Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE 8 [ANA KONU] (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26.738
Cevap
185
Favori
1.599.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Samsung/android fanboy detected
    Apple her sene bir gazla çıkmaya devam edecek çünkü kullanıcı kitlesi üst düzey android smartphone kullanıcı kitlesinden kat kat daha büyük.
    LED dediğiniz ekran smasunglarda AMOLED'dir ve emin olun sonsuz siyah ve yüksek parlaklık, aşırı satüre renkler gibi birçok kişinin hoşuna gittiği gibi bir sürü kişi tarafından da nefret ediliyor. Karanlık veya düşük ışıkta ekrandaki PWM yüzünden strobe light efekti de cabası. İyiki de Apple son IPS destekçilerden biridir.

VR yerina Apple AR tarafına yöneldi onun için bu özelliği hiç beklemeyin.

Kablosuz şarj mevcut haliyle Samsungta kullanılabilirliği tartışılır. Hani Apple 3.5 mm jack kaldırınca yapılan eleştirilerde "telefonu şarj edip müzik dinleyemiyorum" diyenler var ya. He, kablosuz şarj ederken telefonlarını kullanamamalarından şikayet etsinler daha mantıklı.

Edge display, ekran kasa oranı vs hikaye. Tüm bunlar ekranın kırılganlığını arttıdığı gibi, kullanılablirliği azaltıyor (bkz. s7 edge itibariyle herkesin şikayet ettiği yanlış basmalar).

Kısacası Apple belki teknolojiyi sonradan koyar telefona, ama koyduğunda da herkes vay be meğer bu teknoloji şu işe yarıyormuş diyip kopyalamaya başlar (bkz. Note 8'deki ikinici kamera çalışma prensibi).

• Chronos1121 kullanıcısına yanıt
    Kardes onu bunu birak da sat 7plus ini yapistir bir note 8. Note serisi kullanan bir insanin iphone a tahammul edebilmesi bana cok enteresan geliyor. 3 ay 6s ile mecburi zaman geçirdim. Inan note 3u o kadar ozledim ki:) esimde 256gb iphone 7plus var. O da bir gazla note serisinden gecis yapti. Basimin etini yiyor telefonu satip note 8 alalim diye. Bu arada ilgilenen varsa 3 aylik gold yurtdisi cihaz kayitsiz 2900. Eylul 1 de teslim. Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sawgent

Şu sıralarda benim için Emaar mağazasında bir sipariş geçiliyor. Saat hediyesi ile birlikte alınabiliyor oradan. Yalnız kargo ile gönderim yapmıyorlar. Gidip oradan almanız gerekli geldiğinde.

Hayırlı olsun hocam, seni de aramızda görmek güzel, Note 3 döneminde yeşilcinden bu yana takip ederim seni :)

@Chronos1121 hocam haklısın, zaten büyük telefonlarda kullanışsız, 4.3 inç telefon haricindeki telefonlar falanda öyleydi :) Bknz: Steve Jobs'un kemikleri sızlamakta :)

Bu arada rahmetli Steve Jobs'u anmışken, onun döneminde gerçekten Apple, sadece Iphone demiyorum diğer ürünleri de gerçekten yenilikçiydi, ama ne yapmam dedilerse, kalem şu bu hepsini yaptılar :)

Her zaman söylediğim gibi Apple telefon olabilir, sosyal medya aracı olabilir, ama hiç bir zaman bir cep bilgisayarı konumunda değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twilight_flame -- 7 Eylül 2017; 18:6:8 >

• Sıkıldım ben Samsungtan da, servisinden de, androidden de. HTC HD2 zamanlarından bir heyecan vardı, her gün yeni bir ROM kurulurdu, sistem dosyaları ayrıştırılırdı. Sonra Note serisi geldi, ama android gittikçe kapanmaya başladı. Hala da stabil bir sitem değil, yoruldum ben pili gergin gözlemlemekten, acaba hangi program takılı kalmış da pili yiyor veya önkurulu gelen programlarını nasıl komple kaldırabilirim düşünmekten.

Onun için aldım bir iPhone, MacBook ve rahatıma bakıyorum, bir de iMac ucuza denk getirirsek ekosistem tamamlanır.

Mesajın devamı her iki kamptaki fanboylara gelsin.

Tüm mesele istekli olmaktır. Bir telefondan veya sistemden yorulduysanız ve başka bir denemeye ve öğrenmeye hazırsanız emin olun önünüzde engel yoktur. iPhoneda kalem yok, elle yazı yazamam onun haricinde Note serisinde yaptığınız önemli işleri aynı şekilde bu telefonda da yaparsınız. Herzaman söylüyorum, önemli olan ne istediğinizi bilmektir. Note almak için vazgeçilmez sebebiniz var mı? O zaman alın ve mutlu olun, rakibini kötüleyerek değil, seçeceğiniz modelin size hitap eden artılarını sayarak seçim yapın.

Kalemsiz yaşayabiliyor, ama büyük pil istiyorsanız S8 serisine bakın, hatta paranız kısıtlıysa A7 2017 bile iyi seçim olacaktır.

Rahatlık ve uyumlu ekosistem istiyorsanız da Apple seçin.

Herkese göre piyasada artık bir sürü cihaz vardır. Neden hala yakınımızdaki insanı ve kullandığı telefonu çamura batırmaya çalışıyoruz anlamıyorum.

• Chronos1121 kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önceki kullanımlarımda söylemiştim neleri kullandığımı ve sizin bana söylediğinzi tek şey bunlar Iphone ile mümkün değil şeklindeydi, yanlış anlamayın ama android ve ios karşılaştırmalarına bakarsanız, son çıkan sürümlerde androidin ios'tan daha stabil olduğunu görürsünüz.

Ayrıca dediğiniz gibi fanboyluğa gerek yok ama şimdi gördüğümü ve kullandığımı da söylemem gerekiyor.

Iphone tam anlamıyla kapalı bir sistem (bluetooth'tan veri bile gönderemiyorum diğer platformlardan) iken, androidte usb bellek niyetine dahi kullanmaktayım, benim açımdan bu kadar basit birşey bile androidde kalmama neden olacak çünkü sürekli usb bellek taşıyamıyorum kaybediyorum, Note 8 seçmemin nedeni de gerçekten bir note kullanıcısı olmamdır ve yukarıda da dediğim gibi bu bir telefon değildir, bu bir cep bilgisayarıdır, tek farkı windows işletim sistemi yok içerisinmde maalesef

• twilight_flame kullanıcısına yanıt
    Apple cep bilgisayar olmak için uğraşmıyor çünkü MacBook ve iMac serileri var. Adamlar diğer ürünlerin satışlarını neden baltalasınlar. Buradaki mesele uyumlu ekosistem kurmaktır. Telefon mu lazım - iPhone, kalemle skeç mı yapacak - iPad Pro ve kalemi, bilgisayar mı lazım - MacBook veya iMac, iş makinası mı lazım - iMac Pro. Ve tüm bunlar ayrı işlem yapar ama birbirleriyle uyumlu çalışır.

Androidde öyle bir şey yok. Zaten sistemin kendisi Linuxtan doğma olduğu için herşeyi bir arada yapmaya çalışır, yapar da, ama bundan dolayı doğan bir sürü sıkıntıyı öyle kolayca temizleyemezsiniz. Onun için de zaten androidi gittikçe daha kapalı sistem haline getirmeye çalışıyorlar. Sistem kapandıkça kullanıcı eskisi kadar karıştıranıyım ve bazı hatalara rastlamıyor.

• twilight_flame kullanıcısına yanıt
    Tüm işlemleriniz birebir aynı şekilde yaparsınız demedim farkındaysanız, ama yaparsınız. Veri aktarmak için BT değil de WiFi transferi yapan bir program kullanırsınız mesela. Ayrıntılar çok, ama genel anlamda günlük ofis ihtiyaçlarınızı her iki sistemde giderirsiniz. iPhone'dan bilgisayar olmasını isterseniz o başka, onu zaten önceki mesajımda açıkladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: twilight_flame

quote:

Orijinalden alıntı: sawgent

Şu sıralarda benim için Emaar mağazasında bir sipariş geçiliyor. Saat hediyesi ile birlikte alınabiliyor oradan. Yalnız kargo ile gönderim yapmıyorlar. Gidip oradan almanız gerekli geldiğinde.

Hayırlı olsun hocam, seni de aramızda görmek güzel, Note 3 döneminde yeşilcinden bu yana takip ederim seni :)

@Chronos1121 hocam haklısın, zaten büyük telefonlarda kullanışsız, 4.3 inç telefon haricindeki telefonlar falanda öyleydi :) Bknz: Steve Jobs'un kemikleri sızlamakta :)

Bu arada rahmetli Steve Jobs'u anmışken, onun döneminde gerçekten Apple, sadece Iphone demiyorum diğer ürünleri de gerçekten yenilikçiydi, ama ne yapmam dedilerse, kalem şu bu hepsini yaptılar :)

Her zaman söylediğim gibi Apple telefon olabilir, sosyal medya aracı olabilir, ama hiç bir zaman bir cep bilgisayarı konumunda değildir.

Eyvallah. Note serisinden vazgeçmek yok. 1-3-7 ve şimdi de 8.

Aslında keşke 8'de de bi sorun olsa da biraz kullanıp iade etsek. Özür olarak da bu sefer VR yerine saati bıraksalar :) Hem seneye 9'da ekran üzerinde parmak izi olan modele geçeriz direkt :p

• Herneyse, burda mesele Note 8, onu tartışalım (ama diğer telefonları kötüleyerek değil mümkünse) 😀

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun biraz kurcaladim note 8i. telefon guzel sonuc olarak.

hic note kullanmadigim icin kalemin pratikligini bilmiyorum. biraz karisik geldi.

elimdeki s6 edgei 1500 e saydi, ustune 3500 tl istedi note 8 ve saat icin.

amerikadan yaklasik 950 dolara da alabilirim ama sanirim almiycam. s8 isimi gorur benim. ustu de cebime kalir.

note 8 bana gore hala overpriced bi telefon.
  • Arkadaşlar size tavsiyem kalemi kullanmıyorsanız 5000tl verip note almayın.gidin 3400 tl ye s8+ alın aralarında çok büyük fark yok kamera hariç oda aman aman bir fark değil çokta gerekli olmayan 6gb ram var birde.su an s8 kullanıyorum zoraki geri verdigim note7 elimde olsa note8 e bakmazdım bile bu fiyatlar ve note7 çok şık bir telefondu.s8 kullanırken kalemin eksikliğini çok hissettim benim için o kalem bir iphone7 veya 7s den daha kıymetli. iphone cular gereksiz yere boş beleş muhabbetlerden vazgeçin lütfen servis sole ios böyle çalışıyor telefon deger kaybetmiyor vs. Gibi.servis olayı iphonelarda eskisi gibi değil artık bunu herkez biliyor ama yinede samsungdan iyi çalışma stabilitesi android 7 ve ustu daha iyi olduğunu teknololoji sitelerinde okuyabilirsiniz değer kaybına gelince ben en son cikan teknolojiye para veriyorum o kadar kayba raziyim iphone kullanan arkadaslar 2 sene evvelinin teknolojisine siz o paralari nasil veriyorsunuz bunu anlamak mümkün değil sadece verdiginiz para isim parasi baska bir sey degil bunlari yaziyorum diye cok elestiren arkadas olabilir amacim kimseyi kirmak vs degil.note 8 hakkıda 5000 tl değil 3500 civarı zaten bu gidişle telefon çıkmadan bi 500tl indirim yaparlar galiba s8 serisinde olduğu gibi.Note 8 kotu yönleri yokmu var 6.3 bir ekran ne gerek var 6 inç yap yeterli taşıması ayrı bir sıkıntı .fiyatı bu paraya 65inc tv alirsin 4k veya iyi bir laptop.ama o kalem olayı bitiriyor benim gözümde bir telefon parasını hak ediyor o yüzden saat vs gözümde değil 5000 de olsa verip alacaz yapcak bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekomeko

Emaar da da saat kampanyası bugün sonmuş.

Muhtemelen Apple çok iyi bir şey çıkartamayacak fazla saat gitmesin diye uğraşıyorlar :)
    Ya da tam tersi Apple müthiş bişey çıkaracak ki herkes bir an önce sipariş etsin diye uğraşıyorlar :)

12 Eylülde göreceğiz.

Kesin bilgi mi cumartesi gidecektim

• Bu akşam 9 gibi bir adet de ben sipariş verdim emaardan.. Saat kampanyası ne kadar sürer bilemiyoruz dediler.yani bugün son diye birşey yok

• cizbudak C kullanıcısına yanıt
    Teslimat için ne dediler?

• Bugün mediada inceledim. İlginçtir, 1 saati aşkın bir zamandır cihazı kurcalamama rağmen yanıma bir tane bile samsung çalışanı gelmedi. Bunu iyi anlamda söylüyorum, başında zebellah gibi dikilmeleri hoş olmuyor. Uzakta durup, benim sorum olduğunda gelip yardımcı olmaları çok daha güzel bir davranış olur.

Her neyse, arayüz ve yazılım eklentilerinde amaç hep ekranı kullanmak olmuş. Ayarlarda bile alttaki 3lü sanal tuşları gizleyebiliyorsunuz. Bu çok iyi olmuş zira 6.3"in hakkını veriyor yazılım.

Kamera her zamanki samsung kamerası. Doğallık yok, renkler gereksiz canlı ve acayip bir netlik var. İlkbaşta göze hoş gelse de ya bunda bir yapaylık var diyorsunuz. Gerçi markette çok iyi kamera yazılımları var, onları kullanarak kameranın bu aşırı ayarlanmış renk ve netliğini düzeltebiliriz. Bokeh efektini de huawei kadar başarılı yapamıyor. Samsungun bi çift kamera olayına daha çalışması lazım.

Elde tutuş hissiyatı, kullandığım iphonedan bile iyiydi. Arkadaki samsung yazısına bayıldım, bayıldım,bayıldım. Test örneği siyahtı ve siyahın asaleti bambaşka.

Kalem ise bu sefer olmuş. Hassasiyeti harika, tepkisi mükemmel, arayüze uyumu üstdüzey. Gerçi kalem, arayüze uymaz note cihazlarda, note cihazların arayüzü kaleme göre dizzayn edilir. Yalnız kalem bana biraz ince geldi. Elde tutması zor olmuş. Note 4 kullandığım zamanki kalem ele daha iyi oturuyordu, bu hem ince hem de dar yapısıyla kullanımı zor bir algı yarattı. Ama alışılır sonuçta. Zira saatlerce tükenmez kalem edası ile kullanılmaz note cihazlarının kalemleri.

Son olarak fiyat. Fiyat fazla ki zaten bunu söylemeyen yok. 1 sene içerisinde 3 binlü fiyatları görür diye tahmin ediyorum.

C,hazı satın alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun. Sırada Apple lansmanı var, bakalım ne gibi bir cihaz göreceğiz. Yani zaten cihaz belli de fiyatı nasıl olacak, o önemli. Bu sene tepede 2 model kıyasıya kapışacak.

• Yurt dışında Note 8'lerine kavuşanların yorumları gelmeye başladı. Tahminim sizlerin de yorumları bu şekilde olacaktır diye düşünüyorum. Note 9 bekleyeceğim sanırım :D

• shenergy S kullanıcısına yanıt
    18–23 arası dediler. 25 ine pek kalmaz diyor bakalım kısmet

• cizbudak C kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler bunu duyduguma sevindim. On siparisim var ama taksit ve takas benim icin hayati suan 😆

Kim ne derse desin apple samsung takip etmeye basladi ise samsung dogru yolda. Su yok kasma yok cokme olaylarinada bayılıyorum. Turkcell in biz daha iyi çekiyoruz efsanesi gibi yillardir bir bitmediniz valla. bende iphone kullandim pili geberdi tek tusu var o bozuldu sistem cokmuyor tabi cunku birsey yapmana izin vermiyor vs vs. Ama illaki seven kullanan var ben otomatik araba benzetiyorum biraz ios u..bana uymadi ben manuelle hayatimdan memnunum. Insanlarindan hayir ios daha iyi android soyle boyle demesini ve bunu zorla kabul ettirmeye calismasinida garip buluyorum. Bunu gidip niye kendi forumlarinda da yapmiyorlar o da ayri gariplik.

• Emaar mağazasında saat kampanyası ve cihaz takası devam etmekte. Bugün forumdan demir beyle birlikte gittik ve ikimiz icin ön sipariş verdik.

Öncelikle akılda soru işareti kalmayacak şekilde cevaplar veren bir ekip var. Ve başlarında güler yüzlü müdürleri Canan hanım var. Mağazaya gittikten sonra kafanızda soru işareti kalmadan ayrılabilirsiniz. Son sozumde ben on sipariş verenlerin ilk alacaklarına inandım bu konuda rahat olun ve çekinmeden gidip siparişinizi verin

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.