Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 10 serisine elveda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Günümüzde akıllı telefon üreticileri ürünlerine 5 yıla kadar güncelleme desteği sözü veriyor ancak bundan yıllar önce bu süre daha azdı. 2 veya 3 yıllık güncelleme desteği olan telefonların yavaş yavaş ömrü tamamlanmaya başladı.

Samsung Galaxy Note 10 veda sahnesinde

Gerek firmaların yeterli kaynak ayırmak istememesi gerekse eskiyen donanımlar nedeniyle telefonlara belirli bir süre sonra güncelleme desteğini kestiğini görüyoruz. Samsung Galaxy Note 10 serisi de buna dahil oldu.

Ayrıca Bkz.Samsung yapay zekâ destekli tarif uygulamasını duyurdu

2019 yılında piyasaya çıkan Samsung Galaxy Note 10 ve Samsung Galaxy Note 10 Plus modelleri Android 9 ile gelmişti. 3 yıl güncelleme ve 4 yıl güvenlik güncellemesi garantisi olan cihazların ömrü tamamlandı.

Bu haftadan itibaren Samsung Galaxy Note 10 serisi hiçbir güncelleme almayacak. Bu da yeni güvenlik risklerine karşı savunmasız olacağı anlamına geliyor. Yine de bu seri uzun bir süre daha kullanıcıyı idare edebilecek donanıma sahip. Sadece Samsung Galaxy Note 10 Lite modeli 2020 yılında çıktığı için halen güvenlik güncellemesi alıyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/09/06/samsun-galaxy-note-10-end-of-support/

• Apple desteğini kestiği zaman Iphone tabiri caizse kullanılamaz hale geliyor. Apple uygulamaları güncellenemez duruma getiriyor. Hoş 5 sistem güncellemesi alanakadar dayandıysan zaten birzahmet telefonunuda değiştiriver.
    Fakat bu Android de geçerli değil. Android de uygulama desteği çok eski sürümlere kadar iniyor. Sadece gelecek bazı ek özellikleri kullanamazsın enfazla. Cihazım Android 11 de güncelleme almayı sonlandırdı. 1.5 senedir bu şekilde kullanıyorum. Kardeşimin kızarkadaşı android 8 kullanıyor dahada güncelleme almadı diye biryerde tökezlemedi yada kurulamayan çalışmayan bir uygulama olmadı. Note 4 ümü 6 yıl kullandım ve güncelliyemediğim veyahut kullanamadığım bir uygulama olmadı. Eğer pilinde bir sorun çıkmazsa ki bu pek mümkün değil note10 kullanıcıları uzunca bir süre daha telefonlarını kullanırlar. Yani kullanılamaz hale falan gelmez telefonlar. Bu güncelleme mevzuları biraz fazla şişiriliyor bence.
  • Biz burda yazılım desteğini kesti eyvah güvenliksiziz derken birileri bilgilerimizi çaldırıyor. Kullanın, atmayın.

• Sıra sizde Note 20 kullanıcıları, Android 14 ve One UI 6 daha 3 yıllık gıcır gıcır ve (neredeyse) kusursuz çalışan telefonunuza gelmeyecek…

Aynı yıl çıkan iPhone 12’yi kullananlar ise ihtimalle 2027’ye kadar desteklenecek ve iOS 21’i bile görecekler…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

4 yıllık cihaz nasıl gıcır gıcır oluyor normal kullanımda pili çoktan günü çıkaramaz hale gelmiş olması lazım 4-5 yılda. Kaldı ki güncelleme çıkmasa da Android kullanılamaz hale gelmiyor aynı sürümü 2-3 yıl daha kullanırsın neyi kaybediyorsun ki her uygulama çalışıyor hala.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    durum tam olarak bu maalesef , sözde anrdoid kullanıcı dostu diyorlar ama 2 sene geçince hepsi telefonları unutuyor samsun bu note ve s serisinin arkadasında dursaydı bugün faha farklı yerde olurdu

Apple desteğini kestiği zaman Iphone tabiri caizse kullanılamaz hale geliyor. Apple uygulamaları güncellenemez duruma getiriyor. Hoş 5 sistem güncellemesi alanakadar dayandıysan zaten birzahmet telefonunuda değiştiriver.
    Fakat bu Android de geçerli değil. Android de uygulama desteği çok eski sürümlere kadar iniyor. Sadece gelecek bazı ek özellikleri kullanamazsın enfazla. Cihazım Android 11 de güncelleme almayı sonlandırdı. 1.5 senedir bu şekilde kullanıyorum. Kardeşimin kızarkadaşı android 8 kullanıyor dahada güncelleme almadı diye biryerde tökezlemedi yada kurulamayan çalışmayan bir uygulama olmadı. Note 4 ümü 6 yıl kullandım ve güncelliyemediğim veyahut kullanamadığım bir uygulama olmadı. Eğer pilinde bir sorun çıkmazsa ki bu pek mümkün değil note10 kullanıcıları uzunca bir süre daha telefonlarını kullanırlar. Yani kullanılamaz hale falan gelmez telefonlar. Bu güncelleme mevzuları biraz fazla şişiriliyor bence.

• Note 10 plus efsane cihazdı, hep almak istemiştim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG GALAXY NOTE 3 [ANA KONU]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elinde note9/10 S9/10 olanlar hala daha 2-3 sene belki zorlarlarsa 4 sene daha kullanım ömrü vaad eder donanımsal olarak. Tabi imkan olursa yeni cihaz almak her zaman daha iyidir o bir gerçek.

• Note8 2 ay önceye kadar kusursuz çalıştı, kullanırken kapandı, bir daha açılmadı, tamir de olmadı. Çıktığında almıştım, sanırım 6 yıl kullandım, harika bir telefondu.
    Belediyede müdürüm, istesem her sene en pahalı olanı alırdım, lüzum görmedim. S23 Ultra almak için çıktım, bir telefona 50.000 lira verilmez deyip, A54 aldım, iyi ki de almışım, harika cihaz...
    Note5 ten sonra yazılım vs bence samsung cihazları çok etkilemiyor.
    2. Telefonum S10e, easycepten aldım, o da harika.
    Sözün özü;
    Samsung Telefonları bozulana kadar kullanın...

• siyahtemas kullanıcısına yanıt
    Note8'i ilk çıktığında almıştım ben de (2017), halen aktif kullanıyorum. Orijinal pili üstünde 1 gün rahat gidiyor. (hızlı şarj kullanmadım.) Kamerası çizildi foto çekemiyorum diye s23 aldım. kesinlikle telefonda samsung ömürlük. tablette ipad ama :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Note 10+ kullanmıştım. Muhteşem bir cihazdı.

• Note 2 yi ilk çıktığında 1800 TL ye almıştım. 10 seneye yakın kullandık. Amiral gemisini sonradan bir yavaşlattılar ki hiç sormayın. Yazılım sıkıntısı sonlara doğru biraz yaşandı. En sonunda bir güncelleştirme yollayıp bir çipini yaktılar ve bozuldu. Bunlarda kronik dedi tamirci. Kronik aynı zamanda yaygın demek Bu da güncelleştirmeyi işaret ediyor olabilir. Ben böyle inanıyorum. Pili gücünü 10 yılda pek kaybetmedi. Yerine A54 ve s23 ultra aldık. Bakalım kaç yıl gidecek. A54 ü beğendim. S23 ultra almasam da olurmuş,

• daadsy D kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz şey cihazın çıkışından aşağı yukarı 10 yıl sonra gerçekleşiyor. iPhone 5s iOS 12’de kaldı ama Twitter haricinde çoğu uygulama hala çalışıyor. Aktif yazılım ömrü biteli 4 yıl oldu. Önemli olan bir telefonun piyasada aktif kullanım ömrü boyunca destek görmesidir. Yani piyasada kendisine olan talebin devam ettiği sürece aktif destek görmesi. Tüketici piyasası üzerindeki talebi bittikten sonra destek görüp görmemesi bir sorun değil. Çünkü kullanıcısı kalmıyor. Bugün çevrede 10 yıl önce çıkmış bir Android cihaz kullanıcısı görmüyorum. Uzun ömürlülük böyle bir şey değil. Kimse 10 yıl aynı cihazı kullanmaz. Ortalama tüm kullanıcılar 2-4 yıl arası cihaz kullanır ve bu sürede cihazın piyasadaki aktif olan ömrü süresince destek verilip verilmediğine bakmak gerek. Yoksa 10 yıl önce çıkan Android’in hala uygulama çalıştırması uzun ömürlülük değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Barış Manço kullanıcısına yanıt
    512gb sd işlemcili modeli çok severek kullanmıştım

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

10 yıl önce çıkan bir cihazın bugün uygulama çalıştırabiliyor olması gayet te uzun ömürlülüktür. Aksini iddaa edemeyiz. Yani aktif olan ömrü derken? Bir cihaz veyahut işletim sistemi destek gördüğü sürece aktiftir. Demek ki Apple Ios un o sürümüne desteğini kestiğinde aktif ömrü de büyük ölçüde son buluyor cihazların.

Google Android işletim sistemi güncellemesi ve güvenlik güncellemesi desteğini Apple dan daha kısa tutsa da uygulama desteğini daha uzun ömürlü tutuyor. Bir cihazın uygulama çalıştırma ömrü aktif olarak kullanılabilir olan ömrüne eşdeğerdir. Artık İşletim sistemi güncellemesi alamayan eski bir Apple cihaza (6-7 yıllık) pek çok banka uygulamasını kuramamaktayız. Tweetter gibi uygulamalarda çalışmıyor. Hatta Apple'ın kendi ürettiği Ios dan Android e hesap ve bilgileri aktaran uygulama olan uygulama bile işletim sistemi yetersizliği yüzünden çalışmıyor.

Yani benim asıl amacım " işletim sistemi güncellemelerinin gereksiz yere çok önemliymiş gibi şişirildiğini izah etmek" ti.

• daadsy D kullanıcısına yanıt
    10 yıllık iPhone 5s’ye bile banka uygulamaları kurulabiliyor. 8 yıllık iPhone 6s Twitter dahil tüm uygulamaları açıyor. 6-7 yıllık iPhonelara her şey kurulabiliyor. Nasıl kurulamıyor? iPhone 4s falan kullanıyor olmanız lazım kurulamaması için. Kullanmadığınız cihazlar hakkında sağdan soldan okuduğunuz şeylere itibar etmeyin. Aktif ömrü cihazın piyasada alınıp satıldığı ve rağbet gördüğü dönemdir. Bu dönemde cihazdaki yazılımsal sorunlara üreticinin çözüm üretip üretmemesidir. Mesela kullandığım V30’a gelen son güncellemede DTS:X 3D desteği geldi. Fakat LG’nin hatası yüzünden ayarlarda bu seçenek görünmüyor. Peki bu hata için LG düzeltme yayınlamış mı? Hayır. Bakıyorsun diğer üreticilere verilen bir güncelleme cihazın başka bir yerini bozuyor. Düzeltme geliyor mu? Hayır. Daha da kötüsü gelen son güncelleme ise maalesef o hatalarla sizi bir başınıza bırakıyorlar. Hatta Xiaomi güncelleme sonrası olabilecek hatalar yüzünden çözüm(!) olarak cihazı değiştirin gibi fantastik bir açıklama yaptı. Benim kastettiğim şey güncelleme sonrası cihazda oluşabilecek yazılımsal hatalara Apple gibi anında yanıt verebilmek. İşte aktif destek dediğim şey budur. Yoksa uygulamanın çalışıp çalışmaması benim açımdan bir destek değil. Kaldı ki 10 yıllık iPhone bile hala sorunsuzca çoğu uygulamayı çalıştırıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• SailorTurkey kullanıcısına yanıt

Ipad mini 5 de var, ama S7 FE neredeyse kusursuz bir tablet, 7.000 liraya almıştım, kesinlikle denemeni öneririm, ios filan anında tarih oluyor....

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Ben size şu noktada katılmıyorum. Uygulama çalıştırmış çalıştırmamış kısmına. Bu cihazlar uygulamalarla varlar çalıştırmadığı noktada benim için konu kapanıyor.

Apple ın kendi ürettiği yazlım iphone 6s de çalışmadı. Yeni telefon aldık android e geçişini yapacaktık. Apple ın kendine ait aktarım uygulamasını çalıştırmadı mesela. Bunca yıldır telefon kullanıyorum bu bahsettiğiniz şeylerin yakınından geçen bir sorun ile karşılaşmadım. Hoş çözemediğim birşey olsaydı gider custom rom atar kullanmaya devam ederdim herhalde. Adınıza üzüldüm sinir bozucu bir durum olmuş. Kaldıki V30 ucuz bir cihazda değil. Ama bu sorun genede android cihazların tamamını etkilemediği için bunu genelleyemeyiz.

Ben android ekosisteminde hep samsung un üst seviye cihazlarını kullandım ve ömür ve destek konusunda beni hiç üzmedi diyebilirim. Birtek servis konusunda apple ile yarışamazlar. Xiaomi konusunda çinliler cidden ilginçler... Bazı modelleri çok hızlı güncelleme alırken bazı modelleri berbat durumda. Ama genede 2. yada 3. parti yazılımlardan bozulan bir xiaomi kulanan olmadı etrafımda hiç. Ailemde 3 tanede Xiaomi var.

LG zaten akıllı telefon pazarından çekilerek iyi yaptı.

Konuyu özetlemek gerekirse Android pazarı çok geniş bir pazar. Her markanında bu güncellemelere yaklaşımları farklı ne yazıkki. Ben bu güne kadar bu bahsettiğiniz hataya yaklaşan ve düzeltilemeyen birşey görmedim açıkcası. Hatta Samsung yazılım desteğini sonlandırdığı cihazlara bile güvenlik güncellemesi veyahut hata düzeltme güncellemesi yayınladı. Bu haberin altına yorum yazma sebebimde direkt olarak samsung cihazlar ile ilgili olduğu için.

• Bugüne kadar en keyifli kullandığım telefonum. 5 sene yapmalılardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.