Birincisi igneleyici igneleyici konusma seviyeyi dusurme. Ikincisi sana youtube da tam tersi sonuc veren en az 10 tane test videosu da atarim ama ugrasamicam ise gidiyorum, s24 konusuna goz atabilirsin istersen. Son olarak ben cihazi 2 aydir kullaniyorum ve ne isinma ne çökme problemi yaşamıyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy S24 serisi Türkiye'de ve dünyada büyük ilgi görüyor (3. sayfa)
-
-
Sektör bunu yapar mı yapar. Daha önce örneği çok oldu. Ama mesela mavi ışığın rahatsız ettiği bilinen bir gerçek bu yüzden artık herkes ekran saratma koyuyor. Ben sordum ki bu bir sallama mı yoksa bunu ciddi şekilde ele alan akademik bir çalışma var mı?
-
İstediğim gibi yazarım hakaret etmediğim sürece. Hoşuna gitmiyorsa bloklarsın. Burada tüketici olarak hakkımızı savunuyoruz ama siz devam aynı kafadan.
-
Akademik çalışma illaki vardır göze zarar verdiği bende bizzat tecrübeyle sabit.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araştırma var tabii. Okumasını paralı yapmış köftehor.
sid.onlinelibrary.wiley.comJust a moment...https://sid.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/sdtp.16308
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PWM konusunda aslında en şanslı kesim PWM değeri düşük (240-492... vb) amoled ekranlı telefonu karanlık ortamda kullandığında kısa süre içinde baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı vb. yaşayanlar. Çünkü sorunun farkına çok kısa süre içinde varıp düşük PWM'li o amoled ekranlı telefonu kullanmayı bırakıyolar. Pek çok insan da sorunun farkına varmıyor kendilerini etkilemediğini düşünüyorlar ancak bu durum (gerek düşük pwm gerekse amoled ekran parlaklığı) aylar hatta yıllar içinde kendini başta yakın görüşün azalması şeklinde gösteriyor.
Artık bazı markalar sitelerinde telefon özellikleri kısmında (PWM Dimming,PWM karartma) değerlerini de yazıyolar. Ancak Samsung kesinlikle PWM değerlerinden bahsetmiyor. Çünkü dünyaki en düşük PWM değerine sahip amoled ekranlı telleri Samsung üretiyor. Milletin almak için birbiriyle yarıştığı S23 serisinde bile en düşük değer 240 PWM'yi kullanmıştı. Müşteri hizmetlerine soruyorsunuz cevap yok, acaba PWM'nin ne olduğunu biliyorlar mı o da ayrı konu!!!
Aşağıda Samsung'un PWM değerini kesinlikle belirtmediği (Neden acaba?) 2024 model amoled ekranlı Samsung A15 telefonu var. Çıplak gözle görülmeyen PWM'nin yüksek fps videoyla bakıldığında ne kadar rezil boyutta olduğunu açıkça görülüyor.
Ultra Value TechyoutubeScreen quality safety check of Samsung Galaxy A15 5G. PPM screen flicker test of Samsung Galaxy A15. I will show you why this is one of the worst phones for your eye health. 0:00 Intro 1:10 Screen flicker test 1:33 Maximum testhttps://www.youtube.com/watch?v=SC0zuLeoJO4&list=LL&index=18Maalesef telefon kullanıcılarının çok çok çok büyük çoğunluğunun PWM konusundan haberi yok. Umarım ilerleyen zamanda insanlık bu konuda bilinçlenir. Bu bilinç telefon üreticilerini zorunlu olarak insan sağlığını koruyan ürünler üretmeye zorlayacaktır. En başta da iPhone ve Samsung'u.
-
%100 katılıyorum hocam yazdıklarınıza.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X