Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: V , V Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.372
Cevap
57
Favori
55.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam, LS34BG850SUXUF almayı düşünüyorum. olumsuz bir durum var mı acaba? oyun için kullanıcam.

• fp kullanıcısına yanıt

PC oyunculuğu için mükemmel bir seçim. Vazgeçemiyorum kendisinden.

• sukrullex kullanıcısına yanıt

G60SD ve G8 arasında çok kaldım... ultrawide olduğu için g8 tercih ettim bakalım inşallah güzel bir deneyim olur. burn in konusu korkutuyor

• fp kullanıcısına yanıt

G60SD ve G80SD Mat kaplama olduğu için beğenmeyenler de var. Bizim G85SB ise Glossy olduğu için çok iyi. Gündüz ışık vurmadığı sürece hiçbir sorun yok. Işık vurursa purple tint oluyor. Ona göre odanıza perde ayarlarsanız süper olur. Geceleri zaten mükemmel.

Burn-in düşük ihtimal çünkü SDR modda 250 nit, HDR açınca 400 nit bir ekran kolay kolay yanmaz. Kaldı ki, LG WOLED TV'ler çok daha parlak olmalarına rağmen yanmıyor. Monitörler her zaman daha az parlaklığa sahip. Kasıtlı bir şekilde yakmaya çalışmak lazım. Gerekli tedbirleri alırsanız kullanırken hiçbir şey olmaz. Önceki sayfalarda birçok öneride bulunmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 6 Ocak 2025; 16:15:50 >
  • Monitör mükemmel ötesi... yeni bir ekran kartı şart oldu şimdi :D 3060 yetmiyor...

oyuna girerken oyun modunu otomatik olarak açma gibi bir özellik yok değil mi? kendimiz geçiş yapmamız gerekiyor. kolay bir kolu var mıdır?

ek olarak, netflix'de bir kaç film açtım ama 16:9 açılıyorlar bunu değiştirmek veya 21:9 film bulabileceğim bir yer var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fp -- 7 Ocak 2025; 17:46:50 >
  • Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fp kullanıcısına yanıt

Bende oyun modu hep açık HDR da hep açık o şekilde kullanıyorum bir problem yaşamadım.

21:9 film işi zor ya standart hep 16:9

• Merhaba, kullanan arkadaşlardan herhangi biri oled yanması/burn in sorunu ile karşılaştı mı acaba? Sorundan bahsediliyor her yerde ama sorun yaşayan hiç görmedim. Bilgi verebilirseniz sevinirim. Ne kadardır kullandığınızı nasıl kullandığınızı ve sorun olup olmadığını da yazabilirseniz bilgilendirici olur. Kıymetli zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.

• hs246 H kullanıcısına yanıt

Selamlar, tam 2 ay oldu. Bir sorun yaşamadım. HDR kapalı ağırlıklı olarak iş yapıyorum. Oyuna girerken HDR açıyorum. Oldukça memnunum.

• hs246 H kullanıcısına yanıt
    Artık oledlerle ilgili o kadar ezbere önyargılar var ki çoğu artık eski alışkın olduğumuz söylemlerden ileri gitmiyor. 1 senedir kullanımıma dikkat ederek kullanıyorum. Bir sorunla karşılaşmadım. Uzun süre karşılaşacağımı da sanmıyorum. Aynı şekilde oled bir televizyon kullanıcısıyım. 3 sene oldu yine hiçbir sorun ile karşılaşmadım.

• Uzun süredir 27 İnç 2K 165Hz IPS bir monitör kullanıyordum ama malum olan yanma sorunları sebebiyle 30 bin liradan fazla para bağlamak istemiyordum. G60SD modeline çok gittim geldim fakat bu kadar para veriyorsam sadece IPS’den OLED’e geçmiş olmayayım, deneyimim de farklılaşsın düşüncesi ile hem de daha dolu bir paket olması sebebi ile geniş ekran G85SD modeline yöneldim. Aslında CES’de yeni modeller tanıtıldıktan sonra onlara yönelebilir veya bu tarz eski nesil ürünlerin fiyatının düşmesini bekleyebilirdim ama sabretmek istemedim. Şans mı değil mi bilmiyorum ama Amazon üzerinde Amazon satıcılı 26 bin liralık bir fiyat yakalayınca dayanamayıp 6 taksitle aldım.

Ürünü kutu içeriğinden çıkan DP kablo ile bağladım, 175Hz + 10 Bit olarak bir problem olmadan kullanabiliyorum. Öncelikle geniş ekran kullanımı hem içerik tüketmek hem de çalışmak için çok hoşuma gitti. Panel ise standart bir IPS’den sonra ilaç gibi geldi. Ürünle ilgili ilk çekincem ekranının mat olmaması kaynaklı yansıma sorunuydu ama basit bir perde ile durumu çözebildim. Ürünün smart özellikleri olması bir artı ama benim için daha büyük bir artısı hoparlörünün kalitesi oldu. Ahım şahım beklenti yoksa gündelik içerik tüketimi, müzik ve oyun için oldukça yeterli bir hoparlörü var.  Onun dışında görüntü cam gibi desem yeridir sanırım. Ben yazıların netliği ile ilgili bir problem yaşamadım, önceki monitörümün eksikliği midir bilinmez ama bahsedilen renk saçakları, netlik problemleri gibi bir sorunla karşılaşmadım.

Ürünü aldıktan sonra HDR ayarlarını yaptım, HDR400 ile sağlıklı bir görüntü elde edebildim ve performansını etkileyici buldum. SDR için ise ayrı bir profil oluşturup renkleri kendi zevkime göre ayarladım.

Oled yanığı için ise aşağıdakileri yaptım;

·       Masaüstündeki simgeler için “Auto Hide Desktop Icon” isimli programı kurdum. Örnek veriyorum 10 saniye masaüstünü kullanmadığımda simgeler otomatik olarak kayboluyor.

·       Görev çubuğunu gizlemeye alışamadığım için Samsung’un ürün sürücüleri kısmındaki “Easy Settings Box” programını kullandım. Görev çubuğunun parlaklığını ciddi şekilde düşürüyor, fare ile üstüne geldiğinizde tekrar parlaklık artıyor.

·       Duvar kağıdı için “Wallpaper Engine” kurdum ve renkleri değişen bir arka plan belirledim.

·       Genel olarak koyu temadan hoşlanmadığım için Windows’u ve sayfaları açık modda kullanıyorum.

·       Bunlar dışında HDR modda iken çalışmam da gerekirse diye “CareUEyes” diye bir program keşfettim. Programın asli amacı göz yorgunluğunu engellemek ama filtre ile parlaklığı kısıp yükseltebiliyor. Eğer oyun dışında bir şey yapacak isem HDR moddan çıkmadan parlaklığı %40 %50 %60 gibi görev çubuğundaki simge ile değiştirebiliyorum. Yalnız program ücretli.

Ürün hem gündelik kullanım için hem çalışmak için hem oyun ve içerik tüketimi için çok iyi. Yansıma gibi problemleri de bir şekilde çözünce geriye sadece yanma riski kalıyor. Ona da yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonShine07 -- 12 Ocak 2025; 16:24:33 >

• merhabalar. çift ekran kullanıyorum samsung monitörde bios ekranı gelmiyor diğer ekranda dikey olduğu için sıkıntı yaratıyor. bios ekranını açmak için bir yol varmıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • desima89 D kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı portlarına dikkat et. Birinci porta Samsung bağlı olsun, onda BIOS ve açılış ekranı görünür.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocalarım selamlar samsung eğitim indirimiyle beraber 30.293 tl ye odyssey g8 oled 4k 32 inc versiyonunu alabiliyorum sizce alınmalı mıdır fiyatı iyi midir

• BayTakamoz kullanıcısına yanıt

Hocam bu fiyata taksit uygulanıyor mu? Bir kaç gün önce 40bin e aldım monitörü hb den. İade edip öğrenci indirimi ile almak daha mantıklı gibi geldi çok fark var arada.

• Alister Vale kullanıcısına yanıt

evet hocam faizsiz 4 taksit oluyor ziraat bankarta beyaz eşya sektörü kampanaysı vardı denedim ama olmadı direkt alın geçin derim 30.239 tlye 4 taksit gayet tatmin edici bence

• BayTakamoz kullanıcısına yanıt

hb den alıgım monitöre iade baslattım yarın gelip alacaklar. eksiksiz kutuladım, satıcı da hb sorun çıkarırlar mı iade de sizce? Arada 10 bin fark var az değil

• Alister Vale kullanıcısına yanıt

yani hocam 14 gün iade hakkınız var diye biliyorum yeni bir yönetmelik gelmediyse sonuç olarak 1 ölü pixel bile çıksa iadeye ya da değişime gönderen arkadaşlar oluyor dediğiniz gibi 10 bin gibi bir fark var ve az değil

• Selam, genel olarak laptop arada da ps5 bağlamak için bi micro hdmi kablo arıyorum önerebileceğiniz bir kablo mevcut mu çok fark ediyor mu hdmi versiyonu hdr falan için

• brnk kullanıcısına yanıt

Konuya bakarsanız belli başlı bikaç marka var.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CCSVXK2Q/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B08SXZ77RP?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_image

Bu ikisini kullanıyorum ben. Dp olan masaüstüne, hdmi olan laptopa bağlı. 2 kablo için de renk alan derinliği, hdr, parlaklık, vrr vs. Sorunsuz çalıştırıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.