Şimdi Ara

Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.431
Cevap
71
Favori
375.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Orijinalden alıntı: ygtgdc

quote:

Orijinalden alıntı: elmasdag

quote:

selamlar.konuyu açan arkadaşıma teşekkürler.yakın bir arkadaşım bir kaç gün önce samsung galaxy s 2 aldı. fakat telefonun sürümü 2.3.3. edindiğim bilgilere göre 2.3.5 sürümü stabil ve şarj süresi uzun. odin ile yazılımın sürümünü yükseltmek istemiyoruz. odin için bazı yerlerde garanti dışı kalma probleminden bahsedilmiş. garanti dışı kalsın istemiyoruz. bazı yerlerde de odinin garantiyi bozmadığından bahsedilmiş. kıbrıstan alındı telefon.tam ve kesin olarak odin garantiyi bozar mı bozmaz mı ve yazılımı yükseltmek için ne yapılabilir? teşekkürler.

Odinle üretici yazılımı haricinde(root, rom, vs) yüklenirse, custom binary download denen bir sayaç artar ve garanti dışı kalır.(Gerçi bunlar da geri çevrilebiliyor)
    Ama 2.3.5 orjinal üretici yazılımlarından birini yüklerseniz sayaç filan artmaz, garantiyi de bozmaz..

teşekkür ediyorum fakat bizim cihazımızda i9000g arkadaşın bahsettiği gibi acaba yukarıdaki firmwerlar sorun açar mı aynı şekilde.? ayrıca 2.3.5 türkiye için olan romu indirdirdim içinden code ve csc dosyaları cıkmadı sadece modem dosyası var acaba odin ile olmayacak mı?

Odin ile orijinal yazilim yuklediginiz surece garanti bozulmaz. Ama root rom gibi islere girisirseniz custom binary download gibi bir sayac vardi o sayac artar ve serviste bunu ogrenir tabiki ama bu islem de geri alinabiliyor

Ayrica Odin haricinde baska bir yolla guncelleyemezsiniz neden bu kadar fazla ustune gidiyorsunuz bu Odin in bilmiyorum ama garantiyi bozdugu yok.

Edit: elmasdag da ayni seyleri yazmis zaten.

sorumu yanlış anladınız sanırım ben odine karşı değilim dikkatli okursanız indirdiğim dosyanın içinden çıkanları yazdım yükleme işlemlerinde bahsedilen dosyaları barındırmıyor.. i9100g değilmiş bu arada cihaz. sadece i9100 müş yanlış anlamışım. indirdiğim dosyanın içinde code ve csc dosyaları yok! ilk mesajdaki bağlantıdan indirdim türkiye olan için denilenden. 2.3.6 da tek dosya biçiminde. onda sorun yok fakat öneri olarak 2.3.5 öneriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 4 Ocak 2012; 22:17:38 >

• sanırım olayı anladım 2.3.6 yazılımını odin ile yüklerken... 2.3.5 te tek dosya halinde aslında ben onunda içini açmışım. 2.3.6 yı kurdum. teşekkürler
  • İyi akşamlar.Arkadaşım kullanıyor bu telefonu bir sorunu var çözememiş bende alıp bakamadığım için yardımcı olamadım.Mesaj ayarlarında,mesaj geldiğinde ekranda durum çubuğunda göster ayarını kaldırınca mesaj bildirim sesinide kapatıyormuş.mesaj içeriğini ekranda göstermeyi devredışı bırakıp mesaj geldiğinde sesli uyarıyı aktifleştirmek için bilgisi olan yardımcı olabilirmi.şimdiden teşekkürler.
  • Konuya Root anlatımı eklenmiştir.
  • quote:

sanırım olayı anladım 2.3.6 yazılımını odin ile yüklerken... 2.3.5 te tek dosya halinde aslında ben onunda içini açmışım. 2.3.6 yı kurdum. teşekkürler

Bakın bu konuda yazıyor.Firmware dosyaları arşiv dosyası gibi gözükür ve arşivden çıkarmamanız gerekir.Neyse önemli olan yükleyebilmişsiniz.Hayırlı olsun.
  • Konu güncellenmiş yeni soru-cevaplar ve ipuçları eklenmiştir.
  • android 4 ün sistem hızı ve stabilitesi ios 5 e göre nasıldır?
  • @ygtgdc
    Cihaz modelinden emin olun, I9100 yazlımı, I9100G ye yüklenemez.
    Ayrıca .tar ya da .md5 dosya tiplerini Windows zip veya rar dosyası gibi görür. Buna aldanıp içini açmaya kalkışmayın, o .tar veya .md5 dosyasını olduğu gibi Odin de Pda kısmına gösterin yeter...
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverfalcon34

İyi akşamlar.Arkadaşım kullanıyor bu telefonu bir sorunu var çözememiş bende alıp bakamadığım için yardımcı olamadım.Mesaj ayarlarında,mesaj geldiğinde ekranda durum çubuğunda göster ayarını kaldırınca mesaj bildirim sesinide kapatıyormuş.mesaj içeriğini ekranda göstermeyi devredışı bırakıp mesaj geldiğinde sesli uyarıyı aktifleştirmek için bilgisi olan yardımcı olabilirmi.şimdiden teşekkürler.

Slm beyler arkadaşın sorusuna cevabı olan varmı acaba bende çözemedim
  • El-Soru: Ekran kilitli ve kapalıyken, ekranı açmak için home ya da kapama tuşuna bastığımda veyahut telefon görüşmem bittiğinde telefonu kulağımdan çekip, konuşmayı bitirmek için ekrana dokunmak istediğimde ekranın açılması 1-2 saniye arası sürüyor. Sorun nedir acep?
  • quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

El-Soru: Ekran kilitli ve kapalıyken, ekranı açmak için home ya da kapama tuşuna bastığımda veyahut telefon görüşmem bittiğinde telefonu kulağımdan çekip, konuşmayı bitirmek için ekrana dokunmak istediğimde ekranın açılması 1-2 saniye arası sürüyor. Sorun nedir acep?

Büyük bir ihtimal kurmuş olsanız haberiniz olurdu ama cihazınızda SetCPU tarzı bir program yüklüyse ve programın profil kısmında ekran kapalıyken veya görüşme esnasında CPU sınırlandırdıysanız ekranların geçişleri sırasında yavaşlama olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhncnk

quote:

El-Soru: Ekran kilitli ve kapalıyken, ekranı açmak için home ya da kapama tuşuna bastığımda veyahut telefon görüşmem bittiğinde telefonu kulağımdan çekip, konuşmayı bitirmek için ekrana dokunmak istediğimde ekranın açılması 1-2 saniye arası sürüyor. Sorun nedir acep?

Büyük bir ihtimal kurmuş olsanız haberiniz olurdu ama cihazınızda SetCPU tarzı bir program yüklüyse ve programın profil kısmında ekran kapalıyken veya görüşme esnasında CPU sınırlandırdıysanız ekranların geçişleri sırasında yavaşlama olacaktır.

Cevap için teşekkürler. Hocam setcpu yüklemiştim daha önce; fakat kaldırdım ve hiçbir ayarıyla da oynamamıştım. Şimdi siz öyle söylediniz diye tekrar yükledim ve profil ayarlarından ekran kapalıyken ve telefon konuşması sırasında kısımlarında max. bölümünü 1.2 ghz, min. bölümünü 800 mhz yaptım. Sonuç değişmedi. Uygulamayı kaldırdım tekrardan. Acaba dalvik'le ilgili bir şey mi? Bu arada ekran bazen hemen açılıyor bazen geç açılıyor. Üst üste denediğim zaman oluyor bu. Ama uzun zaman geçtiyse (1-2 dakika) her zaman yavaş açılıyor. Bir de, önce ekranın ışığı en düşük seviyede açılıyor, sonra benim ayarladığım seviyeye çıkıyor ekranı açarken. N'oldu bu cihaza ya iki günde? :S

• quote:

Orijinalden alıntı: elmasdag

@ygtgdc
    Cihaz modelinden emin olun, I9100 yazlımı, I9100G ye yüklenemez.
    Ayrıca .tar ya da .md5 dosya tiplerini Windows zip veya rar dosyası gibi görür. Buna aldanıp içini açmaya kalkışmayın, o .tar veya .md5 dosyasını olduğu gibi Odin de Pda kısmına gösterin yeter...

Öyle güzel yükleniyorki deneyimle sabittir :) Tabi sonunda telefonu elinize alıp bir tamirciye getirmek kalır.
  • Arkadaşlar ben yarın bu telefondan almayı düşünüyorum doğubanktan. Telefonun alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir, çakma olduğunu nasıl anlarım . Yada hangi ülke malı daha iyidir, hangi dükkandan alınmalıdır, istanbul içinde bildiğiniz başka bir mekan varmıdır alabilmek için. Hangi fiyata alsam iyidir (eğer fiyatları takip ediyorsanız tabi.) Birde S II almaya değermi bu kadar fiyat farkı için, Galaxy S ' i 650 ye alabiliyorum garantisiz kutulu kayıtlı halde. S II yi de 1100 civarlarında aldım diyelim bu halde, 450 lira fark vermeye değer mi sizce?
  • quote:

SetCPU programıyla ilgili.Ben yükleyip kaldırmıştım ama sorunum devam ediyordu fabrika ayarlarına döndürdüm sorun yok.

quote:

Orijinalden alıntı: eybabi

Arkadaşlar ben yarın bu telefondan almayı düşünüyorum doğubanktan. Telefonun alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir, çakma olduğunu nasıl anlarım . Yada hangi ülke malı daha iyidir, hangi dükkandan alınmalıdır, istanbul içinde bildiğiniz başka bir mekan varmıdır alabilmek için. Hangi fiyata alsam iyidir (eğer fiyatları takip ediyorsanız tabi.) Birde S II almaya değermi bu kadar fiyat farkı için, Galaxy S ' i 650 ye alabiliyorum garantisiz kutulu kayıtlı halde. S II yi de 1100 civarlarında aldım diyelim bu halde, 450 lira fark vermeye değer mi sizce?

Çakma olduğunu anlamak için deha olmaya gerek yok elinize alın yeter.Nereden alacağınız konuda yorum yapmamayı tercih ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

SetCPU programıyla ilgili.Ben yükleyip kaldırmıştım ama sorunum devam ediyordu fabrika ayarlarına döndürdüm sorun yok.

quote:

Orijinalden alıntı: eybabi

Arkadaşlar ben yarın bu telefondan almayı düşünüyorum doğubanktan. Telefonun alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir, çakma olduğunu nasıl anlarım . Yada hangi ülke malı daha iyidir, hangi dükkandan alınmalıdır, istanbul içinde bildiğiniz başka bir mekan varmıdır alabilmek için. Hangi fiyata alsam iyidir (eğer fiyatları takip ediyorsanız tabi.) Birde S II almaya değermi bu kadar fiyat farkı için, Galaxy S ' i 650 ye alabiliyorum garantisiz kutulu kayıtlı halde. S II yi de 1100 civarlarında aldım diyelim bu halde, 450 lira fark vermeye değer mi sizce?

Çakma olduğunu anlamak için deha olmaya gerek yok elinize alın yeter.Nereden alacağınız konuda yorum yapmamayı tercih ediyorum.

valla hocam gerçeğinden daha orjinal çakma yapıyolar elime almamın yeterli olmayacağını biliyorum. Örneğin ekran ısıya duyarlıdır felan gibi trickler aldım ama başka şeyler duyabilirim belki diye sordum.

• Selamlar unlock root adında bir program varmış hic uğraşmadan tek tıkla root yapıyormuş bunu deneyen var mıdir gerçek olamayacak kadar basitgeldi bana
  • Orijinalden alıntı: NomadCRY

Cevap için teşekkürler.

Cihazı fabrika ayarlarına alırsam ne var ne yok gidecek herhalde. Acaba yedekleme yapsam herşey eski haline döner mi fabrika ayarlarına geri döndükden sonra?
  • Konuyu yeni gördüm özellikle telefonu yeni alacak arkadaşlar açısından çok iyi olmuş
  • @NomadCRY

ustad pm attım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.