Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY W | ANA KONU (870. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.133
Cevap
101
Favori
1.259.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 868869870871872
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: khytr89

quote:

Orijinalden alıntı: kukaraça

telefonu alalı 1 yılı geçti ama her seferinde telefonu duvara fırlatasım geliyor.herşeyde donma takılma problemleri çok sıktı artık.konuyu baştan sona okusam çözüm illaki vardır fakat 291 sayfayı nasıl okuyayım

slovakya stock romunu kur stabil ve sorun yok.. arkada facebook,whatsapp ve opera ile 6-7 sekme acilabiliyor.. takilmadan komple kurtulmak icin ise twlauncheri sil gingerbreadi kur..

oyunlarda takiliyorsa yapacak bir sey yok.. simdiki oyunlari kaldirmaz.. 2 sene once almistim o zamanki tum oyunlari kaldiriyordu ama zaman gectikce normal.. note 3 bile 1.5,2 yil sonra yetmeyecek o zamanin yeni oyunlarina.. bu boyle bir dongu..

arkadaşlar orjinal andorid 2.3.6 kullanıyorum bu dediğin slolovya romu nerden bulcam birde takilmadan komple kurtulmak icin ise twlauncheri sil gingerbreadi kur.. demişin bunları nasıl yapcam

• Orijinalden alıntı: azizerkan07

Orijinalden alıntı: Lack of Comprehension

cm 10.1 alpha 9 yüklemeye değecek kadar iyi mi beklemeli miyim sizce

Yükledim çok stabil gibi şuan s3 miniden daha akıcı çalışıyor 4.2.2 wonderda. Bir de skullkernel 1.7 yükleyin performans ve şarj artyor.

Bir de skullkernel 1.7 yükleyin performans ve şarj artyor.

bu nasıl yükleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: XnetaS
    Yapma hocam ya,herşeyin ufak tefek eksikleri var önemli olan sistemin kararlılığını vs etkilemesin problemler..Ana ekranda menü tuşu launcherla alakalı gerekli değil şugüne kadar bir kere kullanmadım,çoğunluğunda kullandığını zannetmiyorum(bu launcher ile) boş bir yere basılı tutunca hemen hemen aynı işlevi gerçekleştiriyorsun.Duvar kağıdıda gerçekten çok mühim birşey yani..Sorun bulacaksanız biraz daha iyi birşey bulun kabul edelim

Amacım hata bulmak değil
    Her yiğidin yoğurt yiyişi vardır derler
    Herkesin kullanım alışkanlıkları vardır.
    Evet bu farklı bir sistem doğrudur
    Ancak orj olan romlardaki tatı bundan alamadım çünki yok yani
    Arayış içindeydim
    Senin yazından sonra deneme yapayım dedim
    Yaptım evet cihaz çok hızlı onda sıkıntı yok
    Ama rehber tıpkı CM romlar gibi çok kötü
    Genel puan vereyim 6,5 / 10
    Gelen giden çağrılar, ekran kilidi vs bir kaç bir şey daha var

Ama CUK oturuyor dediğin zaman her şey tam demektir 10/10 manası taşır
    Benim vurguladığım oydu.
    Eksikleri var ama bu da yuklenebilir.
    Tekrar eski roma dönuyorum

Şimdi
    bu xperia rom, Samsunga yuklenebildiğine göre başka orj romlar yukleyebilir miyiz onu merak ediyorum?
    En azından beğendiğim 4 vers orj romu yuklemek isterim
    Mesela samsungun S3 mini veya 4.2 orj romlarını bizim cihaza yuklesek çalışmaz mı?

Bir diğer merakım da
    Mevcut telefondaki orj sistemi zip li rom haline nasıl getiririm
    Tek seferde telefon eski haline her şeyi ama her şeyi ile eski haline dönsün ki deneme yapmak için tereddüt etmeyelim
    Ne kadar eski roma dönsek de gene uğraşıyoruz bazı ayarlar için
    Tıpkı windowsta C nin image alıp virüs girince 15 dk da eski haline getirmek gibi, almak gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 6 Ekim 2013; 23:20:58 >

• Orijinalden alıntı: fast-man

Orijinalden alıntı: azizerkan07

Orijinalden alıntı: Lack of Comprehension

cm 10.1 alpha 9 yüklemeye değecek kadar iyi mi beklemeli miyim sizce

Yükledim çok stabil gibi şuan s3 miniden daha akıcı çalışıyor 4.2.2 wonderda. Bir de skullkernel 1.7 yükleyin performans ve şarj artyor.

Bir de skullkernel 1.7 yükleyin performans ve şarj artyor.

bu nasıl yükleniyor

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2265794&page=1
    Kernel bu kerneli rom yukler gibi yukleyin wipe cache ve wipe dalvik cache yapin telefonu yeniden baslatin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

quote:

Yapma hocam ya,herşeyin ufak tefek eksikleri var önemli olan sistemin kararlılığını vs etkilemesin problemler..Ana ekranda menü tuşu launcherla alakalı gerekli değil şugüne kadar bir kere kullanmadım,çoğunluğunda kullandığını zannetmiyorum(bu launcher ile) boş bir yere basılı tutunca hemen hemen aynı işlevi gerçekleştiriyorsun.Duvar kağıdıda gerçekten çok mühim birşey yani..Sorun bulacaksanız biraz daha iyi birşey bulun kabul edelim

Amacım hata bulmak değil
    Arayış içindeydim

Benim vurguladığım oydu.

Şimdi
    bu xperia rom, Samsunga yuklenebildiğine göre başka orj romlar yukleyebilir miyiz onu merak ediyorum?
    Mesela samsungun S3 mini veya 4.2 orj romlarını bizim cihaza yuklesek çalışmaz mı?

Bir diğer merakım da
    Tek seferde telefon eski haline her şeyi ama her şeyi ile eski haline dönsün ki deneme yapmak için tereddüt etmeyelim
    Tıpkı windowsta C nin image alıp virüs girince 15 dk da eski haline getirmek gibi, almak gibi..

Haklısın hocam her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır fakat cuk anlamıda herkese göre farklıdır benim için galaxy w 6/10 olsa bile yeter bu cuk demektir bence,çünkü orjinal rom berbat ötesi,en az 30-40 tane rom denedim hepsi 1 hafta içerisinde ya sapıttı,yada anlamsız hatalar verdi.En verim aldığım bu benimde bu yüzden paylaşmak istedim yararlanan olur diye..Keşke 10da10 bir rom olsa fakat yok..

Sizin istediğiniz sistemide anladım ben ama ne yazık ki şuan için mümkün değil s3minin vb ceplerin yazılımı keşke bizede yüklenebilse fakat piyasadaki hepsi (bu romda dahil) CM den türetilme..Yani mecburuz buna o yüzden telefondan istekleri-talepleri azaltıp eldeki ile en verimli hangisi ise onla kullanılmalı diye düşünüyorum.Aynı şekilde görsel olarakta hangisi güzel ve stabil ise..

Belki yüklemissinizdir ama şu 2 rom samsungun orjinal launcherı kullanmakta.Stabillik olarak pek bir fikrim yok (hatırlamıyorum) fakat belki gözünüzden kaçmıştır,bir bakın isterseniz..
    1-http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2259071
    2-http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2394221

Diğer sorunuz içinde clockworkmod da yedekleme benzeri birşey olması gerekiyor,telefon yanımda değil.İlk fırsatta bakıp yazacağım.Backup aldıktan sonra doğrudan eski sistemi getirebiliyoruz diye hatırlıyorum.

Bunlarda yanlızca launcher her roma uygun,göz atın isterseniz..
    W>http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2244058
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1669190
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2236937

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 7 Ekim 2013; 3:26:46 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

quote:

Amacım hata bulmak değil
    Arayış içindeydim

Benim vurguladığım oydu.

Şimdi

Bir diğer merakım da

Haklısın hocam her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır fakat cuk anlamıda herkese göre farklıdır benim için galaxy w 6/10 olsa bile yeter bu cuk demektir bence,çünkü orjinal rom berbat ötesi,en az 30-40 tane rom denedim hepsi 1 hafta içerisinde ya sapıttı,yada anlamsız hatalar verdi.En verim aldığım bu benimde bu yüzden paylaşmak istedim yararlanan olur diye..Keşke 10da10 bir rom olsa fakat yok..

Sizin istediğiniz sistemide anladım ben ama ne yazık ki şuan için mümkün değil s3minin vb ceplerin yazılımı keşke bizede yüklenebilse fakat piyasadaki hepsi (bu romda dahil) CM den türetilme..Yani mecburuz buna o yüzden telefondan istekleri-talepleri azaltıp eldeki ile en verimli hangisi ise onla kullanılmalı diye düşünüyorum.Aynı şekilde görsel olarakta hangisi güzel ve stabil ise..

Belki yüklemissinizdir ama şu 2 rom samsungun orjinal launcherı kullanmakta.Stabillik olarak pek bir fikrim yok (hatırlamıyorum) fakat belki gözünüzden kaçmıştır,bir bakın isterseniz..
    1-http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2259071
    2-http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2394221

Diğer sorunuz içinde clockworkmod da yedekleme benzeri birşey olması gerekiyor,telefon yanımda değil.İlk fırsatta bakıp yazacağım.Backup aldıktan sonra doğrudan eski sistemi getirebiliyoruz diye hatırlıyorum.

Bunlarda yanlızca launcher her roma uygun,göz atın isterseniz..
    W>http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2244058
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1669190
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2236937

arkadaşlar 2.3.6 slovakya sürümü çok stabilmiş öylemi türkiye sürüminden

• quote:

Arkadaşlar üzerine ordan burdan birşeyler yükleyerek deneme cihazı olarak kullandığım(androidi öğrenmek için) galaxy w gayet stabil çalışıyor.Ne yavaşlama var ne donma,oyun filan oynamazsanız(çoğu oyunu sorunsuz açıyor hala süper şeyler hariç) çatır çatır nettede geziliyor.Batarya süresi gayet iyi,ısınma yok..İnanın çok fazla rom denedim ama nadir beğendiğim ve uzun zamandır stabil kullandığım romlardan birisi bu..

Hala galaxy w kullanan arkadaşlara tavsiyem şu romu denemeniz ve üzerine battery doctor (ks mobile) yüklemeniz ve ufak tefek ayarlar yapmanız.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2378598

Eğerki sorun yaşarsanız şunuda deneyebilirsiniz (bir alt sürümü)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2320609

Hocam tavsiyeniz üzerine yükledim.
    Geyet hızlı bir rom.
    Ama şarjı berbat, yarım gün bile gitmedi.
    Ben oyun oynamam sadece internete girerim ve whatsapp gibi programlar kullanırım. Şarjı en iyi giden rom öneriniz varmı? Yoksa orijinal romu rootlayıpmı kullanayım dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: azad_van

quote:

Arkadaşlar üzerine ordan burdan birşeyler yükleyerek deneme cihazı olarak kullandığım(androidi öğrenmek için) galaxy w gayet stabil çalışıyor.Ne yavaşlama var ne donma,oyun filan oynamazsanız(çoğu oyunu sorunsuz açıyor hala süper şeyler hariç) çatır çatır nettede geziliyor.Batarya süresi gayet iyi,ısınma yok..İnanın çok fazla rom denedim ama nadir beğendiğim ve uzun zamandır stabil kullandığım romlardan birisi bu..

Hala galaxy w kullanan arkadaşlara tavsiyem şu romu denemeniz ve üzerine battery doctor (ks mobile) yüklemeniz ve ufak tefek ayarlar yapmanız.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2378598

Eğerki sorun yaşarsanız şunuda deneyebilirsiniz (bir alt sürümü)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2320609

Hocam tavsiyeniz üzerine yükledim.
    Geyet hızlı bir rom.
    Ama şarjı berbat, yarım gün bile gitmedi.
    Ben oyun oynamam sadece internete girerim ve whatsapp gibi programlar kullanırım. Şarjı en iyi giden rom öneriniz varmı? Yoksa orijinal romu rootlayıpmı kullanayım dersiniz?

Hocam neredeyse hiçbir rom(özel olarak tasarruf ayarları yapılmamış,abartılmamış) yüklendiği gibi şarjı uzun gitmez (nalet olası androidin sistemi yüzünden) zaten yukarıda belirttim,battery doctor yükleyin,tasarruf edin tuşuna basın.Teşhislerin hepsini uygulayın(önerilerinin yanlarına tık koymanız gerekiyor,yada önerisini yapmanız)şimdi iyileştir yapın daha sonra Akıllı tasarruf ayarlarına tıklayın,otomatik başlatma yönetimi tüm uygulamaları kaldırın.Cpu yönetimini açın.ekran kapalıyken görev temizleyi aktif hale getirin.
    Normal ayarlardan performansa gelin,işlemci bölümüne girin,en düşük frekansı 122mhz e düşürün,yönetici olarak conservative seçin(on demand da seçebilirsiniz yavaş gelirse) Hatta mümkünse modlardan gece 1 den sonra uyku moduna geçip sabah otomatik geri açılmasını sağlayabilirsiniz ve dahada fazla tasarruf sağlarsınız.
    Bu şekilde hilafsız günlük kullanımda neredeyse 2 güne yaklaşıyor,beklemede ise çok daha fazla..

Normalde gece beklemede bırakırım sabaha %10-15 düşer en az.Bu şekilde %1-2 anca oynuyor.Benim İphoneda en sevdiğim özellik bu,gece koyarım sabah aynı şarjla yada en az kayıpla devam etmesi gerekir bence.Anca bu kadar yapabildim androidde.Bilmem sizde olurmu,tavsiyem bir deneyin..(bu arada antutu cpu vs gibi birçok uygulama yükledim tasarruf için en verimli çalışan bence yukarıda verdiğim uygulama ve hiçbirşekilde yavaşlatmıyor,yıllardır iphoneda kullanırım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 7 Ekim 2013; 16:20:32 >

• Beyler cihazi yeni aldim hangi rom önerirsiniz?
  • Şimdi rom işine el attım Bir kaç rom denedim istediğimi bulamadım
    Bu aralar gezdiğim sitelerdeki olabilecek romları topluyorum
    Bayram tatilinde bol bol rom yukleme denemesi yapacağım, 9 gun büyük zaman

Kafama takılan KERNEL ve toucwhiz yüklemeleri

Bu soruların cevaplarını basitçe kim anlatabilir?

1 - Kernel ve toucwhiz yuklemesi de rom gibi "install from sd kart "komutu ile mi oluyor?
    2 - rom yükledikten sonra üzerine kernel ve touzwhiz yukleyebilir miyiz?
    3 - Belli bir sırası var mı?
    4 - Örnek, X model toucwhiz veya kernel yükledim beğenmezssem, Y modeli yüklemek için öncekini silmek zorunda mıyım? Evet ise nasıl?
    5 - Rom, kernel, toucwhiz aynı anda tek seferde yüklenir mi?
    6 - Sıfırdan yüklerken sıra nasıl olmalı?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 10 Ekim 2013; 20:24:13 >
  • telefon yavaş diye şikayet eden arkadaşlara tavsiye

daha önce burda bir arkadaşımız yazmıştı onun üzerine yükleyip denedim.

LEMUS LAUNCHER uygulaması. mutlaka deneyin derim. menü geçişleri, rehbere giriş, mesajlara giriş çok hızlı.
    paylaşan arkadaş şarjının da daha uzun süreli gittiğini söylemişti ama bende tam tersi oldu şarj daha az gitmeye başladı.
    uygulama çok başarılı, zaten marketteki yorumlara bakınca kullananların çoğu wonder kullanıcısı :)
  • CM 10.1 betav1 dusmus xda dev'e. Kosun

• ahh samsung ahh nokia gibi firma olcak çıkcak artık s2 s3 e bile yan gözüyle bakan firma oldu nokia gibi olur çıkar android in 4 sürümünü bu telefon getirmesi lazım ace falan yok yeni alacağım telefon iphone olcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

ahh samsung ahh nokia gibi firma olcak çıkcak artık s2 s3 e bile yan gözüyle bakan firma oldu nokia gibi olur çıkar android in 4 sürümünü bu telefon getirmesi lazım ace falan yok yeni alacağım telefon iphone olcak

Bu telfeonun bataryasini degistirdim servise verip. uc gun nokia 5110 kullandim. 14 senelik telefonu sadece bir kere sarj ettim:D

• bizim cihaz güncelleme almaya el verişli gpu'su bile samsungun ara model çıkarttığı jelly bean destekli cihazlarındaki gpu dan iyi en azından bir ics gelmeliydi
  • blackcat67 kullanıcısına yanıt
    Aynen cok iyi olurdu aslında çıksaydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuseyr

telefon yavaş diye şikayet eden arkadaşlara tavsiye

daha önce burda bir arkadaşımız yazmıştı onun üzerine yükleyip denedim.

LEMUS LAUNCHER uygulaması. mutlaka deneyin derim. menü geçişleri, rehbere giriş, mesajlara giriş çok hızlı.
    paylaşan arkadaş şarjının da daha uzun süreli gittiğini söylemişti ama bende tam tersi oldu şarj daha az gitmeye başladı.
    uygulama çok başarılı, zaten marketteki yorumlara bakınca kullananların çoğu wonder kullanıcısı :)

nemus luncher indirdim de nerden aktive ediyoruz?
  • bi eşeklikle fabrika ayarlarına dönmeden önce rehberi yedeklemeyi unuttum hiçbiryerde yedeğim yok.. geri getirmek için bi yol veya program varmıdır
  • Tatil boyunca Bugün yaklaşık 4 - 5 tane rom denedim, denemeye devam edeceğim
    Yani insanların nedir bu 4.2 sürüm merakı anlamadım
    Cok büyük artılarını göremedim her sürümün kendine göre artıları var.
    Bizim cihazın kendi sürümü 2.3.6 kırpılmış hali daha iyi geliyor bana.

Uygun ROm arayanlar bunu çok rahat yükleyebilirler. Gereksizler çıkartılmış ve hızlı
    Yukleme şekli zipten değil restore komutu ile.
    http://www.androidhatti.com/sgw_manisalee_rom_final_versiyon-t5609.html
    Bu romda e posta , fener uygulaması, kies uygulamaları, google haritalar, navigasyon yok

Diğer tavsiyem de 4 serisinden bu rom,
    http://frmandroid.com/konu-rom-wonder-cm10-1-touchwiz-alpha2-s4-stil--2082.html?pid=10743#pid10743

Aylardır sayfalarda sorduğum sorunun cevabını bugun kendim keşfettim
    Birileri zaten biliyorduk diyecek belki ama gezdiğim yuzlerce sitede hiç böyle bir bilgiye rastlamamıştım.

Nedir bu bilgi :
    Özel romları CWM ile yüklüyoruz. Cihaz Recovery ile açıldığında back up ve restore bölümü var.
    Backup bölümüne giriyorsunuz
    Back to external card komutu ile harici kartın içine yedek alıyor
    Siz pcden kartın içine baktığınızda clockworkmod klasörü görüyorsunuz,
    onun içinde tarih ile başlayan bir yedek klasörü oluşuyor. yaklaşık 450 MB civarında

Telefonumuz en iyi ve stabil halde iken tıpkı Win C nin image alır gibi yedekleme yapılıyor
    Bunu ister PC de ister hafıza kartı büyük ise onun içinde saklıyorsunuz

Sorun olduğunda veya başka rom denediğinizde beğenmezseniz
    yine CWM recovery mode ile cihazı açıyorsunuz
    restore from external card komutu ile yedeği geri yükleyince bütün ayarları ile telefonunuz 5 dk içinde eskiye dönüyor
    Hiç bir şey yapmanıza gerek yok, herhangi bir ayara da gerek yok nasıl bıraktıysanız aynen o şekilde.

Resimdeki Backup and Restore menusunden yapılıyor her şey.
    Cihaza Format atarak restore yapmak en temiz yol,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 14 Ekim 2013; 11:31:26 >

• 
Sayfa: önceki 868869870871872
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.