Şimdi Ara

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU] (2097. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ismailmar86 , cberi Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42.019
Cevap
652
Favori
2.137.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20952096209720982099
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynı durum bende de var sebebini merak ediyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rapBiTT kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun süredir 23 Ultra piyasasını takip ediyorum
    512'lik için konuşacak olursak Deep fiyat olarak 35.000 gördüm 42 ile 43'e kadar gidiyor duruma garantiye göre
    Sanırım sıfırı Amazon'da Geçen gün 49.000 civarıydı 512'lik 23 Ultra

• receep 32 R kullanıcısına yanıt

Bilgi icin tesekkurler.

Dip fiyat 35 bile bana iyi bir fiyat olarak geldi. 42-43 istenen yerde 35'e cok rahat satarim o zaman.

Yarin bir ilan acayim burada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır yd alacağımız cihazın yenilenmiş cihaz mı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

• oLgan kullanıcısına yanıt
    Ekran açık istiyor, sanırım güvenlik sebebi ile.

• CattishTurtle C kullanıcısına yanıt
    bu sorunun cevabı geçmiş sayfalarda mevcut 8-10 sayfa geriden başlayın

• 128MilyarDolar kullanıcısına yanıt

120 watt ama hangi çinli ya ? 2019 da benim bildiğim yanılmıyorsam vivo 120 watt şarjı duyurdu o da apex miydi neydi öyle bir model ama satışa çıkmadı diye hatırlıyorum. 2020 de de yanılmıyorsam realme superdart birşey yaptı ama o tabi hemen gelmedi. Redmiler falan da note 10 lar 33 watt ile geliyordu düz 11 ler 67 watt diye hatırlıyorum. Redmi note 11 pro plus 5g olanda vardı ama o da 2021 de çıktı. Globalde çıkan açıkçası ben anımsayamadım modelini hele 150 dolara hatırlayamıyorum.

120 watt falan güzel değerler ama sorun şu, bunun aksesuar olarak bir karşılığı var mı o mühim. Ben şimdi istesem piyasada 120 watt şarj edebilen ve şarj olan powerbank bulabiliyor muyum ? hem takıcam telefonu 120 watt edecek hem de powerbank biterse onu da 120 watt ile şarj edeceğim ?

Ankeri işte spigeni osu busu bilindik firmaların 120 watt destekli şarj cihazları ne durumda ? ve bu şarj cihazları global olarak power delivery ve pps mi destekliyor yoksa benim atıyorum zamanında aldığım redmi note 11 pro 5g olanı da şarj ediyor mu 120 watt ?

Çinlilerde şimdi hepsinin kendine göre standardı var. Vivo oppo realme oneplus farklı, xiaomi farklı, infinix şu bu vs farklı. Birinin usb kablosu öbürünü hızlı şarj etmeyebiliyor. Veya birinin adaptörü başka birşeyi de hızlı şarj etmeyebiliyor. Diyelim macbook'um var veya onu da geç, elimde tablet var ipad bilmemne samsung tab s serisi birşey, veya lenovo asus msi acer gibi notebooklar var type-c'den şarj olan, e ben bu cihazları şarj etmek için çinlilerin şarj aletiyle değil de gidip power delivery standardını destekleyen şarj aleti almam lazım ki hem notebook tablet + samsung yada iphone'u vs şarj edebileyim. Yoksa öbür türlü çinlilerin standardı farklı işliyor. Adamlar tam boy usb üstünden yüksek amper veriyor ama bu farklı birşey.

Burada sektörün oturup artık bir standart belirlemesi lazım. Nasıl artık bütün cihazlar type-c olduysa şarj içinde bir ortak birşey yapılsın ki artık hangi pwoerbanki alacağız hangi adaptörü alacağız derdimiz olmasın. Yoksa çinliye kalsak 500 watt da yapar, ama sorun şu ki 500 watt veren powerbank var mı ? 500 watt veren araç içi şarj cihazı var mı ? veya kablo vs. illa kendinden alacaksın istiyor çinli globalde de karışıklık var.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt
    Xiaomi T serisi telefonlar iyi o konuda bende vardı 120w şarj adaptörü ile geliyor sabah uyanınca 10 dk takıyordum telefonu doluyordu çok pratik hızlı şarj olayı

• Tavsiye f/p parlak koyu ekran koruyucu tavsiye alabilir miyim?
    Birde teli ya çok ince 0.3 kılıf yada kaplama yaptırmak istiyorum, tavsiye eder misiniz?

• Ekran kenardan kırıldı ama calisir durumda servise gittim dedi stokta yok 9400tl tamam dedim ödemeyi yapayım gelince vereyim yok diyor biz öyle çalışmıyoruz şaka gibi zaten alıp kenara koyucan

• beyaZZencii kullanıcısına yanıt

Emaar

• Mezamorta008 M kullanıcısına yanıt

Buldunuz mu

Hocam bunun sebebi samsung un note 7 travması. Halen korkuyorlar bu sebepten dolayı yüksek hızlı şarj koymaktan.

Xiaomi 11T Pro 2021 de çıktı 120W destekli ve kutudan 120W adaptör-kablo ile çıkıyor. 5 sene olmamış 4.5 sene olmuş, 150 dolar değil 250 dolar yani kılı kırk yarmaya gerek yok sonuçta elin çinlisi yıllar yıllar önce giriş-orta seviye cihazına bu teknolojiyi vermiş mi? vermiş bitti. 90-120-150W bunlar çok büyük nimet.

Hocam siz biraz konuyu farklı ele almışsınız ama kimsenin powerbank, araç için şarj vs. umurunda değil yani komple bir ekosistem den bahsediyorsunuz ama o kadarına kimsenin ihtiyacı yok. 120W-150W bunlar anlık hayat kurtarıyor eve geliyorsun 5-10dk duş alıp çıkacan hemen vaktin yok takıyorsun 10dk da 0 dan %70 yapıyor günü kurtarıyor, amiral gemisi yere göğe sığdırılamayan serilerde o 5-10dk da anca %10-15 dolduruyor rezil oluyorsun tüm olay bundan ibaret.

Sen bana ver 120W desteği ve bunu destekleyen adaptörü bırak ben nerede ne koşulda şarj edersem edeyim ama ver yani, global bir 120W ekosistemi istemiyorum ben yine araçta yada powerbank de 25-30W a razıyım ama zor zamanda bile bana adaptörden 25W veriyorsan sen rezalet bir firmasındır bunun lamı cimi yok.

• TheMuyu kullanıcısına yanıt

O zaman yok olmaya mahkumlar hocam yapacak bir şey yok, yıllardır aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp insanların önüne koyuyorlar. Sadece hızlı şarj değil ekran, batarya, kamera sensörü hep aynı bir gram ilerleme yok.

11t pro 300 dolar olması lazım ama işte ben 150 dolara hatırlamıyorum tabi ki yoksa vardı. Mesela böyle diyorsun kimse önemsemiyor vs ama bakıyorum benim abonesi olduğum yöneticisi olduğum facebooktaki telefon gruplarına millet deli gibi xiaomi adaptörü kablosu arıyor. Kıyamet kadar çakması da var. Telefonu bozan mı dersin yakan mı dersin işte gidip marketten 100 watt pd destekli alıp takıp bu niye 30 watt şarj ediyor diyen mi dersin tonla adam var mağdur. Hani bir değil iki değil üç değil binlerce insan var.

İşte o yüzden segmentasyonu yok. Bir ekosistemi de yok. Kutudan çıksın tabi ki ama zaten çıkmak zorunda çünkü dışarda düzgünü yok sahtesi milyon tane olan adaptör malesef. Zaten bunu da amrka bildiğinden kutuya mecbur koyuyor. E bir kaybettin veya bozuldu yada kablosu gitti bitti ondan sonra işte bizim 20 30 binlik gruplarda yana yakıla adam arıyor. Ben asla hızlı şarj olayına karşı değilim destekliyorum da. Her cihazda olsun ama benim takıldığım kısım var.

Bana mesela örnek verin sabah evden çıkıyorum veya çıkacağım telefonun şarjı zaten full olmuyor mu ? ben geceden geceye koyuyorum standa şarj ediyorum mesela. Sabah kalkıyorum yüzde yüz de evden çıkıyorum akşam 10 11 e kadar yüzde 30 şarjım kalıyor geri takıyorum gene evde doluyor sabaha kadar. yani telefonumu pilinin kapasitesi 2000 mah değil ki, günün ortasında şarjı bitsin de veya evdeyken takayım da 15 dk da fullesin diye bir acelem yok. Benim derdim mesela ekosistem. Ben aynı adaptör ile ki elimde 100 watt pd gan şarj aleti var 3 portlu vs. ben bunla saatimi, telefonumu, tabletimi, rog ally el konsolumu ve de eski ally'den önce legion go el konsolumu sadece tek şarj aletiyle hepsini hızlı şarj edebiliyorum. Ve tek adaptöre ihtiyacım var. Standardı globalde pd bu kadar.

E powerbank aldım geçen 65 watt destekliyor 30000 mah. bunla gene ben telefonumu 45 watt işte saati tableti ondan sonra el konsolumu herşeyimi 65 watt'a kadar şarj edebiliyorum. Arabaya da 65 wattlık çakmaklıktan şarj cihazı aldık onla da herşeyi gene şarj edebiliyorum notebook macbook air'e kadar herşeyi. E şimdi benim kullanım senaryomda ben birtane işte sallıyorum xiaomi mi 15 ultra aldığımı varsayalım 120 watt şarj destekliyor ama kendi şarj aletinde bunu destekliyor. E bu aldığım ürünler ne olacak ? 65 wattlık aldığım powerbank'e takacağım pd desteklemiyorsa telefonu 30 watt şarj edecek. Arabaya aldığım çakmaklıktan şarj aletine takacağım gene aynı. E benim bütün ekosistemimi bozuyor bu cihaz. Ve sadece bu cihaz için ben niye bunları bozayım ? yada dert edeyim ? hızlı şarj olayına asla karşı değilim müthiş birşey ama bu markalara özgü değil de bütün sektördeki hızlı şarj destekleyen cihazlarla eşit olmasını istiyorum olay bu kadar. Ben markanın kendi şarj standardına göre ayrı aksesuar niye alayım ? niye 1 tane adaptörle 5 6 farklı cihazı şarj edebilecekken sadece o xiaomi mi 15 ultra yada modeli neyse ona özgü şarj aletini alayım ? Bugün mesela neredeyse artık bütün notebooklarda oyuncu olanlar dahil powerdelivery standardı var. Type-c power delivery olan yani pd destekli şarj aletiyle telefonu şarj ettiğin kabloyla takıyorsun şarj ediyorsun ve kullanıyorsun. Ben o yüzden ekosistem olarak bunun globale her cihaza gelmesini ve desteklemesini isterim yoksa böyle 10 tane farklı standart ile bir yere gitmiyor o cihaza özgü kalıyor.

• Ellie.Joel E kullanıcısına yanıt

Benim de ayni oldu kulaklik buds 2

Hocam dünya sizin etrafınızda dönmüyor umarım farkındasınızdır. Siz akşamdan takıyorsunuz dolduruyorsunuz, ben unutuyorum yada bir başkası uyuyakalıyor, bir başkasının evinde elektrikler gidiyor yani her günümüz standart değil ya bin türlü aksilik olabiliyor. Mesela kadınlar çantalarında gezdiriyor gittiği kafede vs. çayını içerken 10dk şarja taksa bütün gününü idare edecek şarjı doluyor ama garabet 25-45W (ki gerçekten 45W değil testler onu gösteriyor) ile 60-70dk da şarjı zor doluyor kim neden bu işkenceyi çeksin?

Ayrıca ben daha xiaomi kablosu, adaptörü arayan hatta bunun yüzünden cihazı yakan bir allahın kulunu görmedim. Xiaomi nin tüm cihazlarında adaptör de kablo da zaten kutunun içinden çıkıyor kim neden bunları yana yakıla arasın? aksesuarları en zor bulunan cihaz one plus dır onda bile kablo-adaptör sıkıntısı yaşayan görmedim. Kendini akıllı sanan, 1000 liralık malı 200 liraya almaya çalışan salakları görüyorsunuz muhtemelen.

Buyrun 1-2 tıklamayla HB resmi satıcısından 120W kablo-adaptör buldum bu kadar basit, ama siz kurnazlık yapıp 200 liraya almaya çalışıyorsanız o da sizin sorununuz oluyor. Ayrıca yukarıda belirttiğim gibi kim neden bunu alsın? zaten kutudan çıkıyor...

Son olarak çok fazla kendinizle çelişiyorsunuz hocam. Elinizde 65W powerbank var her şeyi 45-65W şarj ediyorsunuz ama iş xiaomi telefona gelince 30W şarj edecek diyorsunuz biraz komik olmuyor mu? 65W zaten ele ayağa düştü çakmaklıktan bile 65W destekliyor artık telefonlar, 120-150-200 üstü telefona özel teknolojileri anca kendi adaptörü ile alırsınız onun dışında elinde 65W powerbank varsa 120-150W destekleyen telefonu da yine powerbank in desteklediği ölçüde şarj edersiniz.

Özetin özeti fazlasıyla yanlı gördüm hocam sizi, yazdıklarınız tarafsızlıktan çok uzak.

İşte o yüzden herkesin kullanım amacı farklı. Benim kullanım alışkanlığıma göre sadece tek bir şarj aletiyle tek bir cihaza mahkum olmak istemiyorum. Ben çoktan yani 1 tane şarj aletine ve pd şarj standardına geçtim. Dediğim gibi binbir türlü aygıtımı şarj edebiliyorum.

Genelde kaçak telefonların yanında dediğiniz adaptörlerin çoğu ya verilmiyor yada 67 watt düşük olanı veriliyor. Çünkü telefon kaçak geldiği için xiaomi özelinde konuşuyorum, kutusu da fason kutu oluyor. Orjinal adaptörü 120 watt ise bunu da ekstra satıcıya sormanız lazım. Çoğu vermiyor vereni de ekstra ücret istiyor.

Bakın atladığınız kısım burada. 65 watt destekli olan aygıtlar power delivery yani PD şarj standardını destekler. Siz bu powerbank veya adaptöre taktığınız aygıt power delivery standardında değilse şayet 65 watt şarj edemezler. 2 cihazda adaptör ve telefon yada başka aygıt pd şarj standardında olacak ki hızlı şarj etsin. Ancak xiaomi oppo vivo oneplus realme dahil bunların hepsinin kendine göre şarj standardı vardır. Bunda çelişilecek birşey yok, araştırıp tek tek bakabilirsiniz. O yüzden mesela şu ayrımı da farkedersiniz çinli telefonların adaptörlerinin şarj çıkışı tam boy usb eski tip portunu kullanır. Piyasadaki pd powerdelivery teknolojisini destekleyen şarj kablolarının 2 ucu da type-c kullanır. O yüzden neredeyse hemen hemen her çinli telefonun hızlı şarj özelinde kendine ait bir şarj standardı oluyor. Mesela bendeki

www.hepsiburada.com
    Baseus Amblight 65W Hızlı Şarj 30000 mAh Dijital Göstergeli Fiyatı
    https://app.hb.biz/RykygD2751rd

Mesela bu bendeki powerbank.

amazon
    Baseus Crystal Shine 100W 200 cm Type-C Şarj Kablosu
    https://www.amazon.com.tr/Baseus-Crystal-Shine-Type-C-Kablosu/dp/B0B46PHW14

Bu da bendeki kablo.

Powerbank sadece type-c portu üzerinden hem 65 watt alabiliyor yani şarj edebiliyorum, hem de type-c aynı port üstünden taktığım aygıtı 65 watt şarj edebiliyor.

Ama bu sistemde ben birtane xiaomi oppo realme vb. cihazı şarj etmek istediğimde 65 watt şarj olmuyor. max 30 watt şarj edebiliyorum çünkü telefon her ne kadar 67 80 100 watt gibi değerleri desteklesede bu değerleri sadece kendi adaptörü ve kendi kablosuyla destekliyor. Ve kendi kablosunun bir ucu da type-c değil tam boy usb. Bu şekilde de powerbank'e takarsam max 15 watt şarj ediyor.

Olay tamamen bu yani bunların kendilerine has şarj teknolojisi her cihazda her adaptörde veya pd destekli cihazları desteklemeyebiliyor. Powerdelivery standardı peki bir firmaya mı bağlı ? onu da sorabilirsin diye söyleyim.

www.usb.org
    USB Charger (USB Power Delivery) | USB-IF
    https://www.usb.org/usb-charger-pd

Bizzat bu usb'in kendi standardı. Herhangi bir markaya modele ürüne vs bağımlı değil. Ve 240 watt'a kadar destek sunuyor. İlerleyen zamanlarda oyuncu gaming dediğimiz harici ekran kartlı cihazlar da adaptör girişi yerine direkt type-c üstünden çalışmayı da bu sayede destekleyecek. Çünkü şuan çoğu kendi adaptörünü kullanıyor bu da taşınabilirlik açısından sorun oluyor. Bilirsin o koca tuğla gibi adaptörler.

Şimdi bunun sayesinde tek şarj cihazı powerbank ile vs. her cihazımızı hızlı şarj edeceğiz anlamına geliyor. Burada anlaşılmayan durum bu, ben bu türden hızlı şarjı destekliyorum marka bağımlı kendine has şarj standartları benim kullanımına uymuyor.

• Merhaba arkadaşlar s23 u sahibiyim yeni aldım.Youtubedeki çoğu pil tasarruf videolarındaki adımı uyguladım fakat yine pil çok erken bitiyor gibi. İphone 15 daha uzun gidiyordu pil. Acaba eksik yaptım bir şeyler mi var ?

• 
Sayfa: önceki 20952096209720982099
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.