Şimdi Ara

Samsung HT-E6750W 7.1 ses sistemi aldım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
7
Favori
29.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seal_

quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

Hocam virtual surround ile onları da aktifleştirebiliyorsunuz lakin ön hoparlörlerden verdiği sesin aynısını veriyor.

Çok teşekkür ederim değerli cevabınız için. Bu Virtual Surround Televizyonumda olması gereken bir özellik mi, yoksa ev sinema sisteminde mi olması lazım yada ikisinde birden mi olması lazım?

Televizyonum Samsung UE46ES6800 - Bunda var mı acaba Virtual Surround özelliği, bulamadım ben

Almak istediğim iki ev sinema sistemi seçeneği var, onlar da :

Samsung HT-E6750W
    Samsung HT-E5550 - Bu iki sistemde de var mı acaba Virtual Surround?

Bir de aynı marka olmasını önemsiyorum, en iyi performansı alabilmek için, sanırım en faydalısı bu olacak öyle değil mi?

Benim de cok yeterli bilgim oldugunu soyleyemem ama size sunu soylemek isterim. Ben de bahsettiginiz modellerden almayi dusunuyordum fakat bana yapilan oneriler sonucu butcem dogrultusunda amfili giris sinifi diyebilecegimiz bir hifi sistem satin aldim bir kac gun once. ben de bana yapilan oneriler dogrultusunda size bunu oneririm. Bahsi gecen E6750 kompakt sinifin en iyilerinden biri sanirim fakat bunlar tuketici elektronigi adi altinda satiliyor. Asagi yukari 2000tl gibi bir fiyati var uzerine 300 500 lira daha ekleyerek bir hi fi sistem alabilirsiniz diye dusunuyorum bana yapilan oneriler boyleydi yinede siz arastirin isterseniz.

Bunun disinda virtual surround ozelligi tv ile alakasiz bir ozellik bunun orneginide soyle vereyim. Yillardir panasonicin eski ve siradan 5.1 sistemini kullaniyordum normal tv yayinlarini kumanda uzerinde bir tus ile stereodan 5.1e cevirebiliyordum sanirim gunumuzdeki tum home thetrelarda bu ozellik mevcuttur. Ama tabi ki stereoyu 5 kanala ceviriyor size ekstradan efektler yaratmiyor, gercek bir 5.1 deneyimi icin 5.1 ses destekli yayin veya film izlemeniz gerekiyor.

Umarim yardimci olabilmisimdir azda olsa.
    Saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

Benim de cok yeterli bilgim oldugunu soyleyemem ama size sunu soylemek isterim. Ben de bahsettiginiz modellerden almayi dusunuyordum fakat bana yapilan oneriler sonucu butcem dogrultusunda amfili giris sinifi diyebilecegimiz bir hifi sistem satin aldim bir kac gun once. ben de bana yapilan oneriler dogrultusunda size bunu oneririm. Bahsi gecen E6750 kompakt sinifin en iyilerinden biri sanirim fakat bunlar tuketici elektronigi adi altinda satiliyor. Asagi yukari 2000tl gibi bir fiyati var uzerine 300 500 lira daha ekleyerek bir hi fi sistem alabilirsiniz diye dusunuyorum bana yapilan oneriler boyleydi yinede siz arastirin isterseniz.

Bunun disinda virtual surround ozelligi tv ile alakasiz bir ozellik bunun orneginide soyle vereyim. Yillardir panasonicin eski ve siradan 5.1 sistemini kullaniyordum normal tv yayinlarini kumanda uzerinde bir tus ile stereodan 5.1e cevirebiliyordum sanirim gunumuzdeki tum home thetrelarda bu ozellik mevcuttur. Ama tabi ki stereoyu 5 kanala ceviriyor size ekstradan efektler yaratmiyor, gercek bir 5.1 deneyimi icin 5.1 ses destekli yayin veya film izlemeniz gerekiyor.

Umarim yardimci olabilmisimdir azda olsa.
    Saygilar

Teşekkür ederim açıklamalarınız için ;)

• Bu ürün 25 metrekare oda için uygun mudur? İlginiz için şimdiden teşekkürlerimle...
  • Merhabalar,

E6750W ses sitemini bende aldim ve bir kac tecrubemi ve sorumu paylasmak istedim.

Oncelikle ses sistemi gercekten harika alacak arkadaslara tavsiye olunur, home cinema sistemlerinin en iyisi oldugunu soyleyebilirim. Hi-fi işini katarsak eğer bu işin sonu yok.

Eger bu sistemi mkv ile deneyen arkadaslar varsa ellerindeki filmeri zayi etmeyip, bluray lere geçiş yapmalılar. Bende ilk olarak bluray iso indirdim ve maalesef sistem iso dosyasını okumadı ki bu bence en büyük hayal kırıklığı oldu, burda sisteme bir eleştiri daha getirmek lazım harddisk okuma hızı çok yavaş sabır istiyor, böyle bir sistemde bu tip bir sorun olmamalıydı.

TV imde maalesef arc özelliği yok; laptopu, ps3ü, digiturku tv ye onu da optik ile samsung bd playera bağlamak zorunda kaldım, ses sitemi tatmin etsede gözlerimi yaşartmıyordu. Ne zaman ki bluray klasörü içindeki büyük dosyalarından birini harddiskle samsung bd playera direk bağladım (sadece 4dklık bi part oluştu), gerçekten kıpırdayamadım yerimden muazzam bir ses ve inanılmaz bir detay oda içerisinde hakim oldu. Sonra bazı değişiklikler yaptım laptop ve ps3 ü direk samsung bd playera bağladım tek çıkışla tv ye verdim. Ses öncesine göre (optik) iyileşti ancak şimdiye kadar aldığım en iyi sesi direk hdd bağlantısı ile elde ettim, gerçekten muazzamdı.

Şimdi sorunlara gelecek olursak;

1. Samsung, harddisk okuma hızını geliştirecek bir yazılım geliştirdi mi?
    2. Ben iso playerlari okuması için ayrıca bir şeye para vermek istemiyorum, hdd yi samsung bd playera bağlayıp isoları okutmanın yolu varmdırı? laptopdan iso dosyalarını çalıştırıyorum ama o kalite bana yetmedi.
    3. Iso Bluray dosyasının içinde ki stream klasörünün içinde bulunan videoları iso dışına çıkardığımda sadece ilk 4 dakikalık bir bölüm izleyebiliyorum, sonra makinenin kafası karışıyor :)

Düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Selamlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: bilalkrt

Merhabalar,

E6750W ses sitemini bende aldim ve bir kac tecrubemi ve sorumu paylasmak istedim.

Oncelikle ses sistemi gercekten harika alacak arkadaslara tavsiye olunur, home cinema sistemlerinin en iyisi oldugunu soyleyebilirim. Hi-fi işini katarsak eğer bu işin sonu yok.

Eger bu sistemi mkv ile deneyen arkadaslar varsa ellerindeki filmeri zayi etmeyip, bluray lere geçiş yapmalılar. Bende ilk olarak bluray iso indirdim ve maalesef sistem iso dosyasını okumadı ki bu bence en büyük hayal kırıklığı oldu, burda sisteme bir eleştiri daha getirmek lazım harddisk okuma hızı çok yavaş sabır istiyor, böyle bir sistemde bu tip bir sorun olmamalıydı.

TV imde maalesef arc özelliği yok; laptopu, ps3ü, digiturku tv ye onu da optik ile samsung bd playera bağlamak zorunda kaldım, ses sitemi tatmin etsede gözlerimi yaşartmıyordu. Ne zaman ki bluray klasörü içindeki büyük dosyalarından birini harddiskle samsung bd playera direk bağladım (sadece 4dklık bi part oluştu), gerçekten kıpırdayamadım yerimden muazzam bir ses ve inanılmaz bir detay oda içerisinde hakim oldu. Sonra bazı değişiklikler yaptım laptop ve ps3 ü direk samsung bd playera bağladım tek çıkışla tv ye verdim. Ses öncesine göre (optik) iyileşti ancak şimdiye kadar aldığım en iyi sesi direk hdd bağlantısı ile elde ettim, gerçekten muazzamdı.

Şimdi sorunlara gelecek olursak;

1. Samsung, harddisk okuma hızını geliştirecek bir yazılım geliştirdi mi?
    2. Ben iso playerlari okuması için ayrıca bir şeye para vermek istemiyorum, hdd yi samsung bd playera bağlayıp isoları okutmanın yolu varmdırı? laptopdan iso dosyalarını çalıştırıyorum ama o kalite bana yetmedi.
    3. Iso Bluray dosyasının içinde ki stream klasörünün içinde bulunan videoları iso dışına çıkardığımda sadece ilk 4 dakikalık bir bölüm izleyebiliyorum, sonra makinenin kafası karışıyor :)

Düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Selamlar,

1) USB disk üzerinde çok fazla klasör (özellikle alt klasör) açmazsanız USB diski çok hızlı okuduğunu (indekslediğini) göreceksiniz.
    2) Hayır. Benim yaptığım gibi 3 'ncü bir cihaza ihtiyacınız var.
    3) Tutarlılığı bozarsanız böyle olur. :)

• arkadaşlar web browser özelliği ile webden online film izleme imkanı varmıdır? birde evimde 40D6000 Samsung Lev tv var. onun yayına maksimum 800 Tl verebileceğim 3D-Bluray ses sitemi araştırıyorum.

amatörce bir arastırma sonucu samsung modellerinde bu fiyat aralığında blu-ray oynatıcı olarak bu modelleri buldum ama ;

e3550 : 700 TL

e4550 : 800 TL

bunlardan birini kullanan varmı. önerirmisiniz. yoksa başka model mi alayım. lütfen yardım.

Özellikleri :

3550 :http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/3d-blu-ray-home-cinema-system/HT-E3550/TK-spec

4550 :http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/home-theater/HT-E4550/TK-spec

• Ya arkadaşlar böyle konular açmayın, yayın ucundaki ok gibiyim zaten heran gaza gelebilirim

İşin şakası bir yana cihazı alan arkadaşlara hayırlı olsun, konu sahibi arkadaşımızada inceleme ve verdiği değerli bilgiler için teşekkür ederim
  • http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/3d-blu-ray-home-cinema-system/HT-F6550W/TK

Arkadaşlar Linkteki cihaz ile E-6750W arasında kararsız kaldım, yardım edebilecek olan varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Cihaz cinavia korsan icerik korumasina sahip.. Alinmaz. Paraya yazik.

1330 watt.. Bunu isi bilen birine soyleyin size guler sadece. Bu hacimde bir cihaz..

Bu paraya gayet guzel sistemler kurulabilir, evladiyelik olur, hem kisik hemde yuksek seste havada karada bu cihazin ses kalitesini ezer gecer. Gelecektede bu sistemin istediginiz parcasini degistirebilirsiniz vs yani kisaca akillica bir yatirim yapmis olursunuz.

Bu aldiginiz aletin ne amfisi nede hoparlorlarleri hicbir ise yaramaz sadece paket olarak kendi playeri ile duzgun calisabilir, o yuzden bu tip bir paket sisteme verilecek maximum rakam 500 tl olmalidir. Subwoofer bile ekleyemezsiniz bu sistemlere, amfi kendi sub kanali haric hicbir kanala bass frekansi yollamaz, hoparlorlerin ohm degerleri cok dusuktur baska hicbir amfide kullanamazsiniz. Birde bu cihazlarin wooferlari tam bir komedidir. Birakin subwoofer olmayi normal bir normal woofer kadar bile hacimleri yoktur ve arkadaslar bass hacim meselesidir, subwoofer buyuk olmalidir(en az 25 cm surucu). Ustune birde cinavia komedisi ekleniyor bu cihazda. 2000 tl para verecegim cihaz bana patronluk taslayacak ?

buradaki yorum acımasızca olsa da doğru yanları çok.

bu paket sistemler amatör sistemlerdir ve gelişmeye, parça değişmeye imkan vermez. ancak; bu fiyata da profesyonel bir sistem kurmak (ayrı avr, bd player, hoparlör) imkansız.

o yüzden, ben prof sistem istemiyorum, ben uğraşamam o parça buna uygun mu vs diye düşünenler bu tür sistemlere yönelebilir. ama bunun da bedeli 2 bin tl olmamalı. 500-1000 tl arası yeterli olmalı. fazlası zarardır. diğer husus ise ev sinema sistemleri asla ve asla stereo bir sistemin verdiği müzik sesini veremiyor ne yazık ki. müzik tutkunları tatmin olamayacaktır bu sistemlerle.

ben de beni 2 sene idare edecek en fazla 1000 tl.lik bir sistem arayışındayım ki muhtemelen f5550 olacak.

sonrasında ise çocukluğumdan beri hayalini kurduğum hi-fi sistem (stereo amfi, pikap, kaset-cd çalar ve kolon) ve ev sinema sistemi (avr, bd player, kolon hop) olmak üzere 2 ayrı sistemi kurabilmek için hazırlıklara başlayacağım. tabi bunun maliyeti 0 km bir linea kadar olacağı için, azıcık para biriktirmem lazım :)

• TorwaK kullanıcısına yanıt
    hocam bu ses siteminin diğer 3d tvlerle uyum sorunu olur mu? ben LG 3d tv almayı düşünüyorum ses sistemi olarakta samsung düşünüyorum yorumunuz nedir?
  • Çok büyük bir ihtimalle uyumludur. Özellikle alacağınız televizyon ARC çıkışını destekliyor mu ona dikkat edin. Böylece ekstradan fiber ses kablosu kullanmak zorunda kalmazsınız.
  • Konuyu tekrar hortlatıyorum ama canımı sıkan birkaç şey var..

Benim sistemim ht-d6750w yani e modelinin kardeşi ve elimde himedia q5 bluray iso player android box var.Ancak ne yaptıysam yapayım truehd 7.1 ve dts-hd ses kodekleri olan bluray isolardan ses alamadım.Ayarları çok kurcaladım ama nafile..

@Torwak , Siz de himedia iso player kullanıyorsunuz ve tahminim ses ayarları passthrough etkin / hbr devredışı şeklindedir.Bu şekildeyken benim truehd 7.1 den aldığım ses yüksek bir cızırtı şeklinde statik gürültü oluyor.Eğer lpcm yaparsam o zaman ses geliyor ama bariz bir şekilde stereo oluyor , surround değil..

Sizin samsung ses ayarlarınız nasıl? Benim gördüğüm samsung ses ayarlarında da pcm / passthough vs gibi seçenekler var.Her türlü kombinasonu denedim ama true hd ve dts hdden ses alamadım.Ayrıca belirtmem gerekir elimde 300 spartan true hd 7.1 kodekli film var ve samsung true hd sesi sadece pcm ayarlı ike veriyor ve gerçekten müthiş bir surround deneyimi sunuyor.Yani donanımsal bir arıza yok.

*Bu konuda ya ayarlamalarımda bir sorun var ki sanmıyorum herşeyi denedim..Yine de önerilerinize ihtiyacım var , gözden neyi kaçırmış olabilirim , zira sizin media oynatıcınızda benzer ayarlara sahip benim himedia q5 ile ..
    Edit : Aynı problemi siz de yaşamışsınız sanırım google'in bağrını deşip böyle bir konuda isminizi görünce üzüldüm , benzer sorunlar yaşamışsınız :http://www.futeko.com/forum/index.php?mode=thread&id=4204

*Ya da alternatif olarak indirdiğim iso bluray filmleri bluray olarak yazıp öyle oynatmayı deneyeceğim.Biliyorsunuz ki cinavia korumalı bir cihaz elimizdeki.Sizce bu isoları yazdırdıktan sonra disk olarak taktığımda görmemezlik yapar mı ya da cinavia koruması çıkar mı ekranda?

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostburn -- 2 Ağustos 2013; 22:36:21 >

• kades ben d6750w aldim fakaton sol sag kolonlardan sadece ustten ses geliyor altta kalan 3 er kolondan ses hic gelmiyor 5+1 ses dts 6 kanal film izledim yine ses yok bilgin varmi acaba bu konuda @TorwaK

• 7+1 destekli filmlerde bütün kolonların çalıştığını duyacaksınız. Eğer bütün kolonları örnek 5+1 destekli filimlerde çalışmasını istiyorsanız o zaman kumanda da 3D Sound özelliğini etkinleştirmelisiniz.
  • iyi gunler arkadaslar ben de samsung e 4550 sinema sistemi aldım ama cd seyredemedik ne hikmetse çünkü cd yi tv ye aktaran kablo su içinden çıkmıyormuş kullanıcılar alacakmış. sizdede öylemi ol lütfen cihazı alanlar yanıt yazabilirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

Merhaba,

Ses sisteminden çok memnunum, özellikle Bluray ISO player aldıktan sonra memnuniyetim katlandı diyebiliriz. Ses gücü, ses kalitesi birçok kişiyi tatmin edecek düzeydedir. En önemlisi gelişmiş menüleriyle Samsung televizyonla 1-1 uyumlu. Ses düzeyi anlamında henüz ''20'' değerini geçemedim bunun üzerinde evin camları titriyor.

Ses sistemiyle televizyon arasındaki bir diğer güzel nokta ARC özelliği. Bu özellik sayesinde televizyon ile ses sistemi arasında ekstradan fiber kablo bağlamanıza gerek olmuyor. Örnek elinizde ses sistemine 4-5 tane HDMI bağlantı yapılacak cihaz varsa buların sadece 2 tanesini ses sistemine bağlayabiliyorsunuz (ses sisteminde 2 adet HDMI input mevcut). Diğerlerini televizyona bağlayıp fiber kabloyla ses sistemine taşımanız lazım. Bunun yerine ARC özelliğini aktif ederek yine HDMI üzerinden fiber kabloya ihtiyaç duymadan televizyondan ses sistemine, ses geri beslemesi yapılabiliyor. Bildiğiniz gibi zaten fiber optik kablo 7.1 ses özelliğini desteklemiyor, HDMI olması gerekli.

Ses sistemine dışarıdan HDMI 1.4a kabloyla bağladığım 3D Bluray ISO oynatıcıyı üerinde bütün ses ayarlarını pass-through modunda kullanıyorum yani her türlü DD, DD Plus, Dolby True HD, Dolby Prologic I-II, DTS, DTS HD vs her türlü ses kodeğini E6750W üzerinde çözdürüyorum. Özellikle 7.1 destekli filmlerde (MI: Ghost Protocol, Transformers 3 vs) eviniz sinemadan farksız oluyor (komşuları hesaba katmazsak).

Evinizde kendinize ait 7.1 destekli bir sinema ortamı oluşturmak istiyorsanız E6750W çok güzel bir tercih olabilir. Fiyat olarak rakiplerine oranla biraz tuzlu fakat yıllarca kullancağınızı hesapladığınızda bana kalırsa ödediğiniz parayı hakediyor. Detaylı bilgi için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/home-entertainment/blu-ray-home-entertainment-system/HT-E6750W/XU-features

Ben ses seviyesini 50ye de getirsem benim evin camlar titremiyor. Birseyi eksik mi yapiyorum acaba :) yardimci olur musuniz lutfen..??

Bir de bu sistem cakma 7.1 cikti. Yani otjinal 7.1 ses icin 2 tane kanal eksik kaliyor. Bunun 7.1 olmasini saglayan kanallar sadece samsung un kendi kendine ekledigi iki tane hoparlor ve bunu da sabirim ancak 3D surround ayarladigimiz zaman devreye aliyor. Aksi halde duzenli 5.1 ve 7.1 sesler icin islevsiz. Muhtemelen dolby ye ekstra butve ayirmaktan kacti samsung abimiz.

Acikcasi simdilik verdigim para icin bir nebze pismanim. Fena sistem degil ama gercek 7.1 de degil.

Size sordugum soru hakkinda ve tabi bu 7.1 kullabim hakkinda bilginiz varsa paylamanizi rica ediyorum.

Ayrica ipop/iphone dock kullanarak baglanti yapinca tv ye goruntude aktarabiliyor muyuz (herangi ek bir baglanti kullanmadan..??)

• quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

7+1 destekli filmlerde bütün kolonların çalıştığını duyacaksınız. Eğer bütün kolonları örnek 5+1 destekli filimlerde çalışmasını istiyorsanız o zaman kumanda da 3D Sound özelliğini etkinleştirmelisiniz.

Ustadim, bnm yabanci forumlarda okudugum profesyonel incelemelere gore e-6750w gercek 7.1 degil. Ben 7.1 film ne takarsam takayim on kolonlarin ust cihazlari calismiyor (sozum ona 7.1 olmasini saglayanlar). Ancak sesi 3d surround ayarlarsan devreye giriyor.

Samsung 7.1 icin dolby ye para vermekten kacmis bu urun ocin diyorlar. Yurt disinda soylenti boyle. Ben de 7.1 die bu sistemi aldigima bin pisman oldum.

Hanid zaten hem yan hem arka olacak sekilde kolonlarin ayri olmasi gereken yerde bu on kolonlara takmis birer cihaz daha. Inovasyon dedik, yaraticilik dedik, millet de bagiriyordu 7.1 die ama urun tirt cikti...

Ne diyorsum ustadim eksik mi konusuyorum. Eger bu urunu benden ve yurt disindaki pro elesturmenlerden daha ii cozen varsa lutfen yazsin anlatsin bir el atsin yardim etsin.

7.1 die aldim ama 7.1 bluray filmlerdeki 2 kanali goremiyor bu alet ve sadece 5.1 ses veriyor. 5.1 standarttan tek farki da on kolonlardaki ekstra 2 hoparlor ile 3d surround olup ses kalitesini bi tik ilestirmesi ama blu rayborjinalindeki ekstra 2 kanali yayinlayamiyor...

Ben buna kndi kndini t.a.t.min etmek diyorum... bizim uckagitcilarda bunu gercek 7.1 die satiyirlar. Cok uzucu. Verdigim para basta canimi yakiyor. Yani az daha para koyar sony yada ahsap lg alirdim vesaire...

• Anlatiyoruz ama dinleyen yok.. Bu tip sistemlere 500 den fazla verilmez paranizi bosa harcamis olursunuz.
  • philips led tv için bir ses sistemi bakarken konuya da bir göz attım. Öncelikle rms 1000 w gibi değerleri nasıl yazdıklarını anlamıyorum. Şuanda başka bir işte çalışıyorum ancak daha önce hobi amaçlı bir çok amplifikatör devresi yaptım ayrıca elektronikçide çalıştığım dönem bunların tamiriyle de uğraştım, tasarım ve üretim yapan arkadaşları da izledim .
    Yıllar önce hobim olduğundan evime bir 4+1 sistem kurdum. 4 adet uydu 40 ar watt olup 4 x 20 watt rms gücünde amfi ile besledim. 1 adet rms160 w lık woofer ı da rms 80 watt lık amfiyle besledim yani toplam 160 watt rms güç.
    Toplam rms 160 watt lık gerçek güceün etkileri apartman ortamında şöyle oldu
    Sistemle müzik dinlediğimin birinci günü odadaki camlarım macunları camı tutmamaya başladı be baslarda camlar da oynamaya başladı. Sesi kulaklarımda değil vücudumda organlarımda hissettim. Özellikle basslardan dolayı sesi açtığımda komşular son derece rahatsız oldular.Hışımla zili çalan üst komşumuz haberleri izleyemediğini söyledi. Gerçek anlamda 160 watt rms gücündeki bir sistemin ev kullanımı için çok fazla olduğunu ve apartmanda pek uygun olmayacağını söyleyebilirim.

Burada 1000 watt lık bir sistemden bahsedilmiş. 1000 watt lık bir sistem stadyum vb büyük ve açık alanların seslendirmesinde kullanılabilecek bir sistemdir. 1000 w lık bir amplifikatör kartının yapımını da piyasada çalıştığım dönem izledim. Bir kere besleme ünitesindeki trafo 2000 watt a yakın bir güçte bir kişinin yerinden kaldırırken zorlanacağı ağırlıkta. Devrenin çıkışındaki 250 watt lık 16 adet mosfetin her biri ayrı ayrı alüminyum soğutuculara oturtuldu ve herbirine ayrı ayrı fanlar monte edildi. Sistemin teslimini ve testlerini izleme şansım olmadı. Ama bu deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim. Bu topicte bahsedilen ev sinema türü sistemlerin 1000 watt rms ile uzaktan yakından alakası yok.

Haydi dedim bağlanabilirlik kolaylığı pratikliği var ses kalitesi de iyiyse düşünülür. Samsung ta en azından uydu hoparlörlerde medium ve tweeter da var biraz frekans aralığı geniş olur blueray var dts desteği var vs. Ama bütün bunlara rağmen bence bu tür sistemlere 600 700liradan fazla para vermek doğru değil. Satın almış arkadaşları üzmek istemem ama benim görüşüm bu yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 26 Ekim 2013; 1:28:50 >

• arkadaşlar fiberoptik kablo almadan önce resimdeki yazıları okumanızı tavsite ederim ARC hakkında tam bilginiz olsun
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.