Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24 serisi Türkiye'de ve dünyada büyük ilgi görüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung store da s24 plus yok şuan, store a özel renk alacak arkadaşım gelmesini bekliyor.
    Bu seride pil işini çözdüler, hakkaten tuttu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TITAN kullanıcısına yanıt

Tabii ki her genelleme %100 doğrudur (!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung çok telefon çıkarıyor. İnsanlar farklı olmak istiyor ama Samsung'un tüm telefonlarında aynı kamera dizilimi var. 7 sene güncelleme de kurtarmaz Samsung'u. Kim 7 yıl kullanıyor telefonu? 7 yıl içinde sürekli yavaşlar telefon. Her yönden eskir. Bunun normali 5 yıl.

• S24 Ultra yerine S23 Ultra almak zaten saçmalık olur. Alanlar da elbette homurdanırlar....

Dünya da zaten S24 Ultra geçen aydan beri ilk satışlar S23 Ultra dan daha yüksek idi ve bu haberden de devam ettiği anlaşılıyor...

Ekranı düz cam kısmı da düz ve yansıtma azaltma %75 öyle sanıldığı gibi bir kaplama değil . Daha büyük yani iyi sıvı soğutma. Daha fazla / uzun Android sürüm güncellemesi .. Daha hızlı işlemci GPU ve özellikle NPU nöral işlemci birimi yani yapay zekası S23 Ultraya ya göre %95 daha yüksek performanslı olması ( bunlar resmi Qualcomm un Snapdragon sitesinde var merak eden öğrenir de ) ...

S24 Ultra kamerasındaki birçok donanımsal sorunlar giderildi yani yazılım tabanlı değil .... Video kayıtlarda kameralar arası geçiş donanımsal değişti hızlandırıldı akıcılık sağlandı ... 4K 60 FPS modunda videolar arasında çekerken geçiş artık var bu özellik S23 Ultra da yok anca cihaz tek bir kamerasında geçmeden kayıt yaparsanız var bu da saçma idi yazılımsal sandık S23 Ultra sahibi idim çözülmedi de S24 Ultra'ya geçiş yaptım ...

Kasası daha güzel ve S23 Ultra daki lamine yan kısımları yani metale değil bir tür boyaya kaplamaya temas ediyorsunuz S23 Ultra mı sürekli kılıflı kullanmamama rağmen kasasında irili ufaklı pul pul dökülmeler anlamsız bariz çizikler noktasal atmalar yanlarında her tarafında olması ile servise gitmiştim şansıma ücretsiz değişti S24 Ultra çıkmasına 3 ay kala idi .. Telefondaki kendi koruyucusu yan kısımlarında şeffaf plastik kısmı katiyen soymadım ! S24 Ultra da böyle bir kaplama yok çünkü tutmayacak titanyum çerçeveye sahip . S23 Ultra tutucu olması aslında metal yan kısımları aslında bir tür boyalı sağlam olmayan lamine yüzeye sahip olmasıdır .

Bir cihaz lansman süreci öncesi ve sonrası S23 Ultra sahiplerine gerek yok geçmeye filan deniliyor ama bu genelleme doğru değildir çünkü kameraları da ciddi iyileştirildi ve özellikler de eklendi donanımsal olarak ... Daha rafine edilmiş S23 Ultra nın devamıdır ... Yani yazılımla rafine edilemeyecek yeni özellikler S24 Ultra'ya yerleştirilmiştir ...

Geçilmesi ücretsiz değildir biraz yüksek fiyatlama olsa da tartarsak ekstraları ile bence değer ! Bene diyorum birçok yenilik inkar edilebilir değildir.

Dünya'da da Türkiye 'de de belli ki tercih ediliyor... S24 Ultra Ana Konusunda da baya geçen var geçmeyenler de ... Ekran problemleri Mura sorunu sadece S24 Ultra ya ait değildir bu yıllardır var bilinen hatta fark edilmeden önce ilk AMOLED / OLED li tüm cihazlarda da varmış bizzat fark ettim de ... Yani bu Mura olayı S23 Ultra da iPhone larda da tabletlerde de TV lerde de monitörlerde de saatlerde de hepsinde karşınıza çıkabilir ... Kaçarı yok. Sırf Mura denk gelmesin diye S23 Ultra alanlar da dikkat etsin ... Çoğu 6.1 güncellemesi ile S24 Ultra farkı kapanacak diyor ayni özellikler gelse de performansları yapay zeka dahil bariz S23 Ultra için yavaş geride kalacaktır. Enteresandır, S23 Ultra da son güncellemelerde aşırı ısınma da artmış S23 Ultra Ana Konusunda bahsetmekten çekinmiyorlar ... Aman dikkat ...

Biraz uzun gibi oldu ama deneyimler yaşananlar benim kendi başına başkaların kıyaslamaları ve S23 Ultra dahil gerçeklere dayalıdır ...

Xiaomi baya popüler Türkiye'de aslında seçeneksizlikten alınıyor. Xiaomi donanımsal bazı şeyleri iddiali olsa da kaliteleri düşüktür. Güncellemeleri aylık değildir aksar Samsung'da çözümü vardır .. Xiaomi kağıt üstünde cezbeder kamerası ama sorunludur .. İnsanlar Xiaomi den de bıktı geçiyor ... iPhone da da durum aynı ... iPhone hızlılıkla meşhur pratikte S24 Ultra daha hızlıdır misal : dahili depolama birimi S23 Ultra dan ciddi daha da hızlıdır hatta iPhone 15 Pro Max vs hepsinden de bariz hızlıdır testleri vardır ispatlı bir hakikattir . Esneklik Android te Samsung'ta daha fazla ... Dex Modu bilgisayarda monitörde TV lerde kablolu kablosuz tam PC bilgisayar arayüzü ile sunması Android aleminde de böyle gerçekci sunanı yoktur Pixel cihazlarında da yoktur. Basit bir ekran yansıtmada da değildir ...

İlk aklıma gelenler bunlar.

Popüler olması da kaçınılmazdır özellikle Türkiye için olaya maddi açıdan bakılsa elbette geçilmez ama insanlar mesele sadece fiyatlandırma üzerine dert ediyorsa elindekine de kalır başka markalar eski modeller olsa da ... Anlaşılan geçen çok ... Benim gibi de varmış ... Şaşırmamak lazım. Aramızda bu başlıkta inanmayanlar da var iade etmiş filan sanırım pişmanlar ....

• Millet exsinos olunca dayanamamış 🤣🤣güzelim s23 serisi varken

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Adamlar daha geçen sene aldıkları s23'ü satıp s24'e geçmişler ne 7 yılı ya :D Bizdeki bu görmediklik ve millete gösteriş yapma huyu oldukça samsung 6 ayda bir telefon çıkarsa bile gider alırlar

• bunlar da reklamlarını yapmayı bilmiyolar. reklam haber olduğu zort diye belli. yaptırsana apple gibi onun bunun hayatını iphone kurtardı haberleri. gerçi onları da apple koyunları dışında yiyen olmuyo ama neeeeyseee

• S23 üm var yolda bulsam s24 almam

• düz S23'üm var. S23+'a geçeyim dedim ama S24+ daha düşük fiyatla sunuluyor. Biraz s24 satılsın diye zorluyor samsung.

• Geç bir bunları, Türkiye'de Galaxy S23 serisini ikiye katlamış.

Rakam görelim, rakam.

• 24 plus'ı canlı canlı görünce tamam dedim nefis cihaz bunu alıyım. Ama exynos ve snapdragon batarya testini izleyince soğudum. Exynosun pilinin bittiği anda snapdragonun %17 pili kalıyor. Performansı biraz düşük olsun önemli değil ama pil meselesi keyif kaçırıcı.

• Traxxas T kullanıcısına yanıt

Her konuda papağan gibi bunu yazmak trollük artık. Bu PWM değerlerinin göz sağlığını kötü etkilediğini kanıtlayan bir akademik bilgi koyabilir misin yoksa sallamaya devam mı edeceksin?

• 1881-1938 kullanıcısına yanıt

Hocam sana haklısın demeyeceğiz

• mesaverde kullanıcısına yanıt

Herkesin çok alması illa da doğru olduğu anlamına gelmiyor. S24 Ultra okey onda SD Gen3 kullanılıyor ama düz ve plusta aynı parayı ödeyerek abd'deki adamdan daha kötü bir telefon satın alıyorsun. Aynı parayı ödeyerek %17-20 arası daha erken bitiyor şarjın. İnanmıyorsan sd gen3 s24 vs 2400 s24 videoları izleyebilirsin.

Bizim youtuberlar ölümüne över o başka parayı verirsen herkes her şeyi över. Ama kimse aynı fiyata daha düşük performans daha sıcak çalışan cihaz ÇOK DAHA hızlı biten şarjı kabul etmemeli.

He exynos 2400'lı telefonun şarjı ve performansı senin için yeterlidir bu başka konu. Ama göz göre göre böyle bir kısmaya gitmeleri rezillik. Telefon çok çok güzel bence tasarımsal olarak kamera olarak ama böyle yapmamalılardı. Yine de uzun güncelleme desteği, iyi tasarım ve kamera güzel. Ama düzdeki sadece 8 gb ram de berbat. 12 standart olmalıydı.

• Numenorian Man kullanıcısına yanıt

Valla belki 20 tane video izlemisimdir 8 gen 3 ile arasındaki fark bir kullanicinin hissedemeyecegi olcude. Cok daha hizli biten sarj falan da yok orta da 8 9 saat sure aliyorum.

• Kendi vatanı Güney Kore'de satması çok normal. ABD'de zaten Exynos satılmıyor. Reklam kokan ısmarlama içerikler üretmeyin. Kanıt gösterin. Gerçek verileri paylaşın. O zaman görelim kaç katına çıkmış!

• S24FE sen nasıl bir telefonsunki batarya %8de kasıp %0 oluyorsun batarya 7saatde bitiyorki güç tasarrufu modunda ve performans profili düşükte olmasına rağmen

• mesaverde kullanıcısına yanıt

Önemli olan çok değil doğru olanı izlemek/araştırmak/okumak. Gören gözler için gerçekler ortada:

Snapdragon vs Exynos on Galaxy S24 | Exynos is Burning? - YouTube

Exynos'ta yaşanan ekstra sorunlar:

- SD gen 3 %17yken şarjın bitmesi ve kapanması.

- Oyunda TAM 6.5 santigrat derece daha sıcak çalışması.

- Yerleşik kamera uygulaması ve birkaç uygulamada daha ÇÖKME sorunu.

Eğer bir gerçek kullanıcı bu sorunları HİSSEDEMİYORSA nörolojiye ve göz doktoruna kesinlikle görülmeli. Zira hem sıcaklığı hissedemiyor hem de görme kaybına sahip demektir.

Hepsi videoda var. Böyle dalga geçilmez kullanıcı ile. Anlıyorum Samsung'u maliyet odaklı yapıyor ama aynı fiyata düzgün hizmet veremiyorsan böyle adaletsizlik yapmayacaksın. Uzun süre s7 ve a51 kullanmış biri olarak söylüyorum. S23 gibi harika bir cihazdan sonra batırması bir çeşit doğa kanunu gibi bir şey herhalde 1 işi doğru yapsalar bir sonrakini kesin yanlış yapıyorlar.

Samsung Galaxy S24 serisi Türkiye'de ve dünyada büyük ilgi görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 4 Mart 2024; 23:12:51 >

• FBcoskunFB F kullanıcısına yanıt

Evet bir yukarıda attığım videoda yalnızca bu değil 6-7 derece daha sıcak çalışma ve birkaç çökme sorunları da var. Çökmeler yazılımla düzeltilir ama dökümden kaynaklı bu verimsizlikler nasıl çözülecek? İlla ucuza kaçacaksa Avrupa'ya SD Gen 2'yi OC yapıp koysa bundan iyiydi hiç şaka yapmıyorum bu konuda da.

• Pwm hassasiyeti yüksek olan birçok insan var bunlar yalan söylemiyorlar herhalde ben de bunlardan biriyim.Saniyede yüzlerce kez ışığın yanıp sönmesi gözü yoruyor.Hassasiyeti daha yüksek kişilerde yanma,göz kuruluğu,baş ağrısı migren vb birçok ciddi rahatsızlığa sebep veriyor.Monitörlerde flicker free ekranlar süs olsun diye çıkmadı herhalde.Monitör sektöründe uzun zamandır göz sağlığı ön planda fakat telefon üreticileri önce gözü mahveden oled ekranları satacaklar 10 yıl sonra da titreşimsiz ekranları yeni bir teknoloji gibi pazarlayıp gibi satacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rsel -- 5 Mart 2024; 5:34:15 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.