Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY ACE (S5830) [ANA KONU] ★★ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.002
Cevap
72
Favori
1.495.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doğru gibi :) Galaxy ace Ye vereceğim parayı Galaxy gio ya veririm 200TL em cebimde kalır Ama Galaxy ace nin de Üstün olduğu kısımlar var
  • @semender44

incelemeniz olması gerektiğinden fazla kötümser bana kalırsa. batarya, kamera ve gps konusundaki eleştirilerinizde haklı da olsanız diğer olumsuz yorumlarınız gerçekçi değil.

en basitinden google'da 1 - 2 dakikanızı ayırarak bulabileceğiniz bir bilgiydi mp3 dosylarını zil sesi yapma konusu. orta seviye linux kullanıcı bilginize ve harcadığınız yarım gününüze yazık olmuş. başka bir uygulamaya bağımlı olmaksızın kendi müzik oynatıcısından dahi 2 - 3 tıklama ile zil sesi yapabiliyoruz mp3'lerimizi.

180 mb dahili hafıza az görünebilir, bence bu kullanım açısından bir kabus değil. en verimli şekilde kullanabilmek yine kullancının elinde. örneğin benim kullandığım uygulamaların 15'i dahili hafızada 26 tanesi sd karta yüklü. iddianızın aksine uygulamaların büyük kısmı sd kartınıza yükleniyor. en olumsuz hafıza kullanımında bile çözümler mevcut. sizin fiyasko olarak tabir ettiğiniz çözümleri kullanan arkadaş var, görüyoruz.

o kadar eleştiri üzerine sunduğunuz öneri de mantıklı değil. bu telefon piyasada ortalama 650 - 700 TL'ye edinebiliyorken 1200 - 1600 TL fiyattan bahsediyorsunuz. düşük fiyata android kullanmak isteyen insanlar için en uygun çözüm an itibariyle galaxy ace. ki ödenen paranın karşılığını fazlasıyla veriyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arrnek -- 21 Mart 2011; 14:04:47 >

• ANDROİD MARKETİ AÇMA:

(Bütün bu işlemlere başlamadan önce mutlaka bir gmail hesabınızın olması lazım.İstenen kısımlarda bu hesabınızı girmeniz gerek)
    Telefonunuzun arama menüsüne girip *#272*telefonunuzun imei numarası# tuşlayın.Karşınıza gelecek listeden ECT 'yi seçeceksiniz.Bunu onayladıktan sonra telefonunuz kendiliğinden kapanacak ve kısa bir süre sonra kendiliğinden açılacak ve artık android market ve youtube açılmış olacak.Bu arada telefonunuz ingilizce olarak açılacak.Telefonunuzu türkçe yapmak için settings>language and keyboard>choose language kısmına girip türkçeyi seçeceksiniz.Artık herşey tamam marketi ve youtube' yi sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.BU İŞLEM ROOT DEĞİLDİR.DOLAYISIYLA GARANTİYİ BOZMAZ ve GERİ DÖNÜŞLÜ BİR İŞLEMDİR.Bu işlemi geri döndürmek yani marketi ve youtube'yi kaldırıp cihazı ilk günkü gibi yapmak istiyorsanız *#272*telefonunuzun imei numarası# tuşlayın.Bu defa ECT'yi değil TUR'u seçin ve onaylayın.Cihazınız kendiliğinden kapanıp açılacak ve açıldığında market youtube ve sizin yüklediğiniz bütün uygulamalar silinecek sadece galerinizdeki resim ve video gibi şeyler kalacak.(BÜTÜN AYARLARINIZ DA KUTUDAN İLK ÇIKTIĞI GİBİ OLACAK.)

Bu işlemi yaptım telefon rehberim uçtu gitti.

Geri döndürme şansım var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih81 -- 21 Mart 2011; 14:15:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih81

ANDROİD MARKETİ AÇMA:

(Bütün bu işlemlere başlamadan önce mutlaka bir gmail hesabınızın olması lazım.İstenen kısımlarda bu hesabınızı girmeniz gerek)
    Telefonunuzun arama menüsüne girip *#272*telefonunuzun imei numarası# tuşlayın.Karşınıza gelecek listeden ECT 'yi seçeceksiniz.Bunu onayladıktan sonra telefonunuz kendiliğinden kapanacak ve kısa bir süre sonra kendiliğinden açılacak ve artık android market ve youtube açılmış olacak.Bu arada telefonunuz ingilizce olarak açılacak.Telefonunuzu türkçe yapmak için settings>language and keyboard>choose language kısmına girip türkçeyi seçeceksiniz.Artık herşey tamam marketi ve youtube' yi sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.BU İŞLEM ROOT DEĞİLDİR.DOLAYISIYLA GARANTİYİ BOZMAZ ve GERİ DÖNÜŞLÜ BİR İŞLEMDİR.Bu işlemi geri döndürmek yani marketi ve youtube'yi kaldırıp cihazı ilk günkü gibi yapmak istiyorsanız *#272*telefonunuzun imei numarası# tuşlayın.Bu defa ECT'yi değil TUR'u seçin ve onaylayın.Cihazınız kendiliğinden kapanıp açılacak ve açıldığında market youtube ve sizin yüklediğiniz bütün uygulamalar silinecek sadece galerinizdeki resim ve video gibi şeyler kalacak.(BÜTÜN AYARLARINIZ DA KUTUDAN İLK ÇIKTIĞI GİBİ OLACAK.)

İşlem hard format işlemidir. Eğer rehberini bir şekilde SD karta yedeklemediysen geri döndürme şansın yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: arrnek

@semender44

incelemeniz olması gerektiğinden fazla kötümser bana kalırsa. batarya, kamera ve gps konusundaki eleştirilerinizde haklı da olsanız diğer olumsuz yorumlarınız gerçekçi değil.

en basitinden google'da 1 - 2 dakikanızı ayırarak bulabileceğiniz bir bilgiydi mp3 dosylarını zil sesi yapma konusu. orta seviye linux kullanıcı bilginize ve harcadığınız yarım gününüze yazık olmuş. başka bir uygulamaya bağımlı olmaksızın kendi müzik oynatıcısından dahi 2 - 3 tıklama ile zil sesi yapabiliyoruz mp3'lerimizi.

180 mb dahili hafıza az görünebilir, bence bu kullanım açısından bir kabus değil. en verimli şekilde kullanabilmek yine kullancının elinde. örneğin benim kullandığım uygulamaların 15'i dahili hafızada 26 tanesi sd karta yüklü. iddianızın aksine uygulamaların büyük kısmı sd kartınıza yükleniyor. en olumsuz hafıza kullanımında bile çözümler mevcut. sizin fiyasko olarak tabir ettiğiniz çözümleri kullanan arkadaş var, görüyoruz.

o kadar eleştiri üzerine sunduğunuz öneri de mantıklı değil. bu telefon piyasada ortalama 650 - 700 TL'ye edinebiliyorken 1200 - 1600 TL fiyattan bahsediyorsunuz. düşük fiyata android kullanmak isteyen insanlar için en uygun çözüm an itibariyle galaxy ace. ki ödenen paranın karşılığını fazlasıyla veriyor. :)

Ben sizi çok iyi anlıyorum, ayranım ekşi değil demeye çalışıyorsunuz. Benimki ekşi kardeş. :)

MP3 konusunda uğraştım 20 yıllık bilgisayar kullanıcısı olarak yardım aramayı kendime yediremedim. İtiraf ediyorum. Kaldıki burada bile (bir iki mesaj üstte, soranlar olduğuna göre) arasak bile öyle tak diye doğru bilgi bulunmuyormuş.

Hafıza konusuna kesinlikle katılmıyorum. 2.2.1 froyo sürümü uygulamanın durumuna göre 25-80 MB civarı takas swap dosyası kullanıyor. Yani hafızanın stres sınırı 80 MB. Siz app2sd lin2sd vs kullanıcılarından duyduğunuz yarım yamalak bilgilere inanıyor, hepsini tek tek deneyip incelemiş olan bana inanmıyorsunuz. Siz sadece baktığınızda uygulama sd kartta görünüyor, oysa orda değil, bu bir android kandırmacası. Linux biliyorsanız sd kartta uygulamanızı bulun bakalım tam olarak nerdeymiş. Dosya yöneticisine bakarsanız bende yüklü uygulamalardan 4 adet widget hariç (boyutları toplam 2,3 MB) tamamı SD kartta. Resim olarak yükleyebilirim. Ama ne hikmetse hafızada 105 MB bölüm dolu. peki neyle dolu :)

8 GB hafıza kartını kullanamıyacaksam ne işime yararki. liseli gençler gibi mp3 dinleyecek halim yokya. Ben androidi uygulamalar oyunlar için aldım ama heyhat yer yok. Bundan büyük sorun yok. Çözdüm diyenin anlını karışlarım, her yöntemi burda tek tek birlikte yapabiliriz. Sonuçlarınada birlikte bakabiliriz.

Öncede söyledimya sdk ile müdahale ettim ana hafızayı sd kart yaptım sorgusuz sualsiz yüklediğim her şey hafıza kartına yükleniyor ama yarı boyutu kadarınıda ana hafızaya yüklemeyi ihmal etmiyor. Bunun cache dosyası olduğundan yola çıkarak cacheleri sildim uygulama olduğu gibi gitti. sonuç app2sd veya link2sd den pek farklı olmadı hepsinde aynı kandırmaca. İstediğiniz her uygulamayı (yazarı bu şekilde hazırlamamışsa- ki bazen hazırlasa bile) sd karta yüklemek imkansız.

Uygulamaların büyük çoğunluğu ise amatör kullanıcı ürünü, firmalar tarafından üretilen yazılımlar az. Bu haliyle profesyönellerin yazmadığı bu uygulamalar bellek artığı yapıyor. Kapattığınızı düşündüğünüz çuvalla uygulama chace bellekte öylece duruyor. Tabi programcı değilseniz ileri derecede sistem bilginiz yoksa bu durumları asla farkedemezsiniz. Dahada güzeli var uygulamaların yüzde ellisinde bir exit butonu bulunmuyor bile.

Neden ileri seviye telefonları önerdim, madem ortalama 800 TL yi gözden çıkarmışız 200 - 300 tl daha verip hafıza sorunu olmayan, daha büyük ekranlı daha ileriye dönük sistemlere yönelmek en doğrusu.

Örneğin Optimus2 nvidia tegra desteği ve optimize edilmiş güçlü pil donanımı ile avrupada 500 Euro'dan satışa çıktı. Türkiyede satılmayacağı açıklandı ama ben uygulanacağını zannnetmiyorum biraz gecikmelide olsa gelecektir. LG bu haliyle türkiyeye geldiğinden yaklaşık 1500 TL civarı olacak, bu haliyle nexus ve galaxy s lmerde çok ciddi fiyat düşüşleri olacak bu belli. 800 Tl gibi bir ücreti (asgari ücret alanları düşünün) telefona yatıran adam Türkiye şartlarında orta gelir seviyesinde olması gerekir, orta gelir seviyesindeki biri rahatlıkla 1000 - 1200 TL de ödeyebilir.

Yok alt gelir grubundan bahsediyorsak kazandığı üç beş kuruşu çoluk çocuğun rızkını götürüp androide yatırıyorsa aklından zoru vardır. Kaldıki optimus one gibi ciddi bir rakipte varken ve fiyatı 500-600 TL civarında iken. Hele hele 600 mhz işlemcisi ile quadrant uygulamasında acer ferrari ve galaxy ace ile başabaş sonuçlar çıkarıyorken, kim ne dersen desin bu fiyat ace için çok fazla.

Galaxy ace'yi bu inceleme yapanlar daha telefon piyasaya çıkmadan inceleyip sonuç yazanlar yok yere şişirdiler. Iphone olan benzerliği vs derken haketmediği bir ilgiyi görüyor.

Anlattıklarımın %90'ına katılmayan arkadaşım. Sendeki acenin pili 5 günmü gidiyor. GPS 10 dakikanın altındamı cold start ediyor. 2 GB hafıza kartının tamamına uygulama yükleyebiliyormusun, senin sistemin tamamen türkçemi, senin telefonun pilinin thermal bağlantısı yokmu, ısınıp ısınmadığını hiç ölçtünmü, 5 santigrat ısınmanın ne kadar iç direnç oluşturacağı konusunda bir fikrin varmı?Telefonu alır almaz, her istediğin ayarı yapabildinmi? swap dosyası boyutunu inceledinmi, senin ext dosya yapısı windowsunda açılıyormu? Super user oldunmu, birkaç ekran çıktısı göndersem benim için ayarları tercüme edebilirmisin, senin telefonunda o aptal yahoo finansı ana sistemden ayırabildinmi? yoksa senmi başka telefondan bahsediyorsun.
    Yorumuna kızdım çünkü dalga geçmişsin, "katılmıyorum- neye katılmıyorsun? öyle işte katılmıyorum" tamam katılmada bari halimize gülme, neyine katılmıyorsun neresini yanlış yazmışız. Ben pişmanım arkadaş yazık oldu parama. Böyle düşünüyorum ve böyle düşünmemi değiştirecek hiçbir gelişme yok.

Pil konusunda söylediklerimdemi haksızım, hafıza konusumu yanlış, yoksa gps veya marketmi. Neymiş ücretsizmiş. Yapmayın beyler burası türkiye kim uygulamaya filme, müziğe para verip alır. İnternet sağolsun değilmi? Yani ücret konusu bizi fazla bağlamıyor aslında ve bir şey ücretsizse bilinki altından bir çapanoğlu mutlaka çıkar. Yada onu yazan saftır.

Tamam hepsinden vazgeçtim hiçbir iddam yok farzedin ve bana birisi manalı mantıklı bir biçimde "Hücre askıda" nedir açıklasın, artık tek satır yazarsam namerdim.

• Orijinalden alıntı: applause

İşlem hard format işlemidir. Eğer rehberini bir şekilde SD karta yedeklemediysen geri döndürme şansın yok.

Hocam oncelikle gecmis olsun, umarim biryerlerde rehber bilgilerin yedeklidir daha onceden. Peki bu islemi yapinca Android markete erisimin acildi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: semender44

quote:

Orijinalden alıntı: arrnek

@semender44

Ben sizi çok iyi anlıyorum, ayranım ekşi değil demeye çalışıyorsunuz. Benimki ekşi kardeş. :)

MP3 konusunda uğraştım 20 yıllık bilgisayar kullanıcısı olarak yardım aramayı kendime yediremedim. İtiraf ediyorum. Kaldıki burada bile (bir iki mesaj üstte, soranlar olduğuna göre) arasak bile öyle tak diye doğru bilgi bulunmuyormuş.

Hafıza konusuna kesinlikle katılmıyorum. 2.2.1 froyo sürümü uygulamanın durumuna göre 25-80 MB civarı takas swap dosyası kullanıyor. Yani hafızanın stres sınırı 80 MB. Siz app2sd lin2sd vs kullanıcılarından duyduğunuz yarım yamalak bilgilere inanıyor, hepsini tek tek deneyip incelemiş olan bana inanmıyorsunuz. Siz sadece baktığınızda uygulama sd kartta görünüyor, oysa orda değil, bu bir android kandırmacası. Linux biliyorsanız sd kartta uygulamanızı bulun bakalım tam olarak nerdeymiş. Dosya yöneticisine bakarsanız bende yüklü uygulamalardan 4 adet widget hariç (boyutları toplam 2,3 MB) tamamı SD kartta. Resim olarak yükleyebilirim. Ama ne hikmetse hafızada 105 MB bölüm dolu. peki neyle dolu :)

8 GB hafıza kartını kullanamıyacaksam ne işime yararki. liseli gençler gibi mp3 dinleyecek halim yokya. Ben androidi uygulamalar oyunlar için aldım ama heyhat yer yok. Bundan büyük sorun yok. Çözdüm diyenin anlını karışlarım, her yöntemi burda tek tek birlikte yapabiliriz. Sonuçlarınada birlikte bakabiliriz.

Öncede söyledimya sdk ile müdahale ettim ana hafızayı sd kart yaptım sorgusuz sualsiz yüklediğim her şey hafıza kartına yükleniyor ama yarı boyutu kadarınıda ana hafızaya yüklemeyi ihmal etmiyor. Bunun cache dosyası olduğundan yola çıkarak cacheleri sildim uygulama olduğu gibi gitti. sonuç app2sd veya link2sd den pek farklı olmadı hepsinde aynı kandırmaca. İstediğiniz her uygulamayı (yazarı bu şekilde hazırlamamışsa- ki bazen hazırlasa bile) sd karta yüklemek imkansız.

Uygulamaların büyük çoğunluğu ise amatör kullanıcı ürünü, firmalar tarafından üretilen yazılımlar az. Bu haliyle profesyönellerin yazmadığı bu uygulamalar bellek artığı yapıyor. Kapattığınızı düşündüğünüz çuvalla uygulama chace bellekte öylece duruyor. Tabi programcı değilseniz ileri derecede sistem bilginiz yoksa bu durumları asla farkedemezsiniz. Dahada güzeli var uygulamaların yüzde ellisinde bir exit butonu bulunmuyor bile.

Neden ileri seviye telefonları önerdim, madem ortalama 800 TL yi gözden çıkarmışız 200 - 300 tl daha verip hafıza sorunu olmayan, daha büyük ekranlı daha ileriye dönük sistemlere yönelmek en doğrusu.

Örneğin Optimus2 nvidia tegra desteği ve optimize edilmiş güçlü pil donanımı ile avrupada 500 Euro'dan satışa çıktı. Türkiyede satılmayacağı açıklandı ama ben uygulanacağını zannnetmiyorum biraz gecikmelide olsa gelecektir. LG bu haliyle türkiyeye geldiğinden yaklaşık 1500 TL civarı olacak, bu haliyle nexus ve galaxy s lmerde çok ciddi fiyat düşüşleri olacak bu belli. 800 Tl gibi bir ücreti (asgari ücret alanları düşünün) telefona yatıran adam Türkiye şartlarında orta gelir seviyesinde olması gerekir, orta gelir seviyesindeki biri rahatlıkla 1000 - 1200 TL de ödeyebilir.

Yok alt gelir grubundan bahsediyorsak kazandığı üç beş kuruşu çoluk çocuğun rızkını götürüp androide yatırıyorsa aklından zoru vardır. Kaldıki optimus one gibi ciddi bir rakipte varken ve fiyatı 500-600 TL civarında iken. Hele hele 600 mhz işlemcisi ile quadrant uygulamasında acer ferrari ve galaxy ace ile başabaş sonuçlar çıkarıyorken, kim ne dersen desin bu fiyat ace için çok fazla.

Galaxy ace'yi bu inceleme yapanlar daha telefon piyasaya çıkmadan inceleyip sonuç yazanlar yok yere şişirdiler. Iphone olan benzerliği vs derken haketmediği bir ilgiyi görüyor.

Anlattıklarımın %90'ına katılmayan arkadaşım. Sendeki acenin pili 5 günmü gidiyor. GPS 10 dakikanın altındamı cold start ediyor. 2 GB hafıza kartının tamamına uygulama yükleyebiliyormusun, senin sistemin tamamen türkçemi, senin telefonun pilinin thermal bağlantısı yokmu, ısınıp ısınmadığını hiç ölçtünmü, 5 santigrat ısınmanın ne kadar iç direnç oluşturacağı konusunda bir fikrin varmı?Telefonu alır almaz, her istediğin ayarı yapabildinmi? swap dosyası boyutunu inceledinmi, senin ext dosya yapısı windowsunda açılıyormu? Super user oldunmu, birkaç ekran çıktısı göndersem benim için ayarları tercüme edebilirmisin, senin telefonunda o aptal yahoo finansı ana sistemden ayırabildinmi? yoksa senmi başka telefondan bahsediyorsun.
    Yorumuna kızdım çünkü dalga geçmişsin, "katılmıyorum- neye katılmıyorsun? öyle işte katılmıyorum" tamam katılmada bari halimize gülme, neyine katılmıyorsun neresini yanlış yazmışız. Ben pişmanım arkadaş yazık oldu parama. Böyle düşünüyorum ve böyle düşünmemi değiştirecek hiçbir gelişme yok.

Pil konusunda söylediklerimdemi haksızım, hafıza konusumu yanlış, yoksa gps veya marketmi. Neymiş ücretsizmiş. Yapmayın beyler burası türkiye kim uygulamaya filme, müziğe para verip alır. İnternet sağolsun değilmi? Yani ücret konusu bizi fazla bağlamıyor aslında ve bir şey ücretsizse bilinki altından bir çapanoğlu mutlaka çıkar. Yada onu yazan saftır.

Tamam hepsinden vazgeçtim hiçbir iddam yok farzedin ve bana birisi manalı mantıklı bir biçimde "Hücre askıda" nedir açıklasın, artık tek satır yazarsam namerdim.

x x

• @semender44
    Mesajınızı okuduktan sonra Nokia Türkiye Satış Operasyonları Müdürü gelip yazmış gibi hissetim. Ürünü almadan önce tek bir soru sormayıp, ardından yorum yazmak ilginç olmuş. Sanırım ne istediğinize tam karar verememiş ve haliyle beklediğinizi bulamamışsınız fakat bazı değindiğiniz noktalara katılamayacağım.

Isınıyor demişsiniz fakat siz ısınma görmemişsiniz, misal bir Nokia 5800'de, arka planda takılı kalan programlar neticesinde, değil arka kapak, cep telefonun camıda dahil olmak üzere cayır cayır yanarken çantanızdan çıkartabilirsiniz. (Şimdi giderilmiştir belki yeni Firmware'ler ile. Hatta C6 yaptıktan sonra ben bir daha karşılaşmamıştım.)

Aynı şekilde diğer üst segment telefonlarla, şöyle içinde bol flashların olduğu, işlemcisini %100 çalıştıracak sayfalarda fazla değil 10 dakika gezdiğinizde cihazın arkası farklı olmuyor, ciddi ciddi ısınıyor FAKAT eğer ki eliniz için bir sakıncası yok ise bırakınız ısınsın, sonuçta tüm bunların hesaplamaları yapılmakta, çalışma şartları içerisinde kabul edilmekte.

Pil süresi akıllı telefonlarda beş aşağı beş yukarı aynı durumda. Yani eğer ki 3G'yi açarsanız ve de ürünü hakkıyla kullanırsanız hiçbirisi öyle kolay kolay uzun süreler dayanmıyor. Bunun tek yolu internete girmediğiniz sürelerde 3G'yi kapatıp kullanmak, gün içerisinde daha az medya oynatmak (MP3 player gibi kullanmamak) ya da ekstra bir adet batarya daha almak.

Linux için söyledikleriniz çok komik olmuş. Detayına girmeyeceğim sadece şu kadarını söyleyebilirim ki arka fonda 3D wallpaperınız dönüp dolaşırken, ön planda son sürat işlemlerinizi yapabilirsiniz ki gayet güzel yapılıyorda. Bunu sağlayan, size bu gücü veren de Android'in ta kendisidir. İşlemci, donanım ... vs değil, zaten öyle olsa aynı donanımda diğer farklı firmaların işletim sistemlerinde de görürdük. Ubuntu'da bile sonradan yapılmış bir eklenti var.

GPS konusunda da durum farklı değil, AGPS'i açmazsanız uyduları bulması bu kadar uzun süre alacaktır. Demişsiniz ki AGPS üzerinden bağlanırsam Data kısmından faturam şişer! Pardon ama siz bu telefonu herhangi bir DATA paketi almadan mı kullanmak istiyorsunuz? Hani BB alıp, Data Paketi almayanlar kadar değil belki ama bir Turkcell'in olsun, Vodafone'nun olsun çok uygun paketleri var ve alacağınız paket neticesinde her GPS'e konumlandırmanızda kotanızdan gidecek toplam boyut KB'ler seviyesinde olacaktır. Vodafone'dan 8 TL'ye sınırsız paket alabilirsiniz tabii. İçinize rahat ettirecekse eğer diğer telefonlarda da GPS'in durumu bundan farklı değil kesinlikle.
    Hatta bırakınız telefonu, GPS cihazlarında da durum aynı.

Piller ısınmadan şarj olmazlar nedeni için Google'da arama yapabilirsiniz. Yine Android için önerdiğiniz 1500 TL'nin üzerindeki segmentte bulunan telefonlarda HTC ve Samsung için konuşuyorum farklı şekilde, ısınmadan şarj olmak gibi bir durumları yok.

Android Market için söylediklerinize de katılamayacağım, işinize yarayan size ek bir değer katacağınıza inandığınız bir hizmet varsa parasını bastırıp almanızı tavsiye ederim. Böylelikle developerlar programları geliştirmeye devam edebilirler. Ben bedava açık kaynaklı kullandığım bir çok yazılım için bağış yaparken, işe yarar, uygun fiyatlara satılan uygulamaları almak bence hepimiz için daha hayırlı. Yakında TR'den de legal olarak alabileceksiniz.

"Grafik ve hız açısından gelişmiş oyunlar dışında symbian veya win molibe ile yapamayıpta android ile yapabildiğiniz hiçbir şey yok. "

Skyfire bile desteğini her iki platformdan kesip, sadece iOS ve Android için sürümler çıkartacağını söylemişken bilemiyorum ne kadar doğru bir söz değerlendirmesi okuyuculara kalsın ...

Diğer ufak , teknik, Google'da arayıp cevabını bulacağınız sorulara için cevap yazmadım zira cevapları internette var.

Bu arada telefonu kampanyalara denk getirerek 600 TL'ye alabilirsiniz ki cidden bu fiyata göre çok iyi bir telefon. (Tek eksiği belki ön kamerası fakat 3G geldiğinden beri kaç kere görüntülü görüşme yaptınız kendinize bir sorun. Deneme faslında arkadaşlarımızla, dostlarımızla yaptık ve bitti. En azından benim için. ) Bu telefon 600 hatta belki kısa bir süre sonra 500 - 600 TL aralığında satılırsa, Nokia 5800 efsanesini yıkabilir. SX1, 5800 derken yeni efsane daha gelebilir.

• Sayın semender44;

Yaw arkadaşım 700 TL'lik bir telefon için kendini bu kadar telef etmene bu kadar sinirlenmene gerek yok ki.
  • Sol üst köşedeki küçük delik ne işe yarıyor? Bu arada semender44'ün eleştirilerinin çoğuna katılmıyorum. Bana göre parasını hak eden, fiyat performans oranı yüksek bir telefon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHD

Sol üst köşedeki küçük delik ne işe yarıyor? Bu arada semender44'ün eleştirilerinin çoğuna katılmıyorum. Bana göre parasını hak eden, fiyat performans oranı yüksek bir telefon.

Kulaklık girişini mi soruyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: applause

quote:

Orijinalden alıntı: DHD

Sol üst köşedeki küçük delik ne işe yarıyor? Bu arada semender44'ün eleştirilerinin çoğuna katılmıyorum. Bana göre parasını hak eden, fiyat performans oranı yüksek bir telefon.

Kulaklık girişini mi soruyorsunuz?

Yok artık libravn ceyms :D
  • telefonun kendi dosya sitemi ext2 degil zaten rfs dosya sitemini kullaniyor. hem icerigini windows'dan adb shell kullanarak gorebilirsin hem de telefonun icinden root explorer ve terminal emulatoru ile. ayrica hafiza kartinda ext2 bolumu olusturmak ve gormek icin windows'da su ext2 surucusunu yuklemen yeterli:http://www.fs-driver.org/download.html. hafiza karti da mesela easeus programi ile cok rahat ext2 ve swap seklinde bicimlendirilebiliyor. kaldi ki windows ext2 dosya sistemini deskeklemiyorsa kendi sucu. tum linux dagitimlari windows'un kullandigi ntfs dosya sistemini gorup uzerine yazabiliyor.
    ayrica linux dosya sisteminin neresi karisik? senin kullanacak /system/app dizini ki telefonun hafizasinda bulunan programlar var. bunun disinda /etc/ , /framework ve belki /fonts. son kullanicinin baska mudahale edebilecegi bir kisim yok ki. kernel'i bulup derleyecek bilgin varsa zaten niye sikayet ediyorsun?

telefon cikali fazla zaman gecmedi. bir kac ay icinde cyanogen cikar ve app2sd sorunu cozulur. resmi surumler cikinca arada kernel ve suruculer guncelleniyor onun disinda resmi surum cok da onemli degil. android telefonlarda lag sorunu vardi. google en sonunda bunun rfs dosya sisteminden kaynaklandigini fark edip dosya sistemini nexus s'de ext4'e cevirdi boylelikle i/o islemlerinde performans olaganustu artti. e halbuki custom rom kullananlar zaten dosya sistemini ext2 yapiyordu. yani custom romlar her zaman tweak konusunda 1 adim onde.

uygulamlara gelince; windows mobile ve ios'da yapilan ama android'de olmayan ne var cok merak ettim.

• Birde şu Root olayını düzgün bi şekilde türkçe olarak bi hayırsever vatandaş açıklayıverse sevaba girmiş olacak. Her kafadan farklı ses çıkıyor. Kimisi Link2SD kullanın SDKartta ext2 alan açın, kimisi diyor App2SD kullanın ext3 ext4 açın, kimisi z4root kullanını takas alanı açın gerisi gelir falan filan , şu olayı bi açıklığa kuvuştursak arkadaşlar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvaLion

Birde şu Root olayını düzgün bi şekilde türkçe olarak bi hayırsever vatandaş açıklayıverse sevaba girmiş olacak. Her kafadan farklı ses çıkıyor. Kimisi Link2SD kullanın SDKartta ext2 alan açın, kimisi diyor App2SD kullanın ext3 ext4 açın, kimisi z4root kullanını takas alanı açın gerisi gelir falan filan , şu olayı bi açıklığa kuvuştursak arkadaşlar....

Aynen katılıyorum
  • arkadaş sacmalamış sanki biraz.. hani böyle çakma android telefon kullanmış gibi. bende win mobile ve sysbian kullandım ve ikisinide aktif bir şekilde kullandım yani android gercekten güzel bazı tuaflıkları var alışamadığım şeyler ama herşen cok anlaşılır. ve türkşe konusuna gelince 3 gündür kullanıyorum girmediğim yeri kalmadı gibi ingilizce bir terim göremedim heryeri türkçe..

bide son olarak anlamadığım birşeyvar bütün dünya android i benimdemiş htta bayıla bayıla kullanıyor bütün büyük üreciler android li cihaz cıkarıyor patır patır. hepsi hiç birşey bilmiyor sen mi biliyorsunda destanlar yazıyorsun anlamadım..

root olmaya geçmiş konularda var anlatımı bi zahmet bakı verin.. bende oradaki bilgilere göre cihazı root yaptım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilonemsi -- 21 Mart 2011; 17:50:02 >
  • Arkadaşlar, telefonun sol yanında küçük bir delik var kare şeklinde. Ben de bugün kılıf alınca fark ettim. Nedir o? Bu arada bu mesajı swype ile yazdım, müthiş bir şey, yazdıkça yazasım geliyor.
  • askı takmak için...
  • Merhaba Bu işlemi yaptım çok güzel gerçekten ama bir sorunla karşılaştırdım. Turkcell kullanıyorum herşey çalışıyor ama İnternet bağlantısı ve MMS ayarları malesef yüklenmiyor.Turkcell'e gittim onlar yüklemeye çalıştı olmadı manuel ayaryapmaya çalıştılar ama Telefon kabul etmiyor.45 dakikalık çalışma sonucunda kusura bakmayın telefonunuzda bir sorun var dediler.Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi paylaşmalarını rica ediyorum

YAPILAN İŞLEM
    Telefonunuzun arama menüsüne girip *#272*telefonunuzun imei numarası# tuşlayın.Karşınıza gelecek listeden ECT 'yi seçeceksiniz.Bunu onayladıktan sonra telefonunuz kendiliğinden kapanacak ve kısa bir süre sonra kendiliğinden açılacak ve artık android market ve youtube açılmış olacak.Bu arada telefonunuz ingilizce olarak açılacak.Telefonunuzu türkçe yapmak için settings>language and keyboard>choose language kısmına girip türkçeyi seçeceksiniz.Artık herşey tamam marketi ve youtube' yi sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.

• keşke önceden bağlantı ayarlarının yedeğini alsaydın.. konu içerisinde bütün hatların ayarları var..onları incele derim..
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.