Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: exFAT

@stabwound
    Sonuçlar yeterli ama ahci açıkda olsa kapalıda olsa hdtune deki değer neredeyse hiç değişmiyor, hdd yi alalı 1 yıl geçti ilk mesajdaki ahci açık olan sonuç ile bugün yaptığım ahci kapalıykenki max okuma değeri tamamen aynı. Anakartın marka/modeli ne?

anakartım ASUS M4A88TD-V EVO/USB3

İşlemci soketi AMD AM3; 45nm mimari; Phenom II, Athlon II
    Ekran kartı soketi 2 adet PCI-E16X 2.0 Crossfire
    Kuzey Köprüsü Amd 880G (Pasif soğutma)
    Güney köprüsü Amd SB850 (Pasif soğutma)
    Desteklediği bellek soketi Hızaşırma ile 4 adet Çift kanal 2000MHz DDR3 (Maks: 16GB)
    Sabitdisk desteği 5 adet SATA600 ve
    1 adet ESATA600 ve
    1 adet PATA133/100/66
    Pinli soketler adet 24 pin Anakart güç girişi ve
    adet 8 pin İşlemci güç girişi ve
    adet 4 pin İşlemci fanı ve
    2 adet 3 pin Kasa fanı
    Diğer soketler 14 adet USB (Toplam) ve
    1 adet PCI Exp-x1 ve
    3 adet PCI
    Arka panel 1 adet PS/2 klavye veya PS/2 fare ve
    1 adet DVI ve
    1 adet D-SUB(VGA) ve
    1 adet HDMI ve
    1 adet Firewire(IEEE1394) ve
    1 adet Optik ve
    1 adet RJ-45 ve
    4 adet USB ve
    8 adet Ses jakı ve
    2 adet USB3.0 ve
    1 adet ESATA
    Anakart üzerinde ekran kartı Var, Amd, ATI Radeon HD4250
    Anakart üzerinde ses kartı 8 kanal Realtek ALC892
    Anakart üzerinde ethernet kartı 1 adet Gigabit Lan 10/100/1000; Realtek 8111E; Kablolu bağlantı
    Anakart üzerinde firewire kontrolcüsü 2 adet IEE1394a (Via )
    Anakart boyutu ATX 30.5cm x 24.4cm
    Anakart kutu içeriği 1 adet Driver CDsi ve
    4 adet SATA veri kablosu ve
    1 adet PATA(IDE) veri kablosu
    Diğer anakart özellikleri Tümü katı kapasitör

ben uzun süredir masaüstü pc kullanmıyordum. herkes bu harddiskin sessiz olduğunu söylüyordu ama notebook'un yanında bu harddisk traktör gibi =) bu arada notebookum samsung r522 modeli bilen bilir en sessiz laptoplardan biridir sessiz derken sanki çalışmıyor gibi sessiz bi laptop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 8 Ekim 2010; 0:59:23 >

• Bide bunun u lu modeli çıkmış farkı nedir tam olarak Yakın zamanda bi tane alıcamda
    Edit:U lu derken yanlış anlaşılmasın sj/u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 8 Ekim 2010; 1:08:48 >
  • @stabwound
    10 MB lık farkı önemsemeyin, normal kullanımda diğer disklerle aynı değere ulaşacakdır.
    Ses konusunda, piyasadaki diğer disklere göre daha sessizdir tabi benim düşüncem bu, fazla rahatsız oluyorsanız ayrıca satılan aparatlar var onları kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 8 Ekim 2010; 1:13:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Bide bunun u lu modeli çıkmış farkı nedir tam olarak Yakın zamanda bi tane alıcamda
    Edit:U lu derken yanlış anlaşılmasın sj/u

bendeki sj/u olanı ama ne fark var bilemem

yeni test sonuçlarım

Samsung HD103SJ Test Sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 9 Ekim 2010; 19:59:06 >
  • Ya arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.Diski ilk aldığımda değerler testler falan gayet normaldi.Dün gece ve bugün yaptığım testlerde minumum okuma hızı çok düşük çıkıyo arada erişim süresi 20 lere çıkıyo bi tesste 40.xx bi değer bile vermişti.Neden olabilir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Like A Beast -- 14 Ekim 2010; 19:10:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: n.bakan

Ya arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.Diski ilk aldığımda değerler testler falan gayet normaldi.Dün gece ve bugün yaptığım testlerde minumum okuma hızı çok düşük çıkıyo arada erişim süresi 20 lere çıkıyo bi tesste 40.xx bi değer bile vermişti.Neden olabilir acaba ?

HDTune ile health değerlerinin ss ini koyun tüm değerler gözükürken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

@stabwound
    10 MB lık farkı önemsemeyin, normal kullanımda diğer disklerle aynı değere ulaşacakdır.
    Ses konusunda, piyasadaki diğer disklere göre daha sessizdir tabi benim düşüncem bu, fazla rahatsız oluyorsanız ayrıca satılan aparatlar var onları kullanabilirsiniz.

2-3 mb olsa evet önemsenmezdi. Ama arada 10mb var. Sonuçta aynı diskler neden bu kadar fark var anlayamadım. Eğer dediğiniz gibi ahci ve ide modlarında da aynı değerleri veriyorsa.
  •  Samsung HD103SJ Test Sonuçları

Bunlar değerler bi değişme olduğunu zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Like A Beast -- 14 Ekim 2010; 23:05:55 >
  • quote:

Bunlar değerler bi değişme olduğunu zannetmiyorum.

Evet smartta herhangi bir uyarı yok test yaptığınız anda başka programlar hdd yi kullanmış olabilir arkaplanda çalışan (antivirüs de dahil) programları kapatıp deneyin birde.
  • Saolun cevabınız için bi deniyip onunda ss ini koyayım.

bu da son testim normal görünüyo.Bide şunu farkettim max hız hiç 147.2 nin üstüne çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Like A Beast -- 14 Ekim 2010; 23:28:10 >
  • kardeş değerler çok iyide orayı dememiş arkadaş healt kısmında test yaptır demiş yani yeşil kutucuklar dolacak kırmızı çıkarsa sorun demek
  • Yanlış hatırlamıyosam yeşiıl kutucuklu yer error scan kısmıydı heald kısmı bi önceki sayfadaki mesajımda var.O kutucuklu testi aldığımda yapöıştım baya uzun sürdü ondada bi sorun yoktu.
  • quote:

Saolun cevabınız için bi deniyip onunda ss ini koyayım.

bu da son testim normal görünüyo.Bide şunu farkettim max hız hiç 147.2 nin üstüne çıkmadı

Değerler normal ama cpu usage biraz yüksek çıkmış sebebide arkaplan uygulamaları, gördüğüm kadarıyla sistemde 3 tane güvenlik yazılımı kurulu bunlar sorun yaşamanıza sebep olabilir tavsiyem sadece eset nod32 yi kullanmanız.

• exFAT yardımlarınız için çok teşekkür ederim diğer 2 si çalışmıyo ama cpu neden yüksek çıkmış anlamadım neyse sistemden komple kaldırırım onları.Teşekkürler ve iyi geceler.
  • [Deleted by Admins]
  • klasik samsung adamlar elindeki hdd kafalarını değerlendirmek için 2 plakalı 103sj ye, ellerinde kalan 3 lü kafayı takmışlar. Motor ve kafa 103 UJ ile aynı sadece tek farkı 2 plakadan oluşması.

2 li kafa taksalardı kafa daha hafif olacağı için daha seri hareket edebilirdi ve daha sessiz olabilirdi.Ayrıca hdd daha ince olurdu.

Ama yinede yarın 103sj almaya gideceğim.Bu paraya bundan daha hızlısı yok.Umarım elimde patlayıpta içindeki bilgilerim uçmaz

• s.a arkadaşlar Samsung HD103SJ alalı 1 hafta oldu ilk zamanlar cok ses cıkarıyordu şu anda sesi baya azaldı
    yenibi hdd le deyiştirmeme gerek varmı? Birde HDD hız testini nasıl yapıyoruz win7 64 bit de
    degerleri kac olması gerekiyo? Derecelendirme yaptım 5.9 puan verdi hdd aldığım maza getir deyiştirek dedi ama kararsızım
    yenisiyle deyiştir diyosanız alacağım hdd neyine dikkat etmeliyim LÜTVEN TAFSİYELERİNİZİ AÇİLEN BEKLİYORUM teşekkürler
  • @ONBAŞII
    HDTun e bu programı indirip kurun ardından Health bölümünde tüm değerler gözükürken çekilmiş bir ss koyun. Performans testi için yine program üzerindeki sekmelerden Benchmark sekmesini kullanabilirsiniz testi yaptıktan sonra bu bölümünde ss ini koyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 20 Ekim 2010; 2:00:12 >
  • Arkadaşlar HD TUNE de HEALT den
    ekran alıntısı yapmanızı rica ediyorum.
    Bendeki HDD de CALIBRATION RETRY COUNT da uyarı var
    sizledeki nasıl?
    Bu uyarının anlamı nedir?
    Garantiye girermi?
    Değiştirmek gerekirmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ERDA

Arkadaşlar HD TUNE de HEALT den
    ekran alıntısı yapmanızı rica ediyorum.
    Bendeki HDD de CALIBRATION RETRY COUNT da uyarı var
    sizledeki nasıl?
    Bu uyarının anlamı nedir?
    Garantiye girermi?
    Değiştirmek gerekirmi?

Hocam bence HDD ısı proplemivar sıcaklık uyarısı olsa gerek
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.