Şimdi Ara

Samsung Galaxy S8 ve Note 8 kullanıcılarına kötü haber: Android 10 yok (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
3.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dikkat ederseniz Apple ile karşılaştırmadım benzer miktarda, hatta bazen daha fazla cihaz çıkartan Xiaomi ile karşılaştırdım. Xiaomi çok eski cihazlarına MIUI güncellemelerini gönderebiliyor fakat Android sürümünü güncellemiyor. Yani MIUI'a eklenen yeni özellikleri kullanmaya devam edebiliyorsunuz, güncel Xiaomi uygulamalarına erişiminiz de devam ediyor. Fakat Samsung'da 2 yıl sonra telefonunuzda çöp Samsung uygulamaları ile, silinemeyen, başbaşa kalma durumu oluyor. Gerçi son zamanlarda gördüğüm kadarıyla Samsung uygulamalarının çoğu silinebilir durumda.
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Samsungubçn kendi geliştirdiği işlemciye rom atılıyor mu. Sanırım atılması zor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumda Apple'ın güncelleme politikası ile karşılaştırarak eleştiri yapıldığı için Apple ile karşılaştırdım.
    Aslında sebepler
    -Samsung'un çok fazla cihaz çıkarması,
    -Cihazlarda işlemci başta olmak üzere kendi özel ürettiği yongaları kullanması(bu yongaların sürücülerinin geliştirilmesi ekstra bir yük) Kendi yongasını geliştirmeyen piyasadan yonga alanların işi daha kolay sürücüyü yongayı üreten firma sağlıyor zaten.
    -Kullandığı arayuz yazılımı,
    -Pazar payının getirdiği tuzu kuruluk.

Xiaomi gibi üreticiler bu noktada rakiplerine fark atabileceklerini bildikleri için bu güncelleme işini zor da olsa başarmaya çalışıyor. Hatta başarıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme geliyor da ne oluyor?

• veteriner69 kullanıcısına yanıt
    Senin gibi 5 tane adamım olsun amerikayı dize getirirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 1 Aralık 2019; 21:13:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım desteği kesilen telefonlar için Lineage OS'a bir göz atın derim. Çoğu haberin altına yazmaya çalışıyorum ki bilmeyenler de öğrensin. Bırakın note8'i note3'e adamlar android 9 hazırlamışlar.

Kendi Zenfone Selfie cihazım android 6 da kalmıştı, şuan 8.1 temelli lineageOS var.

• Güncelleme önemli değilmiş... Niye olmasın?

Her büyük güncellemede 'Samsung arayüzü' değişiyor. Samsung güncellemeyi kestiği zaman, 'güvenlik güncellemesi' de vermiyor. Yani telefon dımdızlak kalıyor

2000-3000 TL'lik bir telefondan söz etmiyoruz, 6000 TL'lik bir telefon (Note 8, Avrupa fiyatı da ucuz sayılmaz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 3 Aralık 2019; 1:34:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Standart Samsung Eğer Tüketici Tepki Vermezse Böylede Devam Eder İphone 5 Yaşındaki telefonunu Güncelliyor Samsung 2 büyük güncelleme verip defteri kapatıyor zaten bir daha almayı da düşünmüyorum samsung telefon

• Adamların tarzı bu artık kabullenin. Samsung veya android telefon alanlar iki yıl güncelleme alıyor sonrası yok. Android amiral gemisi telefon almak git gide mantıksızlaşıyor. Orta üst veya orta seviye de bile nerdeyse aynı özellikli telefonlar var. Amiral gemileri ile fiyat farkı da azımsanmayacak kadar fazla. Üstelik ikisi de iki yıl güncelleme alacak.

• Samsung note 4 almıştım bir daha da samsung telefon almadım güncelleme vermediği için samsung sıfır o kadar para vermeye değmez

O zamanın parası 1000 dolar yapıyordu

• Güncelleme almış almamış önemli değil de insanın önemsendiğini düşünmesi bir başka oluyor. iPhone 6 kullanıyorum bu zamana kadar güncelleme aldı iOS 13’ü almadı sonra iOS 12’den bile bazı güncellemeler vermeye devam ettiler. Android olsa major sürüm güncelleme kesildiği gibi cihaza gelen güncelleme de bitiyor.

Güvenlik güncellemeleri bile kesiliyor bir süre sonra androidde. Apple ise eski cihazlarına bile bazı şeyler için güncelleme veriyor. Mesela şu saatlerin geri alınmaması işinde Apple eski yeni neredeyse tüm cihazlarına güncelleme vererek saat işini çözmüştü. Ancak o sıra çoğu android üretici güncel cihazlarına bile bunu vermedi. Android üreticiler satana kadar orda sattıktan sonra yok oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 2 Aralık 2019; 12:2:49 >
  • Malsung, ayıp be 6 gb ramlı telefona güncelleme vermemek = kendi ayağına sıkmak Note 5 kullanıcısıyım ve bir daha samsung tercih etmeyeceğim.

• Samsung işte bu sırf marka algısı diye okadar tokatlanmaya hiçte gerek olmadığının ispatı

• samsung zorunda olmasam asla tercih etmeyeceğim bir marka.
    ios biraz daha kullanıcı dostu olsa, dosya aktarımına izin verse mutlaka düşünürüm.
    şu an s10e kullanıyorum. telefonu 1 sene sonra satmayı düşünüyorum o derece. yeni s11 serisi gelince bizimkinin hem değeri düşecek hem de güncellenme önceliği gidecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkhair kullanıcısına yanıt
    Hocam uygulamalar açılırken geçen süre göze bariz biçimde batıyor.
    Bir de telefonda oyun olsa neyse derim. Bahsettiğim uygulamalar Threads (instagram), Whatsapp, Chrome gibi günlük kullanımda ihtiyaç duyduğumuz uygulamalar.
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Dostum aktif olarak Note 9 kullaniyorum. Cihaz su anda serviste diye eski telefonumu "Note 5" kullaniyorum simdilik. Sahsen aktif kullandigim uygulamalarda "sosyal medya, dh, clash of clans, youtube" gibi uygulamalarda herhangi bir sikinti yasamiyorum. Tabi ki arada hiz farki var ama karsilastirmam gerekirse, ios 12'li 6+ tan kat kat daha hizli Note 5. Guvenlik guncellemelerini almamasi tedirgin etmiyor degil insani fakat o kadar guvenlik takintisi olan insan rom gibi seylerle son surumlere ulasabilir yine

• Hem geç veriyor major sürümleri hem de aylık güncellemeleri geç ve ilk faz olarak veriyorken neden Samsung ile devam edilir bir daha akıl kârı değildir.

Samsung imajını kurtarabilecek iken kendi kendine fırsatı tepti.

Kaybedenler belli.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.