SAMSUNG GALAXY S24 / S24+ [ANA KONU] (955. sayfa)
-
-
Neredeyse beklenen tüm sorulara cevap mahiyetinde
Teşekkür ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunu anlamadım. Nedir bu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhabalar, klasörleri nasıl bu şekilde kullanıyorsunuz?quote:
Orijinalden alıntı: SGNTR
Yenisini hazırladım.
* One Ui 5, 6, 7 uyumludur.
* Hava Durumu farklı arkaplan renk seçenekleriyle ve siyah beyaz yazı renkli yeni widgetlar tasarlandı.
* İlerlemeli barlı playerımız tekrar düzenlendi. Batarya sıcaklığı, Batarya doluluk oranı, CPU kullanım oranı, İnternet anlık kullanım hızı, Ses seviyesi, Çalma listesi kısayolu eklendi. Farklı arkaplan renk seçenekleri mevcuttur. Spotify, YouTube, YouTube Music, Apple Music, Muud vs destekler.
* Saat Widget farklı arkaplan renk seçenekleriyle tekrar düzenlendi.
* One Ui 7 sürümü simgelerine göre sistem ve büyük klasör uygulaması güncellendi.
Kayıpsız Resim Linki
Koyu Resim 1
Koyu Resim 2
Açık Resim 1
Açık Resim 2
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kesinlikle kameranın değiştirilmemesi (genel olarak memnunum ama niye kaç yıldır doğru düzgün bir donanım değişikliği yapılmadı) ve yapay zeka saçmalığından rahatsız oluyorum. Geçen seneki tüm lansmanı da bunun üzerine yapmışlardı, bu sene de aynı olacak sanırım. Evet telefon görüşmesi esnasında çeviri vs güzel ama teknolojinin korkunç seviyelere geldiği bu durumda 2 senedir bize bir fotoğraftaki nesneyi silmeyi falan göstermeleri ayıp. Bunları zaten bir şekilde yapabiliyorduk s24 öncesinde de.
S20 serisinden beri her sene lansmanda değiştiriyorum telefonu, bu sene drk yerine easy ile anlaşılmış diye bir hayli tereddüt var ama genel olarak korkulanı yaparlarsa eğer samsung türkiye hayal kırıklığına uğrayacaktır ve ben böyle davranmayacaklarını umut ediyorum.
Bende S9 dan beri her lansmanda değiştirmeye alıştım. Ama bu sene ancak Slim modeli çıkarsa değişiklik yapacağım karar verdim. Slim Haziran a kalırsa o zamana kadar S24 plus ile devam olacak ilk defa yıllardan sonra.
İlk kez s24 serisi ile plusa geçmiştim, tedirgindim de büyük diye. O kadar benimsedim ki plus'ı s25 ultra köşeli değil de yuvarlak gelecekmiş diye acaba ultraya mı geçsem diye düşünmüyor değilim. Tabi fiyat, yapılacak kampanyalar ve değişim yaklaşımları da çok önemli olacak, bakalım umarım üzmezler bizi. Zaten genel olarak böyle değiştirmeme üzerine bir yaklaşımları olursa çok sürdüremezler o politikayı diye düşünüyorum.
Samsungun en büyük handikapı değer kaybıydı ve bunu değişim kampanyaları ile tolere ediyorlardı. Bunu da ortadan kaldırırlarsa çok zorlanacaklarını düşünüyorum. Hatta çok itici gelmesine rağmen bu değer kaybı saçmalığından dolayı iphone dahi düşünebilirim.
Çocuğuma piyano bakıyordum, yamaha ve casio arasında kaldım. Satıcı direk 'abi yamaha iphone, casio samsung dedi. Eğer elden çıkarmak istersen yamaha değer kayıpsız rahatlıkla olur.' dedi. Ciddi bir fiyat farkı ile yamaha tercih ettim, sütten ağzı yanan hesabı. Ha ikinci elde dediği olur veya olmaz o konudan bağımsız bambaşka bir sektörde dahi örneklemesi samsungun berbat ikinci el değeriyken umarım ayağına sıkmazlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Burada bahsettiği şey 2. El değerinden ziyade marka imajı. Samsung un 8 bin tl yede cihazı var, 80-90 bine de var. TR de ağırlıklı kullanılan cihazları ise alt ve orta segment. Dolayısıyla kalite algısı ile Apple eş değer olarak gösteriliyor. 2. elde değer kayıpsız satma diye birşey yok sıfır fiyatı değişmediği sürece, Apple da da değer kayıpsız satma diye birşey yok. Bunu defalarca hesaplayıp anlattım forumda. Doğrusu, Apple değer kaybetmiyor değil, değerini daha uzun süre koruyor. Farkını 2. Seneden sonra koyuyor. Bununla birlikte Samsung da 35-40 a alınan S24+ a karşılık baz iPhone 15 in 50-55k ve 16 nın 60k olduğu gerçeğini, bu değer kaybı vs muhabbeti sebebi ile cebinizden önceden ilave para çıkacağını ve bunların 60hz cihazlar olduğunu da unutmamak gerek.quote:
Orijinalden alıntı: erenysfl
İlk kez s24 serisi ile plusa geçmiştim, tedirgindim de büyük diye. O kadar benimsedim ki plus'ı s25 ultra köşeli değil de yuvarlak gelecekmiş diye acaba ultraya mı geçsem diye düşünmüyor değilim. Tabi fiyat, yapılacak kampanyalar ve değişim yaklaşımları da çok önemli olacak, bakalım umarım üzmezler bizi. Zaten genel olarak böyle değiştirmeme üzerine bir yaklaşımları olursa çok sürdüremezler o politikayı diye düşünüyorum.
Samsungun en büyük handikapı değer kaybıydı ve bunu değişim kampanyaları ile tolere ediyorlardı. Bunu da ortadan kaldırırlarsa çok zorlanacaklarını düşünüyorum. Hatta çok itici gelmesine rağmen bu değer kaybı saçmalığından dolayı iphone dahi düşünebilirim.
Çocuğuma piyano bakıyordum, yamaha ve casio arasında kaldım. Satıcı direk 'abi yamaha iphone, casio samsung dedi. Eğer elden çıkarmak istersen yamaha değer kayıpsız rahatlıkla olur.' dedi. Ciddi bir fiyat farkı ile yamaha tercih ettim, sütten ağzı yanan hesabı. Ha ikinci elde dediği olur veya olmaz o konudan bağımsız bambaşka bir sektörde dahi örneklemesi samsungun berbat ikinci el değeriyken umarım ayağına sıkmazlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
mesela 2018 eylülde aldığım xr modelini geçen hafta 9k ya sattım. alırken s9 s9+ dan pahalı değildi. bugün s9 s9+ ı 9k ya satma ihtimali var mı?
-
Alacak enayi bulursan satarsın niye satmayasın şahsen XR alan arkadaşta enayiymişti... Eski bir telefona o parayı veren insan her türlü enayidir üzgünüm. Apple olsun zombi telefon olsun umrumda değil diyen kitle çok.
-
Arkadaş telefon alacak sıkı ayfoncu ama sorsan telefonun ne işlemcisini bilir ne pil kapasitesini ne ekran yenileme hızını v.s 16 proMax 256 GB bakıyor 3 taksit 105 bine satan yerler var dedim 60-65 e S24 ultra al paranda cebinde kalır diyor yok ben Samsung kullanmam Iphone den başka telefon almam böyle bi sürü insan var..
Benim dediğimi teyit etmişsiniz. Ne demişim? Kayıpsız satma değil ama değerini daha iyi koruyor, Farkını 2 seneden sonra ortaya koyuyor.quote:
Orijinalden alıntı: av.akmesela 2018 eylülde aldığım xr modelini geçen hafta 9k ya sattım. alırken s9 s9+ dan pahalı değildi. bugün s9 s9+ ı 9k ya satma ihtimali var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu cihazın iyi olduğu için değil toplumumuzun cahil dinamikleri yüzünden oluyor ve bu değişmeyecek bir şey değil bir gün değişir belki.
-
Marka imajından, kalite algısından dolayı oluyor. Dünya da da böyle. En çok satılan üst segment cihazların Apple olmasının bir sebebi var. Bana kalmış olsa, çok net söylüyorum batar Apple.
Apple'ı diğer ürünlerden ayıran bir kalite farkı yok. Aksine bataryaları oldukça hassas. Bu algı maalesef ki Türkiye Rusya gibi ülkelerde olan bir algı.
-
Dostum size anlatıyorum, anlamak istemiyorsunuz sanırım. Bu tartışmaya açık bir konu değil, açıp bakın bakalım globalde ilk 5 sırada hem 2023 hem 2024 hangi cihazlar var. Global diyorum bakın. Batarya hassas falan ne demek onu da anlamadım, ben iki ekosistemi de düzenli kullanıyorum, Apple batarya konusunda son 3 jenerasyondur bilhassa net daha iyi.
Apple dünyada hem gelir hem satış anlamında 1 numara. Sadece buralara özgü bir durum değil.
Samsung mevcut şartlarda fiyat/performans olduğu için bence daha mantıklı. Ki bu yüzden ben de s24+ aldım. Ancak aynı fiyat olsa kesinlikle iPhone alırdım. Uzun dönem performansı ve 2.eli kesinlikle daha iyi.
s24+ almadan önceki son maceram note3 idi. ilk çıktığında aldığım note3 1 sene dolar dolmaz yavaşladı donmaya kitlenmeye başladı. o dönem samsunga veda ettim ve senelerdir apple kullanıyor(du)m. iş telefonu da kullanıyorum 2 cihaz baya ağır oluyordu appleda da çift whatsapp kullanılamadığı için mecbur samsung aldım. s24+ an itibariyle iphone13e göre daha hızlı bi cihaz kamerası da az bi farkla daha iyi. geri kalan konularda özellikle yazılım konusunda çok ciddi eksiklikler var apple daha iyi. mesela carplay, veri yedekleme, uygulama stabilitesi... ayrıca appledan kalma bir sürü magsafe aksesuarım var. s24+a göre magsafeli markalı tek kılıf spigenin slimarmor. ekran koruyucu isterseniz buff ve spigen harici alternatif yok. aksesuar bulunamıyor. s24+ evet iyi ama bi apple değil
-
Bu yüzden yeni bir seri çıkar çıkmaz ayı dolmadan şişen bataryalı telefonları tamir videolarında görüyoruz :)
-
arkadaş iPhone'un her şeyini övün ama bataryasını övmeyin ya 60hz de bile düz seri rezalet ötesi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X