Şimdi Ara

Samsung HT-TX 715 İlk Görüşlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ses sistemini dün akşam getirip kurdular. Çok güzel görüntüsü var Dvd Playerı dik konumda çok daha güzel görünüyor.

Onun dışında kopya DivX filmleri denedim cdyi biraz zor yakaladı çok aşırı bir çiziklik olmamasına rağmen. Zaten ben Sistemin yanına bir bilgisayar kasası yerleştirdim. Bu kasa ile DvD-Playerı birbirine Optik bir kablo ile bağladım.
    Ben filmleri Dvd Playerdan izlemeyi düşünmüyorum. Çünkü yok alt yazı sorunu yok Türkçe karakter sorunu yok orginal olsa gibi dertlerle uğraşmak istemiyorum. Bilgisayardan izliyorum. bilgisayar ile Lcd TV yi birbirine VGA kablo ile bağladım.
    Tabi ilk aşamada çok hoşuma gitmedi ses. Yani ayarlarını yapmak lazım. mesela dün Batmanın son filmi olan 2 Cdlik Dvix filmini denedim.
    Centerdaki Hoporlerden çok fazla ses geliyor. Buda Arka sağ ve Sol daki hoporleri bastırıyor. Ses Tok geliyor ama işin açığı bu şekliyle beni çok tatmin etmedi.
    Bugün yeni K-Lite mega Codec ile ayarlarını yapıcam. Arka hoporlerin seslerini önlere göre bir kademe daha artırıcam ki Dolby olduğu biraz daha anlaşılsın
    Merkezin sesini de kısıcam sanırım.
    Bakalım adım adım yaptıkça buraya yazmayı planlıyorum

• Divx izleyerek ne kadar kaliteli görüntü ve ses alacaksınız ki sistemin performansını sorguluyorsunuz. Bence dvd izleyerek karar verin.
  • Ben filmleri Dvd Playerdan izlemeyi düşünmüyorum. Çünkü yok alt yazı sorunu yok Türkçe karakter sorunu yok orginal olsa gibi dertlerle uğraşmak istemiyorum. Bilgisayardan izliyorum

demişsiniz..

o zaman neden bunu aldınız ki ben anlamadım..Normal 5.1 sistemde işinizi fazlasıyla görürdü..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustist81

Ben filmleri Dvd Playerdan izlemeyi düşünmüyorum. Çünkü yok alt yazı sorunu yok Türkçe karakter sorunu yok orginal olsa gibi dertlerle uğraşmak istemiyorum. Bilgisayardan izliyorum

demişsiniz..

o zaman neden bunu aldınız ki ben anlamadım..Normal 5.1 sistemde işinizi fazlasıyla görürdü..

Normal 5.1 sistem derken sadece hoporleri mi kasdediyorsunuz. Yani hoporleri alıp bilgisayara bağlamaktan mı bahsediyorsunuz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Divx izleyerek ne kadar kaliteli görüntü ve ses alacaksınız ki sistemin performansını sorguluyorsunuz. Bence dvd izleyerek karar verin.

Sistemin görüntü performansı üzerine herhangi bir youm yapmadım zaten. Yapacak olsam Hd-Filmler ile yaptığım denemelerden bahsederdim. Ben Ses üzerine yorum yaptım.
    Dvd filmlerde Ses daha mı çok çıkıyor Divx lere göre :D sana böle mi sölediler.

DVd filmlerin bazılarında özellikle söylüyorum bazılarında ses çok iyi bu tarz filmler zaten belli Lord of the Rings en başta geliyor.

Yani siz Lord of the Ringsin Dvd sini sisteme koyup son ses açsanızda Divx ini alıpta son sesini açsanızda çok süper bir hissedilier fark göremezsiniz.

Deneyin Hissedemezsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: eup

quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Divx izleyerek ne kadar kaliteli görüntü ve ses alacaksınız ki sistemin performansını sorguluyorsunuz. Bence dvd izleyerek karar verin.

Sistemin görüntü performansı üzerine herhangi bir youm yapmadım zaten. Yapacak olsam Hd-Filmler ile yaptığım denemelerden bahsederdim. Ben Ses üzerine yorum yaptım.
    Dvd filmlerde Ses daha mı çok çıkıyor Divx lere göre :D sana böle mi sölediler.

DVd filmlerin bazılarında özellikle söylüyorum bazılarında ses çok iyi bu tarz filmler zaten belli Lord of the Rings en başta geliyor.

Yani siz Lord of the Ringsin Dvd sini sisteme koyup son ses açsanızda Divx ini alıpta son sesini açsanızda çok süper bir hissedilier fark göremezsiniz.

Deneyin Hissedemezsiniz.

Arkadaşım divx dediğin mevcut görüntü ve sesin sıkıştırılarak yani kalitesinden fedakarlık edilerek saklanması hali. Yani seste, görüntüde kalitesiz. DVD sıkıştırmanın dahada az olduğu ve divx e göre ses ve görüntü anlamında daha kaliteli data taşıyan bir depolama şekli. Yani öyle işkembei kübradan, birini dvd den aç öbürünü divx ten aç ses farkı görmeyeceksin falan diye iddia etme. Divx ten alabileceğin ses kalitesi bellidir. Düzgün dvd seyredersen almış olduğun sistemden ses anlamında randıman alabilirsin.

• Yavrucuğum anlamıyorsun galiba sen. Sen benim yazdıklarımı tekrardan bir kere daha düşüne düşüne sindire sindire oku.

Ben sana DivX ile DvD formatlarının sesleri aynı kalitede olur demiyorum zaten aralarındaki kalite farkını

kulaklarınla anlayamazsın diyorum.

Tabi senin kulaklar Midasın kulaklarından daha iyiyse bilemiyorum onu.

senin ses sistemi 715 mi
  • Terbiyesiz üslubuna şu atasözü ile cevap vermek istiyorum yavrucuğum,

Eşşek hoşaftan ne anlar, Eup dvd, divx ten ne anlar.....
  • Altan boşver.
    Farkı hanım bile anlıyor.(DVD/DivX)
    Ben film izlerken Bu DD 5.1 Bu stereo bile diyor artık.

Not: Arkadaşın biri ben Focus almaya çalışırken bana ne yapacan focusu en iyi araba dacıa Logan demişti.
    Focus'a biniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 25 Eylül 2008; 17:43:19 >
  • Çoğu divx denildiği gibi oldukça kalitesizdir ses ve görüntü olarak.

Ama bazı divxlerde dvd den çok daha kaliteli olabiliyor, özellikle bazı grupların özel olarak orjinal HD kaynaklardan ripledikleri. Sesleride dts olabiliyor. Bazı orjinal dvd ler ise bırak dts yi stereo oluyor. Bu durumda kesin birşey söyleyemeyiz.

Burda esas hata, divx denedim dvd denedim demektir, ama ben şu codecli şu formatta sesleri ve görüntüsü olan bir video taktım test ettim dersen o zaman yorum yapılabilir.
  • Seninkide iyi değil süpermiş be Ata :)
    quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

Altan boşver.
    Farkı hanım bile anlıyor.(DVD/DivX)
    Ben film izlerken Bu DD 5.1 Bu stereo bile diyor artık.

Not: Arkadaşın biri ben Focus almaya çalışırken bana ne yapacan focusu en iyi araba dacıa Logan demişti.
    Focus'a biniyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.