Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY NOTE EDGE (SM-N915F) [ANA KONU] ★★ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.131
Cevap
25
Favori
99.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Note Edge'in SM-915 olarak bir çok sürümü mevcut;

★★ SAMSUNG GALAXY NOTE EDGE (SM-N915F) [ANA KONU] ★★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 6 Mart 2015; 16:44:12 >
  • IRoN kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Güzel açıklamışsınız. Bilgili de birisiniz.
    Fakat ne kadar açıklasanız da işlemcilerin aynı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Demeniz gereken cümle; "Türkiye'de resmi satılan Note 4 ile Edge'in işlemcileri farklı"
    Bu doğru bir cümle,

Bunun dışında

"Note 4 ile Edge'in işlemcileri birebir aynıdır. İkisinde de Snapdragon ve Exynos varyasyonu birebir aynı çiptir."

Bu cümle doğru bir cümledir, o yüzden paragraflarca yalanlamaya çalışmanıza anlam veremedim. Dünya Türkiye'den ibaret değil.
    Nasıl piyasada insanların kullandığı iPhone'ların %20-30'u yurtdışından eşin dostun getirmesiyse, Exynos'lu Edge de gayet ulaşılabilir. Türkiye ile sınırlama yapmanıza anlam veremedim.

Ek olarak, Snapdragon 805 çipini daha basit, eksileri olan olarak tanımlamışsınız. Neye göre neye göre yavaş olduğunu bir kenara 2-3 tane marka olmuş benchmark programlarına göre karar vermek, şahsen bir bilgisayar yazılımcısı olarak bana anlamsız gelirdi. Dünyada herkesin 2-3 tane adı geçen benchmark'tan çıkan puana odaklanması olağanüstü saçma bir durum. Bu durumda üretici şirketler yazılımlarını sadece benchmark'ta yüksek puan almaya odaklayacak şekilde ek bir optimizasyon yapabilirler.

Karşılaştırılabilecek somut değerler, arayüzde verdiği FPS, giriş/çıkış zamanları, bellek okuma ve yazma hızları, browser performansı ve oyun performansı olabilir.

Saniye olarak değerleri elbet bilmiyorum ama iki çip de Galaxy Note Edge'de herhangi bir kasma ya da zorlanmaya maruz kalmıyor.
    Oyun performansına bakarsak 2k çözünürlükte Adreno 420'nin, Exynos'taki Mali'den daha performanslı olduğunu eminim siz benden daha iyi biliyorsunuzdur.

Saygılar,

• türk sitelerden kılıf alıp memnun olan varsa örnekleyebilir mi
  • Kılıf olarak orijinal samsung Flip wallet cover kılıf tavsiye ederim.Ben çıktığı gün indirimli olarak 100 TL den almıştım.En uygun şu an gsm avm de 89 TL den alabilirsiniz dilerseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destina-68 -- 7 Mart 2015; 17:09:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carpediem_33

quote:

Orijinalden alıntı: yasinaka

Hocam arama yapınca hoparlorun ust tarafında kayıt tusu var.
    Basıyosun sessiz sedasız tüm görüşmeyi kaydediyor. Selamlar.

Bu özellik benim cihazda yok maalesef sizin cihaz İngilizce ondan dolayımı bilmiyorum.

Kaydet tuşu bendede yok ?

• Arkadaşlar farkında olmadan bi ayarla oynadım heralde, bir süredir e-posta eşitleme devre dışı mail manuel olarak girmedikçe alamıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Miex

Merhaba,

Demeniz gereken cümle; "Türkiye'de resmi satılan Note 4 ile Edge'in işlemcileri farklı"
    Bu doğru bir cümle,

Bunun dışında

"Note 4 ile Edge'in işlemcileri birebir aynıdır. İkisinde de Snapdragon ve Exynos varyasyonu birebir aynı çiptir."

Bu cümle doğru bir cümledir, o yüzden paragraflarca yalanlamaya çalışmanıza anlam veremedim. Dünya Türkiye'den ibaret değil.
    Nasıl piyasada insanların kullandığı iPhone'ların %20-30'u yurtdışından eşin dostun getirmesiyse, Exynos'lu Edge de gayet ulaşılabilir. Türkiye ile sınırlama yapmanıza anlam veremedim.

Ek olarak, Snapdragon 805 çipini daha basit, eksileri olan olarak tanımlamışsınız. Neye göre neye göre yavaş olduğunu bir kenara 2-3 tane marka olmuş benchmark programlarına göre karar vermek, şahsen bir bilgisayar yazılımcısı olarak bana anlamsız gelirdi. Dünyada herkesin 2-3 tane adı geçen benchmark'tan çıkan puana odaklanması olağanüstü saçma bir durum. Bu durumda üretici şirketler yazılımlarını sadece benchmark'ta yüksek puan almaya odaklayacak şekilde ek bir optimizasyon yapabilirler.

Karşılaştırılabilecek somut değerler, arayüzde verdiği FPS, giriş/çıkış zamanları, bellek okuma ve yazma hızları, browser performansı ve oyun performansı olabilir.

Saniye olarak değerleri elbet bilmiyorum ama iki çip de Galaxy Note Edge'de herhangi bir kasma ya da zorlanmaya maruz kalmıyor.
    Oyun performansına bakarsak 2k çözünürlükte Adreno 420'nin, Exynos'taki Mali'den daha performanslı olduğunu eminim siz benden daha iyi biliyorsunuzdur.

Saygılar,

Öncelikle nezaketli yaklaşımınız için ben teşekkür ederim.

Genel anlamda yazdıklarınıza katılıyorum.

Ben mesajımda yalanlama olarak değil de iki işlemcinin aralarında fark olduğundan bahsettim.

Ve sizde doğru bir noktaya değinmişsiniz.
    Adreno 420 -Mali den grafik performansında daha iyi ama Amerika dahil Avrupa ülkelerine de Snapdragon işlemcili modeli dayatmak bana mantıklı gelmiyor.
    İmkanım Güney Kore için yok ama diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika için mevcut da oralarda da Exynos lu model daha görmedim, duymadım.
    Yoksa ürüne asla kötü demem, kaldı ki bana göre mihenk taşı bir üründür Samsung ve telefon sektörü için.

Sizinde belirttiğiniz gibi her iki işlemciye de sahip bir ürün varsa ortada, bıraksında parasını benim ödediğim bir üründe seçme şansım olsun istiyorum sadece.

İki işlemci arasında genel olarak aşırı yük binmelerinde ve işlem yoğunluğunda Snapdragon un belli bir süre sonra ısınma yapması ve işlemci frekansını düşürmesi sıkça bahsedilen bir durum.

Bu biraz, Surface Pro 3 ün i7 modelinde kullandığı işlemci nedeni ile ısınma ve fan sesinin önüne geçmek için kağıt üzerinde yazdığı işlemci değerlerini marifetmiş gibi cihazı düşük frekansta çalıştırarak
    sorunu düzelttim demesi gibi bir şey bana göre.
    ve ben bu bahsi geçen durum için her iki cihazı da yan yana test etmiş biri olarak i5 li olan modeli alan birinini i7 li modeli almasına gerek olmadığını rahatlıkla diyebiliyorum ki bunu sadece ben de demiyorum.
    Ve ne gariptirki bizim konumuzdaki gibi i7 nin ekran kartı biraz daha yüksek i7 li olanda da :)

Bu tartışmalar geçen sene NOte 3 ün Exynos ve Snapdragon sürümlerinde de benzer şekilde sıkça yaşanmıştı.
    Ve geöen sene geçen konuda bence de NOte 3 N9005 yani Snapdragon lu model daha iyi idi.

Youtube ve farklı platformlarda her iki işlemcili ürünü karşılaştıran onlarca insan var ve bende oradakileri gözlemleme ve kendi fikirlerim doğrultusunda belirtiyorum.

Tabiki her fikrimiz bir olmayacak, önemli olan da medeni çerçeve içinde tartışabilmek.

Tekrar teşekkür ederim bu vesile ile ve iyi günlerde kullanın ürününüzü.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 10 Mart 2015; 3:33:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RoMM3L

Arkadaşlar farkında olmadan bi ayarla oynadım heralde, bir süredir e-posta eşitleme devre dışı mail manuel olarak girmedikçe alamıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim?

Muhtemelen, notification bar yani bildirim çubuğunda yer alan senkronizasyon sekmesindeki açık konumu kapalıya getirdiniz istem dışı olarak.

Kapalı ise açık hale getirin düzelecektir.

İyi günlerde kullanın.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Açıklamalar için teşekkürler.

Burada işlemcisi şu olmuş bu olmuş demek ne kadar doğru bilemiyorum.

İşlemciler arasında ÇOK CİDDİ farklar kalmadı. Şu sıralar 32 bit - 64 bit geyiği var.

Bunu yıllar önce Windows işletim sistemi için de söylemişlerdi.

Mobil'de CPU 64 bit desteği sunsa ne yapacağız merak ediyorum. Cep telefonunda render, modelleme ya da başka ağır iş mi yaptıracağız?

%80-90 arası standard bir şekilde kullanıyoruz. Hadi zaman zaman oyunlar oynanıyor, ne için? Daha çok FPS.

Zaten o bile işlemcileri zorlamıyor. Benim Note 2 bile bir çok oyunu rahatlıkla oynatıyor.

Kısacası ben bu 64 bit lansmanlarının artık PR olduğunu düşünüyorum.

Bu tür cihazlar için eklenecek bir şey kalmadı derken samsung "edge" ile farklı bir kulvar açtı. Aynı şekilde LG'de "flex" ile farklı bir yol tutturdu.

Ben teşekkür ederim nezaketiniz için.

64 bit desteği olmasa da hali hazırda şu anki durumu ile de gayet başarılı ve yeterli.
    Ve size katılıyorum.

Bu biraz inatla Lollipop neden gelmedi derken akabinde aslında Kitkat sanki daha stabildi denilme durumu gibi.

Bana göre de EDGE serisi hem Samsung hem de sektör için bir mihenk taşıdır ve EDGE2-EDGE 3 çok daha başarılı olacaktır.

Sonuç olarak, teknolojinin sonu yok ve bizlerde imkanlarımız doğrultusunda alıp kullanmaya devam edeceğiz :)

Saygılarımla...

• Maddi nedenlerden dolayı note EDGE beyaz cihazımı (orjinal Flip wallet kılıf üzerinde) note 4 GOLD renkli modeliyle takaslamak istiyorum. Cihazım orjinal samsung garantilidir ve nokta hata yoktur. İlgilenen arkadaşlar pm atabilirler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRoN

quote:

Orijinalden alıntı: RoMM3L

Arkadaşlar farkında olmadan bi ayarla oynadım heralde, bir süredir e-posta eşitleme devre dışı mail manuel olarak girmedikçe alamıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim?

Muhtemelen, notification bar yani bildirim çubuğunda yer alan senkronizasyon sekmesindeki açık konumu kapalıya getirdiniz istem dışı olarak.

Kapalı ise açık hale getirin düzelecektir.

İyi günlerde kullanın.

Saygılarımla...

Denedim ama olmadı malesef... Bir Turkcell bayine gidip çözmeye çalışacağım...
  • Samsung Galaxy Note Edge uyumlu birinci sınıf kalite , çözünürlüğü ve dokunmatiği en ufak derecede etkilemeyen ekran koruyucu film gelmiştir.Stok sınırlı sayıdadır.
    İlan No 204503289
    www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-note-edge-ekran-koruyucu-filmi-geldi-ilk-bizde-204503289/detay?searchResultsViewPreference=std&showViewPreferences=true&hideSearchFilter=false

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sh00t3r_DoguKan -- 12 Mart 2015; 14:28:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Carpediem_33

quote:

Hocam arama yapınca hoparlorun ust tarafında kayıt tusu var.
    Basıyosun sessiz sedasız tüm görüşmeyi kaydediyor. Selamlar.

Bu özellik benim cihazda yok maalesef sizin cihaz İngilizce ondan dolayımı bilmiyorum.

Hocam cihazı Güney Kore'den aldırdım.
    Belki oraya özeldir. Cihaza Türkiye yada herhangi bir Türkçe menüsü olan firmware yükleyemedim.
    O kadar uğraşmıştım ama artık ilgilenmiyorum.

Bu cihazın lte kaymağını şuanda yiyenlerdenim.
    Yurtdışındayım ve internetim lte valla bizim 3g'den ciddi farkını hissediyorsun.
    Viber'la kesilme yaşamadım henüz.

Bu arada İtalya Napoli'deyim. Daha bu cihaz burada yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Aslında modelini öğrenebilsek keşke

Note Edge'in SM-915 olarak bir çok sürümü mevcut;

Hocam benim cihaz N915S (sk telekom)

• quote:

quote:

Merhaba,

Bu doğru bir cümle,

Bunun dışında

Saygılar,

Ben mesajımda yalanlama olarak değil de iki işlemcinin aralarında fark olduğundan bahsettim.

Adreno 420 -Mali den grafik performansında daha iyi ama Amerika dahil Avrupa ülkelerine de Snapdragon işlemcili modeli dayatmak bana mantıklı gelmiyor.
    İmkanım Güney Kore için yok ama diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika için mevcut da oralarda da Exynos lu model daha görmedim, duymadım.
    Yoksa ürüne asla kötü demem, kaldı ki bana göre mihenk taşı bir üründür Samsung ve telefon sektörü için.

Sizinde belirttiğiniz gibi her iki işlemciye de sahip bir ürün varsa ortada, bıraksında parasını benim ödediğim bir üründe seçme şansım olsun istiyorum sadece.

İki işlemci arasında genel olarak aşırı yük binmelerinde ve işlem yoğunluğunda Snapdragon un belli bir süre sonra ısınma yapması ve işlemci frekansını düşürmesi sıkça bahsedilen bir durum.

Bu biraz, Surface Pro 3 ün i7 modelinde kullandığı işlemci nedeni ile ısınma ve fan sesinin önüne geçmek için kağıt üzerinde yazdığı işlemci değerlerini marifetmiş gibi cihazı düşük frekansta çalıştırarak
    ve ben bu bahsi geçen durum için her iki cihazı da yan yana test etmiş biri olarak i5 li olan modeli alan birinini i7 li modeli almasına gerek olmadığını rahatlıkla diyebiliyorum ki bunu sadece ben de demiyorum.
    Ve ne gariptirki bizim konumuzdaki gibi i7 nin ekran kartı biraz daha yüksek i7 li olanda da :)

Bu tartışmalar geçen sene NOte 3 ün Exynos ve Snapdragon sürümlerinde de benzer şekilde sıkça yaşanmıştı.
    Ve geöen sene geçen konuda bence de NOte 3 N9005 yani Snapdragon lu model daha iyi idi.

Youtube ve farklı platformlarda her iki işlemcili ürünü karşılaştıran onlarca insan var ve bende oradakileri gözlemleme ve kendi fikirlerim doğrultusunda belirtiyorum.

Tabiki her fikrimiz bir olmayacak, önemli olan da medeni çerçeve içinde tartışabilmek.

Saygılarımla...

Hocam senin yorumlarını diger konularda da takip ediyorum.
    Güzel ve açıklayıcı yorumların var. Bunun için teşekkür ederim.

Ben note 1'den başlayıp 2,3 ve 4edge kullandım.
    Her modelde bir çıta daha yükseltiyor Samsung.

Ama anavatanındanmı yada benmi öyle hissediyorum,
    Güney Kore'den getirdiğim bu cihaz önceki kullandıklarıma gore henüz ne bir donma nede bir sorun çıkarttı.
    Güney Kore'de ilk çıktığında almıştım. Kasım başı sanırım.Daha format çekmedim.
    Gerçi bunu demek için henüz erkenmi onuda bilmiyorum.
    Cihaz Sabah 8'de elimde akşam 8'e kadar.İlk başlarda batarya öğlen 2 gibi bitiyordu.
    Toplamda 3 güncelleme geldi benim N915S versiyonuna ve şimdi akşam 6'yı çıkarıyor.
    Ayrıca rehber ve email açılma süresi çok iyi bir noktada. Dokunmatik akıcılığıda artık kendisini ispatlamış.
    Kasa çok daha tok duruyor. Note 4 forumun da ilk alanların yaşadıkları hiç bir problem yaşamadım şimdiye kadar.
    Kalemi bu sefer mükemmel olmuş. Çok sık not alıyorum. Note 3'de bile kalemi kullanmak istemiyordum çoğu zaman. Bu cihazda inanılmaz güzel.

Bu iki işlemci konusunu çok araştırmıştım. Sonra strese girdiğimi farkedince bıraktım.
    Benim cihaz exynos 7 octa 5433 ve herhangi bir ısınma yaşamadım.
    Oynadığım en ağır oyun asphalt 8 airborne
    ve yolda müzik dinlemek. Kulaklık olarakta dr.dre nin earphone tour'unu kullanıyorum.
    On Numara işimi görüyor. Hersene Note serisinden sonra galaxy s serisi alırdım. s3 s4 s5 kullandım.
    ama bu sene s6 veya s6edge almayı düşünmüyorum.
    Note edge'i takip edeceğim. İmkanı olanların almasını tavsiye edeceğim on Numara bir cihaz.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Bu doğru bir cümle,

Bunun dışında

Saygılar,

Saygılarımla...

Hocam senin yorumlarını diger konularda da takip ediyorum.
    Güzel ve açıklayıcı yorumların var. Bunun için teşekkür ederim.

Ben note 1'den başlayıp 2,3 ve 4edge kullandım.
    Her modelde bir çıta daha yükseltiyor Samsung.

Ama anavatanındanmı yada benmi öyle hissediyorum,
    Güney Kore'den getirdiğim bu cihaz önceki kullandıklarıma gore henüz ne bir donma nede bir sorun çıkarttı.
    Güney Kore'de ilk çıktığında almıştım. Kasım başı sanırım.Daha format çekmedim.
    Gerçi bunu demek için henüz erkenmi onuda bilmiyorum.
    Cihaz Sabah 8'de elimde akşam 8'e kadar.İlk başlarda batarya öğlen 2 gibi bitiyordu.
    Toplamda 3 güncelleme geldi benim N915S versiyonuna ve şimdi akşam 6'yı çıkarıyor.
    Ayrıca rehber ve email açılma süresi çok iyi bir noktada. Dokunmatik akıcılığıda artık kendisini ispatlamış.
    Kasa çok daha tok duruyor. Note 4 forumun da ilk alanların yaşadıkları hiç bir problem yaşamadım şimdiye kadar.
    Kalemi bu sefer mükemmel olmuş. Çok sık not alıyorum. Note 3'de bile kalemi kullanmak istemiyordum çoğu zaman. Bu cihazda inanılmaz güzel.

Bu iki işlemci konusunu çok araştırmıştım. Sonra strese girdiğimi farkedince bıraktım.
    Benim cihaz exynos 7 octa 5433 ve herhangi bir ısınma yaşamadım.
    Oynadığım en ağır oyun asphalt 8 airborne
    ve yolda müzik dinlemek. Kulaklık olarakta dr.dre nin earphone tour'unu kullanıyorum.
    On Numara işimi görüyor. Hersene Note serisinden sonra galaxy s serisi alırdım. s3 s4 s5 kullandım.
    ama bu sene s6 veya s6edge almayı düşünmüyorum.
    Note edge'i takip edeceğim. İmkanı olanların almasını tavsiye edeceğim on Numara bir cihaz.

Öncelikle güzel düşünceniz ve nezaketiniz için teşekkür ederim sevgili @yasinaka

Elimden geldiğince, bilgim dahilinde ki konularda paylaşım yapmaya ve yardımcı olmaya çalışıyorum :)

Türkiye'de ilk Note Edge i alanın siz olduğunu ve rom konusunda sıkıntı yaşadığınızı da ben de NOte 4 başlığı altında okumuştum ve takipteydim sizi :)

NOte Edge Türkiye'de satışa başlamadan önce yurt dışından Snapdragon işlemcili modeli getirip kullanmaya başlayan bir arkadaşımın cihaz o günlerde
    hemen hemen 3-4 gün kadar ben de kalmıştı ve günlük rutin işlemler sırasında az biraz ısınma farketmedim desem yalan olur ama bu cihazı kötülemek
    ya da alınmaması gereken bir cihaz da asla yapmaz.

Son cihazlarında daha yalın bir ara yüz kullanması her daim Samsung un yeni cihazlarında ki ilk sorulardan biri olan yine rehber geç mi açılıyor sorusunu da tarihin
    tozlu sayfalarına gömmüş gözüküyor :)

Bana göre şahsi fikrimdir ki Exynos 5433 ile Snapdragon 805 arasında farklılıklar var ama bu günlük kullanımı ahım şahım etkileyecek şeylerde değil.

Geçmiş mesajlarımda wolfson ses çipinden bahsetmiştim mesela Exynos 5433 ün kullandığı ama gerçekten iyi bir kulaklığa sahip değilseniz aradaki nüans
    Absolut Kulak veya sonradan edinilen Rölatif Kulağa da sahip değilseniz pek de ayırt edilebilecek bir durum da değil aslında.

Yine de kendi adıma gönül Exynos 5433 lü yü almak isterdi o da ayrı :)

Samsung'un yükselttiği bu çıta umarım S6 ve S6 Edge serisinde kaldırdığı pil değiştirme ve hafıza kartı olayında NOte ve NOte Edge serisinde devam etmez, bu da ayrı bir dileğim :)

Güzel günler de, her daim sorunsuz kullanın.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 15 Mart 2015; 4:14:44 >

• Bu telefonun konu bölümü nasil bu kadar yavaş hareket görüyor ,şaşkınlığım devam ediyor hala ..üstüne telefon tanımıyorum. gören kişi hemen bu nasıl bir cihaz diyip kurcalamaktan duramıyor cihazı. ..ilginç ... ben bu Türk insanını bir türlü anlayamıyorum gerçekten.fiyatini bahane etmeyin iphone plus à gelince gömuyorsunuz ama parayi

10 numara cihaza verilen değere bak.şaka gibi......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 15 Mart 2015; 4:24:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu hafta Türkiye'den almayı düşünüyordum ama iphone5s ten geçecek biri olarak bu işlemci olayı ve paralelindeki Isınma problemi fikrimi baya değiştirdi. Konuyu dünden bugüne sıkılmadan en başından okudum ve yorumlardan edindiğim fikir Türkiye de satılanı snapdragon işlemcili olanı ve cihazında Isınma yaptığı yönünde.

• Ewarrr kullanıcısına yanıt
    Seneye büyük ihtimalle çift taraflı kavisli note tanıtılacak. O yüzden bu ilk deneme olduğundan millet uzak duruyor. Bana göre.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.