Şimdi Ara

===> SAMSUNG GALAXY S ANA KONU <=== (1984. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39.793
Cevap
44
Favori
1.977.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19821983198419851986
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Quattro

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: nekuy

Bir ara rom yüklemeler sonrası sdcard kendiliğinden kaybolur hale gelmişti.
    Jvu yükledikten sonra cf-root'layıp cwm recovery de /boot dahil bütün bölümleri (mounts and storage altında) formatlamıştım. Formata internal sdcard dahildi. Ardından gb bootloader ve romu tekrar yüklemiştim. Bu temizlik cihazı oldukça rahatlatmış ve kararlı hale getirmişti. Sizinde bildiğiniz gibi custom romlar zaman içinde sıkıntı çıkarabiliyorlar özellikle cihaza fazlaca yükleme-silme ve program denemeleri (oyun v.b) yapılırsa. Arada bir güncelleme veya temiz yükleme bu durumu çekilebilir hale getiriyor.

Sdcard partisyonunu sadece telefondan Mounts&Storage seçeneğinden formatlayabiliyorum. Bilgisayardan formatlarken restart yiyor.
    Mounts&Storage'ten Mount USB seçeneği ile bilgisayardan telefona rom dosyalarını kopyalamak istersem, herhangi bir dosyada restart edebiliyor. Romları harici kartttan yüklemek zorunda kalıyorum.
    JVU da dahil olmak üzere ne ODIN ile Stok ne de Recovery'den Custom olarak hiçbir rom yüklenmiyor. Yarısında telefon restart yiyor. Her seferinde brick hale geliyor ve ODIN'den CF-Root v.s. yükleyerek Recovery ve Downlaod modlarına girebiliyorum.

Heimdall ile denemeler yaptım. Heimdall ile yüklenebilen sadece JVZ romunu bulabildim. Birçok defa yüklemeyi de başardım. Ama telefon yeniden başlayıp update işlemlerine geçtiğinde dbdata, cache ve aklıma gelmeyen diğer partisyonlara hata verip yeniden başlıyor. Bu döngü sürekli devam ediyor. İlk restart'ta CWM Kerneli yükleyip custom romlardan yüklemek istediğimde de wipe işlemlerini yaparken de hata alabiliyorum, yükleme yaparken de.

Ram'lerin gittiğine artık eminim. Bir formatlayabilsem, en azından yapacak herşeyi yaptım diyerek kendimi rahatlatacağım.

Nand hafıza bozulmuş anladığım kadarıyla
    Sonuçta her nandın belirli bir yazma okuma ömrü var.
    Eski Android sürümlerinde(4.3 öncesi) trim desteği de olmadığı için bu kadar dayanması iyi bile diyebiliriz.
    Artık bu saatten sonra telefonun kasası ekranı vs. belki paraya çevrilir yada çıkma bir anakart ile hayata döndürülebilir.
    Nand chip değiştirilip jtag yapılsa belki öyle de düzelir ancak Türkiye'de onu yapacak yer az ve boş nand bulunuyor mu bilmiyorum.

Velhasıl siz bence yeni telefon bakın.

Zaten yapılacak masrafa değmez. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

eger sorun telefondaki hafiza karti olarak kullanilan nand ise class 10 sd kart alip fstab ile kartlari swap etmek ise yarar. zaten telefondaki hafiza cok yavas. eskisinden de iyi calisir.

Elimde kart var. Bunu yapabilirim. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Araştırmak için zaman lazım.
  • arkadaşlar bu iluv kılıflardan deneyen var mı? çok rahat görünüyor
    http://www.mobilcadde.com/iluv-parasol-universal-mavi-kilif-15907

• quote:

quote:

eger sorun telefondaki hafiza karti olarak kullanilan nand ise class 10 sd kart alip fstab ile kartlari swap etmek ise yarar. zaten telefondaki hafiza cok yavas. eskisinden de iyi calisir.

Elimde kart var. Bunu yapabilirim. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Araştırmak için zaman lazım.

Gerçi burada aranmışı var

Here's the manual instructions:

First you need root
    Then you need to edit the file called vold.emmc.fstab in the \system\etc folder
    The 2 lines beginning # are commented out and are how these lines appear in the stock rom. The 2 lines following them are modified to swap the SD cards.

So, using a root file explorer, copy the vold.emmc.fstab file to your sd card, connect the phone to your computer via usb, edit the file in a text editor and copy the edited file back to system/etc
    #dev_mount emmc /storage/sdcard0 20 /devices/platform/msm_sdcc.3/mmc_host/mmc0
    #dev_mount sdcard /storage/sdcard1 auto /devices/platform/msm_sdcc.1/mmc_host
    dev_mount sdcard /storage/sdcard1 20 /devices/platform/msm_sdcc.3/mmc_host/mmc0
    dev_mount emmc /storage/sdcard0 auto /devices/platform/msm_sdcc.1/mmc_host

Swapping these cards has another advantage too. I believe the CWM we have atm is looking for .android_secure* on the external card? Which is where it will be if the cards are swapped but not if they are stock.

*where apps moved to sd card live.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

First you need root
    The 2 lines beginning # are commented out and are how these lines appear in the stock rom. The 2 lines following them are modified to swap the SD cards.

So, using a root file explorer, copy the vold.emmc.fstab file to your sd card, connect the phone to your computer via usb, edit the file in a text editor and copy the edited file back to system/etc

Swapping these cards has another advantage too. I believe the CWM we have atm is looking for .android_secure* on the external card? Which is where it will be if the cards are swapped but not if they are stock.

Çok teşekkür ederim. Sanırım bu yöntem sadece sdcard ile external_sd partisyonlarını swap ediyor. Rom'u yükleyebilirsem bunu kolayca yapabilirim.
    Öncelikle rom yükleyebilmek için benim rom partisyonlarını yani system, data, dbdata v.b. swap edebileceğim bir yöntem lazım. Ama böyle birşeyi bugüne kadar hiç duymadım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

First you need root

Çok teşekkür ederim. Sanırım bu yöntem sadece sdcard ile external_sd partisyonlarını swap ediyor. Rom'u yükleyebilirsem bunu kolayca yapabilirim.
    Öncelikle rom yükleyebilmek için benim rom partisyonlarını yani system, data, dbdata v.b. swap edebileceğim bir yöntem lazım. Ama böyle birşeyi bugüne kadar hiç duymadım.

Evet. İnternal memory (ram) ile external memory (sdcard) değişimi yapabilecek bir yöntem yok.

• Şimdi bu cihaz rahat çalışması için en iyi rom hangisi. JVU rom kurdum onda bile donuyor
  • nekuy N kullanıcısına yanıt
    Telefon yere dustugunde hafiza karti uyarisi veriyor. Peki bu degisimi yaptik diyelim, telefon dustu hafiza karti cikti telefonda kalici hasar birakabilir mi? Yoksa yeniden baslatsan gecer mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • welowis kullanıcısına yanıt
    Bu durumda karta "güvenli kaldır" işlemi yapılmadan sistemden ayırma yapmış olursunuz ve kart tekrar formatlanmadan sistem tarafından tanınmayabilir. Yani sorun yaşama ihtimali yüksek bir işlem olabilir. Şu anda hafıza kartı uyarısı sonrasında sorun yaşıyor musunuz?
    Bu işlem cihazda kalıcı sorun yaratmaz. Temel sistem ram üzerinde olduğu için telefon açılır ve çalışır ancak veri kaybı ve zaman kaybı yaşayabilirsiniz.

• nekuy N kullanıcısına yanıt
    Hayır şuan bir sıkıntı yaşamadım. Telefonu kapatıp kartı takıp açtım aynı tempoda devam etti telefon :)
    Peki hafıza kartını görmedi, biçimlendir diye yazı çıkıyor diyelim. O zaman da verilerin kurtarılması gibi bir durum söz konusu mu? Varsa, nasıl oluyor bilginiz var mı ? 1hafıza kartım öyle kenarda yatıyor bu yüzden.. İçindekiler yüzünden formatlayamadım da..
  • welowis kullanıcısına yanıt
    İlgili hafıza kartını PC de görebiliyosanız orada güvenli kaldır ile ayırıp telefona tekrar takıp tanıyor mu deneyebilirsiniz. Ama bu şekilde sorun yaşayan kartta fat bozulmuşsa sadece formatlayarak geri kullanılabilir hale gelirsiniz. PC tanımıyorsa ve önemli verileriniz varsahttp://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk ile kurtarmayı deneyebilirsiniz.

• quote:

İlgili hafıza kartını PC de görebiliyosanız orada güvenli kaldır ile ayırıp telefona tekrar takıp tanıyor mu deneyebilirsiniz. Ama bu şekilde sorun yaşayan kartta fat bozulmuşsa sadece formatlayarak geri kullanılabilir hale gelirsiniz. PC tanımıyorsa ve önemli verileriniz varsahttp://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk ile kurtarmayı deneyebilirsiniz.

Pc de gormuyor maalesef.. dediginiz programi deneyecegim, insallah kurtarabilirim bir seyleri. Sagolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar telefon Turkcell romlu, alalı 2 yılı geçti, artık ağırlaşmaya ve arada bir kilitlenmeye başladı.
    2-3 tane Çin'den pil getirtmiştim sanırım artık orjinal pil istiyor.
    Şimdi ben buna uğraşıp rom falan atsam ve orjinal pil alsam düzelme olur mu sizce?
    Ya da stabil bir rom var mı tavsiye edebileceğiniz akşam uğraşıp atayım diyorum.
    Çok güncel olması önemli değil sorunsuz çalışsın yeter.
    Not: İlk defa yapıcam bu işi, tavsiye edeceğiniz bir başlık ya da forum var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 1 Mayıs 2014; 15:35:25 >
  • albati kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikle yedeklerinizi alıp fabrika ayarlarına geri dönme seçeneğini deneyin, bu sizin istediğiniz rahatlamayı sağlayabilir. Olmazsa orjinal rom veya uygun bir 2.3.6 romu odin ile yükleyebilirsiniz. Daha fazlası gerekiyorsa root edip CM11 yükleyebilirsiniz. Bu başlık altında her türlü bilgi var ama aramak gerekiyor

• quote:

Merhaba,
    Öncelikle yedeklerinizi alıp fabrika ayarlarına geri dönme seçeneğini deneyin, bu sizin istediğiniz rahatlamayı sağlayabilir. Olmazsa orjinal rom veya uygun bir 2.3.6 romu odin ile yükleyebilirsiniz. Daha fazlası gerekiyorsa root edip CM11 yükleyebilirsiniz. Bu başlık altında her türlü bilgi var ama aramak gerekiyor

Eyvalah hocam, o aklıma gelmemişti. Akşam bi deneyim.

• Arkadaşlar merhaba,

Bende bir Galaxy S sahibi oldum elime geçti bir yerden fakat bir sorunum var,

Menüde güncelleme kısmını bulamadım,telefon yazılımını yükseltmek için menüde yazılım güncelle kısmı yok mu ben mi bulamıyorum...??
  • Cm11 çok stabil çalışıyor tavsiye ederim. Pil 3 aylık 3 saat ekran süresi veriyor. Stok romla aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 2 Mayıs 2014; 11:30:53 >
  • f-a-t-i-h kullanıcısına yanıt
    Halen yüklü olan rom nedir? Ayarlar -> Telefon Hakkında bölümünde neler var? Ayrıca burada Yazılım Güncelleme seçeneği yok mu?

• Arkadaşlar merhaba 4 sene efsane i9000 kullandıktan sonra babama verdim telefonu. Stabil deniliyor diye SuperNexus romunu yükledim ancak video çekemiyor telefon. Galeri durduruldu diyor. Çözüm varmı bunun için?
  • Hangi supernexusu kurdunuz?https://uk.news.yahoo.com/galaxy-i9000-receives-android-4-4-2-kot49h-111253588.html burdakini bir deneyin tam temizlik yaptıktan sonra (/system dizinini de formatlayıp).

• 
Sayfa: önceki 19821983198419851986
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.