Şimdi Ara

Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma (308. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.357
Cevap
59
Favori
359.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün öyleysine güncelleme kontrolü yapmıştım ve Polonya ROM'lu telefonumun güncellemeyi bulmasıyla şok oldum. Android 13 güncellemesi alan sanırım en eski model telefon oldu A71, diğer markalar daha amiral gemisi telefonlarına bile veremedi, Samsung güncellemeler konusunda iyice coştu.

One UI 5.1 çıkana kadar şimdilik yüklenmemesi daha mantıklı diye düşünüyorum. 1-2 aya One UI 5.1 geliyor, 5.0'daki ciddi sorunları düzeltecek. Normalde A71'e hep, bahar-yaz gibi mükemmelleştirilmiş One UI x.1 ara sürümü veriliyordu sorunsuz oluyordu, biraz daha bekletip 1-2 ay sonra direkt 5.1 verselermiş daha iyi olabilirdi. Şimdi ülkemizdeki A71 kullanıcıları sağda solda 5.0'ın sorunlarından dolayı "bilerek telefonumu bozdu Samsung bir daha almayacam şarzı az gitmeye başladı pabici oyunum gasıyur güncelleme sonrası kanser oldum karım öldü arabam çizildi" gibi bir sürü sorun yazacaklar :)

• Frederick S. F kullanıcısına yanıt

Bende de a52s 5g ve a71 var hocam a52s 5g ye android 12 çok daha önce gelmişti şimdi tam tersi oldu bende ona şaşırdım. Arayüz tamamen aynı gibi kullanımı kolaylaştıran bir kaç özellik gelmiş. Konum değiştirince hava durumunu kendiliğinden güncelleme var mesela..Hava durumu widgetina görseller eklemişler. İzinler konusunda biraz daha detay mevcut..

• Hindistan romuna daha önce verirlerdi. Şimdi geç kaldı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MeNzA M kullanıcısına yanıt

One UI 5.0 bana göre pek önemli yenilikler getirmiyor, zaten Android 13 için de gereksiz şeyler eklenmişti artık ilerlemiyor ekleyecek bir şey bulamıyorlar makyajlayıp yeni diye veriyorlar Android güncellemelerini. iOS da aynı durumda bence, gelişim konusunda iyice kısırlaştılar.

• Daddy01 kullanıcısına yanıt

Yanlışınız var. A71 güncellemeleri her zaman ilk olarak Polonya romuna veriliyor, nadiren Hong Kong romuna birkaç gün önce verildiği de oldu. Sırf bu yüzden zaten Polonya romunu tercih ediyorum. Hindistan, güncellemeleri bazen Polonya romundan 1 ay sonra bile alabiliyor hatta birkaç güncelleme dünyada en son Türkiye ve Hindistan'a gelmişti her yerde Hindistanlı A71 kullanıcıları şikayetleniyordu, o derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 23 Kasım 2022; 17:40:39 >
  • O zaman kardeşim bize yeniliklerden bahsedermisin. Yada ne bilim farklı gördüklerini ss alsan da atsan buraya. Bize kim bilir ne zaman gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serserigönlüm12 kullanıcısına yanıt

Yüklemedim, yükledikten sonra format atmak lazım sorunsuz çalışması için. 5.1 falan çıkana kadar şimdilik yüklemeyi düşünmüyorum.

Farkları şuradan görebilirsiniz:

Yeşil Robotyoutube
    Mayısta düzenlenen I/O 2022 konferansında tanıtılan Android 13, artık kararlı sürümle birlikte Samsung cihazlara gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Galaxy S22 serisine gelen One UI 5.0 kararlı sürümü, yavaş yavaş diğer modellere de dağıtılıyor. One UI 5 ile gelen yenilikleri derledik. Android 13 tabanlı One UI 5.0 özellikleri neler? Yeni Bixby Text Call özelliği, kullanıcıların kendileri için en uygun şekilde iletişim kurmalarına olanak tanırken, Bixby Text Call özelliğiyle kullanıcılar, yalnızca mesaj yazarak çağrıları yanıtlayabiliyor. Samsung’un sesli asistanı Bixby ise yazılan metni seslendirerek, arayan kişiyle kullanıcı adına konuştuktan sonra arayan kişinin verdiği cevabı da sesli metne dönüştürerek gösterebiliyor. Bu özellik, bir konserde ya da gürültülü bir yerdeyken kullanıcıların yazılı mesajlarını karşı tarafa sesli olarak iletebiliyor. Böylece kullanıcılar, etrafına rahatsızlık vermeden ya da dinlediği şeyi kaçırmadan aramalarına yanıt verebiliyor. Uyku, dinlenme, egzersiz ya da sürüş esnasında kişiselleştirilmiş ayarlar Günümüzde, kullanıcıların akıllı telefonlarından beklentileri gün içinde dahi hızlı şekilde değişebiliyor. Her kullanıcının günün belirli saatlerinde farklı rutinleri olabiliyor. One UI 5’in Rutinler özelliği sayesinde kullanıcılar, akıllı telefonlarındaki eylemleri bu rutinlere göre ayarlayabiliyor. One UI 5’in Modlar özelliği sayesinde de uyku, dinlenme, egzersiz ya da araç sürmek gibi eylemler için kişiselleştirilmiş ayarlar uygulanabiliyor. Örneğin, egzersiz esnasında kullanıcılar, hareketlerini bozmamak ve müzik dinlemek için bildirimleri kısabiliyor. Uyku vakti geldiğinde, otomatik olarak bildirimlerin kapatılması ve ekran parlaklığının azaltılması, uykuya geçmenin harika bir yöntemi olabiliyor. One UI 5 ayrıca ferah, yeni bir görünüm de sunarak, kullanıcı deneyimini kesintisiz ve konforlu hale getiriyor. One UI 5, uygulama ikonlarından, uyumlu bir renk şemasına kadar, en ince detayları çok daha sürükleyici bir mobil deneyimle bir araya getiriyor. shoppingmode Samsung aynı zamanda One UI 5 ara yüzünde bildirimleri daha kolay okunabilir hale de getirdi. Kullanıcılar, belirlenmiş cevap şablonları ve reddet düğmelerinin yanı sıra yeniden tasarlanan açılır çağrı penceresiyle gelen aramaları daha kolay yanıtlayabiliyor. Kullanıcıların kendi tarzlarını en iyi şekilde yansıtmaları için One UI 5, Good Lock uygulamasının Lockstar’ındaki sevilen Video Duvar Kağıdı özelliğini doğrudan kilit ekranına taşıyor. Kullanıcılar, yalnızca birkaç dokunuşla diledikleri videoyu kırparak, en sevdiği anlarını telefonunun açılış ekranına koyabiliyor. Kullanıcılar, bu kilit ekranı görünümünü daha da kişiselleştirerek, duvar kağıdını, saat tipini, bildirim pencerelerini de aynı ekran üzerinde değiştirebiliyor. Android 13 tabanlı One UI 5.0 güncellemesi alacak diğer modeller – Güncel liste Galaxy S serisi Galaxy S21 Ultra (LTE/5G) Galaxy S21+ (LTE/5G) Galaxy S21 (LTE/5G) Galaxy S20 Ultra (LTE/5G) Galaxy S20+ (LTE/5G) Galaxy S20 (LTE/5G) Galaxy S20 FE (LTE/5G) Galaxy S10 Lite Galaxy Note serisi Galaxy Note 20 Ultra (LTE/5G) Galaxy Note 20 (LTE/5G) Galaxy Note 10 Lite Galaxy Z serisi Galaxy Z Fold 2 5G Galaxy Z Flip Galaxy Z Flip 5G Galaxy Z Fold 3 Galaxy Z Flip 3 Galaxy Z Fold 4 Galaxy Z Flip 4 Galaxy A serisi Galaxy A73 Galaxy A53 Galaxy A33 Galaxy A71 5G Galaxy A71 Galaxy A51 5G Galaxy A51 Galaxy A52 Galaxy A52 5G Galaxy A52s Galaxy A72 Galaxy A Quantum Galaxy Quantum 2 Galaxy A03s Galaxy A12 Nacho Galaxy A32 Galaxy A32 5G Galaxy A22 Galaxy A22 5G Galaxy A23 Galaxy A13 Galaxy A03 Galaxy M serisi Galaxy M42 5G Galaxy M12 Galaxy M62 Galaxy M22 Galaxy M32 Galaxy M32 5G Galaxy M52 5G Galaxy M33 Galaxy M23 Galaxy F serisi Galaxy F42 5G Galaxy F62 Galaxy F12 Galaxy F22 Galaxy F23 Galaxy Xcover serisi Galaxy Xcover 5 Galaxy Tab serisi Galaxy Tab S8++++ Ultra Galaxy Tab S8+ Galaxy Tab S8 Galaxy Tab S7+ (LTE/5G) Galaxy Tab S7 (LTE/5G) Galaxy Tab S7 FE Galaxy Tab S6 5G Galaxy Tab S6 Lite Galaxy Tab A7 Lite Galaxy Tab A8 10.5 (2021) Yeşil Robot'u sosyal medya hesaplarından takip edin. Twitter ►► https://bit.ly/36hiQeO Instagram ►► https://bit.ly/3olkItj Facebook ►► https://bit.ly/3qWVMtX Discord ►► http://bit.ly/2NHoO2o
    https://www.youtube.com/watch?v=fJWFFBvCJew

A71'deki One UI 5.0 da bununla birebir aynı diyebiliriz, arayüzde her şey ortak çünkü.

• Frederick S. F kullanıcısına yanıt

Güncelleme kaç gb?

• mirzahi M kullanıcısına yanıt

Polonya romuna 1996 MB, security patch October 1

• A71 One UI 5.0 güncellemesi; Polonya'nın ardından Çekya, İspanya, İngiltere, Kıbrıs, Hollanda, Portekiz romlarına da geldi.

Bu sefer çok hızlı başlandı, muhtemelen diğer romlara da yıl bitmeden gelir.

İlk izlenimlere göre performansta olumlu bir fark hissediliyormuş, güncelleme sonrası format atmayanlar bile böyle demiş ve pil performansı 4.1 ile aynıymış. Yorumlarda pek şikayete rastlamadım.

• Baya bi güncelleme geldi ülkelere bizede gelmesi an meselesi

Hocam güncelleme gelen ülkeleri nereden görüyorsunuz

• https://www.sammobile.com/firmwares/

https://samfrew.com/

Bu iki siteden

Teşekkürler

• Arkadaşlar android 13 ü yükleyen varmı acababaşka ülkenin romunu

• güncelleme gelmiş hayırlı olsun. yükleyen varmı?

• android 13 gelmiş şimdi indiriyorum hayılrısı denıyecem hemen :D ne bu hizzzzzzzzzzzzz

• waterman kullanıcısına yanıt
    Yükledim ama bana hersey aynı geldi :) Bir sıkıntı yok

• Yani o kadar güncelleme yapıyorlar, kilit ekranında bildirim gelince ekran uyanıyor fakat sadece 5 saniye uyanık kalıyor. Bu süreyi Bi 10 veya 15 saniye yapamıyoruz ıphonlarda ki gibi Bunun bir ayarı yok maalesef

• Pek kayda değer bişey yok arkadaşlar. Fazla bi beklentiniz olmasın.

• 
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.