Şimdi Ara

===> SAMSUNG GALAXY S ANA KONU <=== (1981. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39.793
Cevap
44
Favori
1.976.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19791980198119821983
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normalde foruma aralıklı pm bölümüme ise çok nadir bakarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

Yurtdışından sıfır Galaxy S I9000 geldi hediye olarak.Telefon eski olsada özellik olarak pekte kötü sayılmaz.

İçinde şuan kendi romu 2.2 yüklü biraz kasıyor google marketten indircek doğru düzgün uygulamada yok.

Şimdi rom olayları falan çok karışık o kadar çok rom ve taktik yöntemler falan var ki aklım karıştı Cyanogen Mod falan...

Bu telefona şuan en hızlı performans gösteren oyunlarda uygulamalarda menü geçişlerinde vs. kasmayan, şarj süresinde sıkıntı yaratmayan bi rom lazım...

Hangi romu yüklemeliyim? yada Stock rom daha mı iyi 2.3.6 ya mı yükselteyim.

Sizin bu kurduğunuz romları kurmam için neler gerekli şuanda hiç bişey hakkında bilgim yok ama kısa özetler ve şunu yükleyin falan gibisinden tavsiyeler yönlendirmeler yaparsanız kolay kavrarım.

Teşekkürler...
  • İMEİ yedek almalısın ( dosya yöneticisi ile EFS KLASÖRÜNÜ ). Pc ve hafıza kartına.

Cihazın yasal kayıtlı mı? İMEİ atılarak mı aktif kullanıyorsun ?

Şuanda GB 2.3.6 sürüm çoğu konuda iyi. Hatta 2.3.7 (X.X.6) Custom Rom larda var.

Cihaza CUSTOM Rom yüklediğiniz zaman radyo ve 3g arama gidiyor, kamera kalitesi orjinal olmuyor.

Son sayfalarda kit kat 4.4.2 nin SS leri olan Custom Rom paylaşımı yaptım.

Odin veya yükseltme ile 2.3.6 kullan kısa bir süre ve cmw/root/rom videosu izle alt yapın gelişsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışından gelme olduğu için atma imei kayıtlı değil.

Efs klasörünün içindeki nv_data.bin ve nv_data.bin.md5 yedek aldım biraz araştırma yapmıştım daha önceden biraz, yoksa tamamen mi klasörü yedek alıyım.?

Odinle 2.3.6 yüklesem onunlada Cyanogen Mod'a falan geçiliyor mu? 2.2 falan gerekli diye okumuştum sanki...

Root falan onları biliyorum bu arada benim telefonu açılışta ses kısma + power + home ile açsam recovery modda açılır demi cwm de açılmaz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OppsNotDeaD

Yurt dışından gelme olduğu için atma imei kayıtlı değil.

Efs klasörünün içindeki nv_data.bin ve nv_data.bin.md5 yedek aldım biraz araştırma yapmıştım daha önceden biraz, yoksa tamamen mi klasörü yedek alıyım.?

Odinle 2.3.6 yüklesem onunlada Cyanogen Mod'a falan geçiliyor mu? 2.2 falan gerekli diye okumuştum sanki...

Root falan onları biliyorum bu arada benim telefonu açılışta ses kısma + power + home ile açsam recovery modda açılır demi cwm de açılmaz ?

EFS klasörünü komple yedek alın.
    2.2 ile bir işiniz yok. JVU rom'unu bulup yükleyebilirseniz (tabi pit dosyası ile birlikte) CM'ye rahatlıkla geçebilirsiniz. Tabi öncesinde Root yaparak CWM Recovery'nin yüklenmesini de sağlamalısınız.
    Ses kısma (Volume Down) Download moduna geçirir. Bunu aklınızda Down (kısma) kelimesinden Download'u çağrıştırabilirsiniz.
    Ses açma ise Recovery moduna geçirir. Ama cihazda CWM Recovery varsa CWM Recovery'ye geçer, stok recovery varsa stok recovery'ye.
    Power ve home tuşlarını kalabalık etmesin diye yukarda yazmadım. Onlar zaten sabit.
  • EFS klasörünü direk kopyala hem cihaz SD kart hem de PC de muhakkak yedekle.

İmei çakılmış cihazda custum rom hkk bilgim yok, orj kalır yada imei silinebilir. Yeniden İMEİ attırmakla uğraşma

Senin telefonda CMW yok. Odin ile uygun root yapabilir, cmw yüklersin.

Zaten 2.3.6 orjinal ( tek parça veya pit + 3 parçalı rom ) sana yeterli olacaktır ilk zamanlar.

Sonra ihtiyaca göre 2.3.6 / 2.3.7 custom veya 4.1/4.2/4.3/4.4.2 den istedipine daha bilinçli geçiş yaparsın.

• Arkadaşlar telefonun pili epey zayıfladı. Hangi pili nereden almamı tavsiye edersiniz? Orjinal boyutlarında olsun ama. Bir de telefonun ana ekranında en alt satırında sadece uygulamalar ikonu kaldı. Ortada duruyor. Onun yanlarına başka uygulamalar ekleyemiyorum. Daha önceden rehber, mesajlar ,internet kısa yolları vardı orada. Nasıl gittiler anlamadım. Yok oldular kendi kendilerine. Üst satırları kullanabiliyorum ama tamamıyla. Sürüm olarak da 2.3.6 kullanıyorum orjinal sürüm olarak. Son sürüm bu diye biliyorum. Daha yenisi geldi mi?
  • Son sürüm 2.3.6

cihazı sıfırla yada yeniden yükleme yap istersen,

Pil için bu konunun son sayfalarında bir üye orjinal 1650mAh pil almıştı.

Ayrıca dealxtremede 7$ / 13$ pil var, 15 günde geliyor.

Orada jelatin ve kılıfta 5 dolar ))

• 4 yıldır 1 kere düşürdüğüm telefonu bu hafta 10 kez düşürdüm ve birisi betonaydı kenarında iz oldu

geçen hafta 2-3 kişi alacaklı gözüyle baktı telefona hatta birisi 300 lira filan dedi sonra telefon yerden yere vuruyor, bir hocaya okutturacam bu telefonu.
  • Telefonumun romu şuan 2.3.6 I9000XXJVU , root işlemini ve cwm'yide yaptım.Bu rom bana yeter mi? Daha hızlısı custom romlar mı oluyor, eğer uygulamalrda oyunlarda vs. hızlıysa şarj sorunu yaratmıyorsa onlarıda kurmak isterim.Custom rom nasıl kurulur? En iyis custom rom hangisidir.Jelly bean kitkat fark etmez hızlı olsun şarj sorunu yaratmasın...

Teşekkürler.
  • Bu işlemci ve gpu oyun için değil.

Zaten amaç görsellik ve uygulama uyumluluğu (bir miktar RAM artışı ve belki OC )

En hızlı diyemem ama 4.0/4.1 de belki daha fazla performans alabilirsiniz.

Kit kat 4.4.2 süper nexus ve slim kit kat deneyebilirsiniz.

3G arama , radyo ve kaliteli foto çekim maalesef kaybedeceksiniz.

Flash ışık olmaması, GPU'nun RAM den 125/150mb paylaşması bu cihaza büyük bir SAMSUNG darbesi olmuş.

• Bilmiyorumda youtube'de baktım bütün oyunları açmışlar bu telefonla
  • quote:

Bilmiyorumda youtube'de baktım bütün oyunları açmışlar bu telefonla

3.5 Yıllık cihaz,

İşlemci tek çekirde ve kullanılabilir RAM düşük. Ayrıca GPU mhz leride düşük,

Bu tarz cihazlar rom ve kullanılabilirlik olarak popülerdir. ( hele ki dengi nexus serisine benzemişse )

Pil , rom ve günlük kullanım için yeterli. OYUN donanımı vakit doldurmak amaçlı olur,

Ben de LG N4 var onda da oyun yüklü ama hiç oynamıyorum )))

Orjinal yüksek PİL ve 2.3.6 inan her işi görüyor.

Geri dönüşü çok kolay bir cihaz, istediğin ROM u yükle eğlence olsun, keyfine bak.

• quote:

Bilmiyorumda youtube'de baktım bütün oyunları açmışlar bu telefonla

Zamanının Amiral Gemisi için bu çok ta garipsenecek bir durum değil. Ama takdir edersiniz ki cihazlarla birlikte oyunlar, uygulamalar da gelişiyor. Haliyle oyun ve uygulamaların sistem gereksinimleri günün koşullarına uygun olarak belirleniyor.
    Yaşınızı bilmiyorum, eğer çok gençseniz size garip gelebilir. Ama şöyle bir örnek te verebiliriz.
    Zamanında (daha öncesine dönmüyorum) 56k modemlerle internete bağlanırdık. 1024k nın 1Mb olduğunu gözönüne alacak olursak, Adil kullanım kotasına takılıp hızımız 3mb'e düşse bile yaklaşık 55 kat daha hızlıyız. Böyle olduğu halde o zamanki internette hissettiğimiz hız ile şimdiki hissettiğimiz hız aynı. Yani eskiden bir gazete sayfasını açtığımızda da birkaç saniyede yüklenirdi, şimdi de birkaç saniyede yükleniyor. Niye? Çünkü internet hızımız arttıkça, internnetteki içerik te değişerek boyutları büyüdü. Eskiden birkaç düşük çözünürlüklü birkaç kb boyutundaki resimler konulurdu, şimdi bazı sitelerde binlerce resmi ana sayfaya koyuyorlar. Kimi resimler yüksek çözünürlüklü ve birkaç mb boyutunda oluyor.

Kısaca bugünkü en güçlü telefonlar olan G2, Z1, Note3 v.b cihazlar, yarın Galaxy S'in bugünkü durumuna düşecekler. Çünkü donanımsal özellikler geliştikçe, yazılımsal ihtiyaçlar da o oranda gelişecek.
  • Bendeki cihazin açma-kapama tuşu bozuldu Doğubank civarında sordum çok para istediler, tavsiye varmı bu konuda?

• quote:

Orijinalden alıntı: realistic34

Bendeki cihazin açma-kapama tuşu bozuldu Doğubank civarında sordum çok para istediler, tavsiye varmı bu konuda?

Çok bastırınca çalışıyorsa kasayı söküp bölgeyi temizleyerek belki çalışır hale getirebilirsiniz.
    İnternetten disassembly videolarına bakmanızı öneririm.
  • Arkadaşlar en hızlı bulduğunuz rami fazla olan bir custom rom önerin flaşlıyım telefona. Teşekkürler.
  • selam arkadaşlar samsung s aldım 2. el olarak ama bi sorunum var
    paket veri kullan simgesi menüde yok:-)
    böyle bi eksiğinin olması telefonun sanırım imkansız sebep ne olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

selam arkadaşlar samsung s aldım 2. el olarak ama bi sorunum var
    paket veri kullan simgesi menüde yok:-)
    böyle bi eksiğinin olması telefonun sanırım imkansız sebep ne olabilir

Eski Android versiyonlarında bu simgeler bulunmayabilir. Yeni versiyonlarda da bu simgeler ayarlardan seçilebilir.
  • cevap için tesekkürler
    anladım sanırım yapmam gereken android versyonumu güncellemek.
    googleda aratıp yanlış bişey yapmmak istemiyorum.
    bunu nasıl yapacağımı gösteren bir link verebilirmisiniz?
    telefonlarla hiç alakası olmayan biriyim daha önce hiç versyon filan yükseltmedim
  • 
Sayfa: önceki 19791980198119821983
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.