyorum ama bulamadım. Amazon.com.tr'de satılanların hep stoğu bitmiş. Sadece bu Amazon.de'de satılan kabloyu bulabildim ama bunda da kablo parası kadar kargo parası çıkıyor :)

https://www.amazon.de/dp/B08SXZ77RP

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü

Var mı önerebileceğiniz kaliteli kablo?

• Yukarı aşağı gitmesi kamera gizliliği konusunda bayağı iş görüyor :) işim bitince yukarı çekiyorum ekranı.

Discordu ful siyah yapınca da ayrıca hoş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingKat -- 21 Şubat 2025; 12:23:0 >
  • Şu modeli alarak aranıza katıldım. Cuma teslim olacak gibi.

samsung tr
    34" Odyssey OLED G8 G85SD Ultra WQHD 175Hz Gaming Monitor LS34DG850SUXUF | Samsung Türkiye
    https://www.samsung.com/tr/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g85sd-34-inch-oled-ultra-wqhd-ls34dg850suxuf/

Bir önceki model ile arasında giriş portları dışında bir fark yok gibi.

• Hilas28 kullanıcısına yanıt

Kaplama bitirişi de farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 27 Şubat 2025; 2:8:30 >
  • arda505 kullanıcısına yanıt
    Evet bu mat kaplama. Parlak oled ekran, ışık alan ortamlarda siyahlar mora dönüyor gibi diyorlar. Benim oda ve monitörun konumu itibarı ile ne ışık nede güneş görmüyor, parlak ekran oled alsamda olurmuş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Qd oledlerde polarizer yok parlak mat kaplamadan ziyade, bu duruma ikisininde etkisi var.

Lakin en büyük müsebbipi polarizer bulundurmaması olmaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 27 Şubat 2025; 20:41:34 >
  • Hdmi 2.1 kablo siparişi verdim kablo geldi yenileme hızını 175hz renk derinliğini 12bit yapınca böyle oluyor. 10bit 175 hz yapınca sıkıntı yok. Ya da 12 bit 120hz yapınca sıkıntı yok kablo kaynaklı mıdır yoksa başka çözüm var mıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

Hdmi 2.1 kablo siparişi verdim kablo geldi yenileme hızını 175hz renk derinliğini 12bit yapınca böyle oluyor. 10bit 175 hz yapınca sıkıntı yok. Ya da 12 bit 120hz yapınca sıkıntı yok kablo kaynaklı mıdır yoksa başka çözüm var mıdır

nvidia denetim masasından 170 hz yapınca düzeldi

• Tek suçu kopya çekmek kullanıcısına yanıt

Benim monitorde sadece mini dp ve mini hdmi giriş var. Normal hdmi 2.1 i nasıl bagladın hocam?

Elimde çok kaliteli bir dp kablosu var fakat ucu mini dp olmadığı için donusturucu almayı dusunuyorum. Monitorun içinden cikan kabloyu kullanıyorum fakat bazen pc kasasındaki tarafta temassızlık oluyor, kasadan çıkartıp taktığımda kabloyu düzeliyor monitore gelen görüntü. Çok nadir de olsa bu sorunu yaşadığım için böyle bir şey denemeye karar verdim.

ya da direkt hdmi to micro hdmi şeklinde bir kablo ile hdmi den goruntu almayı deneyeceğim, elimde kaliteli bir düz dp kablo olmasına rağmen.

12 bit renk skalasını sadece hdmi kablo ile alabiliyormuşuz bildiğim kadarıyla onu da test etmek istiyorum. 10 bit 175 ile kullanmaktansa, 12 bit 120 hertz daha kaliteli goruntu verecektir.

• Toron Alp kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkardıkları bu modelde normal hdmi dp girişi var.
    https://www.samsung.com/tr/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g85sd-34-inch-oled-ultra-wqhd-ls34dg850suxuf/

Bu akşam unutmaz isem bende şu model 2.1 hdmi alıp 12 bit deneyeceğim.
    www.vatanbilgisayar.com
    PAUGGE 7NA8KPRO ULTRA SERTİFİKALI HDMI 2.1 KABLO fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/paugge-7na8kpro-ultra-sertifikali-hdmi-2-1-kablo.html

• Toron Alp kullanıcısına yanıt

hocam bazı şeyleri yanlış demiş olabilirim. altaki linkteki kabloyu alıp bağladım 12bit 175 yapınca flicker oluştu. nvidia denetim masasından özel profil oluştur diyip 170 hz yapınca düzeldi. şuan bu ayarlar ile kullanıyorum

CSL - 8k micro HDMI HDMI 2.1 kablo 1,5 m - 3D – UHD II- 7680 x 4320@120Hz DSC ile - HDR - ARC - Tip D A - Naylon Brading - Raspberry Pi 4, Gopro, ODROID, kameralar, tabletler dizüstü bilgisayarlar: Amazon.de: Elektronik ve Fotoğraf

• 2 senenin sonunda 34" G8 Oled monitörümde oled yanığı oluştu. Video izlerken sağdan be soldan siyah kısımlar oluyor ya bu geniş ekranlarda, tam orada yanık oluşmuş. Hayırlı olsun diyeyim kendime :D

• Arkadaşlar selamlar, konu için teşekkürler öncelikle. Bugün ben de aranıza katıldım. Oyun ve film haricinde hdr kullanmak istemiyorum bunun için kısa bir yol var mı? Yani pcdeki hdr'ı kapatmakla monitördeki oyun modunu kapatmak arasında ne gibi bir fark var çözemedim, ikisi de açık mı olmalı? Onun haricinde yeni kullanıcı önerileriniz nelerdir? Teşekkürler tekrardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egmo -- 15 Mart 2025; 20:54:5 >

hiöçbir yerde yok nerden aldınız

• MidCruyff kullanıcısına yanıt
    Ben stoğa girince samsung eğtim indiriminden aldım 27900tl, ben aldıktan birgün sonra stok bitti. Ya çok az geldi yada talep çoktu.

• Ekim 2024'te vatan denen sözde teknoloji mağazasından aldığım ürün şubat 2025'te arıza verdi. Değişim için tüketiciyi koruma kanununu sallamayan bu yetersizlerle mücadelem devam ediyor. Süreci sündürüp köylü kurnazlıklarıyla değişimi yapacağı ürünü, fatura bedeli ucuz kaldı diye para iadesi taktikleri uyguluyor. Bunlardan elektronik cihaz almak gibi bir gaflete düşmeyin, onu belirteyim. Yok mağazadan alındı iade edemezsin, yok bu kutu açılmış servise gitmesi lazım vs diye uğraştırır dururlar.

Cihaza gelince, bu ürün ciddi kronik sorunları bulunan el bombası bir cihaz. Ama 2 haftada, ama 5. ayda, ama 15. ayda elinizde kalabilir. Kullanım sonrası kullanıcı deneyimlerinde ekranda hasır çizgiler çıktığı, oled yanması, bilgisayarın açılmasına rağmen uyanmama benzeri bir takım şikayetlerde bulunulmuş. Üstelik BG850 olan 2023 serisi, 6 ay sonra DG850 serisi olarak satışa çıkarılmış ki ben bunu kusurları olan ürünün revize edilmiş hali olarak anlarım. Zaten sene sonuna doğru yüksek fiyatından dolayı satılmadığı için samsung bunu mağazalar üzerinden reklam ürünü olarak sorunlu bir model olduğunu bile bile çaktı geçti. Benim düşüncem bu şekilde. Oled panel monitör halen deneysel bir teknoloji, eğer ki almayı düşünürseniz 1 değil 10 kere düşünün. Ve satış sonrası doğru dürüst destek hizmeti veren yerlerden almaya çalışın. Çakallık peşinde olanlardan değil

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.