Şimdi Ara

Samsung Galaxy S4 I9500 - I9505

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Samsung Galaxy S4 almayı düşünüyorum ancak telefon 2 çeşitmiş. Biri S4 I9500 diğeri ise S4 I9505. İkisininde özellikleri farklı;

Samsung Galaxy S4 I9505
    4G (LTE)
    Chipset - Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 -
    CPU - Quad-core 1.9 GHz Krait 300
    GPU - Adreno 320

Samsung Galaxy S4 I9500
    3G
    Chipset - Exynos 5 Octa 5410
    CPU - Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7
    GPU - PowerVR SGX 544MP3

Sizce hangisi daha iyi, hangisinin bataryası daha iyi gider ve bir kaç yorum okudum I9505 daha çok ısınıyormuş ve pil daha erken bitiyormuş doğrumudur. Bide bir arkadaşım 'o işlemciye o pil dayanamaz 3-4 ay sonra o pil ölür çok erken bitmeye başlar' dedi ve android 4 sürümünde açılan uygulamalar kapanmıyormuş kapatsak bile daha hızlı açılması için ön belleğe atılıyormuş bu sayede ram çok dolu oluyormuş ve pil fazla gitmiyormuş. Bu sorun çözülüyor mu?
    Siz hangisini önerirsiniz şimdiden teşekkürler..

• Ahmet_ilbey kullanıcısına yanıt
    I9505, I9500 den çok daha iyi bir cihaz. Ama I9505'i Türkiye de bulman zor.
  • Snapdragon 600 eskimeye basladi, cogu cihaz Snapdragon kullaniyor. Bence Exynos tercih etmelisin. Hem daha yeni ve Samsung tarafindan uretiliyor. Grafik performansi da daha iyi diyorlar fakat ben oyun oynamiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alegro1453

Snapdragon 600 eskimeye basladi, cogu cihaz Snapdragon kullaniyor. Bence Exynos tercih etmelisin. Hem daha yeni ve Samsung tarafindan uretiliyor. Grafik performansi da daha iyi diyorlar fakat ben oyun oynamiyorum.
    Selam..? oncelikle samsung s4 i9500 tr de satıldıgında garantili olarak alabilirsiniz ..? fakat i9505 donanım olarak daha ii olsa da yurt dısı olacagında garantisiz olacak..? Samsung s4 de baska bir telefon dusunuzrsenız LG g2 tavsiye ederim..?
  • G2 al. Iki tür samsungu alip ortadan ikiye ayirir tek basina. Biraz ergence soylem oldu ama olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

G2 al. Iki tür samsungu alip ortadan ikiye ayirir tek basina. Biraz ergence soylem oldu ama olsun

baska konuda bilgi almak isteyen kisilerin konusuna surekli g2 diye yazmasan olmaz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: porcelain heart

quote:

G2 al. Iki tür samsungu alip ortadan ikiye ayirir tek basina. Biraz ergence soylem oldu ama olsun

baska konuda bilgi almak isteyen kisilerin konusuna surekli g2 diye yazmasan olmaz mi?

Tesekkur edecegine sovuyorsun neredeyse. Gidip miladini doldurmus bir telefon yerine daha ucuza cok daha iyi bir telefon alma imkani varken s4 al diyen zihniyeti cozmus degilim.

• quote:

quote:

LG firması reklamini yapmak için para veriyor da ondan LG G2 yaziyordur ..?Tavsiye etmis sadece ne olmuş ki.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byaahmet -- 14 Şubat 2014; 15:17:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: byaahmet

quote:

quote:

LG firması reklamini yapmak için para veriyor da ondan LG G2 yaziyordur ..?Tavsiye etmis sadece ne olmuş ki.?

Alıntıları Göster
    9500 al. 9506'yla karşılaştırsan tamamda S600 dengi değil.
    Snapdragonlu vrsiyonun tek iyi yanı Tw daha geç şişiyor ve geliştirici seçeneği.
    9500 Open Gl 3.0 desteği dışında S600'den daha iyi Oyun performansı olarak. Ve 9500'de ki Octa 5 Tarayıcı konusunda Kendinden sonra ki telefonlardan bile güçlü ki Chromebook'ta bile kullanıldı. 4.3'le ikisininde şarkı pek parlak değil ama 4.4'te düzeltileceğini umuyoruz.
    Dikkat edersen Samsung konularında Samsung kullanan adamdan çok g2 kullanan adam yorum yazıyor. Millet malını övme derdinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtrhn

9500 al. 9506'yla karşılaştırsan tamamda S600 dengi değil.
    Snapdragonlu vrsiyonun tek iyi yanı Tw daha geç şişiyor ve geliştirici seçeneği.
    9500 Open Gl 3.0 desteği dışında S600'den daha iyi Oyun performansı olarak. Ve 9500'de ki Octa 5 Tarayıcı konusunda Kendinden sonra ki telefonlardan bile güçlü ki Chromebook'ta bile kullanıldı. 4.3'le ikisininde şarkı pek parlak değil ama 4.4'te düzeltileceğini umuyoruz.
    Dikkat edersen Samsung konularında Samsung kullanan adamdan çok g2 kullanan adam yorum yazıyor. Millet malını övme derdinde.

Millet malini ovme derdinde degil. Hersey ortada. Tum bunlara ragmen s4 tavsiye ediyorsun ya... Obur tarafta cekecegin var.
  • Merhaba, lg g2 yi tavsiye ediyorsunuz, biliyorum s4 ü katlayan bir telefon olabilir ancak kullanımı kullanıcıya göre değişebilir. Mesela tuş yok sanal tuşlar var ve hafıza kartı desteği yok benim telefonda en çok işime yarayan şey hafıza kartıdır her yere gittiğimde kablo taşımak saçma. Ve güncelleme sorunu varmış heralde. Tabikide bu dediklerimin performansla alakası yok çok saçma diyebilirsin ama kullanıcıya göre değişir, telefonun kullanan kişiye uyum sağlaması gerekmekte. Bu yüzden s4 bana daha yakın geliyor. Performans konusunda da kötü denecek bir telefon değil bence 1.6 ghz işlemci kötü değildir.(tabikide g2'nin 2.26 ghz işlemcisi ile karşılaştırılmazsa)
    S4 te bazı özellikler var benim hoşuma giden. Mesela göz takibi, temazsız kontrol vs vs gibi. Doğru gündelik hayatta bunları kullanmazsın ve çok şarj tüketimi yapabilir ancak bunlar işin eğlencesi Bu yüzden benim kararım s4den yana.

@azsussan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet_ilbey -- 14 Şubat 2014; 17:32:38 >

• G2'nin güncel hali oyun performansında s4'ü yakalıyor. Onun dışında rehbere girme hızı hariç s4'ten hızlı da değil.
    Ghzler sadece antutuda puan yükseltir. Antutu puanı da octa 5 2.1 ghzye kadar ulaşabiliyor bu da flipboard'da exynos kullanıcı sayfanın bir paylaşımı. Test sonuçları gerçeği yansıtmaz ama tarayıcı hızı multitasking gibi videoları da attım. Lütfen şu telefonları elinize alıp inceleyin. G2 alanlar pişman oluyor, güncelleme vb driver sorunları her oyunda frame atlıyor cihaz. Zaten bu kadar iyi olsa bu adamlar her s4 note 3 konusuna damlamaz.
     Samsung Galaxy S4 I9500 - I9505

• Hahaha çok doğru çoğu s4 konusunda tartışma çıkıyor Şimdi kafamı karıştırdınız g2 gözümde çok küçüldü, dediklerinizi biraz araştıracağım teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet_ilbey

Merhaba, lg g2 yi tavsiye ediyorsunuz, biliyorum s4 ü katlayan bir telefon olabilir ancak kullanımı kullanıcıya göre değişebilir. Mesela tuş yok sanal tuşlar var ve hafıza kartı desteği yok benim telefonda en çok işime yarayan şey hafıza kartıdır her yere gittiğimde kablo taşımak saçma. Ve güncelleme sorunu varmış heralde. Tabikide bu dediklerimin performansla alakası yok çok saçma diyebilirsin ama kullanıcıya göre değişir, telefonun kullanan kişiye uyum sağlaması gerekmekte. Bu yüzden s4 bana daha yakın geliyor. Performans konusunda da kötü denecek bir telefon değil bence 1.6 ghz işlemci kötü değildir.(tabikide g2'nin 2.26 ghz işlemcisi ile karşılaştırılmazsa)
    S4 te bazı özellikler var benim hoşuma giden. Mesela göz takibi, temazsız kontrol vs vs gibi. Doğru gündelik hayatta bunları kullanmazsın ve çok şarj tüketimi yapabilir ancak bunlar işin eğlencesi Bu yüzden benim kararım s4den yana.

@azsussan

Tamam hocam. Sizin tercihiniz. Biz oneririz sedece. Ayrica @mrtrhn isimli kullanicinin yorumlarini da dikkate almayin. Onun gozunde s4 mukemmelestirilmis tanrica sanki. Baksana oyun performansinda yakayabiliyor diyor Sgx544mp3 nere, adreno 330 nere? 2.26 ghz krait400 nere, 1.6ghz cortex a15 nere? Cihaz 4.2.2 ile calistigindan yazilimsal sorunlar var. Buna ragmen note3 ile benzer performans gosteriyor. S4 ilk ciktiginda rezaletti. Temple run bile kasiyordu. Guncellemeleele duzelttiler. O gunleri ne cabuk unuttular. Neyse kitkat gelince agizlarini acamayacaklar. Hocam soruna gelirsek... Apabiliyorsan avrupa modeli al. Daha guncel kalir tel. Opengl es3 cok ciddi bir avantaj. Ayrica daha guclu bir olan adreno 320'yi unutmayalim. 4g destegi de yaninda bonusu. Ileride cok iyi fiyattan satabileceksiniz.

• Ahmet_ilbey kullanıcısına yanıt
    Abi pil gerekiyorsa g2 al ama hız performans gerekiyorsa s4 daha iyi. G2 güncellemeden sonra aratmaz ama.http://www.youtube.com/watch?v=9e0TH4DcAfs
    Misal s4 4.2.2 versiyonunda g2 de 4.2.2 versiyonunda. Hangisi daha üstün geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtrhn

Abi pil gerekiyorsa g2 al ama hız performans gerekiyorsa s4 daha iyi. G2 güncellemeden sonra aratmaz ama.http://www.youtube.com/watch?v=9e0TH4DcAfs
    Misal s4 4.2.2 versiyonunda g2 de 4.2.2 versiyonunda. Hangisi daha üstün geliyor..

Guzel kardesim aciklamaktan bikmadim. S800 4.3'den sonrasi icin cikarildi. Note3 avrupa modeli ve exynos neden 4.3 cikti? Xperia z1 neden hemen 4.3 aldi? Opengl destegini bile kullanamiyoruz. Gpu driverlari cok eski. Gayet normal. Exynos 5410 oyle bir sorunu yok zaten. Zaten oyuncu adam gider 4.4 rom kurar veya kernal atar telefona. Benim telefon gayet hizli suan. Hollanda 10f+ dorimanx kernel kullaniyorum. Antutu max 38k. Diger tum agir oyumlarda da fps'ler note3'den bile fazla. Alip fraps ile oyunlarin ortalama fpslerini note3.ile karsilastirdim exynos modeliyle. Kernele bile gerek yok aslinda. S4 internette hizlidir dedigin gibi. Dort cekirdek surekli aktif onda. Tabi sarj nasil rezalet bilirsin. Simdi hic guncelleme almamis bir cihazi kotulemeyi birak. Evet guncelleme sikintili lg'de. Ama telefonum bozulana kadar en yeni android surumlere sahip olacagim kesin. Custom romlar kerneller candir.

• Yahu dedin telefon browserda tek çekirdek 1.2 ghz çalışıyor, bir baktık tüm programlar kapalı çift çekirdek 1.9 ghzde çalışıyor. Tamam telefonun şarjı çok iyi güncel hali open gl destekli oyunları s4'ten iyi oynuyor tamam, tasarım sıradışı, bir şey demiyorum ama bunlar telefonu multimedya, tarayıcı için kullanan biri için yeterli değil.
    Evet s4 rehberi 5 snyede açıyor g2'de emaili 5 snyede açıyor. Kernel konusunda octa sıkıntılı tamam ama custom rom dediklerin cm miui vb s4'e de çıkıyor. Ayrıca octa 5'i 700 mhzde kullanırken bile tarayıcı g2 ile kafa kafaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AppleFans

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet_ilbey

Merhaba, lg g2 yi tavsiye ediyorsunuz, biliyorum s4 ü katlayan bir telefon olabilir ancak kullanımı kullanıcıya göre değişebilir. Mesela tuş yok sanal tuşlar var ve hafıza kartı desteği yok benim telefonda en çok işime yarayan şey hafıza kartıdır her yere gittiğimde kablo taşımak saçma. Ve güncelleme sorunu varmış heralde. Tabikide bu dediklerimin performansla alakası yok çok saçma diyebilirsin ama kullanıcıya göre değişir, telefonun kullanan kişiye uyum sağlaması gerekmekte. Bu yüzden s4 bana daha yakın geliyor. Performans konusunda da kötü denecek bir telefon değil bence 1.6 ghz işlemci kötü değildir.(tabikide g2'nin 2.26 ghz işlemcisi ile karşılaştırılmazsa)

@azsussan

Tamam hocam. Sizin tercihiniz. Biz oneririz sedece. Ayrica @mrtrhn isimli kullanicinin yorumlarini da dikkate almayin. Onun gozunde s4 mukemmelestirilmis tanrica sanki. Baksana oyun performansinda yakayabiliyor diyor Sgx544mp3 nere, adreno 330 nere? 2.26 ghz krait400 nere, 1.6ghz cortex a15 nere? Cihaz 4.2.2 ile calistigindan yazilimsal sorunlar var. Buna ragmen note3 ile benzer performans gosteriyor. S4 ilk ciktiginda rezaletti. Temple run bile kasiyordu. Guncellemeleele duzelttiler. O gunleri ne cabuk unuttular. Neyse kitkat gelince agizlarini acamayacaklar. Hocam soruna gelirsek... Apabiliyorsan avrupa modeli al. Daha guncel kalir tel. Opengl es3 cok ciddi bir avantaj. Ayrica daha guclu bir olan adreno 320'yi unutmayalim. 4g destegi de yaninda bonusu. Ileride cok iyi fiyattan satabileceksiniz.

Alıntıları Göster
    dostum bulabilirsen s4 ün snapdragonlu versiyonunu al.exynos octalı versiyondan daha güçlü olduğu için değil samsung daha fazla önem veriyor ve güncellemeler daha hızlı çıkıyor.ayrıca geliştirici desteği çok daha fazla kaynak kodlarıda yayınlandığı için custom rom konusunda sıkıntı yaşamazsın.gt i9500 ile gt i9505 arasında ciddi bir performans farkı yok hatta snapdragonlu telefon sayısı gittikçe arttığı için oyun optimizasyonu konusunda zamanla snapdragonlu cihazlar öne çıkacaktır.arkadaşımla telefonları bir süreliğine değiştim ve ondan g2 yi alıp s4 ü verdim.g2 yi kullandığım süre boyunca hem beğendiğim hemde eleştirdiğim yönleri oldu.beğendiğim yönleri mükemmel pil ömrü,exynos octa gibi az ısınan ve potansiyeli çok yüksek işlemcisi,ve ekranı diyebilirim.ekranın beyaz renkteki parlaklığı amoledden sonra çok hoşuma gitti.telin pil ömrüne kimse laf edemez gerçekten mükemmel.kötü yönleri ise hoparlörü,ahizesi ve kamerası.özellikle hoparlörünü hiç beğenmedim kalitesiz bir hoparlörü var.ahize olarakta ne bana gelen ses iyiydi nede giden ses.kamerada ois hikaye gibi duruyor.çekim kaliteside s4 e göre daha kötü.aslında bana sorarsan bu saatten sonra ne s4 alınır nede g2.ikisinide boşver biraz daha bekle htc,sony ve samsung un yeni telefonlarını gör ve yeni çıkacak bu 3 telefon ararsından seçimini yap derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: freudunpiposu

Yahu dedin telefon browserda tek çekirdek 1.2 ghz çalışıyor, bir baktık tüm programlar kapalı çift çekirdek 1.9 ghzde çalışıyor. Tamam telefonun şarjı çok iyi güncel hali open gl destekli oyunları s4'ten iyi oynuyor tamam, tasarım sıradışı, bir şey demiyorum ama bunlar telefonu multimedya, tarayıcı için kullanan biri için yeterli değil.
    Evet s4 rehberi 5 snyede açıyor g2'de emaili 5 snyede açıyor. Kernel konusunda octa sıkıntılı tamam ama custom rom dediklerin cm miui vb s4'e de çıkıyor. Ayrıca octa 5'i 700 mhzde kullanırken bile tarayıcı g2 ile kafa kafaya.
    Konuyu açan kardeş,ben 9505 kullanıyorum 9500 ile kıyas yapacak kaydadeğer fark yoktur her iki cihaz arasında.Bazı şeyleri belirtmiş arkadaşlar en önemlisi 9505 ler Türkiyede satılmıyor yani garanti dışı cihaz olacaktır bu konu önemli değilse 9505 i öneririm,Samsung güncellemerde önceliği hep snapdragonlu tlf larına veriyor ve cihaz stabilitesi konusunda sanki 9505 ler bir tık yukarıda gibi ama başta dediğim gibi ikisi arasında öyle aman aman bir fark yok,her iki cihazada 4.3 güncellemesi geldikten sonra rezil oldu cihazlar.şimdi 4.4 kitkatı bekliyoruz bakalım toparlayabilecekmi bu yazılım.Şarj konusunda yoğun kullanımda 5 saat ekran süresi ve 1 gün bekleme alırsın,az kullanımda 3-4 gün beklemeyi rahat alırsın.ayrıca bu değerleri yapacağın bi kaç işlemle her iki cihazdanda alabilirsin.9505 lerin şarjı az gittiği konusu diye bişey yok az önce dediklerim benim kendi değerlerim.

• lewent20 L kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yanlış hatırlamıyorsam vatanda ı9505 satılıyordu veya ben yanlış gördüm o yüzden arıştırmaya başladım Şimdi ı9505 işlemcisi daha yüksek olduğu için daha çok enerji tüketir mi ? ve oyun için Snapdragon 600 mü daha iyi yoksa Exynos 5 Octa 5410 mı daha iyi ? Güncelleme sonrası neden kötü oldu ne gibi sorunlar var teşekkürler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.