Şimdi Ara

===> SAMSUNG GALAXY S ANA KONU <=== (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39.793
Cevap
44
Favori
1.976.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık 3-4 yıllık sıkı bir iphone kullanımından sonra radikal bir kararla galaxy s e terfi etmiş bulunmaktayım.. Telefonu ilk elime alıp incelemelerimde resmen dehsete düştüm desem yeridir.1 ay da iphopne 4 kulanmış biri olarak galaxy s resmen iphone katili olmuş diyebilirim. Ancakk ilerleyen saatlerde inanımaz sıkıcı bir durumla karşılaştım.I9000XWMj2 versiyona yükselteyim dedim. İşkencede bu saatten sonra başladı: bu yazıyı yazmadan yaklaşık 9 saattir bu işle uğraşıyorum. Tüm yönergeleri tüm dikkatle yaptım ancak odin şu kısımda takılıp kalıyor ondan sonra hiç bir tepki yok
    ID:0/010> Added!!
    <ID:0/010> Odin v.3 engine (ID:10)..
    <ID:0/010> File analysis..

Defalarca denedim defalarca yaptım olmadı.pit512 yi zaten gösteriyoruz
    PDA kısmına CODE_I9000XWJM2.tar
    Phone kısmına MODEM_I9000XXJM1.tar
    csc kısmınada CSC_I9000OXXJM1.tar yapıyorum
    re partitionda işaretledim.

cihaz İD comda 0:[COM10] olarak bağlandığıda görünüyo sarı oluyo

Ancak file analysisde takılıp kalıyo en son inat ettim 40 dakika beklettim yine olmaı.
    Resmen artık telefonu yumrukl ayamultacak düzeye geldim. İphone da3-4 yıldır en zor yüklemeleri yaptım bu kadar zorlanmadım. Hatta görünce ne kolay diyip sevindim ama nafile
    Lütfen bu durumun çaresini bilen varsa yazzın çıldıracam artık

Bu arada I9000XWMJ5 de çımış.bumu en son firmwar. Hngisini yükleyelim. Bu arada ben hep J2 yi yüklemeye çalışyorum cunku konunun 1. sayfasında arkadaş sağolsun anlatmış bir olumsuzluk yaşamayayım diye denenmişi yükleyeyim iyidir dedim ama malesef olmadı.
    Bu gidişle benim samsungla evliliğim çok kısa sürecek gibi. O kadar n-muhteşem bir telefon yapmışlar. Yalnız iphoneden sonra malzeme kalitesi çinçan çun telefonları gibi geldi bana. İphone malzeme kalitesinde igalaxy den cok üstün ama sadee malzeme kalitesi işte.
    Neyse şu upgradae işini halledebilirsem galaxy ile uzun bir birlikteliğimiz oalcak gibi. Yoksa en kıs sürede şiddeettli geçimsilikten bışanma davası açacam.
    Allahını seven bu evliliği kurtarsın sevaptır şu ramazan mübarek günlerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: girayhan1

Herkese merhaba
    Yaklaşık 3-4 yıllık sıkı bir iphone kullanımından sonra radikal bir kararla galaxy s e terfi etmiş bulunmaktayım.. Telefonu ilk elime alıp incelemelerimde resmen dehsete düştüm desem yeridir.1 ay da iphopne 4 kulanmış biri olarak galaxy s resmen iphone katili olmuş diyebilirim. Ancakk ilerleyen saatlerde inanımaz sıkıcı bir durumla karşılaştım.I9000XWMj2 versiyona yükselteyim dedim. İşkencede bu saatten sonra başladı: bu yazıyı yazmadan yaklaşık 9 saattir bu işle uğraşıyorum. Tüm yönergeleri tüm dikkatle yaptım ancak odin şu kısımda takılıp kalıyor ondan sonra hiç bir tepki yok

Ancak file analysisde takılıp kalıyo en son inat ettim 40 dakika beklettim yine olmaı.
    Resmen artık telefonu yumrukl ayamultacak düzeye geldim. İphone da3-4 yıldır en zor yüklemeleri yaptım bu kadar zorlanmadım. Hatta görünce ne kolay diyip sevindim ama nafile

Bu arada I9000XWMJ5 de çımış.bumu en son firmwar. Hngisini yükleyelim. Bu arada ben hep J2 yi yüklemeye çalışyorum cunku konunun 1. sayfasında arkadaş sağolsun anlatmış bir olumsuzluk yaşamayayım diye denenmişi yükleyeyim iyidir dedim ama malesef olmadı.
    Bu gidişle benim samsungla evliliğim çok kısa sürecek gibi. O kadar n-muhteşem bir telefon yapmışlar. Yalnız iphoneden sonra malzeme kalitesi çinçan çun telefonları gibi geldi bana. İphone malzeme kalitesinde igalaxy den cok üstün ama sadee malzeme kalitesi işte.
    Neyse şu upgradae işini halledebilirsem galaxy ile uzun bir birlikteliğimiz oalcak gibi. Yoksa en kıs sürede şiddeettli geçimsilikten bışanma davası açacam.

neden update ediyorsunuz?açıkcası ben update falan etmedim ve sorunsuz kullanıyorum...büyük farklar oluşturmuyor tahminimce bu firmware güncellemeleri...
  • quote:

Herkese merhaba

iPhone 4 Kullanmaya Devam Et Bence.
  • ben update yapmadım hiç bu yüzden bişe demem zor ama son sürüm jm5 ve ben onu kullanıyorum ve memnunum...

quote:

Herkese merhaba

• quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: sarpuli

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sarpuli

quote:

Orijinalden alıntı: naces

Ne amacla kies kullanmak istediginizi bilmiyorum tabi kullaniciya
    gore degisir rehber yedekleme yada video editleme.vs ancak benim acimdan kullanilabilir yonu yok w7 kullaniyorum ve sorunsuz goruyor ancak ben kies kullanmadigim icin zeten hep usb hata ayiklama modunda bagliyorum
    daha oncede belirttigim gibi yazilim surumuyle alakali JF surumlerde bu sorun var ancak JM surumlerde bu sorunyok
    yabanci kaynakli forumlarida inceleyin hatta yardimnisteyin size sorucaklari ilk sey yazilim surumunuz jf ile basliyan yazilimi yazdiginizda size direk debrand yapma sayfasinin linkini verirler yani cihazinin yazilimini guncelle diye

İyi forumlar

Benim yazılım sürümüm sizinde dediğiniz gibi JF5:( Bu durumda eve döndüğümde yazılımı JM5 yapayım bari. Birde benim sanal klavyemde türkçe karakterler malesef yok:( Sürüm değiştirmemde türkçe harflere kavuşurmuyum? Benim telefonum rus sürümü ve bazı yerleri hala rusça...

Birde bu debrand yapma işlemi nasıl yapılıyor? Detaylı anlatan bir klavuz mevcutmu? Ayrıca garanti durumu nasıl etkileniyor bundan? Ben oynanmış-değiştirilmiş bir sürüm kurmak istemiyorum...

Debrand olayına baktım. Sorunumu çözümünü getirecekse yapacağım. Ben dediğiniz gibi bir uyarıya raslayamadım ama ?

SlideIt diye bir program var. Türkçe klavye bu program yardımıyla yapılıyor. Swype'yi de destekliyor. Ayrıca klavye'nin hemen üstünde bir tuşa basarak klavye dilleri arasında geçiş yapabiliyorsun. Ancak program 2 parça. Önce ana yazılımı indiriyorsun sonra türkçe dili.
    Benim telefon da açıldığında Rusça idi (çünkü JM5 Ruslar için yapılmış_CSC dosyası Rusça) ama Türkçe yaptıktan sonra o kitaplık programı hariç hiçbir yerde Rusça'ya rastlamadım. Titanium Backup ile de o kitaplık programını kaldırdım. Şu anda tek bir Kril harfi bile telefonda yok (en azından benim gezdiğim gördüğüm yerlerde.
    Sahi debrand ne ya? Bir bakalım!

Aynen bendede rusça kitaplık programı var dediğinizi indirecem ve kitaplık programını kaldırcam. Slideit i indirdim kurdum ama türkçe klavye gelmedi türkçe dili naısl kuruyoruz? GPS sorunumu aştım şimdilik terk derdim (iş bankası nabkacılık programları hariç) KIES

Sizde kıes durumu nedir? Telefonu bilgisayarınız tanıyormu? Benim evdeki masaüstü bilgisayarım tanımıştı bayağıda kullanmıştım ama şimdi yok ne yaptıysam (notebooka format dahil) notebookuma tanıtamıyorum

Ekleme: Titanium Backup'ı yükledim ama ''this application will not work please verify that your ROM is rooted and includes BusyBox and try again'' diye hata veriyor. BusyBox içeren bir rom lazımmış ne alaka ben bişe anlamadım şimdi... Ayrıca ismi hiç program kaldırma programına benzemiyor?

Naces hocam zaten açıklamış ama ben yine konunun üstünden geçeyim. Evet telefonun root olması lazım. İşlem 1 dk bile sürmüyor. update.zip dosyasını telefonun dahili hafızasına kopyalayın. Telefonu kapatıp recovery mod ile açın (Ses açma+home+power). Ses açma-kısma tuşlarıyla apply sdcard:update.zip üzerine gelerek menü tusuna basın birkaç saniye sonra dosya yüklenecek ve telefon restart olacaktır. Artık Root isteyen programları açmaya çalıştığınızda sizden izin isteyen bir ekran gelecek ve Allow dediğinizde program çalışacaktır. Evet aslında Titanium Backup programı adındanda anlaşışacağı üzere bir yedekleme programı. Ancak bir özelliğide telefonda kurulu programları kaldırmak.
    SlideIt için Türkçe paketinide indirip yüklemeniz gerekiyor. SlideIt diye markette arama yaparsanız birçok dil arasında Türkçe'yi de indirebilirsiniz.
    GPS için Ndrive çok iyi. Her nekadar IGO 8'İ çok arasam da Ndrive bir nebze bana daha yakın. Igo MyWay ve Motonav çok kötü.

anladım bide update.zip için link neredesiniz süper olurdu... ilk mesajdakini indiremedim ****lstdan dolayı.... Tour edebilirsem kaldıracağım bazı programlar var...
  • Buyur hocam root icin gereken update.zip dosyasinin multilink'i.
    http://www.multiupload.com/JHIFK9K80P
    Edit: Link xda ya aittir.
    Ayrica naces hocamin sitesinde de aciklamalari ile birlikte var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 22 Ağustos 2010; 10:39:27 >
  • @girayhani
    Upgrade islemi icin once pcnin uyumlu oldugunu varsayiyorum xp yada sanal xp yada w7 64bitle yapiliyor

ben bu hatayi kernel dosyasi yuklerken yasadim ve soyle yaptim cihaza hard format attim ve pcyi restart yapip denedim ayrica usb portu degistirin hata verirse yine programin icinden reset atip tekrar dosyalari gosterin
    son yazilim surumu jm5 tir kullanan arkadaslar bazi rusca karakterlerden bagsediyodu ben samset rom kullandigim icin
    boyle bir sey fark etmedim odin programiyla calisirken baska islem yapmamaya calisin ayrica kies programini arkaplanda calismadigindan emin olun ve sim kartiniz takili olmasin

iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naces -- 22 Ağustos 2010; 11:20:19 >
  • quote:

@girayhani
    Upgrade islemi icin once pcnin uyumlu oldugunu varsayiyorum xp yada sanal xp yada w7 64bitle yapiliyor

ben bu hatayi kernel dosyasi yuklerken yasadim ve soyle yaptim cihaza hard format attim ve pcyi restart yapip denedim ayrica usb portu degistirin hata verirse yine programin icinden reset atip tekrar dosyalari gosterin
    son yazilim surumu jm5 tir kullanan arkadaslar bazi rusca karakterlerden bagsediyodu ben samset rom kullandigim icin
    boyle bir sey fark etmedim odin programiyla calisirken baska islem yapmamaya calisin ayrica kies programini arkaplanda calismadigindan emin olun ve sim kartiniz takili olmasin

iyi forumlar

hangi firmware olduğu arkasında falan mı yazıyor?Update etmenin belirgin bir yararı varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

quote:

@girayhani

iyi forumlar

hangi firmware olduğu arkasında falan mı yazıyor?Update etmenin belirgin bir yararı varmıdır?

*#1234# yaptığınız takdirde PDA, PHONE ve CSC versiyonları ekrana geliyor. Herkes JF3'ün daha fazla pil harcadığını söylüyor. Ben direk JM5'e geçtim. JF3 ü test etmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

upgradeden kastımız firmware güncellemeleridir
    elbette yararları vardır olmasa neden yazılım geliştirme işiyle vakit harcasınlar
    tabi şunuda belirtmek gerekir önceki sürüm sonraki sürümden bazı yönleriyle
    üstün olabilir her güncellemede sistem degişikliklri vardır pil süresi olabilir wep tarayıcı hızı kamera yada ses iyileştirmeleri
    çalişma stabilitesi extra özellikler eklenebilir yada programlar bu sürüme göre degişir tabi çok büyük degişiklikler
    global sürüm olarak yayınlanır örnegin JP3 froya 2.2 gibi
    arkasındamı yazıyordan kastınız nokialardaki produck code olsa gerek her cihazın ülke konumuna göre fw sürümü yayınlanır

iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naces -- 22 Ağustos 2010; 14:48:00 >
  • Çok ilginç birşey oldu. Firmware yine yükleyemedim hep aynı yerde taılıyordu. bende sinirden cektim usb den cihazı sonra nasıl yaptım ne oldu bilmiyorum ekrnda kocaman sarı ünlem işaret ve önünde bir çöpçü alttada downloading yazıyo. ve kesinlikle kapatmayın diyede uyarı vardı. Ahanda gitti dedim aleti uçurduk.o haliyle tekrar usbe ye takim dedim bari belki eski haline gelir dedim. Taktım ve ilginç bir şekilde odin yüklemeye başladı hızlıca ve neredeyse 2 gündür uğraştığım firmware yi yükledi bitirdi başarıyla. Nasıl oldu anlamadım.tekrar yapmak istesem yapamam.Sizce bu sarı ünlem ve çöpçü nedir üstadlar nasıl cıkıyo bu ünlem. Şaştım kaldım.Garip garip davranışlar almaya başladım galaxy den

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 22 Ağustos 2010; 15:14:13 >
  • quote:

Çok ilginç birşey oldu. Firmware yine yükleyemedim hep aynı yerde taılıyordu. bende sinirden cektim usb den cihazı sonra nasıl yaptım ne oldu bilmiyorum ekrnda kocaman sarı ünlem işaret ve önünde bir çöpçü alttada downloading yazıyo. ve kesinlikle kapatmayın diyede uyarı vardı. Ahanda gitti dedim aleti uçurduk.o haliyle tekrar usbe ye takim dedim bari belki eski haline gelir dedim. Taktım ve ilginç bir şekilde odin yüklemeye başladı hızlıca ve neredeyse 2 gündür uğraştığım firmware yi yükledi bitirdi başarıyla. Nasıl oldu anlamadım.tekrar yapmak istesem yapamam.Sizce bu sarı ünlem ve çöpçü nedir üstadlar nasıl cıkıyo bu ünlem. Şaştım kaldım.Garip garip davranışlar almaya başladım galaxy den

Siz ses açma, orta tuşa ve kapatma tuşuna basıp download moda almadan mı update yapmaya uğaşıyosunuz?

bu arada telefonun rootlanıp rootlanmadığı nasıl anlaşılır arkadaşlar??
  • superuser program olusuyor menüde farklıbir program iconu görürsünüz olduysa

iyi forumlar
  • quote:

Çok ilginç birşey oldu. Firmware yine yükleyemedim hep aynı yerde taılıyordu. bende sinirden cektim usb den cihazı sonra nasıl yaptım ne oldu bilmiyorum ekrnda kocaman sarı ünlem işaret ve önünde bir çöpçü alttada downloading yazıyo. ve kesinlikle kapatmayın diyede uyarı vardı. Ahanda gitti dedim aleti uçurduk.o haliyle tekrar usbe ye takim dedim bari belki eski haline gelir dedim. Taktım ve ilginç bir şekilde odin yüklemeye başladı hızlıca ve neredeyse 2 gündür uğraştığım firmware yi yükledi bitirdi başarıyla. Nasıl oldu anlamadım.tekrar yapmak istesem yapamam.Sizce bu sarı ünlem ve çöpçü nedir üstadlar nasıl cıkıyo bu ünlem. Şaştım kaldım.Garip garip davranışlar almaya başladım galaxy den

Bu ekran download ekranı. Olması gereken ekran da zaten bu. Ses kısma+home+power tuşlarına basıp beklerseniz bu ekran gelir ve ODIN ile firmware yüklersiniz. Ama heryerde böyle olması gerektiği yazıyor. Siz nasıl yüklemeye çalıştınız?
    (Birde Ses açma+home+power tuşları ise recovery mod ile açılır. Bunda da custom rom, root v.s işlemleri yapılır.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zipmaker

quote:

Siz ses açma, orta tuşa ve kapatma tuşuna basıp download moda almadan mı update yapmaya uğaşıyosunuz?

bu arada telefonun rootlanıp rootlanmadığı nasıl anlaşılır arkadaşlar??

özel mesaj hakkım olmadığından buraya yazıyorum:
    Root için gerekli olanlar: update.zip dosyasıhttp://www.multiupload.com/JHIFK9K80P
    Update.zip dosyası indirilerek telefonun dahili hafızasına atılır. (sdcard bölümüne)
    Telefon kapatılır.
    Volume up+home+power tuşlarına basılarak recovery mod ile açılması sağlanır.
    apply sdcard:update.zip üzerine ses tuşları yardımıyla inilerek home tuşu ile OK'lenir.
    Telefon update.zip dosyasını yükledikten sonra kendiliğinden yeniden açılır.
    Telefon root olmuştur.
    Root isteyen bir program çalıştırıldığında ekrana önce su (super user) menüsü gelir ve sizden onay ister. Allow yaptıktan sonra program çalışmaya başlar.
  • Tabiki öncedende aynı tuşlara baıp biraz bekleyip alimi cekiyordum ve secenekli bir menu cıkıyordu.Resminide ekliyorum. Bu bahsedilen 3 tuşa basınca hep bu cıkıyodu.bahsedilen download ekranı bu değilmi.. Bu değilse o sarı ünlem işaretli olanca o nasıl cıkıyo. Cubku ekteki resimdeki ekranada bu üç tuşla ulaşılıyor.

NOT: Sanki olayı şimdi çaktım gibi.Ses açma ile ses kısma ya baslınca aynı şeyler acılmıyo dimi sanki ben hep ses acmaya basıyorum gibi geliyor bana
    quote:

quote:

Bu ekran download ekranı. Olması gereken ekran da zaten bu. Ses kısma+home+power tuşlarına basıp beklerseniz bu ekran gelir ve ODIN ile firmware yüklersiniz. Ama heryerde böyle olması gerektiği yazıyor. Siz nasıl yüklemeye çalıştınız?
    (Birde Ses açma+home+power tuşları ise recovery mod ile açılır. Bunda da custom rom, root v.s işlemleri yapılır.)

===>  SAMSUNG GALAXY S  ANA KONU  <===

===>  SAMSUNG GALAXY S  ANA KONU  <===

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 22 Ağustos 2010; 16:31:27 >
  • http://samsung-firmwares.com/I9000.htm

burada baya güncelleme var ..

flash la ilgilide birşeyler var
  • Merhaba;
    Telefonu kullanan arkadaşlar ekranın en sol kısmına bakabilirler mi acaba. Bende ekranın en sol kısmında bir piksel kalınlığında yukardan aşağı yeşil bir çizgi var. Ama her ekranda görünmüyor. Özellikle gri renkte belli oluyor. Ana ekranda yukardaki paneli aşagı indirirseniz gri renkli olduğu için görünür. Ekranın en sol kısmında sanırım ekranın sınır çizgisi ama diğer kenarlarda yok sadece solda var.
  • Bende jm1 yazıyor hepsi için...sanırım bu ilk sürüm...bu firmware update tam olarak nasıl yapılır bunu hiç yapmamış birinin anlayacağı şekilde anlatan bir link var mı?Telefondaki programlar vs silinir mi?
  • @Ghaneli

Hangisini indirmek lazım peki?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.