Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 3 'u Beklerken (konu cikmamis bir cihaza ait)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.195
Cevap
22
Favori
174.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Samsung Galaxy Note 3 'u Beklerken (konu cikmamis bir cihaza ait)

Samsung Electronics Şirketi kırılmaz oled ekranlı galaxy note 3 cihazını Eylül ayında IFA 2013'tanıtacak büyük ihtimalle. su siralar cok fazla bilgi cikmiyor cihazla ilgili, bu yuzden baslik altinda genele donuk muhabbetlerde var. cihaz cikmaya yakin sadece note 3 ile ilgili bir baslikta, temiz bilgilerle paylasima devam edilecektir. amac ilgisi note3 olanlari sade ve dogru bilgilerle bulusturabilmek.

Cihazla ilgili çeşitli kaynaklardan topladığı bilgileri ve tahminlerini paragraf haline getirip aşağıdaki onbir maddelik yazıyı yazan Sebastian Shaw(bbbcomrade) 'a teşekkürler.

Samsung Galaxy Note 3 ile ilgili olarak sızıntılardan ve yorumlardan oluşan güncel tahminlerimiz şu yönde;

1 - S4 tasarımı kullanılacak. Zaten Samsung gayriresmi olarak da olsa yeni tasarım çizgisinin (Design 3.0) 2014 teki cihazlarına (S5 ve Note 4) geleceğini söyledi. Bu yüzden Note 3’te yeni bir tasarım beklenmiyor. Tasarım anlamında ufak dokunuşlar olacaktır (En başta S-pen girişinden dolayı) ancak genel tasarım çizgisi değişmeyecektir.

2 - Galaxy Note 3 3700 mah lik bir batarya barındıracaktır. Bunun sebebi ise Note 1 in 2500 mah lik Note 2 nin 3100 mah lik bir bataryaya sahip olması. Arada 600 mah lik bir artış oldu. Aynı mantıkla Note 3 bataryasının 3700 mah olacağını söyleyebiliriz. Son dönemde sammobile üzerinde çıkan bir Galaxy Note 3 prototipi 3500 mah batarya içeriyor ki bunun prototip cihaz olduğunu göz önüne alırsak bataryanın piyasaya sürülecek sürümde 3500 mah den yüksek olması mantıklı olacaktır. Tabi bazı kaynaklar 4000 mah olacağını iddia ediyor bataryanın ki umarız öyle olur.

3 – Ekran Full HD (1080*1920) ve 5.7 inç olacaktır. Bazı kaynaklardan bugüne kadar taşınan ortak tahminler 5.9 yada 5.99 inç olsada, Note 1 in 5.3 Note 2 nin 5.5 inç ekranlı olduğunu düşünürsek ve fiziksel olarak Note 2 gövdesine 5.7 inç lik bir ekranın S4 ile aynı çerçeve kalınlığı oranı baz alınarak sığacağını da hesaba katarsak; 5.7 inç ekran en makul tahmin. Sonuçta Galaxy Mega 6.3 de S4 tasarımı ile çıktı eğer Samsung Note 3 ün ekranını 5.99 inç yapar ise Note 4 çıkacağı zaman ekran boyutunu daha da arttırmak zorunda kalacak ve ekran boyutunu 6.3 inç yaparsa Note 4 Mega serisine taşmış olacak. Bu yüzden Note 3 için 5.7 inç ekran en makul seçenek şu anda. Ekran teknolojisi açısından bakarsak iki alternatif söz konusu;
    Birincisi elmas pixel dizilimi ile SuperAMOLED diğer ise Super Clear LCD. Aslında Super Clear LCD’nin kullanım olasılığı Galaxy Note 3 söylentileri ilk çıktığı zamanlarda daha iyi bir S-pen deneyimi sunabileceği için tercih konusu olacak şeklindeydi. Ancak zaman geçtikten ve S4 piyasaya çıktıktan sonra Note 3 ün Gorilla Glass 3 korumalı elmas pixel dizilimli Super AMOLED kullanacağına dair olan olasılıklar arttı. Ancak hala Super Clear LCD ile gelebileceği yönünde söylentiler de mevcut. Tabi tüm bu söylentilerin yanında LG firmasının yeni duyurusunu yaptığı G2 modelinde kullanılan standart RGB subpixel dizilimli IPS panelin kalitesi Samsung’u halihazırdaki planlarını değiştirmeye itmiş veya itecek olabilir.

4 - Bazı kaynaklarda son günlerde 4 farklı versiyon çıkacağına dair söylentiler var ama sağlam bir kaynaktan bu doğrulanmadı. Bu olasılık bizce de hiç mantıklı değil çünkü bahsi geçen versiyonlar S4 Active ve S4 Mini gibi değil; hepsinin Note 3 adını taşıyarak sadece donanimsal olarak farklı olacağı iddia ediliyor ki bu bizce çok mantıksız bir hareket olur.

5 – 13 MP çözünürlükte kamera artık kesin sayılır. Kamera ile ilgili en son gelişme OIS desteğinin dahil edileceği yönünde. LG G2’nin 8.9 mm kalınlıkta gövdesi ve 13 MP OIS destekli kamerası ile gelmesi Samsung’un da bu pastadan pay almak isteyeceğinin ve rakiplerinin gerisinde kalmayacağının bir göstergesi olarak yorumlanabilir. LG G2 nin getirdiği kamera yeniliklerinden birisi olan ve çoğu kişi tarafından beklenilen bir yenilik olan 1920*1080 çözünürlükte 60 fps video çekiminin Galaxy Note 3’te de geleceğini bekliyoruz. Nokia’nın Lumia 1020 yi duyurduğu, Sony Xperia Z’nin kamerası ile bekleneni veremediği ve LG’nin G2’yi duyurduğu bir dönemde Samsung’un hem fırsatı kazanca dönüştürmesi hemde rakiplerinden geri kalmaması lazım. Ayrıca sammobile sitesinde çıkan son sızıntılardan bir tanesinde Galaxy Note 3’ün olduğu iddia edilen teknik çizimler yer almakta idi ki bu çizimlerde gövdede xenon flaş barındıracağı belirtilmişti. Her ne kadar 8 mm lik bir gövdeye xenon flaş sığdırmak zor olsada imkansız değildir. Bunun dışında akla gelen diğer soru da şu; Samsung, S3 ten S4 e geçerken megapixel artışına rağmen düşen bir FOV sundu; acaba bu sorun Note 3’ün kamerasında düzeltilecek mi ?

6 - Snapdragon 800 Chipset’in olması gerektiği düşüncesindeyiz. Çoğu güvenilir kaynak uluslararası versiyonun Octa 5 ile geleceğini, Snapdragon 800’lü Note 3’ün, S4’ün LTE-A versiyonunda olduğu gibi LTE Advanced altyapısını destekleyen ülkelerde (örn. Güney Kore) satışa sunulacağını iddia ediyor. Ancak eğer Samsung Note 3 ile liderliğe oynamak istiyorsa Sony Xperia Z Ultra ve yakında duyurusu yapılacak olan olan LG Optimus G2’nin de Snapdragon 800 Chipseti taşıyacağını göz önüne alması ve ulusal pazara Note 3’ü Snapdragon 800 ile vermesi gerekmekte. Tüm bunların yanında son dönemde ortaya çıkan yeni Exynos 5 Octa 5420 çipseti Samsung’un Galaxy S4 de kullandığı Exynos 5 Octa 5410 dan daha yüksek performans sunacak bir çipset olacaktır. Exynos 5 Octa 5420 28 nm yarıiletken teknolojisine sahip bir çipset olarak 4 adet 1.8 Ghz de çalışan ARM Cortex-A15 ve 4 adet 1.3 Ghz de çalışan ARM Cortex-A7 CPU barındırmaktadır. Aynı zamanda son sızın söylentilerde de belirtildiği gibi GPU ARM Mali-T628 MP6 olacaktır. Henüz CPU ve GPU ile ilgili son üretim modellerinde overclock yapılıp yapılmayacağı kesinleşmemiş olup çıkacak cihazda bu soru netleşecektir. Ancak Nexus 10’nun 2560*1600 çözünürlükte ekran kullanmasına rağmen GPU olarak ARM Mali-T604 kullandığını ve buna rağmen iyi bir oyun performansı sunduğunu göz önüne alırsak Galaxy Note 3 1080*1920 ekranı ve ARM Mali-T628 MP6 GPU’su ile ciddi bir oyun ve multimedya performansı sunacaktır.

7 - Dahili hafızanın 32 GB’dan başlayacağını umut ediyoruz. Samsung’un yeni geliştirmeye başladığı 128 GB’lık nand belleklerini herkesin gözünü diktiği Note 3’de kullanması kendi adına büyük bir adım olur. Bugüne kadar (S4’e kadar) insanlar pek önemsemesede 16 GB’lık dahili hafızalı versiyonlar yetersiz hafıza sorunları yaşatıyordu. Ancak S4’ün 16 GB’lık versiyonunun hafızasının yaklaşık 8 GB’lık kısmının sistem dosyaları ile dolu olması çok fazla eleştriye yol açtı. Samsung önceleri hafıza kartı ile bu sorunun aşılacağına dair söylemlerde bulunsada bizce bu eksiğini değerlendirir ve kapatır. Samsung eğer makul adımlar atmak istiyorsa Note 3’ün 32, 64 ve 128 GB’lık versiyonlarını sunar; ki böyle bile olsa 128 GB’lık versiyon Güney Koreye özgü olabilir tıpkı daha önceden S3 Note 2’nin en yüksek kapasiteye sahip olan 64 GB’lık versiyonlarının sadece Güney Koreye özgü olması gibi. Yeni gelen bilgilerden birisi de Samsung’un eMMC 5.0 olarak adlandılan daha piyasadaki NAND belleklerden çok daha hızlı olan yeni nesil belleklerinin seri üretimine geçtiği yönünde ki bu bellekler 16, 32 ve 64 GB olarak üretime başlandı. Bu yeni nesil belleklerin Galaxy Note 3’te kullanılıp kullanılmayacağı yönünde net bir bilgi yok şu an için.

8 - FM Radyoya gelince; S4’de radyo olmaması basit gibi düşünüldü belki Samsung tarafından ilk etapta hatta insanların online radyo sistemlerine yönlenmeleri istendi ama FM Radyonun eksiliğinden ötürü Samsung çok eleştiri aldı. S4’den sonra çıkan S4 Mini ve Galaxy Mega 6.3’te FM Radyo var ve bundan yola çıkarsak Note 3’de de FM Radyo bulunabileceğini söyleyebiliriz.

9 - S-pen ve S-note özellikleri daha da geliştirilecek. Note 3’ün yüklü geleceği Android 4.3 ve Touchwiz 5.0 ile beraber S4’ün özellikleri üstüne yazılımsal olarak bazı küçük eklemeler gelecek.

10 - Ses konusunda Samsung bugüne kadar rakipleri kadar önde olamadı, ancak yakın zamanda çıkan; Samsung’un Wolfson firması ile yaptığı anlaşma gereği cihazlarında yeni nesil stüdyo kalitesinde ses verebilen wolfson ses çiplerini kullanacağı yönündeki iddia Galaxy Note 3 ün artılarından biri olarak beklenmektedir. Hele ki LG G2’nin 24 bit 192 kHz Hi-Fi kalitesinde ses sunduğu bir dönemde Samsung’un Galaxy Note 3 için ses konusunu bir kez daha düşünmesi gerekmektedir.

11 - Son olarak Eldar Murtazin son dönemde attığı tweet ile Note 3’ün 8 mm kalınlıkta, 182 gram ağırlığında ve 5.7 inç Full HD ekranla çıkacağını duyurdu. Ayrıca işlemci ve chipset’in henüz deneme aşamasında olduğunu, kesin üretim modelinin kararının verilmediğini de belirtti. Ancak bu sızıntının arkasının gelmediğini ve konu ile ilgili detaylı bir bilgilendirme olmadığını da belirtmeliyiz.

SAMSUNG GALAXY NOTE 3 EDİNMEK NİYETİNDE OLANLAR :) ''sembolik listemize note aşıklarını bekleriz''

1 genelsekreter
    2 cestvrai
    3 serdartuncal (kemik81)
    4 Sebastian Shaw (bbbcomrade)
    5 yasinaka
    6 hilmi fatih
    7 Ertug-TR
    8 akkolmurat
    9 sedicovalvole
    10 nilayveren
    11 new-desing
    12 mrtkarademir
    13 hayyaatt
    14 Narki
    15 afu2
    16 tidus
    17 oddpith
    18 ßyİsMaİLCaN
    19 deadirony
    20 puskuruk
    21 kaoslordu100
    22 righteous
    23 kralexe
    24 NAtsukaw.S
    25 EstrEmO
    26 vyc
    27 srbyoztrk
    28 CeFeKa
    29 EvReN 7
    30 Catik
    31 Courageux Celestiale
    32 Bluebest
    33 kartalkaya19
    34Eric_Theodore_Cartman
    35 Bmw.
    36 _MaSTeR_
    37 Masquarade89
    38 Mathayus
    39 Rurik Eternally
    40 Evomania
    41 HoOK
    42 spikesfire
    44 Senbonzaku®a
    45 MADjohny
    46 CLubZero
    47 Citizem
    48 Allah Diyen Tirbüşon
    49 the show must go on
    50 ~Lion King
    51 AVSEQ01.DAT
    52 buminhan7
    53 twilight_flame
    54 Tamarak
    55 Legendery
    56 z0rr0nur
    57 yinesacmaladim
    58 Ahmet-79
    59 sroad
    60 ali_ihsan21
    61 ErtugDark
    62 Therocqula
    63 simplethinks
    65 R410
    66 GangsterPRO
    67 VolDroY
    68 Mori
    69 OBJECTIVE
    70 agasahin09
    71 Judgement13
    72 @Luca.Brasi
    73 Sirigmus
    74 faruk2050
    75 Nuri2788
    76 bugrahan
    77 blueman7
    78 Burn93
    79 ever think of me
    80 koasrmtaanl
    81 BlackPearl92
    82 McCarty
    83 pvp_headshot
    84 v€rgil
    85 Galatasaray
    86 rockymarlboro
    87 Breakage
    88 byneco
    89 mithrandil245
    90 HibrahimCK
    91 ibocum
    92 Courageux Celestiale
    93 mrregya
    94 survi
    95 Believe43

Konunun henüz çıkmamış bir telefona ait olduğunu belirtmek isterim, keza listeye sembolik liste, konunun en başına da cihazın çikma ihtimali olan tarihi yazdık... Burada samsung ve geliştireceği telefonlara yönelik bir muhabbet dönmektedir. Amacı huzursuz etmek olanlar dursunlar..[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelsekreter -- 29 Ağustos 2013; 16:30:51 >

• Bence Eylül 2013 öncesinde çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AERN

Bence Eylül 2013 öncesinde çıkmaz.

NOTE 1 2011 KASIM'da ,NOTE 2 AĞUSTOS 2012 de çıkartılmış.NOTE 3'ü ise 2013 son yarısında çıkacaktır bence de.
  • beni kafadan yazın. Hayatımda acık ara kullandıgım en iyi telefon note2.
    note 3 cıktıgı gibi alacagım..
  • Konu biraz erken açılmış gibi ama haber içeriklerini burada paylaşabilmek adına güzel olmuş. 2 aydır s4 için bekliyordum. Şunu biliyorum s4 alirsam birkac ay sonra cikacak note3 u gorup pişmanlık yaşayacağım. Sözün ozu yaklaşık bir 7 ay kadar nokia n80imle takilacagim beni de kulübe ekleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu erken ancak ben note 3 bekleyenlerdenim 6.3 inc olması bayagı ciddileşti cunku s4 un gamepad i de 6.3 inçe kadar cihazları destekliyor yazdılar bir işaret bence bu tasarım çizgileri zaten s4 e cok benzeyecek liste olursa beni şimdiden yaz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbbcomrade

konu erken ancak ben note 3 bekleyenlerdenim 6.3 inc olması bayagı ciddileşti cunku s4 un gamepad i de 6.3 inçe kadar cihazları destekliyor yazdılar bir işaret bence bu tasarım çizgileri zaten s4 e cok benzeyecek liste olursa beni şimdiden yaz hocam

note 3 edinmek niyetınde olanlar diye başlıyorum o zaman listeye :) .6.3 ekran iştah açıyor doğrusu.Ama konusurken kulağımızda kocaman aletle ilginç olacak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • note 2 gözüme büyük geliyordu. note 3 artık doğrudan tablet kategorisine yaklaşacak o zaman :D
  • Ben de note faniydim ama 6.3 asiri buyuk olmaz mi arkadaslar. Yani 5.5 e bile millet tablet gozuyle bakarken cok yanlis anlasilmayiz degil mi 6.3 inc ile : bu arada keske yakin zamanda tanitilip da yaza kadar ucuzlasaydi biraz, boyle olursa 8-9 aydan once alamayiz gibime geliyor

• 5.9 - 6.3 inç ne abi ya ben bile 4.7 inç i zor kullanıyorum büyük geliyor Tabletmi üretiyosunuz telefonmu kulağına götürtüğünü düşünsene biri bi baksa kafanı göremez telefondan Cep'e zaten sığmaz çuval diktirmek lazım Genede sevenleri varsa büyük ekranların ne diyelim Samsung neden PowerVR SGX544 grafik birimi kullanır oldu anlamıyorum. Suan yeni nesil adreno 330, 320 - mali 400. Bana biraz eski gibi geldi PowerVR SGX544

• 6.3 telefonu başka bir boyuta taşıycaktır kesinlikle. bence de bunadan daha kucuk bir alternatif dusuneceklerdır.note ıkı den belki bi tık büyük olur ama abartmazlar.bu haliye bile note 2 nın musteri kıtlesi kısıtlı.6.3 le satısı imkansız olacaktır..fiyat ilk zamanlarda cok abartı olacak gercekten ,yurtdışı dusunmek cok mantıklı. galaxy note'um ,galaxy note 2 'm yurtdışıydı ,note 3 te oyle olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelsekreter -- 18 Mart 2013; 22:41:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denemeuye

note 2 gözüme büyük geliyordu. note 3 artık doğrudan tablet kategorisine yaklaşacak o zaman :D

Note 3 tabtel

• konsept nasıl
    1
  • Benide ekleyin.
    Note 1 kullandik.2 ye devam.
    3 cikarsa ilk alacaklardan olurum Allah kismet ederse.

• Sayin @genelsekreter lutfen benide ekleyin . Ayrica konsept gercekten mukemmel gorunuyor. Ekran 5.7 olursa mukemmel olur.
    Saygilarimla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilmi fatih -- 19 Mart 2013; 4:10:36 >
  • mesaj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genelsekreter

quote:

konu erken ancak ben note 3 bekleyenlerdenim 6.3 inc olması bayagı ciddileşti cunku s4 un gamepad i de 6.3 inçe kadar cihazları destekliyor yazdılar bir işaret bence bu tasarım çizgileri zaten s4 e cok benzeyecek liste olursa beni şimdiden yaz hocam

note 3 edinmek niyetınde olanlar diye başlıyorum o zaman listeye :) .6.3 ekran iştah açıyor doğrusu.Ama konusurken kulağımızda kocaman aletle ilginç olacak :)

valla hocam bende o konuda biraz endişeliyim aslında cihaz edge to edge bile olsa 6.3 inç ile bayagı buyuk olacak ama genelde plantronics kulaklıgımı kullanacagım gibi gorunuyor bu arada note 3 konusu ama s4 un gsmarena da ki özelliklerinde fm radio için to be determined gorunuyor sizce s4 un radyo suz olması ihtinali varmı yani samsung için bence buyuk bir eksi olur bunu sormamın sebebi genel özellikler olarak note 3 de s4 e cok benzeyecek ve ben radyosuz yapamam

• ekleyebilirsin benide..
  • cok sık konusmadıgım için ben kulaklık kullanmıyorum.ama kulaklık kullanmak iyidir.bu resimdede bu hafta cıkacak olan demo versiyon görülüyor. 5.9 inç ekran boyutu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelsekreter -- 19 Mart 2013; 17:01:08 >
  • quote:

valla hocam bende o konuda biraz endişeliyim aslında cihaz edge to edge bile olsa 6.3 inç ile bayagı buyuk olacak ama genelde plantronics kulaklıgımı kullanacagım gibi gorunuyor bu arada note 3 konusu ama s4 un gsmarena da ki özelliklerinde fm radio için to be determined gorunuyor sizce s4 un radyo suz olması ihtinali varmı yani samsung için bence buyuk bir eksi olur bunu sormamın sebebi genel özellikler olarak note 3 de s4 e cok benzeyecek ve ben radyosuz yapamam
    hocam başka bir çok sensör ve benzeri donanıma yer açmak için bence radyoyu kullanmayacaklardır.çünki bir donanım gerektiriyor radyo, telefon üreticileri ise daha ince daha hafif cihaz yapabilmek için yarışıyorlar.Açıkçası radyo'yu sizin kadar arayan kullanıcı sayısıda azdır bence ,samsung da bunun farkındadır bence :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.