Burada paylaştığım içerik sorunun çözümü olabilir https://forum.donanimhaber.com/samsung-galaxy-tab-s7-serisi-ana-konu--145023142-96#156147058 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG GALAXY TAB S8 / S8+ / S8 ULTRA KULLANICILARI [ANA KONU] (33. sayfa)
-
-
Bugün aldım tableti ama s9 ultra benzer fiyatla ve klavye mouse hediyeli olarak çıkar mı iade edip etmeme konusunda kararsız kaldım bu yüzden
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Samsung umarım iyi bir takas programı yapar, s8+ verip S9 yada S9+ almayı planlıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
S8 ultra yı verip iPad e geçtim. Lakin iPad'i sevmedim. :) Bende s9 ultrayı bekliyorum. :)
Ne var bu ipad de ben anlamıyorum. Bende de ipad pro var. Vallahi daha iyi tab s8+. instagram, whatsapp her uygulama var, dex modu var. Ben bir olayını göremiyorum ipad in.quote:
Orijinalden alıntı: DODANLI
S8 ultra yı verip iPad e geçtim. Lakin iPad'i sevmedim. :) Bende s9 ultrayı bekliyorum. :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Açıkçası kullanımsenaryoma uymadı ne 12.9 Pro ne mini 6. iPhone kullandığım için ekosistem uyumlu olsun dedim ama olmadı :) Şimdi s9 ultra çıkacakken S8 ultra da almak istemedim. 8gen2 iyi bir platform.
Fıstık gibi ekranlar var hocam iPad'de, titreşimsiz P3 renk paletli IPS ya da müthiş kontrastlı mini-LED. Samsung IPS panel kullanmamak için yemin etti herhalde, ya çamur TFT panel ya da titreşimli ve göz yoran düşük kalite AMOLED panel. Ekranda başka seçenek yok, bundan dolayı ihtiyacım olduğu halde tablet kullanamıyorum. Sistemi çok sevemediğim için iPad'i alıp satmam bir oldu, tıpkı iPhone gibi. Bunun dışında iPad'in kalem hissiyatı bana göre rezaletin de ötesinde. S-Pen yumuşak, yağ gibi kayıyor ekranda. Samsung lamine ekran kullandığı için kalem kullanmak, not almak aşırı keyifli. Giriş seviye iPad'de "tak tak" ses çıkıyor bana göre çok can sıkıcı bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwinPowerTurbo -- 29 Haziran 2023; 17:42:32 > -
Ben bir daha asla tv vs dahil oled harici hiçbir panel almayacağım. Ben rahatsız oluyorum ips vb led türevi her panelden. Oled de sanırım bazı insanlar o titreşimi fark ediyor, bulantı falan yaptığını okumuştum, bende öyle bir durum olmadığı için ben direk oled e yöneliyorum.quote:
Orijinalden alıntı: TwinPowerTurboFıstık gibi ekranlar var hocam iPad'de, titreşimsiz P3 renk paletli IPS ya da müthiş kontrastlı mini-LED. Samsung IPS panel kullanmamak için yemin etti herhalde, ya çamur TFT panel ya da titreşimli ve göz yoran düşük kalite AMOLED panel. Ekranda başka seçenek yok, bundan dolayı ihtiyacım olduğu halde tablet kullanamıyorum. Sistemi çok sevemediğim için iPad'i alıp satmam bir oldu, tıpkı iPhone gibi. Bunun dışında iPad'in kalem hissiyatı bana göre rezaletin de ötesinde. S-Pen yumuşak, yağ gibi kayıyor ekranda. Samsung lamine ekran kullandığı için kalem kullanmak, not almak aşırı keyifli. Giriş seviye iPad'de "tak tak" ses çıkıyor bana göre çok can sıkıcı bir durum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Notability android tarafında olmadığı sürece ipad vazgeçilmezim. Goodnotes android tarafına gelmiş. Ayrıca pages, çok daha güvenli geliyor bana. Wps office en iyi alternatif ancak projemi kaydetmediği için büyük bir emeğim çöp olmuştu. Pages, anında buluta atıyor ve iphonedan takip edebiliyorsunuz. Samsung microsoft ile anlaşmıştı, aylık 20₺ gibi bir fiyata 365 ile 1 tb bulut depolama kullanıyordum. Ancak anlaşması bitince astronomik rakamlar istedi.
Tabi ipadde kullandığım daha bir sürü paralı uygulama olduğu için benim için android seçenek olmuyor. Ancak hakkını yemeyelim, s8 ultra ile ipad 10 arasında çok gidip gelmiştim. Zira samsung, ultrada müthiş kampanya yapmıştı, neredeyse ipad 10 fiyatına ( hücresel 64 gb 14 bine almıştım, s8 ultra da 18 bine düşmüştü) geliyordu ama elim gitmedi bir türlü. Hem büyüklüğü, hem de o kadar para verdiğim uygulamayı çöpe atmak istemedim.
Velhasıl, Apple, alırken ciddi para istiyor ama hem uygulamalarla hem de bu tip unsurlarla parasını amorti ediyor.
Tercihler, kullanım amacıyla ilgili işte hocam. Sizin kullanım senaryonuza uygun iPad, benimkine uymadı. :)
ipad m1 pro ile samsung tab s8 ultra'yı aynı anda kullanan fazla kimse yoktur muhtemelen bu forumda.. m1 pro'nun ekranı ve arka plandaki siyahlar tab s8 ultraya göre çöp denecek seviyede.. tablette asıl amaç içerik tüketimi ise ekran kalitesi çok önemli. 12.9" miniled ipad m1 pro veya m2 chipsetli 12.9" pro tabletlerde bir tık daha iyi bir deneyim var ancak youtube'da vs. içerikleri tam ekran yaparken çok kırpma oluyor.. ve fiyat nerdeyse tab s8 ultranın iki katına çıkıyor..
ipad 10.nesil, ipad air, ipad mini vs.. çöp bir ekrana sahip bu tarz tabletleri tab s8+ veya tab s8 ultra ile kıyaslamak fan boyluktan başka birşey değil..
apple aşırı sıkıcı geliyor bana tablet olarak.. daha çok temel düzey ve altı kullanıcılar için.. sıfıra yakın özgürlük vs.. android'de de bir sürü çöp tablet var.. huawei, xioami vs.. markalarda.. onlarla uğraşılmaz dolayısıyla fazla seçenek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 3 Temmuz 2023; 12:37:35 > -
Evet bana uymamasının nedeni de tam da bahsetiğiniz şey, ekran oranı.. S8 uktranın ekran oranı YouTube gibi içerikler için daha ideal. S9 çıkma arifesinde tekrar S8 ultra almak istemedim. Laptopla idare edeceğim. SD 8gen2 ya da belki plus ile gelecek olması cazip kılıyor açıkçası.
dinamik amoled panelli samsung telefonlarda gözle ilgili aynı sıkıntıyı yaşıyor musunuz, yine burada okuduğum bir habere göre s9 ultra dinamik amoled panelle gelecekmiş. Tab s7 ya da S8 ultra gibi süper amoled panelli tabletleri kullanmadım ama s9 ultra dinamik amoled ile gelirse ben de almayı düşünürüm.Dinamik amoled tek başına kalite sorunu çözer mi emin değilim ama eğer gözleriniz dinamiklerde rahat ediyorsa çözebilir.quote:
Orijinalden alıntı: TwinPowerTurboFıstık gibi ekranlar var hocam iPad'de, titreşimsiz P3 renk paletli IPS ya da müthiş kontrastlı mini-LED. Samsung IPS panel kullanmamak için yemin etti herhalde, ya çamur TFT panel ya da titreşimli ve göz yoran düşük kalite AMOLED panel. Ekranda başka seçenek yok, bundan dolayı ihtiyacım olduğu halde tablet kullanamıyorum. Sistemi çok sevemediğim için iPad'i alıp satmam bir oldu, tıpkı iPhone gibi. Bunun dışında iPad'in kalem hissiyatı bana göre rezaletin de ötesinde. S-Pen yumuşak, yağ gibi kayıyor ekranda. Samsung lamine ekran kullandığı için kalem kullanmak, not almak aşırı keyifli. Giriş seviye iPad'de "tak tak" ses çıkıyor bana göre çok can sıkıcı bir durum.
Hocam bütçeniz el veriyorsa bekleyin zaten. Ama şunu söyleyim S9 Ultra, S8 Ultra ile aynı fiyattan satışa çıkmaz. O zamanki dolar kuruna göre bir fiyat biçerler. En kötü 25.000 TL olur.
-
Ipad'in Ekranları iyide, Android gibi ROM Emulatör falan kurulmuyor yada ben başaramadım.
galaxy Tabıma envai çeşit konsol emulatörü kurmuştum hala duruyor. Nintendo Switch+ - ps2 + psx+ -nintendo wii U+ ps Vita+ Nintendo 3DS emulatör
Bu konsolların hepsine para vermeye kalksam 20-25bin tl tutuyor. Daha oyunlarını saymadım bile oyunlarınada para versem 40bin tlyi geçik ödeme yapmam gerekirdi
Allah androidi bulandan razı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 4 Temmuz 2023; 13:9:59 > -
25 e razıyım ultra için :) Bence daha pahalı olacaktır.
-
Valla s9 ultranin 30binden asagi cikmayacagini dusunuyorum bu yuzden s8 ultra almis bulunmaktayim.
Insallah pisman olmam. Laptop alacaktim, esim platformdan indirip izlemeyi istiyor fotograf da cekmek istiyor diye buna gectim
Bence normal bir kullanıcı için tab s8 oldukça ideal uzun yıllar kullanılır
Dynamic Amoled için değişen bir şey yok bu konuda. Titreşim frekansı bile aynı.
Android'in olayı bu zaten. Standart kullanıcı için son birkaç yıldır rakip daha önde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X