Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.299
Cevap
47
Favori
47.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2024 versiyonu ülkemize gelecek mi acaba, haziranda duyurulmuş.

• Merhabalar ben yakın zamanda edindim monitörü. Bilgisayarımda USB 3.1 Gen 2 Type-C (thunderbolt 3 destekli) ve hdmı 2.0 çıkışı var. Hangi çıkışı ve kablo kombinasyonunu kullanmamı önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitorü hdr 1000 de kullanırken kendiliğinden kararma oluyor sanki konstrat artırılmış ve parlaklık düşmüş gibi. Daha önce dizi izlerken olmuştu şimdi de oyunda oldu. Otomatik parlaklık azaltma felan açık değil. HDR kapatmama rağmen düzelmedi sanki ekran soluk beyazlar daha sarı gibi Hdr kapalı halde oyuna girmeme rağmen hala karanlık bi görüntü var. Böyle bir şey yaşayan çözümünü bilen var mı?

• piece.of.paper P kullanıcısına yanıt
    Normal. HDR400 kullanmanız lazım. 1000 o şekilde keyifsiz oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • G6 OLED mi Dell Alienware AW2725DF mi arkadaşlar

• sukrullex kullanıcısına yanıt

HDR 400 ayarlamak istedim yalnız Oyun HDR kısmını aktif edemiyorum sanırım AMD ekran kartı kullandığım için: Bu gidişle Monitörü iade edip Oled olmayan bir panel tercih edicem. Oledlerin derdi bitmiyor.

• piece.of.paper P kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 4080 Super ile kullanıyorum monitörün yanında gelen mini dp ile. ColorControl programıyla hdr profili oluşturdum hdr400 ve hiç kapatmıyorum hdr açık şekilde kullanıyorum. Windowsun kendi gamma profili bozuk, insanı monitörden soğutur.

• arkadaşlar g8 oled monitör ile g6 oled arasında kaldım, g6 flat, g8 curved ekrana sahip, 2 si de 2k, ancak g6 mat g8 glossy olması ayrıca g8'in kendi kumandası ve ekstra akıllı tv özelliklerinin olması beni g8'e yönlendirdi, fiyatları da aşağı yukarı aynı, tek endişem g8'in 21-8 curved olması, oyundan ziyade normal kullanım ve net'te sörf yaparken sıkıntı yaratıyor mu, düz ekranı aratır mı emin olamadım, kullanan arkadaşlar özellikle net'te sörf deneyimi hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

• digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt
    Oled g8 3440x1440 g6 ise 2560x1440 çözünürlük. G8 21:9 ekran, g6 ise 16:9. Elinizdeki gpu ya göre seçim yapmanız doğru olur.

oyun odaklı kullanımda oled g8 daha keyifli ama gündüz bakarken sıkıntı olur ekrandan dolayı. O konuda g6 daha iyi kullanılan malzemeden ötürü. Filmler vs. 16:9 ekranda daha sorunsuz o yüzden o kısımda da g6 daha mantıklı.

G8 kavisli olması hiç sorun yaratmıyor. Uzaktan bakarsanız kavis varmış diyorsunuz. Yakında düz gibi baya immersive oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 7 Kasım 2024; 11:34:23 >

cevap için teşekkürler, daha oyun ve internette sörf için kullanacağım, kavisli ekranın sorun yaratmaması güzel, peki hocam kutudan çıkan kablo yeterli değil mi acaba, herkes micro hdmi 2.1 kablodan bahsetmiş, bu kablo kolay da bulunmuyor anladığım kadarıyla, bu kabloyu almamız şart mı?

Hocam mini dp kablo ile bir eksiklik yaşamadım. 4080 super gpu ile HDR400 sürekli açık kullanıyorum. 175 hz 10 bit hdr ve vrr açık şekilde. Kablo almanız şart değil. Keyfi olarak alabilirsiniz elbette.

• Ürünü kullanan arkadaşlar nasıl kapatıyorsunuz monitörü? Kumandadan tuşa basıp mı kapatıyorsunuz yoksa bilgisayar kapanınca 1 dakika içinde bekleme moduna geçiyor monitör, o şekilde mi bırakıyorsunuz?

hocam cihaz hdr1000'de destekliyormuş herhalde hiç denediniz mi?

Denedim çok agresif bir parlaklığı kısma durumu var. Örneğin oyunda dürbün açıp kapayınca falan rahatsız ediyor. Hdr400 gayet iyi öyle bir problem olmuyor.

cevap için teşekkürler hocam, monitörün fiyatı şu an iyi gibi duruyor, 11.11'de biraz daha inebilirler belki bakalım ona göre alacağım inşallah

• G8 monitörün yeni versiyonu ülkemize ne zaman gelir acaba ona göre monitörümü güncelleyeceğim.

• Bu monitöre laptop bağlamak istiyorum ve fakat laptopta mini displayport ve hdmi 2.0 girişleri var

1- hdmi to micro hdmi fakat 2.0 ile framerate ne olur ve hdr verir mi

2- displayport to mini dp adaptör

3 - mini dp 1.2 kablo (tr de 1.4 iki ucu mini dp olan göremedim)

En verimli hangi tip kablo olur acaba ?

• Neden kimse USB Type-C 3.1 Gen2 10G kablo kullanmıyor ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Samsung Smart Odyssey G8 LS34BG850SUXUF 34 alınır mı sizce oled yanığı vs diyorlar o kadar para verip değer kaybı yaşamakta istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekobaba -- 9 Kasım 2024; 16:29:21 >
  • sekobaba kullanıcısına yanıt

TV ve notebook olarak da OLED panel kullanıyorum, özellikle yeni nesil OLED paneller bu probleme karşı bir çok koruma ile geliyor. Eski nesil OLED panel ile hiç dikkat etmeden ve kendi koruması olmadan yaklaşık 5 sene kullanımdan sonra bu sorunu az da olsa yaşamıştım ama yeni nesil OLED olan TV ve notebook'da yaşayacağımı hiç düşünmüyorum. Samsung Odyssey G8 LS34BG850SUXUF 22.000 lira görünce ben de sipariş verdim, yarın gelecek, OLED konusunda hiç çekincem yok ama 21:9 ile anlaşabilecek miyim emin değilim.  

Bu arada DH'e 5 yaşında mı üye oldunuz?  

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.