Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] (541. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.006
Cevap
121
Favori
679.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en iyi hali güncellememek, bence android 10 fazlasıyla yeterli, güncelleme geldikçe bozuyorlar, planlı eskitme yapıyorlar. gerek yok güncellemeye. Ben bir defa güncelledim, 10'a geri dönebilme şansımı kaybetmeyeyim diye nisan 2021 den sonraki güncellemeyi yapmadım. Custom Rom çıkar diye umutluydum LineageOS falan, bootloader açacaktım kaynak kodunu vermediklerinden maalesef geliştirici de yok, dolayısıyla stabil rom projesi de yok. pil bir tık sıkıntılı olsa da (şarj olması uzun sürüyor bazen 3-4 saati buluyor) iki günü çıkardığından şimdilik idare ediyorum.

• öfff... 🤦‍♂️

• Bu telefonda gereksiz dosyaları tespit edip silme olayı yok mu? Hadi onu geçtim diğer adı altında 40 gb alan dolmuş ama o dosyaların ne olduğunu göremiyorum. Bu 40 gb boyutu olan "diğer dosyalar"ı nasıl bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earth. -- 21 Mart 2023; 21:44:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • earth. E kullanıcısına yanıt

Makaleye göre bu kısım uygulamanın kullandığı önbellek gibi verileri içeriyormuş ve doğrudan silinemiyormuş, Ayarlar/uygulamalar bölümüne girip uygulamaların ayarlarında depolama bölümünden önbellekleri temizleyebilirsiniz.

• celikbasm kullanıcısına yanıt
    Onu da yaptım. Hatta tek seferde önbellek temizleme de yok telefonda. Hepsini tek tek girip temizledim 5-10 arası azaldi ama 40 gb duruyor hala.

• bilgisayara bağlayıp kurtarma moduna alıp komple cache partition temizleyebilirsiniz, muhtemelen sistem uygulamalarının önbellek dosyalarını temizleyemiyorsunuz.

linkte 1. seçenek olmazsa ikinci seçenekle recovery moda girip wipe cache partition yapabilirsiniz.

naldotech
    How To Enter Recovery Mode on Samsung Galaxy M51 - NaldoTech
    https://www-naldotech-com.translate.goog/galaxy-m51-recovery/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr
  • Arkadasar merhaba cihaz android 12 surumde sadece root yapip mtweaks uzerinde islemci kontrol edicem bilgisi olan varmi rehberler android 11 ile ilgili

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dahaka7741 D kullanıcısına yanıt
    android infotech
    Root Samsung Galaxy M51 Android 12 SM-M515F using Magisk
    https://www.androidinfotech.com/42357-root-samsung-galaxy-m51-android-12-sm-m515f-using-magisk/

buraya bakın.

Tesekkur ederim hocam deneyecegim

Ben de 2021 Şubat ayında aldım. Android 10 yüklüydü telefonda. Hiç güncellemedim. 2 seneyi geçti hala ilk günkü gibi çalışıyor.

• merhaba arkadaslar ikinci el alarak aranıza katıldım. forumda belki vardir ama çok uzun bulamadim cebimdeyken surekli ya müzik ses kayıt a yada acil aramaya girip tuslara basiyor. bunu nasıl engelleyebilirim. parmak izi ve yüz tanima aktif

• Blade3444 B kullanıcısına yanıt

Ayarlar/Ekran/Yanlışlıkla dokunma koruması ayarını aktiflestirin.

şimdi baktim o da aktifmis

• Blade3444 B kullanıcısına yanıt
    Telefon bozuk muhtemelen, hard reset sonrasıda devam ediyorsa servise bir sorun

• Benim gibi kamera fazla aramayan bir telefon kullanıcısı için gerçekten güzel bir telefon. Alalı 2 yıl 2 ay oldu hala oldukça memnunum. Daha öncelerinde sadece iphone modelleri kullanan biri olarak ilk düzgün android telefonum bu olduğu için mi bilmiyorum ama bana hiç iphone a geri dön yeni modellerden al dedirtmedi.

Pili zaten bu telefonun efsane. İşlemci kısmı fena değil. Sadece grafik olarak zorlanıyor bazı oyunlarda (genhsin impact vs) ama çalıştırmıyor açmıyor değil.

Bu pile alıştıktan sonra bir sonraki telefon ne olur bilmiyorum ama daha düşük pil olacaktır muhtemelen nasıl o telefonu kullanacağım bilemiyorum.

• lanet bir telefon!

şöyle ki, bundan kurtulup yeni bir cihaz almaya elim gitmiyor. geçenlerde Realme'nin GT2 Pro ile ilgili ve günler süren muazzam sıcak fırsatını biliyorsunuz. ben tüm bu süreç zarfında defalarca hem Vatan hem Mediamarkt'ın sanal mağazalarında ürünü sepetine ekleyip sipariş verme aşamasına kadar gelip vazgeçtim, hem Mediamarkt fiziksel mağazada telefonun hem siyah hem de signature edition denen yeşil versiyonunu fiziksel olarak satın almanın kıyısındann döndüm.

almadım! elim gitmedi! durup her defasında "sadece oyun oynayabilmek için telefonu değişmeye değer mi?" sorusu yüzünden birçok insanın bir kez olsun denk getiremeyip benim şımarık gibi birçok defa ayağıma değin gelen fırsatı mükerrer şekilde teptim durdum.

pişman mıyım? işin garibi pişmanlık da değil bu hissettiğim, ama sanki bu lanet telefona bir şekilde esir edilmişim gibi hissediyorum ve bu nedenle uzak durduğum ve vazgeçtiğim her yeni cihaz satın alım kararım ardından bir süre bir burukluk yaşıyorum.

vazgeçmem için bir tek mantıklı gerekçe bulamıyorum, zira Samsung'un güncel ve resmi 6 aylık periyodda gerçekleşen Güvenlik Güncelleştirmeleri takviminde halen yer buluyor, cihazı edindiğim günden bu yana tek bir sorun da yaşamadım ve batarya sağlığı da daha ancak %93 civarına indi. kamera benim için halen gayet yeterli, grafik işlem yoğunluğu olmayan basit oyunları yine sorunsuzca çalıştırıyor. ekran büyük, net, güneş ışığı altı kullanımı da dahil yeterli aydınlıkta. LDAC destekli Anker kulakiçi ve kulaküstü kulaklıklarım, AAC destekli Anker, JBL ve LG BT hoparlörlerim ile multimedya tüketimim yanı sıra Galaxy Watch 4 Classic akıllı saatim ile sağlık (tansiyon ve ekg ölçümü Samsung ekosistem içinde olduğum için sorunsuz) ve antrenman takibim de sorunsuz şekilde kullanılabiliyor, yine bazıları Google PlayStore'da M51 için uygulama yüklenilemediği için destek yok zannettikleri SmartTag desteğini de Galaxy Store'dan indirip kurduğum SmartThings uygulaması ile sorunsuzca kullanabiliyorum. yani cidden, geriye bir tek yüksek grafik işlem gücü gerektiren oyunlar kalıyor "erişilemeyen ciğer" kabilinde, ama ona da zaten ihtiyaç duymuyorum.

velhasılkelam; şu Güvenlik Güncelleştirmeleri takviminden de düştükten sonra (bankacılık ve kripto varlık uygulamalarım nedeniyle benim olmazsa olmazım da bu) alelacel artık o gün geldiğinde hangi cihaz Samsung'un en tepe modeliyse alıp geçip bir daha da böyle bir cihaza bulaşmayacağım. resmen dengelerimi altüst etti.

komik şekilde ikinci elde dahi para ediyor cihaz, Samsung cidden kendisi de böyle bir cihazı ürettiği için pişman ki bir daha varis addedilen modeller de dahil böylesi gelmedi.

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt

Bu M serisi A serisinin gölgesinde kaldı ne yazık ki. O yüzden fazla iyi değiller.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

kendi neslinde ne eşdeğeri A51 ne de onun sözümona daha üst versiyonu A71 donanım spesifikasyonu ve elbette ki fiyat itibariyle yer aldıkları segmentlerde bu cihazın yanına yöresine dahi yanaşamıyorlar, ne iyi değili yahu?! yegane artıları kameralarında GYRO oluşu, her iki cihazda da SoC ise Exynos'un en zavallı ve acınası edisyonlarıydı gerek performans gerekse de güç tüketimleri itibariyle.

o dönem bu cihazdan sonra yegane alınası cihaz S20 FE idi ki Exynos'lu olan değil tabi. zira o da tıpkı A51 ve A71 gibi berbat bir cihazdı. tıpkı M51 gibi Snapdragon SoC tercih edilmiş olan S20 FE ise bugün halen zaman zaman üç harfli marketlerin stoklarına girip satılan şahane bir cihaz.

velhasılkelam bu telefon öncesi ile sonrası ile Samsung'un ürün gamında fiyat/performans itibariyle tam bir "unique" durumunda. hayır o dönemi yaşamamış ve tüm bu mukayeseleri yapmamış olsak neyse... MEH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 5 Mayıs 2023; 21:10:23 >

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt

Aynen, Samsung'un ürettiği en iyi kombinasyonlardan biri.

• Üstadım yazdıklarını bir ozanın belki de bilinmeyen yada bilinse de kondurulamayan yarine yazdığı bir eser gibi okudum emeğine yüreğine diline gönlüne sağlık.

Samsung genellikle pişmiş aşa su katsa da bu modelde nasıl olduysa ki bunu aldığım bazı modellerde yaşadım böyle dolu dolu bir cihaz diyebilirim. Yaklaşık 3+ senedir en ufak bir eksiklik hissetmedim acaba şu fiyatlar uçmadan bizde mi ayrılsak demedim çünkü önüme tercih edip değiştirecek bir cihaz gelmedi.

Diğer yorumda yazdığınız gibi s20 FE alınca anneme bir baktım karşılaştırdım ne gereği var dedim açıkçası.

Velhasıl dediğiniz gibi ne zaman güvenlik güncellemeleri son bulur o zaman bu tarz bir efsane çıkarsa ki şüpheliyim bu dünya düzeninde o zaman bir değerlendirme yaparız.

Tekrar saygılar...

@UnicornKnight

• 
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.