Şimdi Ara

Samsung Galaxy S4 I9500 - I9505 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahmet_ilbey

Merhaba, yanlış hatırlamıyorsam vatanda ı9505 satılıyordu veya ben yanlış gördüm o yüzden arıştırmaya başladım Şimdi ı9505 işlemcisi daha yüksek olduğu için daha çok enerji tüketir mi ? ve oyun için Snapdragon 600 mü daha iyi yoksa Exynos 5 Octa 5410 mı daha iyi ? Güncelleme sonrası neden kötü oldu ne gibi sorunlar var teşekkürler.

Yok yalnış görmüşsündür yada site hata yapmış Türkiyede resmi satışı yok 9505 lerin.İşlemci hızı konusu Exynos ta neyse Snapdragondada öyle.Rivayete göre Exynos işlemci 4+4 çekirdekli,normal kullanımda 4 çekirdek aktif oluyor oyun,tarayıcı vs.tlf nu zorlayıcı kullanımlarda 8 çekirdek kullanılıyor deniliyor kağıt üstünde ama bugüne kadar hiçkimse 8 çekirdek aktifken aya falan çıkmadı :) şaka bi yana şuan kullanılan uygulama,oyun,programların çoğunluğu zaten yüksek işlemci istiyor yani Exynos un çekirdekleri sürekli aktif olmak zorunda kalıyor olarak düşünebiliriz.Exynos işlemci Samsungun kendi üretimi,Snapdragon ise Qualcom unişelmcisi.Bu işlerden anlayanların yorumlarına göre Qualcom piyasada tecrübeli ve işlemcileri fazla sorun çıkarmıyor,Samsung ise Exynos ile piyasaya yeni girdi ve henüz oturmadı işlemcisi vs.vs.

Pil konusunda 9505 lerin çabuk bittiği gibi birşeyi kimseden duymadım,kullanıcısı olarakta 4.2 yazılımı varken çok memnundum,4.3 te Samsung resmen mahvetti güzelim tlf nu.Oyun konusunda her iki cihazdada sorun yaşamazsın yannız 9500 ün ekranı daha canlı olduğunu söyleniyor ben teknosada ki kıyaslamamda bi fark göremedim.

4.3 Güncellemesi ile birlikte 4.2 olan baz sıkıntılar giderildi(rehbere geç girme,menüde takılmalar,tarayıcı yavaşlığı vs.)fakat bu 4.2 de muhteşem olan batarya süreleri 4.3 te yarı yarıya indi nerdeyse,buda ben dahil herkezi üzdü.Sıkıntı neydi Samsung ve Google kendi uygulamalarını sürekli aktif tutabilmek için wifi ve işlemciyi sürekli uyanık halde bırakmaya mecbur bıraktı,böyle oluncada tlf durduk yere pil tüketmeye başladı.Şuan 4-5 saat ekran süresi alan arkadaşlar kendini şanslı hissediyor.

Özetle kardeş her iki cihazdan birini alınca tüh keşke onu alsaydım diyebileceğin bi husus yok ortada.Ben 9505 kullanıcısı olarak 9505 i öneririm.dediğim gibi güncellemelerde ve rom olaylarında öncelik 9505 lere veriliyor

• lewent20 L kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim kardeşim bana kullanıcı olarak bilgi verdiğin için Vatanda canlı gördüm diye hatırlıyorum hatta etikette öyle yazıyor diye cihazın ayarlar cihaz hakkında yazan yerde bile ı9505 yazdığını hatırlıyorum. Şimdi ikisi arasında kaldım, güncelleme konusunda tabiki ı9505 Bir sorum daha olacak ilk başta yazmıştım bir arkadaşım demişti 3-4 ay sonra o pil ömrünü bitirir çabuk bitmeye başlar, o işlemciye o pil dayanmaz diye. Siz bu duruma ne diyorsunuz ? Ve ikisinde de ısınma sıkıntısı olur mu? Tekrardan teşekkürler..
  • Ahmet_ilbey kullanıcısına yanıt
    Resmi Distiribütörlerin 9505 leri getiremediğini çok net biliyorum,Paralel İthalat olabilir ama Vatan Bilgisayar dediğiniz içinde orda bendede ünlem işareti oluştu!!! Cihaz Samsung Türkiye garantisi altında ise ve fiyat uygun ise hiç tereddüt etme bence al

Pil ömrü kullanıma bağlı olarak değişkenlik gösterir kardeşim ancak en yoğun kullanımda ve doğru şarjlarla 1 yılı rahat tamamlar bu piller bunu sana net söyleyebilirim.İşlemci güçlü olsada adamlar ona göre mah değeri veriyorlar,için rahat olsun o konuda.Ha şunu belirteyim şuan ki yeni serilerde varmıdır bilmiyorum ama ilk çıkan serilerde BD serili bi pil var,bu pil made in china olup 3-4 ay içinde şişme yapıp ölüyor,işin kötü tarafıda şişme yaparkende tlf na zarar verebiliyor,ekranı dışarı itiyor ve bariz belli oluyor,Kapalı kutu cihaz alacaksın artık orası işin şans boyutu ama olaki cihazı aldın pilin S/N : BD........ şeklinde giden bir seriali olursa servise gidip şarjım çabuk bitiyor tlf num kapanıp açılıyor gibi şikayetle yeni pil alabiliyorsun.

Son olarak şuan piyasada ki amiral gemisi diye tabir edilen telefonların tamamında ısınma olur kardeş,samsung,LG,İphone u yok bu işin,adamlar pc lerle yarışacak işlemcileri g.t cebimize sığdırmayı becermiş eee biraz ısınsın aletler Şu çok kızdığım 4.3 güncellemesinin tek artısı sanırım ısınma olayı biraz azaldı diyebilirim,forumda bi kaç arkadaşta bahsetti yanılmıyorsam

• lewent20 L kullanıcısına yanıt
    Vatandaki fiyatı 1499 tl, pil şişme olayınıda bir arkadaştan duymuştum internetten almış ve icinden çin malı pil çıkmış. şuan babam s4 ı9500 kullanıyor telefon daha yeni 4.2.2 sürümü ısınma sorunu var, boşta ram cok yüklü 1.23 gb felan kullanıyor, uygulama yöneticisinden coğu uygulamayı devre dışı bırakmama ragmen 856 mb ye düşürdüm ancak tekrar eski haline döndü. Güncellemeden sonra inşallah düzelir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Arka Planda çalışan uygulamalarla 1.23 gb ram değeri normal bi değer,uygulamaları kapatıncada alınan değer normal.4.3 te bu değerler düşer ısınmadada azalma olur ama ısınma olayını en az 2-3 yıl için takmamak lazım.2 gb lık ram bu cihazı rahat 2-3 yıl götürür.Zaten en fazla 2 yıla bir tlf değiştiren toplum olduğumuza görede bence hiç sıkıntılı bir durum değil.
  • İlk akıllı telefonu alacağım için telefonun ömrü önemli 2-3 senemi ne yaptın kardeş kullanım kılavuzunda 5 yıl yazıyor biliyorum Şuanki kararım 9505 ten yana haydi hayırlısı satışı varsa alıcam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrardan merhaba coğu sitede I9500 ün 9505 ten islemci ve oyun performansı olarak daha iyi olduğu yazıyor ve testlerde I9500 28k, I9505 25k aralığındaymış buda benim kafamı karıştırdı. Telefonu almadan bir kez daha sormak istiyorum performans hakkında sonuç olarak hangisi daha iyi ? Teşekkürler...

• quote:

Tekrardan merhaba coğu sitede I9500 ün 9505 ten islemci ve oyun performansı olarak daha iyi olduğu yazıyor ve testlerde I9500 28k, I9505 25k aralığındaymış buda benim kafamı karıştırdı. Telefonu almadan bir kez daha sormak istiyorum performans hakkında sonuç olarak hangisi daha iyi ? Teşekkürler...

Adreno 320, sgx544mp3 grafik biriminden bariz daha guclu ve daha yuksek gflops degerine sahip. 9505 daha iyi. Ayrica ben sana g2 tavsiye edeyim. Her yonden ezici bir tel. Pili, kamerasi, donanimi, ekrani, malzemem kalitesi, kulaklik ses kalitesi... Ayrica daha ucuz.

• Biliyorum ikinci tavsiyeniz ancak bir samsung kullanicisi oldugum icin kullanim yonunden samsung u tercih ediyorum yukarida yazmistim :) ilginiz icin tesekkurler bazi sitelerde tam tersi yazmalarinin sebebi ilk ciktiginda anlasilmamasimi yoksa guncellemeler mi ?

• Dediğim gibi bazı siteler oyun performansında 8 cekirdekli 9500 ü iyi kılmış bunun nedeni nedir ?

• Bir siteden alinti yaptim, kafami cok karistirdi.

"8 çekirdek barındıran ve son teknoloji ürünü olan exynos ile onun bir tık altında yer alan ve bir önceki çeyrekte üretilmiş snapdragon 600 arasında fark olmaması da mümkün değildir. ayrıca enerji kullanımları açısından da daha yeni teknoloji içeren exynos 5 daha avantajlı bir batarya tüketimi gerçekleştirecektir.Grafik işlemci olarakta yine i9500 modelindeki son teknoloji ile üretilen powervr, 554 mhz lik 3 çekirdekli işlemciye sahip olması ile bir tık önde bulunuyor. i9505 modelindeki adreno 320 ise tek çekirdekli olarak performans ortaya koyuyor.
    Sonuç olarak; ülkemizde yaşayan sıradan akıllı telefon kullanıcıları için her iki model arasında bariz farklar olmasa da seçim yapacakların i9500 kodlu modele yönelmeleri daha uygun bir tercih olacak gibi görünüyor. eğer hali hazırda i9505 modelini almışsanız da karalar bağlamanıza gerek yok."

9500'de ki gpu oldukça güçlü ama open gl 3.0 desteği verilmedi ayrıca ilk fhd telefonlardan biri olduğu için optimizasyon sorunu oldu.
    9500 alırsan daha hızlı bir telefon alırsın. Exynos işlemciler genelde kendinden bir sonra ki snapdragon işlemcilerle aynı performans veriyor. Tabi alandan alana değişiyor ama genel olarak altta kalmıyor.
    Sen test sonuçlarını sallama. Sadece reklam.

• 9505 iyi diyenleri anlamıyorum bütün bench testlerinde 9500 geçiyor farkla
  • Yine sonuca varamadım arkadaşlar Her ağızdan farklı bir ses çıkıyor tam karar veriyorum sonra pisman olurum diye korkuyorum her iki telefonu kullanan arkadaslar yardim edebilir mi ?

• Buyurun tüm gpuların gflops değerleri http://kyokojap.myweb.hinet.net/gpu_gflops/ Ayrıca exynoslu modelde opengl es3 desteği yok. Ne kadar önemli olduğunu yakında anlarsınız. Geliştirici desteği de çok zayıf exynos versiyonunda. Yani exynos versiyonunu tercih etmek için tek bir sebep bile göremiyorum. Ha bir de 4g desteğini de unutmayalım
  • Evet 4g olması ileriye dönük bir telefon oldugunu gösteriyor. Snapdragon 600 mhz olarak diğerine düşük ama gflops değeri yüksek bu exynos 5410 a göre daha iyi oldugunun göstergesi midir? Hersey icin tesekkurler tekrardan..

• quote:

Evet 4g olması ileriye dönük bir telefon oldugunu gösteriyor. Snapdragon 600 mhz olarak diğerine düşük ama gflops değeri yüksek bu exynos 5410 a göre daha iyi oldugunun göstergesi midir? Hersey icin tesekkurler tekrardan..

Mhz'in önemi yoktur. Önemli olan gpu'nun barındırdığı çekirdeklerdir. 9505 versiyonunu al. Pişman olma.
  • Tamamdir açık ve net I9505.

Sadece Basit bir şey söylicem, eğer Samsung'un Exynos işlemcili versiyonunu almıyorsan Htc one al.
    Kuzenimde var yani Exynos'un tarayıcı performansı, oyun perfromansı olmasa saniyesinde geçerim. Harika telefon. 32 Gb geçen yıl 2000'e aldı ama ilk çıktığı zamanlardı.
    Benim Exynos tercihim hep tarayıcı hızı yüzünden oluyor maalesef One'da bu zayıf. Snapdragonlu telefonlarda zayıf bu. G2 bile ağır. Z1 Snapdragonlu telefonlara göre hızlı.
    S600 seni memnun etmeyecektir. Ghz sadece telefonun ısınmasını sağlayan bir şey diyebilirim. Ben Exynos Octa 5'i 1.2 ghz de kullanıyorum. işlem gücü olarak kayıp yok.
    Hafif laglar var sadece. Önemli olan mimari. Apple 1.2 ghz de yüksek verim elde ediyor, kernelleri iyi.
  • Anladgim kadariyla siz tarayici hizina onem veriyorsunuz, bana gore tarayicidan ziyade oyun performansi. Snapdragon islecisi daha yuksek oldugundan bana bu model daha cazip gelmeye basladi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.