Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab A9&A9 Plus ANAKONU (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
911
Cevap
69
Favori
50.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Seri no girmeden inmiyor 408 hatası alırsın. Zaten program Samsung sunucularından alıyor. Bir sıkıntı olmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Wallaha ben güvenemedim şimdi. Sen elindekini google driveye yüklesen bizde senden alsak olmaz mı

• hayatgezi kullanıcısına yanıt

İstediğiniz kadar devam edersiniz. Güncelleme yapmak zorunda değilsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android 14 ü kuran arkadaşlar pil perfonması nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serserigönlüm12 -- 28 Şubat 2024; 20:46:24 >
  • Aktif Youtube Revanced EXTENDED ve Youtube Revanced Music kullanıcısıyım. %85 şarj sınırlama aktif. Ekran adaptif parlaklık açık. Sadece gece kullanımı. Tüm şartlar olabildiğince eşit.

(Youtube / Youtube Music)

One Uİ 5.1 - 24 Şubat 2024

Kullanım: 4 Saat 51 Dakika (5 Dakika Arkaplan) / 22 Dakika (3 Saat 35 Dakika Arkaplan)

Batarya: %21.4 / %3.5 (Ekranda+Arkaplan)

<Yüklendikten üç gün sonra>

One Uİ 6.0 - 28 Şubat 2024

Kullanım: 4 Saat 45 Dakika (45 Dakika Arkaplan) / 16 Dakika (1 Saat 40 Dakika Arkaplan)

Batarya: %19.1 / %1.6 (Ekranda+Arkaplan)

Benim deneyimim; bellek tüketimim azıcık arttı, batarya tüketimim azıcık düştü. Ekran sürem açıkça yükseldi. Şuan ben memnunum durumdan.

• Arkadaşlar herkese selamlar yaklaşık 3 haftadır Tab A9 Plus 4/64 modelini kullanmaktayım, benim bu cihazı almamdaki en temel etmen medya tüketimine yönelik olmasıydı. (Amoled olmayan bir ekranda ne kadar medya tüketimi olabilir diyebilirsiniz tabi ama) Zaten ekran konusunda muazzam cihazlara sahibim, tek isteğim gece yatarken telefonumun küçük ekranından izlediğim youtubeyi daha büyük ekranlı herhangi bir cihazdan izleyebilmekti.

Bu konuda mükemmel tam beklentilerimi karşıladı.

Ancak şuna çok şaşırdım hatta acayip uyuz oldum diyebilirim.

Bende çok ciddi 4K H265 HDR10 film arşivi var (Filmlerin tanesi 50-80 GB) bu filmler evdeki sunucumda yerel ağa açık bir şekilde duruyor. Yerel ağda filmleri oynatmayla alakalı hiçbir kısıtlama yok 5GHz ile 1GBPS bağlantı vs.

Ben telefonumda ve her android cihazımda Mx Player Pro kullanıyorum filmlerimi oynatmak istediğimde (Mx Player programında codecleri de yüklememe rağmen) birde ne göreyim cihazım bu videoları donanımsal olarak değil yazılımsal olarak izletebiliyor Samsung Galaxy Tab A9&A9 Plus ANAKONU  Samsung Galaxy Tab A9&A9 Plus ANAKONU 

Tamam ekran 4K değil, 4K içeriği tam olarak göremeyeceğim ama en azından o keskinlik ve piksel yoğunluğunu hissetmek isterdim. Bu durum benim canımı çok sıktı acaba dedim bir yerlerde mi hata yapıyorum, vlc player indirdim durum onda da aynı. Yazılımsal oynatmaya çalıştığında da tabiki işlemci pek yeterli gelmiyor takıla takıla ve ekranda görüntüde bozulmalar olarak oynatıyor.

Bu durum çözülebilir mi sizce ?

-----

Birde bugün şans eseri güncellemeleri kontrol edeyim dediğimde One Ui 6.0 geldiğini gördüm, ana konusu var mıdır oraya haber vereyim diye araştırırken geç bile kaldığımı fark ettim Samsung Galaxy Tab A9&A9 Plus ANAKONU 

Cihazda anlamsız takılmalar oluyordu umarım bu sürümle çözülmüştür. Dokunma ve uygulama geçişleri falan biraz uyuz ediyordu. Tabi Snapdragon 8 Gen 2 ve 12GB RAM'li telefonu gün içinde sürekli yağ gibi akıcı kullanınca bu biraz yavaş hissettiriyor ama yinede özelliklerine yakışmayan bir takılma mevcuttu umarım çözülmüştür.

Bir sorum daha var hangi tableti alayım diye düşünürken S9 Ultra modeline göz gezdiriyordum o cihazda ikinci ekran diye bir mod vardı, bu cihazda öyle bir şey göremedim One Ui 5.1 varken smart view geliştirici seçeneklerini de kurcaladım ama orda da aktif edemedim. Bu cihazda öyle bi özellik yok sanırım. Mac veya Windows tarafından ekranı yansıtabilsem baya güzel olurdu. Tabi ekstra uygulamalarla yapılıyor ama ya paralı, ya düzgün çalışmıyor vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 1 Mart 2024; 12:22:29 >

• şirketteki diğer TIR şoförü arkadaşlar benim S9 Ultra'yı görüp hastası oldular, TomTom Go Navigation for Truck ile birlikte kullanımım sayesinde de ne Google ne de Kapıkule'de ürünün kalitesine göre fahiş fiyatlarla satılan üzerine "Yerli ve Milli" markalar basılmış saçma sapan navigasyon cihazlarının ağır vasıtalarla ilgili özellikle şehir içi trafikte yaşattığı sıkıntıları benim başladığımdan beri yaşamadığımı görünce onlar da GPS bulunan düzgün (ancak fiyatı uygun) tablet arayışına giriştiler.

velhasılkelam ben yine bir Samsung ürünü oluşundan dolayı onlara bu başlıkta yer alan ürünü tavsiye etmek istedim fakat GSM Arena'da ürünün sadece SIM kart takılabilen versiyonu listelenmiş ve onda dahili GPS mevcut gözüküyor. gel gelelim dün uğradığım teknoloji mağazasındaki arkadaş ülkemizde satılan Galaxy Tab A9 ve A9 Plus modeli WiFi model olduğundan bu modelde dahili GPS olmadığını söyledi ve ben de tavsiye verme noktasında tereddüte düştüm.

hal böyleyken ve burası da bu ürünün kullanıcılarıyla doluyken son bir defa da sizlere sormuş olayım. WiFi modelde hakikaten de dahili GPS (herhangi bir ağa bağlı değilken de konumu hızlı ve düzgünce bulabilmeli) mevcut değil midir? yoksa mağaza görevlisi arkadaş işkembesinden mi uydurdu?

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Samsung Galaxy Tab A9&A9 Plus ANAKONU
    Hiç telefon hattı hariç tek başına gps kullanmadım. Nasıl deneyeceğimi söylerseniz test edip size yazabilirim. A9 plus wifi modeli mevcut

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wifi kapalı gps açık olarak herhangi bir navigasyon uygulaması ile deneyebilirsiniz. Tabletin gps uydularından sinyal almasını engellenmeyecek şekilde konumlandırır sanız daha sağlıklı olur.

• 4600 tl ye aldım güzel hızlı tablet sarjı tatmin etti kasmıyor android 13 ile geldi 14 yaptım bundan sonra belki yaparım güncelleme onun dışı oyunlarda sorun var dokunmatik bi basıyor bi basmıyor ha kulaklık takınca düzeliyor onun dışı film falan izlerken ekran ve haporlor tatmin ediyor beğendim ben.

• ben birde samsung tab 4 sm-t230dan geçtim uzaya çıkmış gibi oldum :D

HERE WeGo uygulaması ile çevrimdışı haritada konumumu tespit edebiliyor. Yani GPS özelliği mevcut, tavsiye edebilirsiniz. Sim kartlı model olsun olmasın GPS özelliği her iki modelde'de mevcut.

• OzanTC kullanıcısına yanıt

faydalı ve benim dışımda da aynı duruma dair almak üzere arama motorlarında arayışta olacak kişileri aydınlatacağı mutlak olan bilgi paylaşımınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

zira hemen hiçbir kaynakta bu Cellular vs WiFi modeller arasında böyle bir fark olup olmadığına dair mutlak bilgi bulamıyordum ve sözümona teknoloji mağazaları zinciri olarak geçinen mağazanın (hem de İstanbul'daki mevcut en büyüklerinden biri) tekinde doğrudan Samsung ürünlerinin de yer aldığı reyonun görevlisi kişi az daha beni yanlış yönlendirmiş olacaktı.

• One ui 6'dan memnun musunuz ben hala yüklemedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar dün A9+ cihazim ile one ui 6 ya geçiş yaptım. Animasyonlar çok belirgin bir şekilde lag yapıyor
    . Bildirim paneli gecikmeli olarak açılıyor. Baştan fabrikaya ayarlarına döndürerek sıfırdan kurulum yaptım fakat hala aynı durumda. Eski versiyona geri dönmek için bir yol. Mevcut mu acaba ?

• urf kullanıcısına yanıt

sıfırdan kurulum ile takılmalar vs. gidiyor. bir önceki sürüm dönmek istersen bifrost uygulaması ile 13 sürümünü indirip odin ile sıfırdan kurulum yapabilirsin. aynı şekilde program ile 14 sürümünü indirip odin ile temiz kurulum yapabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158142040

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zahidow -- 6 Mart 2024; 15:19:33 >
  • urf kullanıcısına yanıt

Hocam bende one ui 5.1 de takılma yaşıyodum, one ui 6 güncellemesiyle geçtiğini söylediler. Ben güncellediğimde halen devam ediyordu üstelik son uygulamaları temizlemek istediğimde Tümünü Kapat butonuna basınca tablet her seferinde yeniden başlıyordu (bazen herhangi bir uygulamada da yeniden başlıyordu) recovery üzerinden data wipe yaptım sıfırdan kurulum yaptım. Üstüne üstlük hata aldığım one ui 6.0 sürümündeki smart switch yedeğimi de geri yükledim şu an sorunsuz kullanıyorum. Genel bi aksak çalışma mevcut ama onu da tabletin kısıtlı donanımına veriyorum.

Sistem içerisinden fabrika ayarlarına döndürmekle recovery menüsü içerisinden format atmak arasında fark var mı bilmiyorum ama bide o yöntemi deneyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zahidow

sıfırdan kurulum ile takılmalar vs. gidiyor. bir önceki sürüm dönmek istersen bifrost uygulaması ile 13 sürümünü indirip odin ile sıfırdan kurulum yapabilirsin. aynı şekilde program ile 14 sürümünü indirip odin ile temiz kurulum yapabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158142040

Bifrost ile indirici kısmından ui 6 yı indirip odin ile kurulumu yaptım, ama bu işlemden sonra tekrar sıfırlamayı denemedim.13 sürümünü nasıl indireceğim hakkında yardımcı olurmusunuz ? Geçmiş kısmından baktığım zaman 3 adet dosya çıkıyor 1. Andoid 14 2. ve 3.de android bilinmiyor olarak bunlardan hangisi 13 sürümüne ait .

Samsung Galaxy Tab A9&A9 Plus ANAKONU

• Arkadaşlar bende hem tab a9 plus var hemde A7 lite var. Yani demem o ki A7 lite tabletimde geriye dönemedim. Android 13 ü geri yüklemeye çalıştım ama malesef olmadı. A9 da büyük bi ihtimalle olmiycaktır.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.