< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fet_ay -- 18 Ocak 2018; 0:36:1 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fet_ay -- 18 Ocak 2018; 0:36:1 > |
Arkadaşlar öncelikle merhaba bu cihazla ilgili çok güzel bir inceleme bulamayabilirsiniz ondan dolayı sizlere özet geçmek istiyorum.Cihaz 5010 kodu ile geliyor.Kutu üzerinde yazar.5018 kodlu olan modeli almayın çin için üretilmiş rom sıkıntısı var. Glaballe uyumlu değil.5010 geldikten sonra 2.bakacağınız şey knox sayacıdır ses açma menü tuşundan sonra güç tuşuna da basın ekrana yazı gelince bırakın hepsini. warranty void: 0x0 yazısı varsa tamam cihaz kurcalanmamış.0x0 olmalı mutlaka.3.sü cihaz açılınca cihaz hakkında bölümünden yazılım sürümünün son numarasının 4 değil 5 olması gereklidir.4 olursa önceki sürüm hongkong romu atılmış oluyor.Beş olursa en son sürümdesiniz o da tamam.4.sü samsung servislerini çalıştırın.Rootlanmış yani kurcalanmış cihazlarda S health ve diğer uygulamalar güvenlik nedeniyle çalışmaz. S health ı kurun çalıştıysa o da tamam.Cihaz ok. Gelelim arkadaki alalade yazılmış made in korea yazısı.Ona da ben nacizane şöyle çözüm buldum.Faberin mavi yumuşak silgisi ile arkadaki kötü tırtıklı bölüme silgiyle bildiğin giriştim.Yazıya elimi değince batma hissi gitti kaymak gibi oldu size de öneririm. Sert silgi ile denemeyin ne olur ne olmaz.Umarım faydalı olmuştur.Hayırlı olsun.
|
Salı günü Bursa Anatolium Carrefour'dan siyah olanını 1399 TL'ye alarak aranıza katıldım ben de arkadaşlar. Pazartesi günü başka bir Carrefour'da sadece teşhir ürünü kalmıştı, salı günü de geriye kalan tek kapalı kutuyu aldım. Kutuya baktığımda SM-5018 yazısını görünce bir an duraksadıysam da 150 liraya yakın fiyat avantajını göz önüne alarak ne olacak ya gerekirse biraz uğraşırım deyip satın aldım.
Cihazı kurayım diue IKEA'nın restoran katına çıktım ve güç tuşuna basıp da açılmadığını görünce kısa bir can sıkıntısından sonra prize bağlayıp bataryanın tamamen boş durumumda olduğunu gördüm. Şöyle ki; anladığım kadarıyla cihazın ithalatçısı olan Ritzy Bilişim kutuyu açıp cihaza 5010 rom atmış (cihaz yazılımsal olarak 5010 görünüyor) ve knox sayacıyla ilgili de herhangi bir olumsuz durum olmadığından olsa gerek güncelleme ve Samsung'un öz yazılımları sorunsuz olarak çalışıyorlar (100 küsür mb'lik bir güvenlik güncelleştirmesi aldım hemen). Bu arada şarjı da tamamen bitirip kutulamışlar belli ki. Cihaza gelecek olursak, 7 yıldır akıllı telefon kullanırım, daha önce sırasyla Galaxy Nexus, iPhone 5S, LG G3 ve Huawei Mate 8 gibi amiral gemi cihazlar kullandım. Askerlik dönüşü yine 2000 civarı bir iki yıllık amiral gemi bakıyordum ki o seviyedeki tüm telefonlarda hoşuma gitmeyen bir şeylere denk geldim (3.5 mm çıkış olmaması, edge ekran, aşırı büyük ebatlar vs.) yakın zamanda düğün de yapacağım için daha ekonomik bir cihaza yöneleyim derken C-5 Pro ile karşılaştım. Tercih etme sebebimi kısaca ideal ekran boyutu, ergonomi ve (fiyatına göre) yeterli donanımsal özellikler olarak sıralayabilirim. 3 günlük kullanım deneyimi sonrasında C-5 Pro ile ilgili düşüncelerim. Artıları: + Tasarım ve ergonomi harika, elinizde premium telefon varmış hissiyatı yaşıyorsunuz. + 5 saat civarı ekran süresi alıyorum ki 2600 Mah batarya için oldukça başarılı. + Bu fiyat seviyesinde type c ve hızlı şarj müthiş bir nimet, 30-35 dakikada bir öğleden sonrasını kurtaracak kadar şarj oluyor. + Ekranı gerçekten çok başarılı, gün ışığında yeterli bir parlaklık sunuyor örneğin. + Özellikle Samsung tarayıcı ile birlikte ziyadesiyle yeterli bir gezinme performansı sunuyor, ki kendi adıma en önemli gereklilik diyebilirim. + Always On Display bu fiyat seviyesi için müthiş bir özellik, gözümü alamıyorum resmen :) + Antutu'dan 79189 puan aldı ki bu C5 Pro'yu sınıfındaki rakiplerinin üzerine taşıyor. Askerlik öncesi kullandığım Huawei Mate 8 (ki bence efsane bir cihazdı) de 93 bin civarı bir puan alıyordu. En yüksek seviyede oyun oynayan birisi değilseniz diğer tüm işler için yeterince seri bir cihaz C5 Pro, Experience arayüzü de gayet akıcı ve şık. + Stok kulaklıkla denemedim ama orta seviye Sony kulaklıklarla denediğim ses çıkışından çok memnun kaldım, ses seviyesi gayet yüksek ve temiz. Huawei Mate 8'den kesinlikle daha iyi diyebilirim :) + Ön kamera beklentimin üzerinde işler çıkarıyor. Nötr ve eksi yanları. 0- Parmak izi sensörü harika değil, kötü de değil. (Aynı parmağı iki veya üç defa kaydetmek performansı artırıyor) - 3.5 mm çıkışının alt kısımda olması şahsen hiç hoşuma gitmedi, müzik dinlerken kullanımı çok zorlaştırıyor. - arka kamera vasatın altında bence ( puanlayacak olursak 6/10 seviyesi bir performans bekliyordum şahsen ama bence 5'in bile altında) - alüminyum malzemeden olsa gerek sıcağı normalden bir tık fazla hissettiriyor sanki. Sonuç olarak; üç günlük kullanım sonrası iyi ki almışım dediğim bir cihaz var elimde. Telefon kullanımı sosyal medya, nette gezinti ve multimedya kullanımı şeklinde yoğunlaşan kullanıcılar için oldukça yeterli bir cihaz C-5 Pro. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fet_ay -- 8 Ekim 2017; 0:46:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|