Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY NOTE EDGE (SM-N915F) [ANA KONU] ★★ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.131
Cevap
25
Favori
99.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atillaoguz

Bende bu hafta Türkiye'den almayı düşünüyordum ama iphone5s ten geçecek biri olarak bu işlemci olayı ve paralelindeki Isınma problemi fikrimi baya değiştirdi. Konuyu dünden bugüne sıkılmadan en başından okudum ve yorumlardan edindiğim fikir Türkiye de satılanı snapdragon işlemcili olanı ve cihazında Isınma yaptığı yönünde.

Isınma sorunu hiç yaşamadım. Wifi ve 3g sürekli açık. Ama oyun oynamıyorum telefonda hiç.nasil bir ısınma sorunu varmış cihazda merak ettim hocam.oyun oynarken mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçindeki işlemci elbette ısınacak. Fan yok ki işlemci üzerinde.

Hangi işlemciyi zorlarsanız ısınır. Ama bu ısınmanın diğer cihazlar ile hemen hemen aynı olduğunu söyleyebilirim.

Bu arada hakikaten ben de şaşırıyorum bu cihazın bu kadar az ilgi görmesine. Muhtemelen 10 Nisan'daki çift kavisli S6 Edge bekleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

İçindeki işlemci elbette ısınacak. Fan yok ki işlemci üzerinde.

Hangi işlemciyi zorlarsanız ısınır. Ama bu ısınmanın diğer cihazlar ile hemen hemen aynı olduğunu söyleyebilirim.

Bu arada hakikaten ben de şaşırıyorum bu cihazın bu kadar az ilgi görmesine. Muhtemelen 10 Nisan'daki çift kavisli S6 Edge bekleniyor.

Hocam s6 edge ekran küçük olucak ve yan kavislerin hiçbir kullanım özelliği olmayacak.KISACA İŞLEVSELLİK OLMAYACAK..
    Muhtemelen fiyat yüksek diye insanlar uzak duruyor.gerci bi yandan da iyi oluyor iphone gibi herkezde olan telefon olmaması çok daha iyi....

• Note edge ve note 4 karşılaştırmalarını izliyorum ve iki cihazda da aynı işlemler yapılmasına rağmen ölçülen ısılarda fark olmuyor arkadaşlar. Ben çok oyun oynayan biriyim ve çok ısındığına şahit olmadım telefonun.
  • Vazgeçilmez 2 lim
    1. Xbox one
    2. Note Edge

★★ SAMSUNG GALAXY NOTE EDGE (SM-N915F) [ANA KONU] ★★

• NOte Edge aslında tüm dünya genelinde yanılmıyor isem 20 ülkede satışa çıktı ve sınırlı sayıda.

Ve yine yanlış duyum almadı isem Türkiye'ye verilen cihazların satışıda aslında hiçte kötü gitmiyor ama alan kesimin forum kültürü olmama ihtimali de var.

Kaldı ki NOte 4 ün çıkış tarihi NOte Edge'e göre bir hayli önde idi ve aslında ekstrem meraklılar hariç alan aldı.

Tabi tercih meselesinde küçük bir payda olsa yeni nesil Exynos Octa 5433 ün Snapdragon 805 ile karşılaştırılması.

Cihaz hak ettiği değeri forumu baz alarak düşünürsek görmüyor sayılabilir ama ürün gayet başarılı ve ikinci-üçüncü modellerinde kullanıcı sayısı en azından forum baz alındığında artacaktır kesinlikle.

Bu arada NOte Edge için ciddi dayanıklı kılıf isteyenler BURAYI incelesin derim.
    NOte Edge için tek bir model var ama Urban Armor Gear denilen firma askeri standartlardaki testleri ile meşhur ve ciddi dayanıklı ürünler yapan bir firma.
    Sitesindeki, bir telefonuuzaydan dünyaya (101.000 feet) atış videosunu da izlemenizi tavsiye ederim :)

Görsellik her ne kadar göreceli olsa da bence gayette şık ürünler yapıyorlar bir çok marka için.

Amerika'dan ülkemize kargo ücreti olmadan satışta yapan bir firma. (gümrük konusunda bir sıkıntıda olmaz çünkü gümrük mevzuatındaki bedelin çok altında.Halen geçerli rakam sanırım 75 euro=dolar karşılığı)

Güzel günlerde kullanın.

Saygılarımla...

• Ewarrr kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam.

Ekran sadece görünürde eğimli. Note Edge'in (ki halen kullanmıyorum, aport'ta bekliyorum) işlevselliğini anlatan arkadaşım "Arama vs geldi mi yandaki ekranda oluyor ben işime devam ediyorum" demişti.

Bende note 2 var ve bazen çalışırken küt diye bir arama gelip tüm ekranımın afedersiniz içine edebiliyor

Herkesde olmaması gibi bir takıntım yok benim. Ama "fark" yaratan bir cihaz olduğu kesin. Note 4 alan bir arkadaşım var 1 aylık daha cihazı ve "Keşke seni dinleseydim" diyor. Pişman şimdi. :)
  • Açıkçası uzun zamandan sonra ilk defa bir telefondan bu kadar memnun kaldım diyebilirim. Fiyatını çok umursamıyorsanız farklı çizgisi ve muhteşem kullanımıyla sizi memnun edecek bir cihaz
  • Arkadaşlar 15 gün oldu Note edge kullanıyorum gayet memnunum, ama bazen oyun ve gündelik kullanım sırasında minik kasılmalar olabiliyor, sanırım bu da yeni gelecek güncelleme ile halledilebilir

Bu arada sizce lollipop güncellemesi note edge için Ülkemize ne zamana gelir? Hindistan'a verilmiş 4 gün önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxtahaxx

Arkadaşlar 15 gün oldu Note edge kullanıyorum gayet memnunum, ama bazen oyun ve gündelik kullanım sırasında minik kasılmalar olabiliyor, sanırım bu da yeni gelecek güncelleme ile halledilebilir

Bu arada sizce lollipop güncellemesi note edge için Ülkemize ne zamana gelir? Hindistan'a verilmiş 4 gün önce

10-15 güne kadar gelir hocam.yavas gelsin düzgün gelsin yeter.
    Bu arada kasma gibi bir durum hiç yaşamadım hocam.bellek çok fazla Program ile dolu olabilir.birde arkada çalışan programları kapatın işiniz bitince.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ewarrr

quote:

Orijinalden alıntı: xxtahaxx

Arkadaşlar 15 gün oldu Note edge kullanıyorum gayet memnunum, ama bazen oyun ve gündelik kullanım sırasında minik kasılmalar olabiliyor, sanırım bu da yeni gelecek güncelleme ile halledilebilir

10-15 güne kadar gelir hocam.yavas gelsin düzgün gelsin yeter.
    Bu arada kasma gibi bir durum hiç yaşamadım hocam.bellek çok fazla Program ile dolu olabilir.birde arkada çalışan programları kapatın işiniz bitince.

Teşekkür ederim, bu arada beni de ekleyin note edge kullanıcısı olarak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: IRoN

NOte Edge aslında tüm dünya genelinde yanılmıyor isem 20 ülkede satışa çıktı ve sınırlı sayıda.

Ve yine yanlış duyum almadı isem Türkiye'ye verilen cihazların satışıda aslında hiçte kötü gitmiyor ama alan kesimin forum kültürü olmama ihtimali de var.

Kaldı ki NOte 4 ün çıkış tarihi NOte Edge'e göre bir hayli önde idi ve aslında ekstrem meraklılar hariç alan aldı.

Tabi tercih meselesinde küçük bir payda olsa yeni nesil Exynos Octa 5433 ün Snapdragon 805 ile karşılaştırılması.

Cihaz hak ettiği değeri forumu baz alarak düşünürsek görmüyor sayılabilir ama ürün gayet başarılı ve ikinci-üçüncü modellerinde kullanıcı sayısı en azından forum baz alındığında artacaktır kesinlikle.

Bu arada NOte Edge için ciddi dayanıklı kılıf isteyenler BURAYI incelesin derim.
    NOte Edge için tek bir model var ama Urban Armor Gear denilen firma askeri standartlardaki testleri ile meşhur ve ciddi dayanıklı ürünler yapan bir firma.
    Sitesindeki, bir telefonuuzaydan dünyaya (101.000 feet) atış videosunu da izlemenizi tavsiye ederim :)

Görsellik her ne kadar göreceli olsa da bence gayette şık ürünler yapıyorlar bir çok marka için.

Amerika'dan ülkemize kargo ücreti olmadan satışta yapan bir firma. (gümrük konusunda bir sıkıntıda olmaz çünkü gümrük mevzuatındaki bedelin çok altında.Halen geçerli rakam sanırım 75 euro=dolar karşılığı)

Güzel günlerde kullanın.

Saygılarımla...

Iron hocam iyi akşamlar.

Ben bu cihaz sadece Güney Kore'de çıkacak ve ilerleyen zamanlarda belki bir kaç ülkeye sınırlı sayıda gönderilecek dendiği zaman üstüne düşüp merak etmiştim.
    Note 4 yeni çıkmıştı ve 4'ü ön planda göstermek zorundaydı.Arada nabız yokladı. En çok nerde tüketim oluyorsa o ülkelere yöneldi.
    Önce Almanya'da imza kampanyası çıkardı. Belli bir sayıya ulaştı dedi ve akabinde Edge'i bizim ülkemizde raflarda görür olduk.
    Ben şahsen bu kadar çabuk geleceğini tahmin etmiyordum ki kendi ülkesinde bile ilk çıkardığında sadece 1000 adet piyasaya sürmüştü.
    Ama Samsung iyi bir hamle yaptı bence ve imkanı olanlar bundan yararlanıp satın alıyor. Gayette güzel oldu.
    Benim tek sıkıntım Samsung, Apple gibi bir cihaz çıkarınca malesef yan ürünlerini bizim piyasaya sürmüyor nedense.
    Los Angeles'ta bir avm'ye gittiğimde inanılmaz apple aksesuarları görmüştüm. Keza ipad veya iphone kasa arkasına lazerle istediğin şeyı yazdırabiliyorsun.
    Bizim Samsung ya bizim ülkemizde çok zayıf aksesuar konusunda yada genel anlamda bir sorun var.
    Bence en iyi para aksesuarda. Ama ne hikmetse bunda geri planda. Samsung'un kendi sitesinde Edge çıkacağı zaman bir kılıf vardı.
    Ön tarafı full kapatıyor ve sadece yan ekran açıkta kalıyor. Bunu bulana kadar çok çektim. En son Vatan'da şans eseri buldum. Çocuk 'abi bugün geldi' demişti.
    Sanırım 1 ay olmuştur. Kılıf on Numara ve gayet kullanışlı. Ama 4 kılıfı gibi ön tarafta elektronik göstergeler yok.
    Kapağı açınca içinde kartlık gibi bir bölme var ama henüz ihtiyaç duyup kullanmadım.

Bu cihazın ekran üretimi zor diye okumuştum. Hatta bundan dolayı S6 Edge'leri çıkış tarihi ertelenebilirmiş.

Youtube'da bir video vardı. 6-7 sene olmuştur. Esnek ekran teknolojisi ile ilgili. Adamın biri ekrana çekiçle vuruyordu.
    Sağlamlık testi yapıyor. Ayrıca ekranda bir video oynarken ekranı deli gibi büküyor.
    O zaman bu teknoloji de ki tek sıkıntı bükülebilir ekranda çoklu dokunmatik olmayışıydı. Ama günümüzde artık hızına yetişemiyoruz.
    Sanırım Edge (kenar) modeli bu olayın başlangıcı olacak.

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinaka

quote:

Orijinalden alıntı: IRoN

NOte Edge aslında tüm dünya genelinde yanılmıyor isem 20 ülkede satışa çıktı ve sınırlı sayıda.

Güzel günlerde kullanın.

Saygılarımla...

Iron hocam iyi akşamlar.

Ben bu cihaz sadece Güney Kore'de çıkacak ve ilerleyen zamanlarda belki bir kaç ülkeye sınırlı sayıda gönderilecek dendiği zaman üstüne düşüp merak etmiştim.
    Note 4 yeni çıkmıştı ve 4'ü ön planda göstermek zorundaydı.Arada nabız yokladı. En çok nerde tüketim oluyorsa o ülkelere yöneldi.
    Önce Almanya'da imza kampanyası çıkardı. Belli bir sayıya ulaştı dedi ve akabinde Edge'i bizim ülkemizde raflarda görür olduk.
    Ben şahsen bu kadar çabuk geleceğini tahmin etmiyordum ki kendi ülkesinde bile ilk çıkardığında sadece 1000 adet piyasaya sürmüştü.
    Ama Samsung iyi bir hamle yaptı bence ve imkanı olanlar bundan yararlanıp satın alıyor. Gayette güzel oldu.
    Benim tek sıkıntım Samsung, Apple gibi bir cihaz çıkarınca malesef yan ürünlerini bizim piyasaya sürmüyor nedense.
    Los Angeles'ta bir avm'ye gittiğimde inanılmaz apple aksesuarları görmüştüm. Keza ipad veya iphone kasa arkasına lazerle istediğin şeyı yazdırabiliyorsun.
    Bizim Samsung ya bizim ülkemizde çok zayıf aksesuar konusunda yada genel anlamda bir sorun var.
    Bence en iyi para aksesuarda. Ama ne hikmetse bunda geri planda. Samsung'un kendi sitesinde Edge çıkacağı zaman bir kılıf vardı.
    Ön tarafı full kapatıyor ve sadece yan ekran açıkta kalıyor. Bunu bulana kadar çok çektim. En son Vatan'da şans eseri buldum. Çocuk 'abi bugün geldi' demişti.
    Sanırım 1 ay olmuştur. Kılıf on Numara ve gayet kullanışlı. Ama 4 kılıfı gibi ön tarafta elektronik göstergeler yok.
    Kapağı açınca içinde kartlık gibi bir bölme var ama henüz ihtiyaç duyup kullanmadım.

Bu cihazın ekran üretimi zor diye okumuştum. Hatta bundan dolayı S6 Edge'leri çıkış tarihi ertelenebilirmiş.

Youtube'da bir video vardı. 6-7 sene olmuştur. Esnek ekran teknolojisi ile ilgili. Adamın biri ekrana çekiçle vuruyordu.
    Sağlamlık testi yapıyor. Ayrıca ekranda bir video oynarken ekranı deli gibi büküyor.
    O zaman bu teknoloji de ki tek sıkıntı bükülebilir ekranda çoklu dokunmatik olmayışıydı. Ama günümüzde artık hızına yetişemiyoruz.
    Sanırım Edge (kenar) modeli bu olayın başlangıcı olacak.

Selamlar.

İyi geceler sevgili @yasinaka

Aksesuar konusunda dikkatinizi çekti ise son dönemde çıkacak cihazları daha çok kılıf firmalarından öğreniyoruz nerede ise, en azından ölçülerini ve olası tipini :)

Edge için kılıf konusunda niye ise hiç bir cihazda kapaklı kılıfı güvenli ve tek ele ile kullanım için rahat bulamadım.

En basitinden fotoğraf çekmek için S View tarzı bir kılıf bile olsa daha net ayar vs. yapmak isterseniz kapağı açmak ve diğer elinizle tutmak gibi şeyler yapmak zorundasınız.
    Düşüşlerde de kenarların korumada olmadığı bana göre aşikar ki kapaklı kılıfların kenarlarında herhangi bir korumada olmadığı için bu düşüşleri absorbe etme şansı maalesef yok.

Sizinde bahsettiğiniz gibi aksesuar sektörü başlı başına ayrı bir dünya ve klasik olarak ülkemize ya geç geliyor ya da hiç gelmiyor. Zaten gelse de yurt dışı fiyatına göre ciddi farklar da olabiliyor kimi ürünlerde.

Benim bildiğim kadarı ile de şu anda aslında bir çok firmanın ArGe si bir kaç sene sonra çıkaracakları ürünleri bile geliştirme ve hazırlama aşamasına geçmiş durumda ki bizlere her şeyi bir anda sunmayacakları
    her şeyi ile mükemmel ürünü yapmak aslında hiç de zor olmasa da o zaman daha sonra ne satacaklarını düşündükleri için bizler de her sene teknolojiye meraklı insanlar olarak alım gücümüze göre alıp duracağız :)

Mesela, yıllardır çözülemeyen pil teknolojisi bana göre aslında belki de çözüldü ama sunulmuyor, kimbilir :)

NOte Edge in Almanya'da ki imza kampanyasını forumda ilk yazanlardan biri idim ve o dönemde oradan almak üzere iken sağ olsun iş gereği görüştüğüm bir arkadaşım
    bekle sürpriz olacak ve buraya da gelecek dediği için durdum ama orada ki kampanyada premium paket adı altında hazırladıkları satış olayı çok güzeldi ki duyduğum kadarı ile
    burada da benzer bir şey yapmak için ön çalışma yapmışlar ama neden ise sonra vazgeçmişler.

Özellikle NOte Edge 2 ve NOte Edge 3 de ciddi yol alacaklarını ve çok daha güzel şeyler çıkacağını düşünüyorum.

Yeter ki pil yine değişsin, hafıza kartı takabilelim ya da 128 lik modellerde ülkemize gelsin :)

Saygılarımla...

• arkadaslar merhaba, ram kullaniminiz nasil acaba? benim cihazimin ram i 2.50 ye kadar çıkıyor cihazda uygulama acip kapadikca.dusmesi için yeniden başlatmam gerekiyor. donanimsal bir sorun olabilir mi? acip kapattığımda 1.30 seviyelerinde ama telefonu kurcaladikca artiyor bir sorun yaratir mi sizde de durum ayni mi?

• Arkadaşlar yanları hava almayan cam ekran koruyucu tavsiye edebilir misiniz

• Android'in temel memory optimizasyonu böyle.

LRU ve LMK fonksiyonlarını araştırmanızı ve okumanızı öneririm.

Ne kadar uygulama açarsanız RAM boş ise arkada servis olarak çalışmaya devam eder. Taa ki RAM yetersizliğine kadar. O aşamada da LMK devreye girer ve arka plandaki çalışan uygulamaları kapatır ki yeni uygulamaya RAM de yer açılsın.

8 GB RAM olsun uygulamaları açarsınız kapatırsınız ve bir bakarsınız 7.5 RAM allocate olmuş :)

Peki neden böyle;

çünkü daha önce çalıştırdığınız uygulamayı bir kez daha açmak istediğinizde hemen RAM'den çalıştırması amacıyla. Kısaca "HIZ".
  • Arkadaşlar
    Bundan korkuyordum, telefon İLK yere düşmesinde ekranı gitti, Samsung'a geçerken birçok endişem vardı, arayüz olarak HTC'nin %5'ini bile bulamadım. Sağlamlık olarak ta durum maalesef aynı :(

Şu an ne yapılır onuda bilmiyorum, birkaç yere sordum orijinal 600 lira falan dediler ama ne kadar orijinaldir bilinmez. Servise soramadım henüz ama bayağı yüksek bir rakam bekliyorum.

Ayrıca bir kere düşmede (yarım metreden metal zemine (feribotta)) çatlayan ekranı değiştirmekte akıl karıdır onuda bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 23 Mart 2015; 21:01:14 >

• hocam geçmiş olsun üzüldüm gerçekten
  • tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin :) peki sizin cihazinizda da durum boyle mi yani ram kullanimi 2 nin uzerinde mi?

• sarpuli kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun fena çatlamış. orjinal servise yaptirmanizi öneririm.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.