Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY ACE (S5830) [ANA KONU] ★★ (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.002
Cevap
72
Favori
1.495.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu telefonun ekranı çiziliyor mu? Ne kadar hassas, dokunmatik ekranın en önemli dejavantajlarından biri bu olsa gerek ama bazı modeller çizilmez ekran üretiyor bu telefonda nasıldır, ekran çizilmiyorsa yarın alıyorum..
  • arkadaşlar şu sorulara lütfen cevap verebilirmisiniz
    -3boyutlu ve kaliteli oyunları kasmadan oynatmak
    -şuana kadar iki telefon kullandım biri ngage qd diğeride 5320 xm sani ful symbian şimdi androide alışabilirmiyim?
    -bu alatte multitasking ve multitouch varmıydı
    -mkv mp4 avi formatlı videoları ace de izleyebilirmiyim? .srt uzantılı dosyaları(altyazıları) video ile birlikte açabilirmiyim?
    -kulaklık girşi 3.5 lik jack dı galiba ?
    -interntte nekadar başarılı-
    -iosdaki gibi mmo oyunlar varmı(.pod touch 4 de alabilirim eldeki 5320 xm de ayar çekersek)
    -ve böyle hardcore kullanıcı olarak kullanacağım için batarya nekadar gider daha yüksek mah lı bir bataryayla değişmek mümkümü?
    -batarya çıka biliyormu?
    -android 2.3 çıktıgında veya daha üst sürümü çıktıgında yükleye bilecekmiyim?
    -internette baktım galaxy ace in kılıfları kapakları falan hiç yok acaba iphone 4 kabı alsam tel sığarmı çünkü ikiside 3.5 inch
    -wm 6.5-7 li tellere android yüklüyorlar bende tele wm yükleyebilirmiyim ?
    lütfen bunlara cevap verirseniz çok memnun olurum.

• Arkadaşlar bu telefonda uygulamalar sd karta taşınamıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1
    arkadaşlar şu sorulara lütfen cevap verebilirmisiniz
    -şuana kadar iki telefon kullandım biri ngage qd diğeride 5320 xm sani ful symbian şimdi androide alışabilirmiyim?
    -mkv mp4 avi formatlı videoları ace de izleyebilirmiyim? .srt uzantılı dosyaları(altyazıları) video ile birlikte açabilirmiyim?
    -iosdaki gibi mmo oyunlar varmı(.pod touch 4 de alabilirim eldeki 5320 xm de ayar çekersek)
    -ve böyle hardcore kullanıcı olarak kullanacağım için batarya nekadar gider daha yüksek mah lı bir bataryayla değişmek mümkümü?
    -batarya çıka biliyormu?
    -internette baktım galaxy ace in kılıfları kapakları falan hiç yok acaba iphone 4 kabı alsam tel sığarmı çünkü ikiside 3.5 inch

Bu özelliklerde Android cihaz Galaxy S tir, Galaxy Ace değil.

Kolay gelsin

• @bilonemsi basarilar islemlerde, yedekleme olayini malesef bilmiyorum (yaptigimiz islemde inatla sd karta gecmiyen uygulamalar var ama bu uygulamayi yapmadan onceki haliyle kiyaslarsak simdi cok cok daha rahat, sd karta su an 80mb programvar mesela)

@attakkann1 konuyu bastan okursaniz bu sayfaya kadar aradiginiz cevaplari bulursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydink_1903

quote:

-batarya çıka biliyormu?

Kolay gelsin

kızmayında ben kötülemek amacıyla söylemedim şuan telefon alma aşamasındayım bu tür sorular sormak hakkımdır diye düşünüyorum ancak öyle çok birşey istediğimi sanmıyorum galiba son soruya geldi bu tavrınız onu sadece merakımdan sordum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aydink_1903

quote:

-batarya çıka biliyormu?

Kolay gelsin

kızmayında ben kötülemek amacıyla söylemedim şuan telefon alma aşamasındayım bu tür sorular sormak hakkımdır diye düşünüyorum ancak öyle çok birşey istediğimi sanmıyorum galiba son soruya geldi bu tavrınız onu sadece merakımdan sordum.

Son sorudan kasıt Android bir cihaza Winmo yüklemek ise bunun örneği yok zaten.

Istediğiniz özelliklerin bazıları High-End yani Üst segment cihazda mümkün Android High-End cihaz Galaxy S tir.

Düşük donanımda Android hiç te hakkını vererek kullanılamaz.
    Kolay gelsin

• Evet, Wi-Fi ile internet e bağlanıp, Android Market ten ve Slide SAM 4 den bir çok program indirdim ve yükledim.
    Hiçbir problem yok.
    Daha önce de yazdığım gibi, android market, android işletim sistemli telefonlar için yapıldı.
    Marketteki tüm uygulamalar bu telefonda çalışır(Sadece Samsung ACE değil tüm android işletim sistemli telefonlarda.
    Symbian lı, mobileWin,iphoneOs lu telefonlar android marketten alışveriş yapamaz ve uygulama yükleyemez.

quote:

Orijinalden alıntı: applause

quote:

Orijinalden alıntı: heavyy

Arkadaşım android market var.
    Ekranı iki kere sağ a kaydırırsan görürsün.
    Android market olmamasına imkan yok, Bu telefon un işletim sistemi zaten Android.
    Kulaktan duyma bilgilerle yanlış mesajlar atıyor bazı arkadaşlar.

quote:

Orijinalden alıntı: Öz...

quote:

Orijinalden alıntı: heavyy

Android Market, ACE ve Galay MİNİ de açık.
    Kapalı olduğunu kim söyledi?

quote:

Orijinalden alıntı: Crazy_06_66

Arkadaşlar Nisanda Galaxy Gio 549 Tl lik fiyatı ile Teknosa da satışa sunulacak Galaxy Ace den tek eksiği 3.2 lik ekranı Ayriyetten Androit market açık olacak inanmayanlar araştırabilirler

ben o modellerde samsungun android markete benzer bazı applicationları var ama android market yok diye biliyorum

Android market var olmasına var da....
    Kullanabiliyor musunuz ?
    Hiç program yüklemeyi denediniz mi?

• Arkadaşlar, siz bu telefonun giriş seviyesi olduğunu tartışa durun. Fakat
    Samsung telefonu İş dünyası ve profesyonel sınıfında satıyor.(Bilmeyenler için, Omnia ve Wave in olduğu sınıf)
    http://www.samsung.com/tr/consumer/mobile-phone/mobile-phone/business-professional/index.idx?pagetype=subtype_p2
    Ayrıca telefonun fiyatı vatanbilgisayar da 779 tl olmuş. Daha önce 749 tl idi.
    Telefonu incelemek isteyenler buradan bakabiliri:
    http://www.samsung.com/tr/consumer/mobile-phone/mobile-phone/business-professional/GT-S5830OKATUR/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=

800mhz cpu, 1350 mAh batarya(pil konusunda hiçbir telefonda bu kadar rahatlık yaşamamıştım,
    bu telefonun pili bitmiyor),,Wi-Fi802.11 b/g/n, Streo Fm Radio RDS li,
    Office, Gmail ve Google arama motoru, Google MAPS, fabrika çıkışında kurulu halde, ANGRY BIRDS oyunu,
    (Bu arada Angry Birds oyununu indirenlerin sayısı 75 milyonu geçmiş) var daha ne olsun.

• Bu telefonda word excell kullanabiliyor muyuz acaba? Telefonun eksisini bulamıyorum :)

Düzeltme: Özelliklerine baktım varmış ThinkFree diye geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sportifsan -- 23 Mart 2011; 1:04:51 >
  • bende wave 2 ile bu cihaz arasında kaldım android olması çekiyor ama android de rom buna root atma hafıza sorunu gibi sözler beni korkutuyor ve uğraşmak istemiyorum ama android in geniş uygulama yelpazesi beni çekiyor
  • Ya ben bir türlü hafıza kartımı bölümleyemiyorum. 5800'dan çıkma 8GB kartı taktım, sonra Ubuntu çektim,başlattım,Gparted la aynı videodaki gibi yapıyorum "All Operation Successfull" yazısıda aldım.Fakat kartı taktığımda "Hasarlı SD Kart" deyip diyor dün gece 2 saatimi aldı.Defalarca fat32,ext2,swap kombinasyonunu denedim ne yaptyısam olmadı. Allahtan kartı yedeklemiştim. Telefon root etmiştim daha önce. Hafıza kartından şüphelenmeye başladım, bizim buralarda 16GB bulamadım, 8GB başka bir kart alsam acaba hallour mu,sorun nerede ?

Lütfen yardım!!!

• sorma aynı problem bende de var 4 gb yeni kart aldım yok büümleyemedim sinir oldum uygula diyorum yaparken hata veriyo herhangi birşeyde yazmıyo gıcık oldum gece saat 2 bucuk oldu onla oynuyordum...

bide yanlışlıkla kendi yedek disk bolümünü sildim.. :(:(
    500 gb bilgi gitti.
  • arkadaşlar şöyle bir sorunum var bi kişiden gelen msjlar tek yerde toplanıyor ayrı ayrı gözükmüyor yani X kişi bugun 3 msj atmıs dun 2 msj atmıs hepsi tek msjın altında gözüküyor bunu nasıl ayrı ayrı yaparız birde msj geldiğinde telefon bi kere titriyor sonra bidaha tıtremıyor muzık çalıyor ama hani ayarını denedıysem hep titresim başta titriyor sonra duruyor bunu nasıl çözebilirim?
  • karti hafiza karti okuyucusuna takip bolun telefondayken degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord28

@applause yazik nediyim insanlar paylasim icin burda sen illede ortami gericem diyosun, madem o kadar cok sey biliosunuz aydinlatin herkesi paylasin bilgilerinizi kavga edicek ortam hazirlamak yerine

Sayın arkadaşlar;

Ortamı geren bir arkadaş varsa "semender44" isimli arkadaştır.
    Burada herşey normal seyrederken kendisi son derece haklı olaral bazı görüş ve yorumlarda bulunmuştur.
    Bazı arkadaşlar da; buna ben de dahil o arkadaşın görüşlerine katılmadığımızı belirterek kendi yorumlarımızı sunduktan sonra o arkadaş fikirlerimizi beğenmediği için azıcık hakaret etmiştir.
    Eğer bir iki sahife geriye dönerseniz bunu anlayabileceksiniz.

Bilgilerimi paylaşmaya gelince;

1- Ben bu cihazın eleştirisini ancak bir kullanıcı olarak yapabilirim. Yok şu kadar ısınınca şu olurmuş, yok "swap" şöyleymiş böyleymiş bilemeyeceğim.

2- Bir kullanıcı olarak bu telefonun ısınması ile ilgili bir sorun görmedim. telefon piyasadaki tüm akıllı telefonlar kadar gerekse şarj ederken, gerekse de kullanırken normal derecede ısınmaktadır.

3- Bazı arkadaşlar hafıza probleminden bahsediyor. ben hafıza ile ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum. 180 MB dahili hafıza az gibi görünmekle birlikte; ben telefona gerekli, gereksiz 57 tane uygulama yüklemişim. 1200 kadar kişi içerikli rehberim var, ayrıca günde yaklaşık 60-70 kadar mail alıp gönderiyorum, SMS ile işim çok yok; office ve PDF dökümanlarının hepsini açıyor ve düzenleyebiliyorum. Bu durumda 140 MB dahili hafıza kullanmışım. Geri kalan hafızayı doldurabileceğim ne gibi uygulamalar olabilir bilemiyorum ama şu an yüklü uygulamaların çoğu da gereksiz uygulamalardır. bence bundan ötesi can sağlığıdır. Bu telefonda corel draw, vs vs programlar çalıştırmayı düşünmüyorum.

4- Kullanım kolaylığı olarak, arayüz olarak da WM ve Symbian işletim sistemlerinden çok çok daha üstün olduğunu düşünüyorum.

5- Symbian sistemine karşı bir android olarak eksisi; sistem kaynaklarını fazla tüketip pil kullanımının fazla olması. Ama diğer androidlerle ve iPhone'lar ile kıyaslarsak bunu bir eksi olarak görmek mümkün mü bilemiyorum.

6- Bir telefonda kamera ve video çekimlerinin hiç bir zaman mükemmel olamayacağını düşünüyorum, çünkü SLR makineler kullanan birisiyim. Ama bir telefonla yapılan çekimler için son derece yeterli olduğunu sanıyorum.

7- Telefon ve rehber SMS vs gibi ek özellikleri açısından hiç bir problem yok. Sesin karşı tarafa gidişi, karşıdan gelen ses son derece yeterli. rehber kullanımı SMS kullanımı yeterli. Klavye kullanımı sorunsuz.
    Telefon zili son derece güçlü.

8- Müzikçaları ve radyosu kulaklıkla dinlemek için son derece güçlü. Kaliteli kulaklıklarla son derece kaliteli müzikler dinleyebilirsiniz. Ama müzikçaların dışarı verdiği ses kalitesi asla 5800 değil.

9- İnternet hızı son derece başarılı. Şu ana kadar kullandığım akıllı telefonlar içinde en iyisi.

10- E postalarımı sorunsuz alıyor ve gönderebiliyorum. Push mail özelliği sorunsuz çalışıyor.

12- Android marketi kullanıyor ve oradan istediğimde binlerce ücretli ya da ücretsiz uygulama yükleyebiliyorum.

13- Telefonu Türkçe çevirisi için hiç bir problem yaşamadım; "hücre askıda" diye bir çeviri ile de karşılaşmadım. Aksine Türkçe'sini İphone, Symbian ve WM' lara göre daha başarılı buluyorum.

14. iGO ve NDrive olarak iki adet navigasyon programı kullanıyorum. Her ikisi de sorunsuz çalışıyor, GPS bağlantılar hiç bir zaman yarım dakikayı geçmemiştir. Karlı, yağmurlu yoğun sisli havalar dahil. Asiste GPS kapatırsanız belki bu süre biraz uzayabilir.

15- iGO ve NDrive arasında tercihimi sorarsanız; iGO' nun görselliği arayüzü daha iyi daha keyifli, grafikleri daha iyi, ama NDrive'ın kullanımı daha kolay derim.

16- Ofis programı (Think Free Office) çok iyi. Hesap makinesinde bir problem var. Cos ve Sin değerlerini hatalı veriyor, bilmem denediniz mi? Bu yüzden bir başka hesap makinesi yükledim.

17- Saat, alarm ve takvimi harika. Takviminin gmail hesabıyla senkronizasyonu muhteşem. Daha evvel Nokia N8 ile doğru dürüst bir gmail calender senkronizasyonu yapamamıştım.

18- Bir arkadaş bahsetmiş; ana ekrandaki saat geri kalıyor diye. Aynı şey bende de bir kere oldu. Saat widgetini sildim yeniden kurdum, sorun halloldu.

19- Telefonda oyun olmaması problem değil. İstediğiniz kadar yükleyebilirsiniz.

20- Ekranı çok iyi. En parlak güneşte bile sorun yaşamıyorsunuz. Buradaki eksi; günışığına göre ekran parlaklığının otomatik ayarlanmaması.

21- Dokunmatik hassasiyeti olağanüstü.

22- Ön kamera olmaması belki eksi ama, şu ana kadar 3G' nin ilk çıktığında deneme hariç hiç ön kamera kullanmadım.

23- İstediğiniz MP3' ü zil sesi olarak ayarlayabildiğiniz gibi, kişisel zil sesleri olarak da ayarlayabiliyorsunuz. Bir problem yok. Bunu halletmek 10 saniyelik iş.

Sonuç olarak: Bu telefonu; bir kamera ile, bir video kamera ile, bir walkman ile, bir GPS cihazı ile, bir PC ile kıyaslamayacaksanız son derece mükemmel bir cihaz olduğunu söylerim.

Bana göre tek eksisi daha evvel kullandığım E71, E72, C7, N8 gibi symbanlara göre pil süresinin hakikaten az olması. Ama Tüm WM, android ve iPhone' lar ile kıyaslarsanız bunun da bir sorun olmadığını ifade edebilirim.

Kullanıcı olarak naçizane eleştirilerim bunlar olup; ayrıca ortamı da gerçekten gerdiysem özür dilerim.

• Link2sd ve app2sd ile uğraşmak istemiyenler, root olmayanlar için bir çözüm önereyim.

Geri dönüşü rahat bir şey. Yani beğenmediniz veya beklediğiniz gibi olmadı iptal edersiniz olur biter. Genede olası her türlü problem kullanıcıyı bağlar. Yüzde yüz güvenlidir diyemem.
    Android SDK ile yapacağız.
    Telefonunuzdan menü ayarlar bölümünden USB hata ayıklama seçeneği işaretli olsun.
    Telefonu bilgisayara bağlamak için Kies kullanın usb üzerinden bağlanın.
    Android SDK indirin (forumda yeniyim, bu tür uygulamalar için link verme durumu konusunda bilgim yok, sakıncası yoksa yüklerim çünkü en zor iş Android SDK'yı bulmak ve indirmek)
    İndirdiğiniz uygulamayı kurun kurmak için basit bir yer seçin mesela direkt C sürücüsünde "andr" isminde bir klasör içerisine yükleyin.
    Şimdi biraz DOS hatırlayacağız. Başlat çalıştır CMD yazıp enterleyin. Bazı windows sürümlerinde iç komutlar çalışmayabilir bunun için birde "command" yazıp enter'e basın.

Şimdi komut satırına "C:\andr\platform-tools\adb devices"
    yazıp enterleyin. "adb server is out of date. killingg...deamon started succesfully. List of devices attached S5830" gibi bir yazı görmelisiniz. Bu bölümde galaxyace gibi model adınıda veya s5830 gibi model numarasınıda görebilirsiniz bu normaldir. Telefonunuzun adını veya model numarasını göremiyorsanız usb bağlantısı olmamıştır kies ile tekrar deneyin.

Son olarak komut satırına "adb shell pm setInstallLocation 2" yazıp entere basıyoruz.
    Sonuçta C:\andr\platform-tools> xeklinde komut satırını göreceksiniz, herhangi bir mesaj çıkmayacak.
    Usbbağlantısını bitirip telefonu bilgisayardan ayırın. Kapatıp açın. Ayarlar-uygulamalar bölümünü açtığınızda önceden yüklediğiniz programlarda önceden aktif olmayan "SD KARTA TAŞI " butonunun aktif olduğunu göreceksiniz. Onlarıda hafıza kartına taşıyın.
    Bu haliyle her şey ylolunda gitmiştir. Artık yüklediğiniz her şey deafult olarak hafıza kartına yüklenmek zorunda. Yani android işletim sisteminde deafult olarak yükleme yeri ana hafıza iken biz onu değiştirdik ve sd kart yaptık.

Geri dönmek içinse baştan hepsini yapıp bu kez son komut olarak "adb shell pm setInstallLocation 0" yazıp enterleyin bu haliyle herşey eskiye döner.

UYARI: Widget ler ve rom ile yüklügelen yani telefonu ilek aldığınızda kurulu olan uygulamaları karta taşımayın. Widgetler görünmez olur, dosyayöneticisi ile kuruluolduğunu görürsünüz ama widget eklemeye çalıştığınızda bulamazsınız. telefon hafızasına yüklemedikçe ekrana o widgeti ekleyemezsiniz. Geri kalan ister manuel ister marketten ister applanetten ne yüklerseniz yükleyin baktığınızda SD kartta olduğunu oraya yüklendiğini göreceksiniz. Yani eğer widget indirirseniz önce dosya ayarlarından telefona taşıyın.

ARTILARI:
    Telefonun root olması gerekmez.
    Garanti kapsamından çıkmaz.
    SD kartı bölümlendirmek biçimlendirmek gerekmez.
    İstenildiği anda geriye dönülür.

EKSİLERİ:
    Ben henüz rastlamadım ama bazı programlar özellikle sadece ana hafızaya yüklenmek üzere programlanmış bunların kurulumu esnasında yüklenemedi uyarısı alınıyormuş.
    Link2sd veya App2sd gibi bu yöntemlede ne yazıkki uygulamanın tamamı SD karta taşınmıyor. Uygulamadan uygulamaya fark etse de belli bölümleri taşınıyor.
    Yani kabaca yüzde ellisi karta gidiyor diyelim (bazen çok daha azı). Anladığım kadarı ile android sistemin yapısı böyle. Şu an için yapacak fazlada bir şey yok.

Data2SD diyeyeni bir yöntem çıkmış. Bunda ise sd kartta ext4 bölümü açılıyor. Gene toplam boyutun yüzde 10'u kadar. Busefer az önce anlattığım uygulamaya benzer şekilde sistemin ayarı değiştirilip ana hafızanın bu bölüm olduğu sisteme bildiriliyor. Otomatikman 8 gb bir kartla 800 MB ana hafıza oluyor. Henüz denemiş değilim, üstelik sistem uygulamalarını aşırı yavaşlattığı yönünde yakınmalar çok duyuluyor. Biraz daha pişmesi gerekiyor ve ace romunun data2sd destekli olması gerekiyor.

Özetle şimdilik bununla idare edip bekliyeceğiz. Siz övün durun ben aceninde spica gibi i5700 gibi samsungun üretip unutacağı bir telefon olacağını düşünüyorum. Yani bir gelişme olacaksa amatör kullanıcıların geliştireceği bir şeyler olacak.

Bir arkadaş telefonun üst yan tarafındaki kare şeklindeki deliği sormuştu Orası bileklik takmak için, kapağı kaldırınca içerisinde bileklik sabitleme ipinin takılması için küçük bir çıkıntı olduğunu başkada bir şey olmadığını görecektir.

Başka bir arkadaş ace ye alternatif hangi telefon var demişti. Madem bu segmentte bir telefon alacak bence optimus one gayet iyi bir seçenek, en azından 25-300 TL daha ucuz. Her ikisindede HD oyun oynayamıyacağına göre aradaki tek fark olan 600 MHZ işlemci durumu hiçbir sorun çıkarmıyacaktır. Tabi görsellik dizayn açısından ace'nin bir adım önde olduğunu söylemek lazım.

Son olarak boş ağzını gördüğümüz kişi 50 yaşına gelmişsin, allah ömürler versin. Senden özür dilerim, hata etmişiz. Boş ağzını görmek bir lütufmuş bizim için baksana aşka gelip diğer boş yerinide forumda sergilemişsin. Yaşın benden çok büyük ben senin yerine utandım. Elli yaşında birinin gülmek için kullandığı diğer yerini buralarda görmekten hicap ettim. Bir psikoloğa gitmeni öneririm, bu teşhir durumları sağlıklı bir bireyin işi değil, sen daha iyi bilirsin. İlk boşluğunu görmek bizim için yetti, yaşına hürmeten başka yerlerini gösterme içimiz bulandı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @applause hocam gercekten yeni kullanicar icin cok yararli aciklamalar,cok guzel siralamisssiniz,size yakisan sekilde aciklamar yaptiginiz icin tesekkurler ellerinize saglik tesekkurler
  • quote:

@applause hocam gercekten yeni kullanicar icin cok yararli aciklamalar,cok guzel siralamisssiniz,size yakisan sekilde aciklamar yaptiginiz icin tesekkurler ellerinize saglik tesekkurler

Arkadaşım rica ederim;

Ama üstte yazılanlara bir bakar mısın?
    Ne diyebilirim ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: applause

quote:

@applause hocam gercekten yeni kullanicar icin cok yararli aciklamalar,cok guzel siralamisssiniz,size yakisan sekilde aciklamar yaptiginiz icin tesekkurler ellerinize saglik tesekkurler

Arkadaşım rica ederim;

Ama üstte yazılanlara bir bakar mısın?
    Ne diyebilirim ki..

dogru nediye bilirim simdide semender44 vermis veristirmis hic hos degil yazdiklarinin icindeki size karsi kisisel olan seyler,boyle olmamasi gerek,ayni seyi simdi kendi yapmis onun disinda yazdiklari faydali seyler, yani nediyim ikinizde yetiskin insanlarsiniz ama semender44 okadar sey yazdiktan sonra yine bole sivri bi dille kendindende yasca cok buyuk birini bolesine elestirmesi hos degil olmamis, neyse ben artik karismak istemiyorum, konudan sapiyoruz iyice

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.