Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 8.0 Kullanıcılar Kulübü ANA KONU (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.875
Cevap
29
Favori
125.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selinux modülünü nasıl devre dışı bırakıyoruz birbien var mı? android 4.4.4 kitkat yüklü ..veya lollipob yüklemesi çıktı mı??
  • T1 kullanıcısına yanıt
    evet kullandım. sorun yok.
    ama cihaz normalde fat32 dosya sistemini tanıyor. yani ntfs dosya sistemini tanımıyor.
    ntfs desteklememesi sıkıntı olmadı benim açımdan. bir uygulama ile sorun ortadan kalktı (uygulama adı: nexus media importer)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcok -- 28 Ekim 2015; 14:00:04 >
  • çok şükür, şarjın kısa sürede bitmesi problemim çözüldü. son zamanlarda şarj süresi 1buçuk saate kadar düşmüş idi. oyun oynamam tablette (nadiren de olsa kelime bul oyunu hariç). sadece wifi üzerinden internetten ibaret kullanmam. buna rağmen şarjın 1buçuk saat civarı bir sürede bitmesi çok sinir bozucu idi ve insanı tabletten soğutuyordu gerçekten. hatta bazen tableti şarja taklılı olarak bile kullandığım oluyordu. o denli muzdarip olmuştum bu şarjın dayanma probleminden.

myndos nickli arkadaşın dediğini yaptığını yaptım. yani pili söktüm ve geri taktım. problem kalmadı.
    evet arka kapağı sökmek gerçekten zahmetli bir işmiş. bir an deli cesareti geldi bana. garantisini-marantisini umursamadım ve eski bir kredi kartı ile uzun uğraş sonrası arka kapağı çizik-kırma vs olmadan sökmeyi başardım. pilin anakart bağlantı kablosunu söktüm sadece. ve 2 saat bekledim. aslında androidcentral sitesindeki kişi 1 saat bekle demiş. ama işlere dalınca yanlışlıkla 2 saat beklemiş oldum :)
    ardından pili anakarta geri taktım. tableti açtım. sonuç inanılmaz: pili sökmeden önce kalan şarjı tablet %15 gösteriyor idi. geri açtığımda kalan şarjı %80 gösterdi. ve 4-5 saat kadar sürdü şarjın bitmesi. sonuca o denli inanamadım ki, ertesi gün şarjı tam doldurup bitene kadar kullandım süreyi kontrol ettim 6-7 saat civarı dayandı. emin olmak için 3-4 kez daha "şarj et ve bitene kadar kullan" yaparak süreleri kontrol ettim; sonuç aynı 6-7 saat dayanıyor.

böylece çok şükür şarj problemim sona erdi.

bu yöntemi denemek isteyenler için önerim, arka kapağı kendin sökme. çünkü arka kapağı sökerken kredi kartı kullanmak oldukça zorladı beni. bunun yerine telefon-tablet tamiri yapan iyi bir ustaya kapağı söktürmek en doğrusu bence. ayrıca o ustaya pilin anakart bağlantı kablosunu da çıkarttırmak iyi olur. bir kere kapak ve pilin kablosu söküldükten sonra gerisi kolay zaten. kendin rahatlıkla geri takabilirsin.

bu yönetimin işe yaraması oldukça saçma geldi bana. yani "pilin bağlantı kablosunu sök-1 saat bekle-geri tak pili" ve pil olması gereken performansa geri gelsin. elektronikten anlayan kardeşime sordum durumu. cevabı şu idi: "galiba pilin içinde bir bios var. pili anakarttan söküp 1-2 saat bekletince pilin biosu sıfırlanmış olabilir" dedi. mantıklı geldi bana. ama pilin içine bios koyup yazılımsal olarak pilin performansının düşmesini sağlamak hangi akla hizmet olsun ki? ihtimal vermek istemiyorum ama, "servislere iş çıksın-para kazansın" mantığı mı var acaba sorusu aklıma takılmadı değil.

ez cümle: benim gibi şarjı çabuk bitenlere tavsiye ederim bu yöntemi. önceden gün içinde 2-3 defa şarj etmem gerekir iken, artık 2 veya 3 günde bir şarj eder oldum. benim gibi sadece internet amaçlı kullanıyorsanız, pilin normal dayanma süresi 7 saat civarı olmalı.

• Note 8 tabletimin pili tamamen bitmisti. Servise vermeyi dusunuyordum onun yerine sivadim kollari pili soktum. 5 dk bekledim yerine taktim pil ilk gunki gibi oldu. Ustune de android 4.4.4 e yukselttim.
    Tablet simdi super oldu. Ufak tefek gelistirmeler var ve genel olarak kullanim daha pratik. Ipad mini yi kenara biraktim note 8 e geri dondum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi olmuş. sanırım samsung bu bios olayını insanlar yeni tablet alsınlar diye yapıyor. çünkü başka mantikli bi açıklaması yok. sen uygun boyutta kalemli bi tablet yap içine pili azaltan bios yap mantikli değil.başka bi sebebi varsa bilemem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ROM ATILARAK TELEFON ÖZELLİĞİ AÇILMIŞ CİHAZLARDA OLAN SCREEN MIRRORING HATASI ÇÖZÜLDÜ

Telefon özelliği açılmış cihazlarda kronik sıkıntı idi Screen Mirroring. Donanım bir sebebten başlatılamadı diyerek hata veriyor, çalışmıyordu. Pekçok kişi kronik bu sorundan dolayı telefon özelliği kapalı olan Orjinal 4.2.2 ROM'una dönüyordu. Ben inat ettim ve bugün denediğim yöntem çalıştı.

Bu linkte Note 2 için yazılanları uyguladım, sorun çözüldü (Dil İspanyolca'dır):https://www.youtube.com/watch?v=mkF6eY9cjSE

Videoda anlatılanı özetlersek bu linkten indireceğiniz Screenmirrorfix4.4.2.zip dosyasını Recovery modda cihazınıza yüklediğinizde sorun çözülüyor:http://adf.ly/110nsq

Samsung Galaxy Note 8.0 Kullanıcılar Kulübü ANA KONU

DİKKAT:
    Çözüm 4.4.2 ROM'lar için tavsiye edilmiş, daha düşük versiyonlu ROM'larda cihaz açılmayabilir. Bu durumda üzerine Wipe yapmadan mevcut ROM'unuzu tekrar kurun. Benim cihazda kurulu olan 4.4.4 Kitkat CleanRom dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 31 Ekim 2015; 0:11:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TechManClassic

Note 8 tabletimin pili tamamen bitmisti. Servise vermeyi dusunuyordum onun yerine sivadim kollari pili soktum. 5 dk bekledim yerine taktim pil ilk gunki gibi oldu. Ustune de android 4.4.4 e yukselttim.
    Tablet simdi super oldu. Ufak tefek gelistirmeler var ve genel olarak kullanim daha pratik. Ipad mini yi kenara biraktim note 8 e geri dondum

hocam benım telefon ozellıgı ıle bir işim yok ben sadece 4.4.4 e yukseltmek ıstıyorum , bunun azma kapama dugmelerıyle ugrasmadan sadece odin veya kiesten room yukleyerek yapmamın bır yolu var mı acaba , daha once androıd tablet telefon kullandım ama hıc bırıne ne bır root atmısılıgım var ne de room hıc bılmıyorum bu işleri dediğim gibi , bir yerden 4.4.4 romu bulup next next diyerek yapabılırmıyıma acaba

• Bu arada denilen bataryayi sokme isini bende yaptim , aldigim sonuc tek kelimeyle inanilmaz , daha gun geceye kadar tabletin miadini doldurgunu dusunuyordum , dun sabah 7.30 da soktum 8.30 da tekrar taktik yuzde 75 sarji vardi , 2 saat cizgi roman okudum 63 e dustu sonra ekrani kapatip okula gittim gezdim dolandim saat gece 2 de geldim sarj yuzde 61 suan , sarj sikintisi olan herkes muhakkak yapmali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 8 kalemini nerden ve kaca bulabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moebiousss -- 19 Kasım 2015; 0:15:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu pil sökme işini 5-6 ayda bir yapmak gerekiyor galiba. Yine sökmek zorunda kaldım.

Geçen seferkinden aldığım dersle önce sim kart ve hafıza kartını çıkarttım. Kredi kartı yerine gitar penası kullandım ve kalem boşluğundan açmaya başladım. Çok daha kolay oldu.

Ayrıca pilin vidalarını da sökmedim. Sadece pilin bağlantısını çıkarttım. Pil yine eski haline döndü.
  • Bu tabletin kalem ucunu degistirmeyi bilen varmi

• Bu tabletin kalem ucunu degistirmeyi bilen varmi

• arkadaşlar merhaba,yaklaşık 5 aydır note 8 i telefon olarak kullanıyorum ancak şarj sorunu oluştu ardından ekran gelip gelip gitmeye ve şebeke bağlantısı kopmaya başladı;
    şimdi bu sorun yüklediğim yazılımdan mı kaynaklanır,bataryadan mı,yoksa temassızlık filan mı vardır da bu şekilde yapıyordur bunu anlamıyorum.Yorumlarınızı alabilir miyim acaba?

bir kullandığım rom hariç farklı bir tane arıyorum da bulamadım yardımcı olmanız mümkün mü?
  • bu telefonun 2.eli kaç lira eder?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssbaltaci

arkadaşlar merhaba,yaklaşık 5 aydır note 8 i telefon olarak kullanıyorum ancak şarj sorunu oluştu ardından ekran gelip gelip gitmeye ve şebeke bağlantısı kopmaya başladı;
    şimdi bu sorun yüklediğim yazılımdan mı kaynaklanır,bataryadan mı,yoksa temassızlık filan mı vardır da bu şekilde yapıyordur bunu anlamıyorum.Yorumlarınızı alabilir miyim acaba?

bir kullandığım rom hariç farklı bir tane arıyorum da
    bulamadım yardımcı olmanız mümkün mü?

Bahsettiğin problemler yazılım/rom kaynaklı değil gibi geldi bana. Şebeke bağlantısı, ekran gidip gelmesi kavramlarından aynı şeyi anlıyorsak, içinde birşey kısa devreye sebep oluyor olabilir. Şarj problemi de bunlarla bağlantılı olabilir.
    Şarj problemi ile ilgili ayrıca: tam şarj olmaması veya çok yavaş şarj olması söz konusu ise şarj kablonu/adaptörünü kontrol et, AMPERE (playstore) ile şarj akımını görebilirsin. normal 1000'in üstüdür (1300-1700Ma).
    Bazı arkadaşlar pili çıkarıp tekrar takarak performans aldılar, bu başlıkta önceki mesajlara bakabilirsin.

• bende pili çıkarıp takan arkadaşlar gibi yaptım ve gerçekten şaşırdım:) olmaz sanıyordum,hem yukarıda bahsettiğim sorunların hepsi çözüldü hemde batarya sorunu çözüldü.
    günde 3 kez şarj ediyorken 2 günde 1 kez ediyorum:)
  • Kitap okumak için Note 8.0 arıyorum ama birkaç aydır takip ettiğim kadarıyla ikinci elde bu tableti satan hiç yok. Niye acaba, yaklaşık 2 yıl önce bir tane kullanmıştım ve o dönem çok popülerdi.
  • O zaman ciddi paralara alanlar şimdi 3 kuruşa satmak istemiyor olabilir mi :)
    Kalemi yok ama tab serisi mantıklı olur diye düşünüyorum.
    Ama kalemde ısrarlıysan burada satmak isteyen olabilir. Piyasası nedir ki?
  • elimde note8 mevcut. telefon özelliği açık halde. fiyatta anlaşırsak satabilirim.
  • Elinde bu cihazın Türkiye'de satılan 3G'li modeli (Samsung Galaxy Note 8.0 GT-N5105) olan arkadaşlar; cihazınızda hem Android 4.4.4 KitKat sürümünü kullanmak hem de telefon özelliğini açmak istiyorsanız aşağıda vereceğim linkteki adımları uygulayın:
    http://teknobolge.com/samsung-galaxy-note-8-gt-n5105-kitkat-4-4-4-telefon-gorusmeleri-acik-nasil-yuklenir-5241
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.