Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 8.0 Kullanıcılar Kulübü ANA KONU (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.875
Cevap
29
Favori
124.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FreeShah

quote:

Orijinalden alıntı: chemxxx

quote:

Orijinalden alıntı: FreeShah

Selamlar, arkadaşlar n5100 almanın mantığı var mı hala? Güncelleme gelmemesi program konusunda sorun yaratır mı mesela? Ben ikinci el bir tane almayı düşünüyorum. Fakat kararsizim.

Selam, ben 2 senedir bu cihazı kullanıyorum ve çok memnunum. Herkese tavsiye ederim. Yalnız son zamanlarda android sürümünün eski kaldığını ve bazı uygulamaların yüklenmediğini görüyorum ve bunu can sıkıcı buluyorum. Tek sıkıntısının bu olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışında mükemmel bir cihaz.

Sanırım güncelleme almayacak, o halde almanın pek mantığı yok. :( Zaten program kuramama sorunu oldukca etkili.

Doğrusu bu cihazdan donanım olarak daha zayıf cihazlar hâlâ piayasada yeni ürün olarak satılır iken ALMA DİYEMEM
    Alacağınız ikinci el cihazın garantiyle ilgili bir ilişkisi olmayacağına göre root atıp Custom ROM'lar ile kullanılabilir.
    Evet bahsedildiği gibi artık Android 4.4.x ölçü kabul ediliyor, uygulamalar aşağısı ve yukarısı diye sınıflandırılabiliyor. Ülkemizde üreticinin bu cihaza gönderdiği resmi Android sürümü 4.2.2'dir. Benim cihazda Polonya için yayınlanmış resmi 4.4.4 sürümün 3G'li cihazlar için portlanmış ROM'u kullanıyorum, memnunum... Samsung'un kendi ürettiği Exynos işlemciye sahip olduğu için Custom ROM çalışmaları çok yaygın değil. Şuan Android 6.0.1 versiyon ile yapılan bir çalışma var, hayli yol alınmış gözüküyor. Buradan takip edebilirsiniz:
    [ROM] [UNOFFICIAL] CM-13.0 for N51xx

Samsung Galaxy Note 8.0 CM-13 Marshmallow 6.0.1 Test Video

• Gt-N5105 de lte var mı yok mu arkadaşlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.el almayı düşünüyorum . bu cihazda lte var mı acaba. Telefon özellikli rom kursak şebeke üzerinden görüntülü gorusme yapabilirmiyiz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • detone74 D kullanıcısına yanıt
    LTE yok arkadaşlar ama görüntülü görüşme var (telefon görüşmesi için olan uygun rom'la)
    edit: arkadaşlar daha sonra aklıma geldi görüşme için yaptığımız rom güncellemesi, LTE olmayan bir cihazın portu dolayısıyla LTE olabilir.
    Fabrika sürümlü bir cihaz ile denemek gerek fakat bu sefer de görüşme olanağı kaybolur.
    n5105 ne yazık ki Türkiye ye özel olduğu için yurtdışında geliştirilen romlar kullanılamıyor(mu? halen kesinleşemedi denemeye cürret edemiyorum).
    Fakat LTE ve görüşme özelliği olan bir note 8'de duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ham-Solo -- 7 Nisan 2016; 20:32:38 >
  • Cihazi aldim 4.4.2 yukledim hersey cok guzel cocuk modu yuklemeye calistim sorunlar yasadim . Cocuk modunu calistirmak icin yardimci olurmusunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Süpersin,
    İzlenimlerin nasıl kurmaya değer mi?
    ...ve tabii ki biz nasıl yapabiliriz? Hangi ROM, hangi recovery kurulum aşamalarını bize de yazar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ham-Solo

Süpersin,
    İzlenimlerin nasıl kurmaya değer mi?
    ...ve tabii ki biz nasıl yapabiliriz? Hangi ROM, hangi recovery kurulum aşamalarını bize de yazar mısın?

Bunlar CyanogenMod'un Nightlies sürümü, yani test sürümleri.. Hergün birşeyler ekleyip çıkarıyorlar, düzeltiyorlar ve yüklüyorlar. Stabil sürümünü bende bekliyorum. 3G'li modeli için en önemli eksiği olan telefon aramasını düzeltmişler, artık arama yapabiliyorsunuz. Takip edenler için CyanogenMod'un resmi sayfasından Samsung Galaxy Note 8.0 N5110:
    https://download.cyanogenmod.org/?device=n5100

Changelog'unu takip etmek için:
    https://www.cmxlog.com/13/n5100/

xda-developers sitesinde, aşağıdaki sayfada geliştiriliyordu. Yaklaşık bir ay önce N5100 ve N5110 modeli ile ilgili çalışmalar CyanogenMod'un sayfasına devredildi. Bu sayfada ise 4G LTE modeli olan N5120 modeli için çalışmalar yürütülüyor:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 30 Mayıs 2016; 19:46:21 >

• 3 yıldır kullandığım cihazı düşürüp ekrani kırdım,alt ekran da etkilendi muhtemelen,başına gelen var mi,onarmak ne kadara mal olur,sizce yaptirmalimiyim ? Yoksa 500 tl ye kadar tablet önerileriniz neler?
    Bu mesaja eklenen görseller:

Samsung Galaxy Note 8.0 Kullanıcılar Kulübü ANA KONU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Note 8 arızalandı. Kalem ile ekran çalışıyor fakat dokununca ekran çalışmıyor. Garantisi bittiği için mahalledeki tamirciye götürdüm. Değişik romlar atıp deneyeceğim dedi. Ekranın dokununca çalışmaması çözümü için, rom denemeleri ne iş anlamadım!!! Ne dersiniz tamirci benimle kafamı yapıyor acep?

• GÖKHANK kullanıcısına yanıt
    Sorun çıktıktan sonra cihazı fabrika ayarlarına sıfırladın mı? Sıfırladıktan sonra denedin mi hiç? Donanımsal bir sorun değilse fabrika ayarlarına dönme ile düzelmesi gerek. Donanımsal bir sorun ise ROM atmak çözüm olmaz. Dokunmatiği arızalanmış, algılamıyor ise değişmesi gerek. Gerçi bu halde iken kalemi algılamasıda düşündürücü ama...

• Gumrukten gecer mi

• quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

Sorun çıktıktan sonra cihazı fabrika ayarlarına sıfırladın mı? Sıfırladıktan sonra denedin mi hiç? Donanımsal bir sorun değilse fabrika ayarlarına dönme ile düzelmesi gerek. Donanımsal bir sorun ise ROM atmak çözüm olmaz. Dokunmatiği arızalanmış, algılamıyor ise değişmesi gerek. Gerçi bu halde iken kalemi algılamasıda düşündürücü ama...

Teşekkürler bilgi için. Cihaz 1 haftadır tamirde.Habire Rom atıp duruyorlarmis. Ekran kaleme tepki veriyor ama dokunmaya hayır. Pazartesi alacağım. Olmadı ise versin tamirci 100 TL oraya bırakayım diyorum.Oda yedek parça niyetine kullanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: GÖKHANK

quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

Teşekkürler bilgi için. Cihaz 1 haftadır tamirde.Habire Rom atıp duruyorlarmis. Ekran kaleme tepki veriyor ama dokunmaya hayır. Pazartesi alacağım. Olmadı ise versin tamirci 100 TL oraya bırakayım diyorum.Oda yedek parça niyetine kullanır.

Bu gün akşama doğru tamirci aradı. Romlarla çözümlenmediğini ve dokunmatik değişiminin yapılması gerektiğini söyledi. Oda 290 TL tutarmış. Hayır yapılmasın dedim.
    Dokunmatik değişimi 290 TL 🤔

• Karar vermeden önce gerekli parçayı yurtdışı sitelerde araştırıp uygun fiyatla bulabilirseniz değişimi kendiniz de yapabilirsiniz belki. Youtubeda ayrıntıtılı video var diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myndos -- 15 Ağustos 2016; 17:09:18 >
  • arkadaşlar bu bataryayı söküp bekletme olayını denedim şaşırtıcı bir şekilde oldu
  • Arkadaşlar eBay aracılığı ile Japonya'dan getirttiğim, çok az kullandığım Wacom Bamboo Stylus Feel Black CS300UK kalemimi nakit ihtiyacımdan dolayı 100 TL'ye satıyorum. Samsung Galaxy Note 8.0 ile beraber Samsung Smart PC Pro XE700T1C bilgisayarımda kullanıyordum. Uyumlu olduğu ürün yelpazesi çok geniş ayrıca tüm Samsung Note serisi ile uyumludur. Özellikle Samsung Note telefon kullananlar kaçırmasın tek kalemi hepsinde kullanmak oldukça pratiklik sağlıyor.

Satışın sahibinden.com daki ilanı:
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-aksesuarlar-wacom-bamboo-stylus-feel-black-cs300uk-335060131/detay/

Ayrıca forumdaki Dükkanımı ziyaret ederseniz bu satış ilanını orada da bulabilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 8.0 Kullanıcılar Kulübü ANA KONU  Samsung Galaxy Note 8.0 Kullanıcılar Kulübü ANA KONU

Samsung Galaxy Note 8.0 Kullanıcılar Kulübü ANA KONU  Samsung Galaxy Note 8.0 Kullanıcılar Kulübü ANA KONU

• herkese selam.
    pil söküp takma olayıyla ilgili deneyimimi paylaşmak istedim.
    yaklaşık 2 yıl 3 aydır n5105 modelini kullanıyorum. son 3 haftadır pil çok çabuk dolmaya ve boşalmaya başlamıştı. biraz araştırma yapıp batarya almaya karar verdim. fakat bir sitede pili çıkarıp takınca düzeldiğini okudum. k. validemde de 5110 vardı ve aynı sorun onda da mevcuttu. 2 cihazın da aynı zamanda aynı sorunu çıkartması manidar geldi.
    samsung un pillere bi ayar çekip belli sürede değiştirilmesini sağlayabileceği geldi aklıma.
    sonuç olarak pilleri birbiriyle değiştirdim. sonuç gayet şaşırtıcı ve tatmin edici.
    daha sonra da buradaki pradamax isimli kullanıcının yazısını gördüm.

sanırım samsung güvenlik gerekçesiyle pillerin belirli bir sürede değiştirilmesi için bir ayar yapmış. tabi korelilerin güvenlik anlayışıyla bizimki aynı değil :)
    şuan pil almadığım için (servisten 120tl lil fiyat verdiler) mutlu mesut takılıyorum ... tabii k.validem de...(candycrash oynayabiliyor artık istediği kadar).
    bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisipahi -- 29 Ağustos 2016; 22:36:36 >

• Selam arkadaşlar. 15 günlük tatile tableti götürmemiştim. Evde çekmecede kapalı duruyordu. Tatil dönüşü açmayı denedim, açılmadı. Şarjı bitmiştir herhalde dedim. Şarja taktım şarj olmadı. Başka şarj aleti denedim o da olmadı. Recovery modda açmaya çalıştım olmadı. Download modda da açılmadı. Pil şarj olmuyor galiba çünkü şarj aleti hiç ısınmıyor. Şimdi tablet açılmıyor. Sizce sorun ne olabilir. Orjinal rom yüklü. Brick olma şansı da yok yani. Tavsiyesi olan varsa sevinirim. Yoksa tamirci yolu gözüküyor.
  • Blackram B kullanıcısına yanıt
    Uzun süreli kullanılmayan bataryalarda olan bir duruma benziyor. Sıfırı tüketmiş yani :) Şoklama ile batarya uyandırılıp şarj alabilecek duruma sokmak gerekiyor. Belki bu işlem batarya çıkarılıp yapılması gerekebilir. Telefoncularda şoklama yapacak cihazlar var, güvendiğin bir telefoncuya göster derim.
  • 3G'li model satan varsa görüşebiliriz
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.