Şimdi Ara

===> SAMSUNG GALAXY S ANA KONU <=== (1983. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39.793
Cevap
44
Favori
1.976.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19811982198319841985
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şarjı en iyi giden, kullanılabilir boş ramı en fazla olan tavsiye edebilceğiniz rom var mı ? Stock Custom fark etmez. Zaten boşta en fazla ramı olan romun şarj süresi uzun olur arka planda fazla sistem uygulaması çalıştırmadığı için... Şuanda kullandığım rom cyanogenmod 10.2.1 stable 4.3.1 sürüm, mackay 599 kernel...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OppsNotDeaD O kullanıcısına yanıt
    Ya mackay rom kurun 400 mb'ye yakın ram sahibi olun veya goo . gl/Mq9ViY (boşluksuz) linkindeki kerneli cm üzetine kurup 417 md ram edinin. Son seçeneğin kararlılık konusunda sorunu olabilir.

• Ramin fazla olması önemli değil, önemli olan boş ramin fazla olması 500 olsun 1000 fark etmez. boşta 120 falan ram kaldıktan sonra...
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alinti: western__
    quote:

Orijinalden alinti: nekuy
    quote:

Orijinalden alinti: nekuy
    JVU rom için bu linki kullanabiliiirsiniz.

Önceki link ölü gibi görünüyor.
    bu linki üye olarak girip kullanabilirsiniz.
    Root için ise bu linkteki CF-Root dosyasi isinize yarar eger root yetkisi istiyorsaniz.

tesekkür ederim @nekuy indiriyorum simdi eve gidince deniyecepim insallah açilir cihaz.

Recovery ile açip wipe islemlerini yapmayi denemismiydiniz?

Alıntıları Göster
    Recovery ile açip wipe islemlerini yapmayi denemismiydiniz?

Evet denemiştim @chatin_62 Samsung yazısı geliyor 3-4 saniye sonra ekran kararıyor sonra yine samsung yazısı geliyor. şimdi rom atmayı deniyeceğim bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi western__ -- 5 Mart 2014; 17:26:29 >
  • OppsNotDeaD O kullanıcısına yanıt
    Konuştuğumuzun hepsi kullanılabilir ram miktarı zaten. Kullanılabilir ram ne kadar fazlaysa sistem yüklendikten sonra geriye kalan boş ramde o kadar fazla olacaktır. Ramın boş olması gibi bir lüks linux çekirdeğinde yoktur. Sistem yüklendikten sonra çalıştırdığınız veya autostart ile çalıştırılan tüm uygulamalar, uygulamadan çıkınca bellekte kalmaya devam eder. Yeni başlatılan bir uygulama için yeterli ram yoksa açık olanlardan gereken kadarı kapatılıp yeni uygulama için kullanılır. Siz rastgele bir zamanda baktığınızda ramı hep tama yakın dolu görebilirsiniz. Bu linux çekirdeğinin doğal bellek yönetim sistemidir ve sık kullanılan uygulamalar yeniden çağrıldıklarında hızla açılıp kullanılırlar. Bu nedenlerle ram işini bu denli sorun yapmaya gerek yoktur. KitKat düşük bellekli ve alt sınıf cihazlarda kullanılabilmesi için düşük bellek seçeneği ile çıkarılmıştır ve bizim cihazımız için uygun bir güncel android sürümüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nekuy -- 5 Mart 2014; 18:36:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: western__

Evet denemiştim @chatin_62 Samsung yazısı geliyor 3-4 saniye sonra ekran kararıyor sonra yine samsung yazısı geliyor. şimdi rom atmayı deniyeceğim bakalım ne olacak.

Wipe işlemlerinin halledemediği birşey ise mutlaka rom yüklemek gerekir. Donanımsal bir sorun yoksa, Rom yüklenerek giderilemeyecek problem çok azdır. Bu arada JVU romunu re-partition işaretleyerek yüklemeniz gerekiyor ki, partisyonları da yeniden düzenleyip formatlasın ve daha az sorun yaşayasınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 6 Mart 2014; 11:58:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nekuy

Ya mackay rom kurun 400 mb'ye yakın ram sahibi olun veya goo . gl/Mq9ViY (boşluksuz) linkindeki kerneli cm üzetine kurup 417 md ram edinin. Son seçeneğin kararlılık konusunda sorunu olabilir.

hocam bu kerneli CM 11 in uzerine de kurabilir miyiz? ve kerneller normal rom gibi recovery'den mi kuruluyor?

nereden kesip ram kazaniyor ki bu kerneller ?

kafamda deli sorular (:

• Evet. Kernel linkine bakarsanız orada da detay bilgi bulacaksınız. Rom gibi recovery içinden kuracaksınız. Kernelde bellek yönetimi ile ilgili özellikler (cma), ksm, zram ve bazı rom parçalarını belleğe o parçaya ihtiyaç duyana kadar yüklememek gibi yöntemler kullanılarak sistemin bellekte kalıcı olarak kapladığı yeri azaltıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nekuy -- 9 Mart 2014; 23:34:17 >
  • quote:

Evet. Kernel linkine bakarsanız orada da detay bilgi bulacaksınız. Rom gibi recovery içinden kuracaksınız. Kernelde bellek yönetimi ile ilgili özellikler (cma), ksm, zram ve bazı rom parçalarını belleğe o parçaya ihtiyaç duyana kadar yüklememek gibi yöntemler kullanılarak sistemin bellekte kalıcı olarak kapladığı yeri azaltıyorlar.

eyvallah hocam cok sagolyn ancak bir turlu indiremedim site bakimda galiba :/

http://goo . im/devs/didhiy/aries_cm-11.0/x-aries-cm-11.0-20140311-mtwrp-cma.zip

• eşimin kullandığı i9000e samsung teknik servisten i9003 için olan i9000e de uyan 1650 mah orjinal batarya aldım 3 saat ekran süresi alıyor . 2 gün de bir şarja takıyor fazla kurcalamassa 3 günde dayanır
  • hocam tekrar tesekkur etmek istiyorum
    kernel ilac gibi geldi, super oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: eronik

hocam tekrar tesekkur etmek istiyorum
    kernel ilac gibi geldi, super oldu.

Rica ederim.

• Yıl 2014 hala kurcalanmaya devam eden efsane telefon
  • Ben de bir soru sorayım.
    Telefonuda CM11 yüklüydü ve dün kızım telefonu okulda kapatmış ama bir daha açamamış. Her açılışta CWM Recovery'e giriyormuş.

Birkaç CM versiyonunu indirip harici karta kopyalayarak, Mount&Storage'ten de tüm partisyonları formatlayarak yeniden rom yüklemeyi denedim. Başarılı olmuyor. Yükleme sırasında telefon restart ediyor.

Bilgisayara bağlayıp CWM'den Mount ettiğimde PC'den sdcard'ı hızlı format yapabiliyorum ama yavaş format yapmaya kalktığımda telefon restart ediyor. CWM'den Mount&Storage'ten yeniden sdcard'ı formatlamak gerekiyor.

Sdcard'a herhangi birşey kopyalamaya kalktığımda özellikle rom dosyalarını yüklerken restart ediyor.

ODIN ile rom yüklerken (repartition'lı JVU) öncelikle CM 11'den geri dönüşte birkaç denemeden sonra repartition işlemini geçebildi. ODIN romları yüklemeye başlayamadan öylece kalıyordu. Sonunda partisyonlar oluştu. Rom yüklenmeye başladı. Ama factoryfs dosyasını yazarken write error vererek işlemi yarım bırakıyor.

Tüm bunları gözönüne aldığımda Ram'de bad sektörler oluştuğunu düşünüyorum. Format atmadan da rom yüklenmesi mümkün görünmüyor. Telefonu Downlaod moduna alıp Kernel yükleyebildiğim için CWM'li kernelleri yükleyebiliyorum. Şu anda telefonu sadece CWM Recovery yada Download modunda açabiliyorum. System'i zaten formatlamıştım. Bu yüzden normal açılmasını beklemiyorum.

Sorum şu: Bu partisyonları nasıl formatlayabilirim? Daha önce bunu yapan var mı?

Bu sıralar işlerim çok yoğun olduğundan fazla araştırma yapamıyorum. Ama kız da telefonsuz kaldı. Bilen yada şuralarda böyle şeylerden bahsediliyor bir göz at diyen olursa çok makbule geçecek.
  • chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Bir ara rom yüklemeler sonrası sdcard kendiliğinden kaybolur hale gelmişti.
    Jvu yükledikten sonra cf-root'layıp cwm recovery de /boot dahil bütün bölümleri (mounts and storage altında) formatlamıştım. Formata internal sdcard dahildi. Ardından gb bootloader ve romu tekrar yüklemiştim. Bu temizlik cihazı oldukça rahatlatmış ve kararlı hale getirmişti. Sizinde bildiğiniz gibi custom romlar zaman içinde sıkıntı çıkarabiliyorlar özellikle cihaza fazlaca yükleme-silme ve program denemeleri (oyun v.b) yapılırsa. Arada bir güncelleme veya temiz yükleme bu durumu çekilebilir hale getiriyor.

• quote:

Jvu yükledikten sonra cf-root'layıp cwm recovery de /boot dahil bütün bölümleri (mounts and storage altında) formatlamıştım. Formata internal sdcard dahildi. Ardından gb bootloader ve romu tekrar yüklemiştim. Bu temizlik cihazı oldukça rahatlatmış ve kararlı hale getirmişti. Sizinde bildiğiniz gibi custom romlar zaman içinde sıkıntı çıkarabiliyorlar özellikle cihaza fazlaca yükleme-silme ve program denemeleri (oyun v.b) yapılırsa. Arada bir güncelleme veya temiz yükleme bu durumu çekilebilir hale getiriyor.

Sdcard partisyonunu sadece telefondan Mounts&Storage seçeneğinden formatlayabiliyorum. Bilgisayardan formatlarken restart yiyor.
    Mounts&Storage'ten Mount USB seçeneği ile bilgisayardan telefona rom dosyalarını kopyalamak istersem, herhangi bir dosyada restart edebiliyor. Romları harici kartttan yüklemek zorunda kalıyorum.
    JVU da dahil olmak üzere ne ODIN ile Stok ne de Recovery'den Custom olarak hiçbir rom yüklenmiyor. Yarısında telefon restart yiyor. Her seferinde brick hale geliyor ve ODIN'den CF-Root v.s. yükleyerek Recovery ve Downlaod modlarına girebiliyorum.

Heimdall ile denemeler yaptım. Heimdall ile yüklenebilen sadece JVZ romunu bulabildim. Birçok defa yüklemeyi de başardım. Ama telefon yeniden başlayıp update işlemlerine geçtiğinde dbdata, cache ve aklıma gelmeyen diğer partisyonlara hata verip yeniden başlıyor. Bu döngü sürekli devam ediyor. İlk restart'ta CWM Kerneli yükleyip custom romlardan yüklemek istediğimde de wipe işlemlerini yaparken de hata alabiliyorum, yükleme yaparken de.

Ram'lerin gittiğine artık eminim. Bir formatlayabilsem, en azından yapacak herşeyi yaptım diyerek kendimi rahatlatacağım.
    Evet göründüğü kadarıyla ram sorununuz var ve sanırım emektar SGS yolun sonuna gelmiş. Bir şekilde herhangi bir romu kurabilseniz bile kısa sürede aynı sorun oluşacak. Siz, oğlunuz ve kızınız sırayla 4 yıl civarında kullandınız sanırım. Şimdi aileye yeni bir cihaz gerekiyor, bakalım şanslı kim olacak?
    Geçmiş olsun.

• quote:

Evet göründüğü kadarıyla ram sorununuz var ve sanırım emektar SGS yolun sonuna gelmiş. Bir şekilde herhangi bir romu kurabilseniz bile kısa sürede aynı sorun oluşacak. Siz, oğlunuz ve kızınız sırayla 4 yıl civarında kullandınız sanırım. Şimdi aileye yeni bir cihaz gerekiyor, bakalım şanslı kim olacak?
    Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim.
    2010 yazında almıştım. Henüz Türkiye'de çıkmamıştı. Buralar çok sessizdi. Google'da ismini yazdığımda binlerce forum gelmiyordu. 3 tuş sorunu diye birşey de yoktu.
    Bana kalırsa iyi bile dayandı. Bir ara günde birkaç rom yükler hale gelmiştim. Eh buna Ram mi dayanır. Dayanamadı tabi.
    Şu an bende G2 var. Gittiği yere kadar götürmeyi planlıyorum. Oğlanda 4XHD var. O da gittiği yere kadar kullanabilir ama bir uygulama yazması ve telefonun mevcut sürümünden daha üst bir sürümde denemeler yapması gerekirse o zaman değiştirmek gerekebilir. Malum 4XHD için artık güncelleme verilmiyor.
    Aslında Ideos X5 var ama oğlan el koymuş vermiyor. Uygulama denemelerini onunla yapıyor. Bu yüzden yeni bir telefon şart. Uygun bir fiyata temiz bir GM Discovery falan bulursam yeni cihaz o olur ve kızım kullanır. Şu anda alınabilecek F/P oranı en iyi telefon bu. S3 Mini ve S4 Mini bunun yanında hem oyuncak hem pahalı kalır. Kit Kat de gelecek daha ne olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Sdcard partisyonunu sadece telefondan Mounts&Storage seçeneğinden formatlayabiliyorum. Bilgisayardan formatlarken restart yiyor.
    Mounts&Storage'ten Mount USB seçeneği ile bilgisayardan telefona rom dosyalarını kopyalamak istersem, herhangi bir dosyada restart edebiliyor. Romları harici kartttan yüklemek zorunda kalıyorum.
    JVU da dahil olmak üzere ne ODIN ile Stok ne de Recovery'den Custom olarak hiçbir rom yüklenmiyor. Yarısında telefon restart yiyor. Her seferinde brick hale geliyor ve ODIN'den CF-Root v.s. yükleyerek Recovery ve Downlaod modlarına girebiliyorum.

Heimdall ile denemeler yaptım. Heimdall ile yüklenebilen sadece JVZ romunu bulabildim. Birçok defa yüklemeyi de başardım. Ama telefon yeniden başlayıp update işlemlerine geçtiğinde dbdata, cache ve aklıma gelmeyen diğer partisyonlara hata verip yeniden başlıyor. Bu döngü sürekli devam ediyor. İlk restart'ta CWM Kerneli yükleyip custom romlardan yüklemek istediğimde de wipe işlemlerini yaparken de hata alabiliyorum, yükleme yaparken de.

Ram'lerin gittiğine artık eminim. Bir formatlayabilsem, en azından yapacak herşeyi yaptım diyerek kendimi rahatlatacağım.

Nand hafıza bozulmuş anladığım kadarıyla
    Sonuçta her nandın belirli bir yazma okuma ömrü var.
    Eski Android sürümlerinde(4.3 öncesi) trim desteği de olmadığı için bu kadar dayanması iyi bile diyebiliriz.
    Artık bu saatten sonra telefonun kasası ekranı vs. belki paraya çevrilir yada çıkma bir anakart ile hayata döndürülebilir.
    Nand chip değiştirilip jtag yapılsa belki öyle de düzelir ancak Türkiye'de onu yapacak yer az ve boş nand bulunuyor mu bilmiyorum.

Velhasıl siz bence yeni telefon bakın.
    eger sorun telefondaki hafiza karti olarak kullanilan nand ise class 10 sd kart alip fstab ile kartlari swap etmek ise yarar. zaten telefondaki hafiza cok yavas. eskisinden de iyi calisir.
  • 
Sayfa: önceki 19811982198319841985
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.