Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.299
Cevap
47
Favori
47.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kimsede yapmıyor bence :(

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Aha şimdi bir bilgilendirme uyarısı aldım.

https://imgur.com/a/fb5SOke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 7 Mayıs 2023; 0:38:22 >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

Ne yaparken verdi bunu?

Monitör hareketsizlikten uyku moduna girdi mouse ile uyandırıcınca verdi ilk defa.

o serinin nin hicbir oyunu düzgün degil hocam. yenilenen dead space bile cok sorunluydu. ben calipto protokolu bitirdim ama bitirene kadar ne cektim.

• @sasua

Hdmi 2.1 ile pc ekranını kapatınca donma sorunu çözüldü. Şöyle bir durum ortaya çıkıyor sizde de oluyor ku ? Oyun oynarken ekran 1-2 saniye kararıyor ve tekrar geliyor. Dp de böyle bir şey yaşamıyorum. Sizin bahsettiğiniz micro hdmi kabloyu kullanıyorum
  • Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Valla hocam ,grafikler atmosfer, hikaye çok güzeldi. Grafiklere bayıldım hatta, oledde bambaşka güzel gözüküyordu. Lakin işte ara ara takılmalar, yine her oyunu açtığımızda doku yüklenmesi beklemeleri falan sinir edici. 4080 ile bile böyle yapıyorsa, alt kartlarda durum daha vahimdir sanırım. Oynanış mekaniğini beğenmedim ama dediğim şeyleri çok sevdim. Hatta tekrardan Dead space serisi yapmayı düşünüyorum, gazımı alamadım.Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü 

• Uğur Öztürk U kullanıcısına yanıt

evet bende oldu. bu yüzden dp kablosuna geri döndüm. benim düsüncem hala hdmi 2.1 hazır değil. ben 1444 ile sıfır sorun artık. hicbir sorunum kalmadı. sizede tavsiye ederim. bu demek değilki hiiç bir zaman hdmi kullanmayın. şuan icin geçerli sadece.

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Hdmı içinde genelleme yapmak doğru değil hocam, sasua, ben belki başkalarıda hdmı kullanıyordur. Bizlerde sorun yok. Bir ara o siyah kararmayım bir iki defa videoda rastladım ama sonra görmedim.ayarlarla alaklı bir şey ama ne aebep oluyor bilmiyorum. Hdmıda sadece oyunları tam ekran oynarken alt tab yaparken tıpki eski dpde oldupu gibi 2-3 sn siyah ekranda bekliyor. Vende onu çmzemedim. Kenarsız tam ekran yapıyorum, öyle devam ediyorum yağ gibi akıyor o zaman.

Şuan için kumandadki tuşlara kısayol menü tuşu atama gibi bir özellik gelse diye bekliyorum. :) her defasında oyu modunu açmak, kapamak için uğraşmaktam sıkılmata başkadım valla. Tek tuşla aç kapa yapnaları lazım, madem tüm özelkijleri oyun moduna yüklüyorlar, bunu bize borçlular 

Oyun modunu aç kapat neredne yapıyorsunuz ben de sürekli açık sanırım, açık kalmasının bir zararı olur mu?

Monitörün menüsünden. Ayarlar,{tüm ayarlar/OyunOyun modu diyip oradan açıp kapatıyoruz. Farkı şu:

Oyun modunda iken monitör 175hzde çalışıp HDRları aktif kullanabiliyoruz. Gsync compantible aktif oluyor. Kapalıykende hz kullandığın çıkış kablosuna göre 120ye veya 100hz düşüyor ve gsync compantible pasif oluyor. Temel farkı oyun modu kapalıyken monitör daha az enerji tüketir diye sadece oyuna girerken açıyoruz. Mağlüm, enerji tüketiminde sınıfta kalacak kadar geri bu aletler. :) Ha çok fazla bir şey yakar mı bilemiyorumda webde gezerkende fullemeye gerek yok görüşündeyiz sadece. :)

Sanırım adaptice-sync den bahsediyorsunuz. Bunu kapatınca çöp oluyor monitör 😅

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü

Yok ya niye çöp olsun, oyun dışı kullanımda ne işimiz onlaki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 7 Mayıs 2023; 19:38:48 >
    Hiçbir fikrim yok ben de merak ettim açıkçası. Hep böyleydi

oyun modu açıkken girersen adaptive yazar hocam.

Neden çöp olsun ki. Hdr kapatıyor, sdr açıyor ve enerji tasarrufuna geçiyor. Oyun oynamazken 120 hz ile 175 hz arasıdnaki farkı anlamak imkansız gibi. renk ayarlarını yine oyun modu kapalıyken ayarlayıp kaydedin bidaha uğraşmazsınız.

Senin bu geçenki bakım uyarın sonrası tekrar açtığında bakım yapıldı diye bir mesaj geldi mi?

Ekran çok kararıyor kullanılacak gibi değil, belkide benim ayarlar bozuktur

Nasıl oluyor, öyle bir durumda video çekim atsana konuya

• quote:

Orijinalden alıntı: Uğur Öztürk

Ekran çok kararıyor kullanılacak gibi değil, belkide benim ayarlar bozuktur

:) hocam parlaklığını arttırsana. Oyun modunu kapayınca parlaklık 0 a çekiyor ayarlardan arttırabilrisin. 350 niti görebilen bir panele sahip monitör oyun modu kapalıyken.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.