Şimdi Ara

Samsung, hibrit soğutma teknolojisine sahip buzdolabını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, hibrit soğutma teknolojisine sahip buzdolabını tanıttı
    Samsung bugün AI Hybrid Cooling özelliğine sahip yeni buzdolabını duyurdu. Hibrit soğutmaya sahip yenilikçi buzdolabı, yapay zeka algoritmaları kullanarak enerji tasarrufu sağlıyor.

Peltier modülüyle daha çabuk soğutma sağlanıyor

Yeni buzdolabı, geleneksel kompresörlü soğutmayı, Peltier modülüyle birleştiriyor. Peltier modülü, elektrik akımı geçtiğinde ısıyı bir taraftan diğer tarafa ileterek termoelektrik soğutma sağlayan yarı iletken bir cihaz. Samsung, bu modülün gerektiğinde devreye girerek daha çabuk soğutma sağladığını ve ısı değişimlerini azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Örneğin buzdolabına birşeyler konulduğunda Peltier modülü devreye girerek daha çabuk soğutma sağlayabiliyor. Normal kullanımda ise yalnızca kompresör çalışıyor. Samsung, çalışma modlarını ayarlamak için sıcaklık değişimlerini tahmin eden yapay zeka algoritmalarının çalıştığını belirtiyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S25+ en net haliyle görüntülendi: İşte tasarımı

Samsung'un yeni buzdolaplarında kullanılan AI Inverter Kompresörü, dönen bileşenlerin yarıçapı artırılmış yeni bir tasarım kullanıyor. Bu yeni tasarım, Samsung'un F3 geleneksel kompresörüne kıyasla 4,1 kat daha fazla atalete sahip.

Yeni soğutma mekanizması ayrıca öncekine kıyasla daha az yer kaplıyor. 900 litrelik bir buzdolabı için, 60 mm daha derin raflar ve %13,8 daha büyük yükleme alanı sayesinde kullanılabilir depolama kapasitesinde 25 litrelik bir artış sağlıyor.

Samsung, hibrit soğutmalı buzdolapları hakkında daha fazla bilgiyi Ocak ayının başlarında Las Vegas'ta başlayacak olan CES 2025 fuarında paylaşacak.

Kaynak:https://news.samsung.com/global/samsung-unveils-new-refrigerators-with-innovative-ai-hybrid-cooling-technology-at-ces-2025

• Pektiler iyi bir çözüm yiyecekler için ama elektrik tüketimini arttırır
  • gun kullanıcısına yanıt

Peltierin daha fazla güç tüketimi ilk anda kompresörün daha kısa çalışmasına olanak sağladığı için belki kendini telafi edebiliyordur. Yani buz dolabına bir şeyler koymak için açık tuttuk diyelim. Bu esnadaki ısı kaybını telafi etmek için kompresör 10 dakika çalışacaksa peltier belki 5 dakika çalışıp kompresörün tüketiminden tasarruf edilebiliyordur.

Bence buz dolabını daha karmaşıklaştıran ve bozulabilecek ekstra en az bir katman demek bu ama neyse...

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Sonuçta içeriyi aynı miktarda soğutuyorsunuz bir kısmını peltier ile yapınca illa daha fazla enerji harcarsınız o kesin.

Karmaşıklaşıyor doğru ama şöyle düşünün o zaman birisinden birisi bozulsa diğeri ile yiyecekleri servis gelinceye kadar bozmuyor :)
  • gun kullanıcısına yanıt

Peltierli oto buzdolapları var. Ama tüketimlerini ölçmedim.

Birbirinin yerine çalışıyorsa, dediğiniz gibi iyi. Ama rıza deyip komple hataya girip kapanırsa sıkıntı Umarım dediğiniz özelliği de destekliyordur yazılımları vs. Malum yeni dolaplar nazik, yazılımlı. :D

• Peltier ile daha hızlı ve daha az enerji tüketerek mi soğutuyormuş? Hiç güleceğim yoktu

Adamlar göz göre göre tşk geçiyor fan boyları da inanıyor
  • Dünya'da her yıl binlerce insan mevcut dolap teknolojisi yüzünden sanki hayatını kaybetmiş gibi ne demek çabuk soğutuyor? Yok sıcaklık değişimini algılıyor? Bu üreticilere ben zerre güvenmiyorum. Sadece bizim ülkede değil tüm dünyada dayanıklı tüketim malı diye bir şey kalmadı.

Cep telefonu şarj cihazı ile uğraşan insanlar bu kıt kaynakları hızla tüketen şeylere bir şey demiyor. Her yıl binlerce ton cihaz çöpe atılıyor ve çoğu planlı eskitmenin sonucu.

Şu anki buzdolabı teknolojisinden memnun olmayan var mı? yoktur. Bunu sağlamlaştırın yeter.

Alın size teknoloji.

Bulanıklık sensörü. Hem enerjiden hem zamandan tasarruf sağlıyor.

Samsung, hibrit soğutma teknolojisine sahip buzdolabını tanıttıDedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bulaşık makinenizde yukarıda saydığım sorunları yaşıyorsanız ve makinenizde bulanıklık sensörü (aquasensör) varsa videom tam aradığınız video Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #bulaşıkmakinesi #yıkama #çözüm #sensör #bilgilendirici #tamirat #nedir
    https://www.youtube.com/watch?si=g377kv7xxwyliPhq&v=8IbTyHoBDuM&feature=youtu.be

• mekanik iyidir... sadece verim meselesi üzerinde yoğunlaşılsa fazla fazla yeter... cıfcıfı ne kada komplike olursa o kadar kırılgan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.