Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab 2 7' - Telefon Görüşmesi Aktifleştirildi! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
670
Cevap
12
Favori
78.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: denmus

quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-p3110-galaxy-tab2-8gb-7-tablet-gumus/productDetails.aspx?productId=bd302609&categoryId=3008012

Hepsiburada'da şu an Samsung P3110 Galaxy Tab2 8GB 7" modeli 600 TL. EFT ile 587 TL.

Arama özelliğini kullanabileceğimi bilsem şimdi alırım. Fiyat güzel..

Sim Card yuvası yokki kullanasın dostum...

Bu model çok düz bir tablet. 3G falan yok yani. Sadece tablet Bu fiyata arka kamerası olmamasına rağmen direk Nexus 7 tavsiye edilir tarafımdan ki, bence işlemcisi çok daha iyi... Gerçi burda kıyasa girmeyelim konu sapmasın...

sim card yuvasi olanda var yani 3G olani. oda su oluyorhttp://www.hepsiburada.com/liste/samsung-gt-p3105-galaxy-tab-16gb-7-tablet-beyaz/productDetails.aspx?productId=bd302015&categoryId=3008012 havale fiyati 734 lira suan. az biraz daha gaza gelirsem ipad 2 mi satip galaxy tab 2 alicam. samsung galaxy s2 kullanmaya basladigimdan beri ios a olan sempatimi kaybettim..

tamam dostum verdiğin linkteki üründe var zaten. konunun önceki mesajlarını okuduysan bu cihaz üzerine sıkça konuştuğumuzu anlarsın. tek derdimiz bu modelin tamam 3G si var ama telefon görüşmelerine kapalı olması. yurtdışında aynı ürün farklı model kodu ile satılıyor ve telefon görüşmesini destekliyor (bazı yerlerde). bizde yani Türkiye de satılan model de kapalı bu özellik. açabileceğimize emin olsak alacağız zaten. konu ile ilgili farklı yazılım denemesi tavsiyesi de oldu üst mesajlarda ama yazılım mı donanım mı kaynağından emin değiliz. "Yakita" dostumuz sınavlardan sonra kurcalayak biraz. Gelişmeleri bekliyoruz buradan. Yoksa verdiğin linkteki ürün bence iyi, iyi ama bir de telefon görüşmelerini desteklese benim açımdan tadından yenmez. Sanırım ki benim gibi düşünen kişi sayısıda çoktur. sen de yazmışsın zaten az daha gaza gelirsem alacam diye. ben son raddedeyim.

samsung un Turkiye sitesinde bu tableti inceledim.. soru cevap kismi dikkatimi cekti. oldugu gibi iletiyorum:

''soru : Samsung Galaxy Tab 2 p-3105 cihazı ile telefon görüşmesi (sesli görüşme) yapılabiliyor mu?

Yanıtlar

mustyfbistanbul 3 ay, 2 hafta önce

cihaz donanım olarak destekliyor ancak türkiyede satılan modelde gsm özelliği kilitlenmiş durumda.
    yani doğrudan sesli arama yapamazsınız. ancak avrupada satılan model (gt-p 3100) doğrudan aramaları destekliyor. cihaz üzerinde root işlemi yapıp tam yetki aldıktan sonra gsm özelliğini aktif hale getirebilirsiniz
    (örnek olarak farklı markalarda bir çok üründe bu işlemler yapılıyor) ancak bu durumda cihaz garanti dışı kalabilir. ''

kaynak: http://www.samsung.com/tr/consumer/mobile-phone/mobile-phone/tablet/GT-P3105TSETUR-reviews/ask-and-answer ilk soru

Cevabi veren kisi dogru soluyorsa ozaman kilit yazilimsal, muhakkak cozulur yakinda :)

valla dostum istemeyenin gözü çıksın keşke açılsa. yukarıda yazmıştım, arkadaşlar iran dan daha ucuz olduğu için bizim ülkede satılanla aynı olanı almışlar. işin kurdu tipler. ama modemin değiştiğini ve yazılımla çözemediklerini söylemişlerdi. inşallah bizimkiler yanılıyordur da gsm özelliğinin kilidi açılabiliyordur. açan biri şu konuya denk gelse artık ya. yolu yordamı bi anlatsa da sipariş etsek...

peki diyelimki Ebay den amazondan vs vs aldik bu tableti. oradan gelecek olanlar sesli aramalara acik mi ?

• Tableti rootladim p3100 yazilim yukledim fakat modemin yazilimini degistiremedim. Ozellikle modem icin farkli bir çözüm bulmak zorundayiz farkli bir alternatif maalesef yok. Su anda P3100 olarak kullaniyorum android 4.1.1 e yukselttim telefon programi var fakat numarayi tuslayip yes tusuna basinca direk arama sonlandirildi diyor. Sonuc olarak android yazilimindan anlayan birileri el atmadigi surece olumlu yada olumsuz bi sonuc cikmaz.
  • quote:

peki diyelimki Ebay den amazondan vs vs aldik bu tableti. oradan gelecek olanlar sesli aramalara acik mi ?

Valla o konudan çok emin değilim ama gümrükte faturada telefon olduğu belli olunca vergiydi, zarttı zurttu başın ağrıyacak. Kendin gidip alıp gelirsen onu bilmem. Diğer türlü ben yurtdışı alış veriş sitesinden (sadece telefon ve bazı elektronik eşyalar için konuşuyorum) tel falan almam şahsen. telefon ile ilgili prosedürü de çok bilmem açıkçası.

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf3gp

Tableti rootladim p3100 yazilim yukledim fakat modemin yazilimini degistiremedim. Ozellikle modem icin farkli bir çözüm bulmak zorundayiz farkli bir alternatif maalesef yok. Su anda P3100 olarak kullaniyorum android 4.1.1 e yukselttim telefon programi var fakat numarayi tuslayip yes tusuna basinca direk arama sonlandirildi diyor. Sonuc olarak android yazilimindan anlayan birileri el atmadigi surece olumlu yada olumsuz bi sonuc cikmaz.

paylaşım ve bilgi için çok sağol dostum. en azından denendikçe bir şeyler ortaya dökülür. arkadaş da samsung sitesindeki yorumu aktarmıştı. görüşmeye açıldığını rivayet eden. tam yetki neyse onu aldıktan sonra. böylece skor 1-1 oldu. bakalım maç ne olur?

Bir olsa zaten stok falan kalmaz da. bende normalde iyi bir telefon almayı planlıyorum. ama bu iş olursa tel almayacam. bunu taşıyacam hem daha ekonomik olacak kendi adıma. bekliyoz işte...

• quote:

quote:

http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-p3110-galaxy-tab2-8gb-7-tablet-gumus/productDetails.aspx?productId=bd302609&categoryId=3008012

Hepsiburada'da şu an Samsung P3110 Galaxy Tab2 8GB 7" modeli 600 TL. EFT ile 587 TL.

Arama özelliğini kullanabileceğimi bilsem şimdi alırım. Fiyat güzel..

Sim Card yuvası yokki kullanasın dostum...

Bu model çok düz bir tablet. 3G falan yok yani. Sadece tablet Bu fiyata arka kamerası olmamasına rağmen direk Nexus 7 tavsiye edilir tarafımdan ki, bence işlemcisi çok daha iyi... Gerçi burda kıyasa girmeyelim konu sapmasın...

SIM yuvası olmadığını farketmemişim hiç. Ben de diyorum niye ucuz :)

Dediğin gibi Nexus 7 güzel cihaz. İşlemci, ekran, pil vs.. Ama SAMSUNG un bu modeli tip olarak daha çok hoşuma gitti çerçevesi dar. Ama bunda da SIM desteği yok.

Neden koymazlar ki bunu diyeceğim ama cevabı belli, o zaman Note II yi nasıl satacak..

Nexus 7 de düşündüm ben. Hadi kamera önemli değil, 8 GB da idare eder beni. Ama hafıza kartı yuvası olmadı mı işime yaramaz. değil 500, 400 e verseler almam maalesef.

Şöyle eksiği olmayan iyi bir tablet yapmadılar ki alalım..

• Asus ME171-1B024A nasıl millet.adamlar tel görüşme ergonomisini de bi bluetooth handset ile çözmüş yanında veriyolar.ekran ips 600 nit.bugün telefon bakındım çarşıdan netten , telefondan vazgeçip bunu alasdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr apocalypse

Asus ME171-1B024A nasıl millet.adamlar tel görüşme ergonomisini de bi bluetooth handset ile çözmüş yanında veriyolar.ekran ips 600 nit.bugün telefon bakındım çarşıdan netten , telefondan vazgeçip bunu alasdım.

Hayırlı olsun dostum. bahsettiğin ürünü bende çok düşündüm. genel olarak değerlendirmelerini bekliyorum kendi adıma. Burdan olmasa da (konu başlığını bozmayalım diye) özelden mesaj atabilirsen çok sevinirim.
    Ben de çok düşündüm dediğim gibi ama işlemcisinden dolayı vazgeçtim. Yurtdışı incelemeleri falan epey gözden geçirdim ama aklımda soru işaretleri kaldı. Bu cihaz da bazı ülkelerde farklı satılmış der zaman ki gibi. Bizde satılan qualcomm işlemciye sahipken bazı testlerinde tegra lı işlemcili olanlara rastladım ve gene sinir oldum. hem eşşek yüküyle para veriliyo bizim ülkede hem daha alt malzemeler geliyor. ne acayip iştir ya...

quote:

SIM yuvası olmadığını farketmemişim hiç. Ben de diyorum niye ucuz :)

Dediğin gibi Nexus 7 güzel cihaz. İşlemci, ekran, pil vs.. Ama SAMSUNG un bu modeli tip olarak daha çok hoşuma gitti çerçevesi dar. Ama bunda da SIM desteği yok.

Neden koymazlar ki bunu diyeceğim ama cevabı belli, o zaman Note II yi nasıl satacak..

Nexus 7 de düşündüm ben. Hadi kamera önemli değil, 8 GB da idare eder beni. Ama hafıza kartı yuvası olmadı mı işime yaramaz. değil 500, 400 e verseler almam maalesef.

Şöyle eksiği olmayan iyi bir tablet yapmadılar ki alalım..

yazdıklarına katılıyorum dostum. tercih meselesi işte. bende kendi adıma boş ver hafıza kartını diyorum, işlemci çok iyi samsunga göre. performans olsun diyorum. aslında özünü yazmışsın "eksiği olmayan tablet yapmadılar ki alalım" ama bence yaptılar da biz Türklere reva görmüyorlar sanırım...

• Evet geldim arkadaşlar. Yarın aşağıdaki kerneli ve romu yüklemeye çalışacağım cihaza. Bakalım bir değişiklik olacak mı..

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1892049
  • yabanci bir blog ta galaxy tab 10 icin bir yazi vardi. adam modem versiyonunu degistirmeyi anlatiyor vs vs en sonunda tabletten sesli aramalari etkilnestiriyordu arkadaslar. tab 7 icinde muhakkak birseyler olmali, ben biraz arastirdim ama pek bisey bulamadim. komsu ulke Bulgaristan da satilanlarda mesela aramalar acikmis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yakita

Evet geldim arkadaşlar. Yarın aşağıdaki kerneli ve romu yüklemeye çalışacağım cihaza. Bakalım bir değişiklik olacak mı..

Hoşgeldin... Bekliyoruz sonuçları... ha gayret...

quote:

yabanci bir blog ta galaxy tab 10 icin bir yazi vardi. adam modem versiyonunu degistirmeyi anlatiyor vs vs en sonunda tabletten sesli aramalari etkilnestiriyordu arkadaslar. tab 7 icinde muhakkak birseyler olmali, ben biraz arastirdim ama pek bisey bulamadim. komsu ulke Bulgaristan da satilanlarda mesela aramalar acikmis.

Dostum forum sitesinin linkini verebilir misin? bir göz atalım bizde...

• quote:

Dogru modeli satin alirsan konusursun.

Modeller
    P3100. 3G (data+tel) +wi-fi,
    P3110. wi-fi,
    P3105. 3G (sadece data) + wi-fi

Tabii imei nr sisteme dahil ettirmek sarti ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 20 Ocak 2013; 11:36:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Evet geldim arkadaşlar. Yarın aşağıdaki kerneli ve romu yüklemeye çalışacağım cihaza. Bakalım bir değişiklik olacak mı..

Hoşgeldin... Bekliyoruz sonuçları... ha gayret...

quote:

yabanci bir blog ta galaxy tab 10 icin bir yazi vardi. adam modem versiyonunu degistirmeyi anlatiyor vs vs en sonunda tabletten sesli aramalari etkilnestiriyordu arkadaslar. tab 7 icinde muhakkak birseyler olmali, ben biraz arastirdim ama pek bisey bulamadim. komsu ulke Bulgaristan da satilanlarda mesela aramalar acikmis.

Dostum forum sitesinin linkini verebilir misin? bir göz atalım bizde...

http://www.androidauthority.com/galaxy-tab-10-1-p7500-enable-phone-voice-call-118072/ yazi burada

orda bir cumlesi dikkatimi cekti diyor ki: ''galaxy tab 10 3G ozelligi ile geldiginden, sesli aramalari etkinlestirmek teorik olarak mumkundu'' demekki aynisi galaxy tab 7 nin 3G versiyonlari icinde gecerli diye dusunuyorum.

• quote:

http://www.androidauthority.com/galaxy-tab-10-1-p7500-enable-phone-voice-call-118072/ yazi burada

orda bir cumlesi dikkatimi cekti diyor ki: ''galaxy tab 10 3G ozelligi ile geldiginden, sesli aramalari etkinlestirmek teorik olarak mumkundu'' demekki aynisi galaxy tab 7 nin 3G versiyonlari icinde gecerli diye dusunuyorum.

Dostum link için sağol. baktım valla adamlar çatır çatır yapmış ve adım adım anlatmış daha ne olsun.

Bakalım bizim cihazdan bir şey çıkacak mı? Arkadaşlar umarım uğraşlarının karşılığını alırlar ve burdan paylaşırlar. Bekliyelim bakalım...

• imei kayitsiz oldugundan gsm calismiyor olabilir mi

• data özelliğini kullanabildiğimize göre bence imei ile ilgili bir problem olmamalı diye düşünüyorum
  • Son denemelerim olmadı arkadaşlar. XDA'yı takip etmeye ve denemeye devam edeceğim ama yine olmadı maalesef.
  • quote:

Son denemelerim olmadı arkadaşlar. XDA'yı takip etmeye ve denemeye devam edeceğim ama yine olmadı maalesef.

eline koluna sağlık dostum. sağol emeklerin için.

bununla beraber "dr apocalypse" arkadaşın sorusu da mantıklı geldi bana. biz aktif etmeyi başarsak bile acaba cihazın "imei" si kayıtlı mı? bizim operatörlerin simini takınca direk çalışacak mı? yoksa yurtdışından getirilenler gibi bir imei kayıt süreci olmalı mı? bilmem anlatabildim mi?

ama yanında "turkishstar" arkadaşın cevabı da mantıklı: "data özelliğini kullanabildiğimize göre bence imei ile ilgili bir problem olmamalı diye düşünüyorum" buda gayet mantıklı açıklama...

velhasıl hepsi mantıklı...

bir yandan olacağına inanıyorum...

"orhanyor" arkadaşın verdiği linkten p7500 modelinin aktifleştime sürecine baktım. adım adım halletmişler. bu cihazın ingiltere samsung dan kullanma kılavuzuna baktım, anladığım kadarı ile bizim p3105 ile neredeyse aynı. yani nerdeyse şahsi görüşüm doğrultusunda p3105 e de aynı basamaklar ve uygun yazılımlarla yapılacağına inanıyorum. ama şimdi de şu imei muhabbeti çıktı!

ah samsung ah, ne derdin var ya? getir efendi gibi, bizde alıp kullanalım efendi gibi. bi amuda kalkmadığımız kaldı...

not: bu arada dostum istersen orhanyorun verdiği linkteki süreci incele bir. belki aklına yatan bir şeyler çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denmus -- 20 Ocak 2013; 22:41:21 >

• Arkadaşlar ürünün fiyat birçok sitede 740 olmuş 3g li olan yaninda kalem veriyorlar mi. Bu ürünün . nexus 7 nin 32 GB olani 680 ama bu üründe de hafiza kar ti ve 3g si var . kalem gerçekten cikiyor mu kutudan cevaplarsaniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: turkishstar

data özelliğini kullanabildiğimize göre bence imei ile ilgili bir problem olmamalı diye düşünüyorum

Dogrudur.
    Tr den satilan ( resmi ithalat ile gelen) urunlerin IMEI nr lari sisteme kayitlidir.
    Data kullanimi olmasi da bunu teyid eder.

Tr deki 3G ve konusma frekanslarina uygun bir modem yazilimi kullanilmasi halinde sorun kalmaz.

Ornegin asagida linkini verdigim P3100 Italya UK Romanya icin yapilmis P3100BUCLK1 4.1.1 yazilimi indirip Odin ile yukleyebilirsiniz.

http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&model=GT-P3100&pcode=OMN&os=1&type=3#firmware

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 21 Ocak 2013; 13:33:56 >

• Tam olarak nasil bir sonuc alabildin ? Modem yazilimini degistirebildin mi?
  • http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=31254809&postcount=1
    Burada da bazi bilgiler var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.