Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY ACE İ ANA KONU [Teknik Yardım] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.865
Cevap
33
Favori
138.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende 5 aydır bu telefonu kullanıyorum artık kitabını yazacağım o derece. Fakat ben kalktım yer acılsın diye telefondan sistemin 2 tane dosyasını sildim swype ve think office ve system hatası vermeye başladı formatladım yinede olmadı nerden bulabilirim telefonunmun orjinal romunu ? (Ayrıca benide eklerseniz sevinirim)
  • up.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

up.

Üstad; beni de ekleyebilirsin... Güzel ve ihtiyaç duyulan bir başlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mHunter

Merhaba arkadaşlar bende 5 aydır bu telefonu kullanıyorum artık kitabını yazacağım o derece. Fakat ben kalktım yer acılsın diye telefondan sistemin 2 tane dosyasını sildim swype ve think office ve system hatası vermeye başladı formatladım yinede olmadı nerden bulabilirim telefonunmun orjinal romunu ? (Ayrıca benide eklerseniz sevinirim)

Ben bizatihi kurulumu denemedim, ancak sammobile.com'da gördüğüm kadarıyla tüm Samsung tellerin firmwareleri var.

Orada arama yerine 5830i yazınca çıkıyor (en son 2.3.6 sürümü)

Kolaylıklar.
  • hakan_a ekledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ckt

quote:

Orijinalden alıntı: herkesz

@ckt ya şarj gösterici bozuk ya da telefonu ilk aldıgında 24 saat şarj'da bırakmadın. Birde ne kadar bekledin %95'i geçmesi için ? En az 10 dk bekledin mi ?

hocam durum şöyle
    şarjınız bitti ve telefon kapandı
    şarja taktınız 2-3 saat sonra ekranda %100 dolu yazısı gözüktü
    şarjdan çektiniz telefonu açtınız batarya %95 yazıyor.10 dakka değil 1 gün bile bekledim ekranda %100 yazıyor telefonu açtığımda %95 yazıyor.
    telefon kapalıyken şarj ettiğimde durum bu

telefon açık şarj ettiğimde %100 e kadar şarj ediyor.

evet ilk aldığımda 24 saat şarj yapmadım.

Üstad, Android tasletimde bu tür sorunlar için batarya kalibrasyonu yapıyoruz ki bunun için cihazın root olması gerekiyor.

Eğer donanımsal bir sorun değilse ve telefonun da root lu ise şunu deneyebilirsin :

1-Teli açın ve %100 şarj edin ve marketten uygun bir battery calibration programı yükleyin.
    2-Bu programı çalıştırın. Sarj kablosunu çıkarın. Calibrate deyin.
    3-Daha sonra telefonu kesinlikle ara sarj yapmadan bütün sarjı bitip kendiliğinden kapanana kadar kullanın (artık kaç günde biterse)
    4-Sonra, telefonu şarja takın ve %100 olana kadar kesinlikle sarjdan çıkarmayan.
    5-Tamamlandıktan sonra dilediğiniz gibi kullanın.

Eğer yukarıdaki işleme rağmen sorun düzelmezse; (1) no.da yer alan cabirate programı yerine Rom Manager'i yükleyin ve çalıştırın; Flash CWM Recovery deyin. Ardından teli %100 şarj edin ve Recovery modda telefonu açın. Şarj fişini çıkarın ve Advanced menüsünden "Wipe Battery Status" deyin. Dana sonra yukarıdaki 3-4-5 no.lu adımları takip edin.

NOT: Dediğim gibi bu süreci ben Android 2;3 ve 4 Rom'lar kullandığım tabletimi baz alarak yazdım; bu telde hiç denemedim ve tamamen teorik telefon için. Dolaysıyla risklerinin sana ait olduğunu belirteyim.

Kolaylıklar.

• quote:

hakan_a ekledim

Eyvallah üstad.
  • quote:

Hmm bende tam 70 mb boş var. Flash playeri öyle yüklemeyeceksin.

Flash Player 11 Kurulumu
    Normalde telefonumuzun işlemcisi Flash Player desteklemiyordu ama Adobe Armv6 işlemciler içinde bu desteği sağlamıştı geçtiğimiz günlerde. Şimdi kuruluma geçelim.

(Programların Kare Barkodları aşağıdadır. Onlarıda kullanabilirsiniz )
    1- İlk önce Flash Player 11 ihttp://www.sebahattint.com/dosyalar/android/flash_player_11.apk indirin ve normal bir şekilde yükleyin.
    2- Lib klasörünü içeren dosyayıdahttp://www.sebahattint.com/dosyalar/android/lib.zip indirin.
    3- Lib klasöründeki dosyaları Root Explorer yardımıyla sistemdekilerle değiştireceğiz. Root explorer ıdahttp://www.sebahattint.com/dosyalar/android/root_exp.apk indirin.
    4- Lib.zip i açın ve…
    libflashplayer.so
    libstagefright_froyo.so
    libstagefright_honeycomb.so
    libysshared.so
    dosyalarını sd kartınıza atın.
    5- Şimdi Root Explorer ı açın (ilk defa giriyorsanız super user izin vereyim mi bu programa diye bir soru soracaktır ona Allow diyoruz:) ) ve üstteki Mount R/W butonuna tıklayın. Sol üst köşede Mounted as R/W yazdığını ve butonun R/O olaran değiştiğini göreceksiniz. (Read/Write – Read Only) Bu işlemi yapmazsanız yukarıda belittiğim dosyaları belirteceğim konuma yazmanıza izin vermeyecektir sistem.
    6- Root explorer a girdikten sonra aşağı doğru inin ve sd card klasörünü bulun. Oradan daha önce atmış olduğumuz dosyaları seçin. Çoklu seçim için Seçenekler tuşuna basın (orta tuşun solundaki tuş) Multi-Select seçeneğine tıklayın ve 4 dosyayıda seçip, Copy e tıklayın. Daha sonra geri ana dizine gelin yani ilk ekrana. Bu sefer /data/data/com_adobe_flashplayer/lib/ klasörüne girin ve Paste ye tıklayın. !Dikkat! Bu işlemi gerçekleştirirken yetersiz alan uyarısı alıyorsanız varolan lib klasörünü silin ve yeni klasör oluşturduktan sonra dosyaları kopyalayın lib e.
    7- Son olarak libflashplayer.so basılı tutup. Permission a tıklayıp tüm izinleri veriyoruz. Yani hepsini işaretliyoruz. Bunu diğer 3 dosya içinde yapın. Hepsine bu izinleri vermelisiniz. Ondan sonra bir geri gelin ve Lib klasörünede aynısını yapın.

Slm., öncelikle yeni başlık hayırlı olsun, önceki konuya üç-beş birşeyler yazmıştım. Burdan devam edelim. Telefonu alalı 3 ay oldu, beni de listeye ekleyebilirsin... Ben de Flash Player yüklemek istiyorum. Verdiğin linkten flash_player_11.apk' yı indirdim ve telefona kurmak istedim kurulum işlemi başlıyor ve yarıda kesilerek " Uygulama yüklenmedi" hatası veriyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor acaba? başka bir .apk mı denemeliyim? Telefonum root' lu, super user aktif.

• quote:

Orijinalden alıntı: elaziz23

quote:

Hmm bende tam 70 mb boş var. Flash playeri öyle yüklemeyeceksin.

Flash Player 11 Kurulumu
    Normalde telefonumuzun işlemcisi Flash Player desteklemiyordu ama Adobe Armv6 işlemciler içinde bu desteği sağlamıştı geçtiğimiz günlerde. Şimdi kuruluma geçelim.

(Programların Kare Barkodları aşağıdadır. Onlarıda kullanabilirsiniz )
    1- İlk önce Flash Player 11 ihttp://www.sebahattint.com/dosyalar/android/flash_player_11.apk indirin ve normal bir şekilde yükleyin.
    2- Lib klasörünü içeren dosyayıdahttp://www.sebahattint.com/dosyalar/android/lib.zip indirin.
    3- Lib klasöründeki dosyaları Root Explorer yardımıyla sistemdekilerle değiştireceğiz. Root explorer ıdahttp://www.sebahattint.com/dosyalar/android/root_exp.apk indirin.
    4- Lib.zip i açın ve…
    libflashplayer.so
    libstagefright_froyo.so
    libstagefright_honeycomb.so
    libysshared.so
    dosyalarını sd kartınıza atın.
    5- Şimdi Root Explorer ı açın (ilk defa giriyorsanız super user izin vereyim mi bu programa diye bir soru soracaktır ona Allow diyoruz:) ) ve üstteki Mount R/W butonuna tıklayın. Sol üst köşede Mounted as R/W yazdığını ve butonun R/O olaran değiştiğini göreceksiniz. (Read/Write – Read Only) Bu işlemi yapmazsanız yukarıda belittiğim dosyaları belirteceğim konuma yazmanıza izin vermeyecektir sistem.
    6- Root explorer a girdikten sonra aşağı doğru inin ve sd card klasörünü bulun. Oradan daha önce atmış olduğumuz dosyaları seçin. Çoklu seçim için Seçenekler tuşuna basın (orta tuşun solundaki tuş) Multi-Select seçeneğine tıklayın ve 4 dosyayıda seçip, Copy e tıklayın. Daha sonra geri ana dizine gelin yani ilk ekrana. Bu sefer /data/data/com_adobe_flashplayer/lib/ klasörüne girin ve Paste ye tıklayın. !Dikkat! Bu işlemi gerçekleştirirken yetersiz alan uyarısı alıyorsanız varolan lib klasörünü silin ve yeni klasör oluşturduktan sonra dosyaları kopyalayın lib e.
    7- Son olarak libflashplayer.so basılı tutup. Permission a tıklayıp tüm izinleri veriyoruz. Yani hepsini işaretliyoruz. Bunu diğer 3 dosya içinde yapın. Hepsine bu izinleri vermelisiniz. Ondan sonra bir geri gelin ve Lib klasörünede aynısını yapın.

Slm., öncelikle yeni başlık hayırlı olsun, önceki konuya üç-beş birşeyler yazmıştım. Burdan devam edelim. Telefonu alalı 3 ay oldu, beni de listeye ekleyebilirsin... Ben de Flash Player yüklemek istiyorum. Verdiğin linkten flash_player_11.apk' yı indirdim ve telefona kurmak istedim kurulum işlemi başlıyor ve yarıda kesilerek " Uygulama yüklenmedi" hatası veriyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor acaba? başka bir .apk mı denemeliyim? Telefonum root' lu, super user aktif.

up

• quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Galaxy S konusuna yazdım buraya da yazayım,

Galaxy Ace ve S+ arasında kaldım, telefon yurt dışından geleceği için garantisi olmayacak.

Kullanım amacım büyük çoğunluğu klasik işlevi(özellikle konuşma) ve internette gezinme şeklinde olacak.Oyun falan pek ilgilenmem.Olsa olsa haftada bir 5-10 dk bakarım çok sıkılınca.Tabi whatsapp-instagram vb bilumum uygulama desteği de önemli.Yani kamera da önemli bir nevi.

4-5 tane objektif yorum alsam kafidir benim için.

Oyunla pek araniz yoksa ace i ihtiyaclarinizi karsilar kamerasida iyi ancak video cekimi berbat (240*320) bunun disinda cok memnunum. Hemen hemen oyunlarin cogunu aciyor. S+ pzelliklerini bilmiyprum ama video cekimi iyiyse onu alin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_a

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: herkesz

@ckt ya şarj gösterici bozuk ya da telefonu ilk aldıgında 24 saat şarj'da bırakmadın. Birde ne kadar bekledin %95'i geçmesi için ? En az 10 dk bekledin mi ?

hocam durum şöyle
    şarjınız bitti ve telefon kapandı
    şarja taktınız 2-3 saat sonra ekranda %100 dolu yazısı gözüktü
    şarjdan çektiniz telefonu açtınız batarya %95 yazıyor.10 dakka değil 1 gün bile bekledim ekranda %100 yazıyor telefonu açtığımda %95 yazıyor.
    telefon kapalıyken şarj ettiğimde durum bu

telefon açık şarj ettiğimde %100 e kadar şarj ediyor.

evet ilk aldığımda 24 saat şarj yapmadım.

Üstad, Android tasletimde bu tür sorunlar için batarya kalibrasyonu yapıyoruz ki bunun için cihazın root olması gerekiyor.

Eğer donanımsal bir sorun değilse ve telefonun da root lu ise şunu deneyebilirsin :

1-Teli açın ve %100 şarj edin ve marketten uygun bir battery calibration programı yükleyin.
    2-Bu programı çalıştırın. Sarj kablosunu çıkarın. Calibrate deyin.
    3-Daha sonra telefonu kesinlikle ara sarj yapmadan bütün sarjı bitip kendiliğinden kapanana kadar kullanın (artık kaç günde biterse)
    4-Sonra, telefonu şarja takın ve %100 olana kadar kesinlikle sarjdan çıkarmayan.
    5-Tamamlandıktan sonra dilediğiniz gibi kullanın.

Eğer yukarıdaki işleme rağmen sorun düzelmezse; (1) no.da yer alan cabirate programı yerine Rom Manager'i yükleyin ve çalıştırın; Flash CWM Recovery deyin. Ardından teli %100 şarj edin ve Recovery modda telefonu açın. Şarj fişini çıkarın ve Advanced menüsünden "Wipe Battery Status" deyin. Dana sonra yukarıdaki 3-4-5 no.lu adımları takip edin.

NOT: Dediğim gibi bu süreci ben Android 2;3 ve 4 Rom'lar kullandığım tabletimi baz alarak yazdım; bu telde hiç denemedim ve tamamen teorik telefon için. Dolaysıyla risklerinin sana ait olduğunu belirteyim.

Kolaylıklar.

Saol hocam denerim bu yontemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• slm millet 5830 i telefonum var sürüm 2.3.6

fark ettınızmı bılmıyorum son 2 gundur wifi ile baglandıgımda guncelleme uyarısı gelıyor tamam dıyorum dosya yı ındırıyor şöyle dıyor dosya 7,0 geliştirilmiş kararlılık falan neyse wifi den ındırıyorum kur diyorum tel kapanıyor kurulum % 27 ye geldıgınde pat atıyor tel acılıyor kurulum başarısız dıyor bır cok kez ındırım denedım % 27 de atıyor tel normal acılıyor.kies ile usb den baglanıp öyle deneyın yazısı cıkıyor..ewde kı pc usb gırışlerı bozuk onu deneyemedım..

sanırım 2,3,6 üzerine suan galaxy ace 5830i için günceleme var.. video suna bakabılırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zangiief -- 25 Temmuz 2012; 14:48:22 >

• galaxy ace kullanış bir modeldir
    toptan satış fiyatını buldum kapalı kutu ambalajlı
    2 yıl garantildiri.

http://www.kapiteslim.com/urun/samsung-s5830-galaxy-ace.aspx

539,00 tl aldım sizlerde bakınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZİYADERİN

galaxy ace kullanış bir modeldir
    toptan satış fiyatını buldum kapalı kutu ambalajlı
    2 yıl garantildiri.

http://www.kapiteslim.com/urun/samsung-s5830-galaxy-ace.aspx

539,00 tl aldım sizlerde bakınız.

580 lira normalde telefon. Garantisi olmaya biliri. Ya da spottur
  • quote:

Orijinalden alıntı: zangiief

slm millet 5830 i telefonum var sürüm 2.3.6

fark ettınızmı bılmıyorum son 2 gundur wifi ile baglandıgımda guncelleme uyarısı gelıyor tamam dıyorum dosya yı ındırıyor şöyle dıyor dosya 7,0 geliştirilmiş kararlılık falan neyse wifi den ındırıyorum kur diyorum tel kapanıyor kurulum % 27 ye geldıgınde pat atıyor tel acılıyor kurulum başarısız dıyor bır cok kez ındırım denedım % 27 de atıyor tel normal acılıyor.kies ile usb den baglanıp öyle deneyın yazısı cıkıyor..ewde kı pc usb gırışlerı bozuk onu deneyemedım..

sanırım 2,3,6 üzerine suan galaxy ace 5830i için günceleme var.. video suna bakabılırsınız.

Bende güncelleme olayı falan olmadı. Şİmdi wifi'ye baglandım. Sadece telefonda olan oyunların güncellemesi var.

• Bendede sadece oyun ve uygulamaların güncellemeleri var.
  • mail sorgulattama var bakalım telpa garantisidir. diyorlar kımset bakalım artık:
  • Arkadaşlar teli alalı 1 hafta oldu olmadı. Root yapmak için cesaretini bir türlü kendimde bulamadım. Garanti dışına çıktığını duydum? Açıkcası root yaptıktan sonra şuandaki halinden ne farkı olacak onu da tam bilmiyorum:)

Room'lara da baktım acaip karışık geldi codlar falan ben bu konularda özürlü biriyimdir, sizce yapılması kolay işlemler midir? Ayrıca room tam olarak nedir:D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: canakkaleli17

quote:

Benim 2-3 kere dondu pili çıkardım ama 2dk bekleyince düzeliyor normalde ben üşendim nolcak şimdi

yanlız bir çarpılırsan kötü olur ben iade etmeyi düşünüyorum yerine yenisi gelicek

Pilden çarpılınırmı ya donmadan garantiye vermem ben zaten müzik açık zorrent indiriyorum internet açık sonra mesaj açıyım dedim öyle dondu bekleyince geliyor ben çıkardım pili.

çarpılırsın dan kastım yani donar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Galaxy S konusuna yazdım buraya da yazayım,

Galaxy Ace ve S+ arasında kaldım, telefon yurt dışından geleceği için garantisi olmayacak.

Kullanım amacım büyük çoğunluğu klasik işlevi(özellikle konuşma) ve internette gezinme şeklinde olacak.Oyun falan pek ilgilenmem.Olsa olsa haftada bir 5-10 dk bakarım çok sıkılınca.Tabi whatsapp-instagram vb bilumum uygulama desteği de önemli.Yani kamera da önemli bir nevi.

4-5 tane objektif yorum alsam kafidir benim için.

Oyunla pek araniz yoksa ace i ihtiyaclarinizi karsilar kamerasida iyi ancak video cekimi berbat (240*320) bunun disinda cok memnunum. Hemen hemen oyunlarin cogunu aciyor. S+ pzelliklerini bilmiyprum ama video cekimi iyiyse onu alin.

S+ 720p 30 fps ile çekiyormuş fakat diğer konuda şöyle bir link verildi.Arada bayağı fark var gibi duruyor

http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=3&idPhone1=3724&idPhone2=3908&idPhone3=4212

Cidden bu kadar var mı ? Birde yazılımla falan video çözünürlüğü yükseltilemiyor mu ? Sanki bu tarz işler yapılıyordu diye okumuştum.

Büyük ihtimalle Ace i almaya karar verdim zaten, son bakışlarım işte.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.