Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY GRAND 2 [ANA KONU] ★★ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
881
Cevap
16
Favori
80.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Babblebabble

quote:

Orijinalden alıntı: askarali

Arkadaşlar kitkattan sonra güncelleme alirmiyiz sizce ? Yoksa kitkatla kapanirmi grand2 dosyasi ?

Samsung'un KitKat getireceğine şükredin bence.Sonrası zor.

Edit : Temmuz ayı telefonun 7. ayı.Samsung'un bu ara modelle 12 aydan fazla uğraşacağını hiç zannetmem.Önümüzdeki 2 ayda 5.0 falan çıkarsa belki son 3 ayda test edip yetiştirebilirler.Ya da büyük bir ihtimalle uğraşmamak için donanımı bahane edip yırtarlar işten.Samsung bu

Edit 2 : JB gayet iyi ve şu anda stabil çalışıyor.KitKat çıkmasa bile uygulama uyumluluğu problemleri sıkça baş göstermedikçe bu cihaz sorunsuz kullanılır

Anladim..sağol cevap icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar genel olarak telefondan memnunsunuz sanırım pek bir olumsuzluk yazılmamış. s3 mini kullanıyorum ve teli değiştirmek istiyorum grand 2 görünümü çok hoş hatta dışarıdan bakınca sanki note 3 gibi:) s4 ile arasında 500 liraya yakın fark var o kadar fazla vermek istemiyorum çok büyük fark var mı birde s4 teki s health uygulaması bulunuyor mu aradaki farkı vermek yerine bunu tavsiye ediyormusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkin39

arkadaşlar genel olarak telefondan memnunsunuz sanırım pek bir olumsuzluk yazılmamış. s3 mini kullanıyorum ve teli değiştirmek istiyorum grand 2 görünümü çok hoş hatta dışarıdan bakınca sanki note 3 gibi:) s4 ile arasında 500 liraya yakın fark var o kadar fazla vermek istemiyorum çok büyük fark var mı birde s4 teki s health uygulaması bulunuyor mu aradaki farkı vermek yerine bunu tavsiye ediyormusunuz

Health uygulaması bulunmuyor ama illa ki Grand 2 alacaksanız benzer uygulama markette mutlaka bulunabilir.Ama bu telefonu kullanan biri olarak size LG G2'yi tavsiye ederim.Bu telefonu 1100 liraya alırken LG G2'yi 1200 liraya bulabilirsiniz.Aradaki fiyat farkı 100 değil 200 lira bile olsa LG G2'nin donanımsal farklılıkları fiyat farkını unutturuyor zaten.

Grand 2 = 1.2 GHz 4 çekirdek / LG G2 = 2.26 GHz 4 çekirdek
    Grand 2 = Adreno 305 GPU / LG G2 = Adreno 330 var
    Grand 2 = 2600 mAh pil - LG G2 = 3000 mAh
    Grand 2 = 720p / LG G2 = 1080p Ekran Çözünürlüğü

Ve G2'de gerek LG tarafından gerekse rom geliştiricileri tarafından daha çok destek var.

• Arkadaşlar bu telefonun bataryasında ne malı yazıyor acaba? Made in japan finished in china mı yazıyor?

Cevabınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daichi -- 6 Temmuz 2014; 23:58:42 >
  • Arkadaslar ahizeden nokiaya gore az ses geliyo cesitli ayarlari var denedim yine ayni sebep nedir cozum nedir yardim lutfen

• quote:

Orijinalden alıntı: arkin39

arkadaşlar genel olarak telefondan memnunsunuz sanırım pek bir olumsuzluk yazılmamış. s3 mini kullanıyorum ve teli değiştirmek istiyorum grand 2 görünümü çok hoş hatta dışarıdan bakınca sanki note 3 gibi:) s4 ile arasında 500 liraya yakın fark var o kadar fazla vermek istemiyorum çok büyük fark var mı birde s4 teki s health uygulaması bulunuyor mu aradaki farkı vermek yerine bunu tavsiye ediyormusunuz

Grand 2 bence piyasadaki en iyi cihaz fiyatina göre..bana aşiri guclu donanim lazim degil buyuk ekran olsun şarji iyi gitsin diyorsan tam ideal grand 2..bu cihazda touchwiz hafifletilmiş s4teki o sensörler vesaire kaldirilmis..ekran çözünürlüğüde düşük olunca bataryasi ayni olmasina ragmen grand2nin kullanim süresi yuzde 30 yuzde 40 daha iyi diyebilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Daichi

Arkadaşlar bu telefonun bataryasında ne malı yazıyor acaba? Made in japan finished in china mı yazıyor?

Cevabınızı bekliyorum...

Çin yazıyo arkadaşım benimki orjinal s3 mini de korea yazıyordu 2 sene önce aldım arkadaşım aldı çin yazıyor artık çin malı bataryalar.2 günü rahat çıkarıyor whatsapp açık fazla kurcalamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vasel

Arkadaslar ahizeden nokiaya gore az ses geliyo cesitli ayarlari var denedim yine ayni sebep nedir cozum nedir yardim lutfen

Arama ayarlarından NET SES diye bişey var onu açın ekstra ses düzeyi etkin yapın ses çoğalır.
  • basmane kullanıcısına yanıt
    Cihazı Türkiye'den almıştınız değil mi? Çin malı yazan içinden çıkan orijinal pili değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daichi -- 7 Temmuz 2014; 11:26:57 >
  • quote:

Cihazı Türkiye'den almıştınız değil mi? Çin malı yazan içinden çıkan orijinal pili değil mi?

Türkiyeden aldım cell made ın malaysıa,assemmbled ın china

Tel ise made in china by samsung

Bimeksten aldım sıkıntı yok 2 sene garantili nasılsa bişey olursa başlarına ekşirim.Migrostan LG g2 alacaktım 1300 e paralel diye almadım.Memnunum ekranı TFT gorilla glas olaydı mukemmel olurdu.
  • quote:

Ve G2'de gerek LG tarafından gerekse rom geliştiricileri tarafından daha çok destek var.

Grand 2nin + ları

Değiştirilebilir batarya ve arttırılabilir hafıza

Ama LG G2 başka bi dünya...
  • basmane kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, bu arada, acaba telefondan memnun musunuz? Yavaşlama ya da takılma donma gibi bir durum oluyor mu? (ben pek oyun da oynamayacağım)
  • quote:

Teşekkürler, bu arada, acaba telefondan memnun musunuz? Yavaşlama ya da takılma donma gibi bir durum oluyor mu? (ben pek oyun da oynamayacağım)

Memnunum oyunlarda sıkıntı yok yavaşlama donmayla hiç karşılaşmadım.F/p açısından iyi s3 ayarında bir tel farkı büyük ekran ve 1,5 GB Ram ile yakında alacağı 4.4.2 sürümü resmileşti.Tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: basmane

quote:

Grand 2nin + ları

Değiştirilebilir batarya ve arttırılabilir hafıza

Ama LG G2 başka bi dünya...

Ben şahsen çok pişmanım G2 almadığım için.Paralel ithalatın da pek önemi yok açıkçası.Düşürüp ekranını kırmadıkça büyük masraf çıkaracak şekilde bozulacağı yok aletin zaten kendi kendine.Alınabilirdi gayet.Bana teknosada cihazı şu anda şu şu yöntemle alırsanız size bankanız taksit yapacak falan dediler.Kandık aldık.Ama ne taksit oldu ne bir şey.Aceleyle teknosadan kaptık grand 2'yi.Eee G2'yi ordan da almadım pahalı diye (1400 lira).İnternetten de alamadım G2'yi hesapta teknosada taksit olacak diye.

• Babblebabble kullanıcısına yanıt
    Grand 2'de nelere memnun olmadınız acaba?
  • Babblebabble kullanıcısına yanıt
    Yol yakınken sat o zaman durumun müsayitse arkadaşım 800-900 arası eder az daha koy lg g2 al....
  • quote:

Başta, telefon kesinlikle bir fiyat/performans ürünü değil.Bu telefonu alanlar olarak biz çok güzel kazıklandık.Bu telefonun aynı kulvarda yarıştığı telefonlardan birisi Moto G mesela.MotoG şu anda 750 lira, Grand 2 1100 lira.Arada ne fark var? Aynı işlemci, aynı ekran kartı (en önemli bileşenler bunlar zaten).Grand 2'nin en artısı var? Ekran biraz daha büyük, batarya 530 mAh daha fazla, 500 mb daha fazla ram var, arttırılabilir hafıza ve değiştirilebilir batarya var.Peki bu artılar aradaki 350 liraya değer mi? Değmez.

Halbuki bu telefonun en fazla 900 hadi taş çatlasın 950 lira olması gerekirdi.Bu aceleyle alıp sonradan pişman olduğum 2. telefonum.Alacakların kullanım amacını iyice düşünüp ona göre karar vermesi gerekiyor.Hiç bilmeden, hardcore kullanılmasa bile bu telefon ilk seçenek olmamalı.

Edit : Ha birde 7 ay olmasına rağmen hala XDA gibi büyük platformlardan görülen bir destek yok.Çok yavaş geliyor.

@basmane

Şu saatten sonra zor iş o hocam.Boşu boşuna daha çok zarara girmiş olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 7 Temmuz 2014; 12:57:55 >

• quote:

quote:

Başta, telefon kesinlikle bir fiyat/performans ürünü değil.Bu telefonu alanlar olarak biz çok güzel kazıklandık.Bu telefonun aynı kulvarda yarıştığı telefonlardan birisi Moto G mesela.MotoG şu anda 750 lira, Grand 2 1100 lira.Arada ne fark var? Aynı işlemci, aynı ekran kartı (en önemli bileşenler bunlar zaten).Grand 2'nin en artısı var? Ekran biraz daha büyük, batarya 530 mAh daha fazla, 500 mb daha fazla ram var, arttırılabilir hafıza ve değiştirilebilir batarya var.Peki bu artılar aradaki 350 liraya değer mi? Değmez.

Halbuki bu telefonun en fazla 900 hadi taş çatlasın 950 lira olması gerekirdi.Bu aceleyle alıp sonradan pişman olduğum 2. telefonum.Alacakların kullanım amacını iyice düşünüp ona göre karar vermesi gerekiyor.Hiç bilmeden, hardcore kullanılmasa bile bu telefon ilk seçenek olmamalı.

Edit : Ha birde 7 ay olmasına rağmen hala XDA gibi büyük platformlardan görülen bir destek yok.Çok yavaş geliyor.

@basmane

Dostum sana katilmiyorum bu mesajinda kesinlikle kusura bakma ama moto g ile bu cihaz kiyaslanmaz bile..moto g 4.5 ekran birde sanal tuslar geriye afedersin ama cücük kadar bisey kaliyor..ben 5.25inc ekranin tamamini efektif olarak kullaniyorum..çoklu pencere filan inanilmaz kullanislilik veriyor büyük ekranda..ayni sinifta degiller bi kere grand 2 phablet cihazdir ki bu sinifta en iyi fiyat performans cihazdir..artirabilir hafiza büyük nimet..30 liraya 16gb hafiza kazandim daha ne olsun..batarya hem buyuk hemde cikabilir..benim icin en buyuk nimet bu batarya degismesi al yedek bir batarya 30 saniyede yüzde 100den devam et..sen beğenmemiş olabilirsin ama kaziklanma filan yok kesinlikle..ben 1050 liraya aldim..bir daha olsa bir daha grand 2 alirim..masallah memnunum..

• quote:

Orijinalden alıntı: askarali

quote:

quote:

@basmane

Dostum sana katilmiyorum bu mesajinda kesinlikle kusura bakma ama moto g ile bu cihaz kiyaslanmaz bile..moto g 4.5 ekran birde sanal tuslar geriye afedersin ama cücük kadar bisey kaliyor..ben 5.25inc ekranin tamamini efektif olarak kullaniyorum..çoklu pencere filan inanilmaz kullanislilik veriyor büyük ekranda..ayni sinifta degiller bi kere grand 2 phablet cihazdir ki bu sinifta en iyi fiyat performans cihazdir..artirabilir hafiza büyük nimet..30 liraya 16gb hafiza kazandim daha ne olsun..batarya hem buyuk hemde cikabilir..benim icin en buyuk nimet bu batarya degismesi al yedek bir batarya 30 saniyede yüzde 100den devam et..sen beğenmemiş olabilirsin ama kaziklanma filan yok kesinlikle..ben 1050 liraya aldim..bir daha olsa bir daha grand 2 alirim..masallah memnunum..

Ama hocam ne olursa olsun bu cihaz 950 liradan fazla parayı hakedecek kadar fark yaratadan bir cihaz değil bence.Şu yönden düşünürsek; 100 lira daha fazla verip netten sıfır LG G2 bulunabilir.Peki fazladan 100 liraya neler kazanırsın G2 alarak;

2.26 GHz işlemci (1.06 GHz daha hızlı) (Hadi 500 MHz olsaydı ağzımı açmazdım ama 1 GHz bilgisayarda bile overclock yapınca gözle görülür fark yaratıyorsa telefonu siz düşünün artık)
    2 GB RAM (500 mb daha fazla ve touchwiz olmadığı için boş ram 1.15,1.30 civarı kendim inceledim 1 saat falan telefonu) (bizde maksimum boş ram 750, o da telefonu ilk açıp belleği boşalttığın zaman oluyor.G2'de normal kullanımda 1.15 boş ram çok rahat görülebiliyor)
    Adreno 305 yerine Adreno 330 ekran kartı (G2'm olsaydı şimdi Deus Ex oynarken açık alanlarda fps düşüşü olmazdı mesela ama Grand 2'de fps düşüşleri oluyor, dolayısıyla yetersiz kalıyor).
    Knock-on gibi hoş bir özelliğe sahip olunabilir. (Ekrana iki kere dokununca ekranın açılması)
    Ekran True HD-IPS + 1080p ve Gorilla Glass olurdu (Çizilecek korkusu olmazdı, kılıf bile kullanmazdım)
    G2'nin desteklediği açılabilen müzik ve video uzantıları daha fazla.

Yani hocam yanlış anlamayın da göz var nizam var, sırf fazladan 100 lira verdin diye tüm bu özelliklere sahip olabiliyorsan bu G2'nin ucuz olduğunu değil Grand 2'nin pahalı olduğunu gösterir.Keza bu yüzden Moto G ve Grand 2'nin arasındaki fiyat farkı fahiştir, normal değildir.

Sizin telefondan memnuz olmanız cihaza olması gerekenden fazla para verdiğinizi değiştirmez malesef.

• Tamamda dostum öncelikler var iste..benim icin hafiza karti olmadigi sürece batarya cikmadigi sürece hic bi anlami yokki bu söylediklerinin..benim cihazim zaten bana bunlari veremedigi icin sattim yoksa htc one s harika bir cihaz ama hafiza karti ve batarya cikmama meselesi bitiriyordu cihazi benim gözümde..ayricada yani 2.26ghz olsa ne 1.2ghz olsa ne olur..benim oyunla vs isim yokki..gereksiz pil harcamaktan baska ise yaramiyor bana göre..böyle küçük ekranlarda full hd gereksiz bana göre grand2 280ppi civari yetiyor artiyor bile..grand2nin olayi nedir biliyomusun? Grand2 hic bi konuda en iyi degil ama her konuda tatminkar..mesela htc one s vardi bende onun beatsaudio idi ses sistemi harika kalitesi vardi..ama pil cok ufakti degismiyorduda bide 4 saatte doluyordu..hem cabuk bitiyordu hemde yavas doluyordu..ben hic doya doya muzik dinleyemedim o cihazda..grand2 evet onun kadar kaliteli degil ses olarak..ama batarya cok iyi bursadan ankaraya gidene kadar full muzik video takildim yani..evet en iyi islemci bu cihazda olmaya bilir en iyi kamera en iyi ekran olmayabilir..ama hicbirindede kötü degil..yetiyor acikcasi..umarim anlatabilmisimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CF12F62C -- 7 Temmuz 2014; 15:08:21 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.