Şimdi Ara

Samsung: iPhone 4'ün ekranı iyi fakat AMOLED değil (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
2
Favori
18.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: foxhound

quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

samsung u beyenmeyen insanlar samsungun apple dan 205 milyar dolar daha degerli,(apple 47 samsung 252)ve gelir olarak 4 kat daha buyuk.

Hocam! Sorması ayıp; senin verdiğin bu bilgiler hangi yıla ait?
    Ortalık yıkılıyor Apple dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu (Birincisi Exxon Mobile: Bir petrol şirketi) diye. Sen ne anlatıyorsun ya?

Arkadaş sallamış biraz... Fortune 500 (2010) verilerine göre Apple şu an 56. sırada... İsteyenler aşağıdaki linke göz atabilir...

http://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune500/2010/full_list/

Eline emeğine sağlık hocam. Tonla şirket var Apple bu pazar paylarıyla ikinciliği nesilden nesile aktarılan iPhone sevdası ile ancak 25 yıl sonra o da belki görebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desx -- 11 Haziran 2010; 1:27:41 >

• Apple'ın hızlı yükselişi o kadar sürmez merak etmeyin. Çünkü geçen sene 71 sıradaydı Apple, ondan önceki sene de 103...

Şu an 56. sırada da olması pek bir şey ifade etmiyor aslında, çünkü iPhone 4 satışlarıyla yapacağı ciro sayesinde 2010'u 56. sıradan çok daha iyi bir yerde bitirecektir... ki bunu da hak ediyor zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 11 Haziran 2010; 1:41:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

quote:

samsung u beyenmeyen insanlar samsungun apple dan 205 milyar dolar daha degerli,(apple 47 samsung 252)ve gelir olarak 4 kat daha buyuk.

Ortalık yıkılıyor Apple dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu (Birincisi Exxon Mobile: Bir petrol şirketi) diye. Sen ne anlatıyorsun ya?

Apple daha yeni zirveye oturmuştu ne çabuk ikinci oldu. Ayrıca o petrol şirketinin adını ilk defa duyuyorum. Shell, BP gibi daha bilindik şirketler var onlar varken nasıl birinci olmuş?

Bu arada Microsoft nerelerde bu saatten sonra üçüncülüğe mi itildi?

Apple hiç birinci olmadıki ikinciliğe insin. Teknoloji dalında birinci sıraya çıktı. Genel anlamda ikinci sırada. Evet microsoft üçüncü sırada şu anda.

1- Exxon Mobil
    2- Apple
    3- Microsoft

• quote:

Orijinalden alıntı: foxhound

quote:

quote:

Arkadaş sallamış biraz... Fortune 500 (2010) verilerine göre Apple şu an 56. sırada... İsteyenler aşağıdaki linke göz atabilir...

http://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune500/2010/full_list/

Kim sallamış?

http://www.google.com/finance?q=Apple+vs.+Microsoft
    http://www.google.com/finance?q=Apple+vs.+Google
    http://www.teknoport.com.tr/2010/05/27/apple-microsoftu-gecti/
    http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2010/05/100527_apple_microsoft.shtml

Donanımhaber de bunu haber yapmıştı ama bulamadım şu an...

Apple an itibarı ile borsa değeri bakımında dünyanın en büyük 2., Marka değeri bakımından ise 3. en büyük şirketidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 11 Haziran 2010; 1:51:56 >

• @Erasmus78 dostum "sallamış" derken sizi kasdetmedim... @Exxcrea'nın mesajına binaen öyle yazdım... Fortune 500 listesi güvenilirdir ama yıl sonu ciroları belli olmadan kesin sonuçlar alınmaz...

Millward Brown Optimor tarafından yapılan "Küresel Bazda En Değerli Markalar" araştırması... Apple 3. , Samsung ise maalesef 68. sırada...

Sanırım tartışma bitmiştir...

Tam liste için >>>http://www.millwardbrown.com/Libraries/Optimor_BrandZ_Files/2010_BrandZ_Top100_Chart.sflb.ashx

Samsung: iPhone 4'ün ekranı iyi fakat AMOLED değil

Samsung: iPhone 4'ün ekranı iyi fakat AMOLED değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 11 Haziran 2010; 2:01:00 >

• Fortune'un sıralaması neye göre bilmiyorum ama benim bahsettiğim ikincilik "Borsa değeri" acısındandır.
    Marka değeri olarak da 3. sırada...
  • Fortune 500 sıralaması firma gelirlerine göre düzenleniyor, marka değeri olarak ise yukarıdaki liste geçerlidir. Hem fikiriz yani sorun yok...
  • @Erasmus78 ben zaten teknoloji şirketleri olarak kastetmiştim onu. Hatta haberi de vardı sitede.
  • konu nerden nereye gelmiş konu iPhone ile diğer cihazlar olayını da aşmış artık apple la diğer şirketlerin kıyaslamasına dönmüş
  • hey allahim ya. cehalet diycemde onu demek bana düşmez. marka degeri demiyorum ben. şirket degeri diyorum.

http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Group

http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.

apple ismi çok para ediyorsa banane? ben samsung ismi daha degerlimi dedim...

görüldügü gibi toplam varlık ta 5 katı, gelirdede 4 kati daha büyük bir şirket samsung.hatta samsung apple + microsoft + intel+ amd kadar bir gelire sahip. mesela ibm de apple + microsoft kadar bir gelire sahip.gibi gibi. marka ismiyle şirket geliri ayıramiyorsanız yada 4 işlem kabiliyetiniz yoksa birşey diyemem.

ek: dünyanın en büyük dram-flash memory large size lcd panel pdp panel amoled lithium ion battery lcd monitor television sets multifunction printers drillship üreticisi. ekstradan hdd digital kamera buzdolabi ve telefon pazarlarınında hemen hemen hepsinde 2. yada 3. en buyuk üretici ve pazarın %10 undan fazlasına sahip. aldıgınız ekran kartından ramlere flash disklerden iphone daki cpu ya ve gpu ya hatta kullandıgınız benzin bile samsung tarafından üretilen ürünler veya onlar sayesinde elde edilenler. tabi bu degerler samsung için 2008. büyük ihtimal şuanda cok daha fazla pazar payına sahipler.birçok ülkenin gelirinden daha yüksek gelire ve kullanılan birçok teknolojinin seri üretim tedarikcisiler.hemde enyüksek pazar payıyla 1. sıradalar.

bu samsung telefonları iphone serisinden daha iyi yapmadıgı gibi apple nin çok daha küçük oldugu gerçegini de degiştirmez. dünyada birkaç büyük hatta dev firma var. bunlardan biri samsung. kendi pazarının 1.si. mesela digeride coca cola company. su ve meşrubat tarzi ürünlerdede pazar 1. si o. içtiginiz su meyve suyu tarzi şeyler büyük olasılıkla coca cola şirketlerinin birinin ürünüdür. herneyse.... kime ne anlatmaya çalısıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 11 Haziran 2010; 4:59:21 >

• SAMSUNG doğru sölüyor iphone yanıldı :)
  • Ne Iphone'muş be ekranı hakkında bile bu kadar tartışma çıkarıyorsa, adamlar işini iyi yapmıştır demektir.
    Sonuç olarak Iphone'un kullandığı IPS ekranın çok başarılı bir ekran olduğu, aynı ekranı kullanan Ipad'in ekran yorumlarından belli zaten.
    Ancak avantajlarından dolayı, teknolojisinin de gelişmesiyle, 2-3 seneye bütün mobil cihazlarda Oled ve türevleri kullanılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunbjk -- 11 Haziran 2010; 9:21:21 >
  • "hey allahim ya. cehalet diycemde onu demek bana düşmez. marka degeri demiyorum ben. şirket degeri diyorum."

Yazdıkça batıyorsun be kardeşim. Şirket değeri dediğn şey nedir ki? Borsa değeri + Hava Parasıdır. Hava parası nedir? Marka değeri dedikleri şeydir.

Verdiğin linkte Apple ile ilgili yazdığın bilgiler 26 Eylül 2009 tarihli verilerdir.

"As of September 26, 2009, Apple had 34,300 full time employees and 2,500 temporary full time employees worldwide[10] and had worldwide annual sales of $42.91 billion in its fiscal year ending September 26, 2009"

Apple şu anda borsa değeri 229 milyar dolardır. Ayrıca yıllık geliri 42,05 Milyar dolar iken yıllık net kârı ise 7,477 milyar dolardır. Öte yandan Apple'ın marka değerini yukarıda görebilirsin.

Güncel veriler bkz:www.wolframalpha.com

Başka öğrenmek istediğin bir şey?

• Samsung un yaptığı mok atma çabasından başka bir şey değil. Yaptığı telefon bir kere apaçık Iphone çakması gibi duruyor. Daha kendine özgü bir tasarım bile yapamıyor adamlar. Fazla tartışmaya gerek yok apple yine noktayı koydu. Donanım ve özellikle yazılım olarak daha üstün bir cihaz var mı? İkinci el alıpta 8 ay sonra bırak zarar etmeyi karlı satabileceğiniz başka bir cihaz var mı?

Ben beğenmedim arkadaş sattım Iphonu mu gittim Samsung Nokia aldım diyen var mı? Pek yoktur herhalde ama tam tersi çoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 11 Haziran 2010; 9:55:00 >
  • quote:

"hey allahim ya. cehalet diycemde onu demek bana düşmez. marka degeri demiyorum ben. şirket degeri diyorum."

Yazdıkça batıyorsun be kardeşim. Şirket değeri dediğn şey nedir ki? Borsa değeri + Hava Parasıdır. Hava parası nedir? Marka değeri dedikleri şeydir.

Verdiğin linkte Apple ile ilgili yazdığın bilgiler 26 Eylül 2009 tarihli verilerdir.

"As of September 26, 2009, Apple had 34,300 full time employees and 2,500 temporary full time employees worldwide[10] and had worldwide annual sales of $42.91 billion in its fiscal year ending September 26, 2009"

Apple şu anda borsa değeri 229 milyar dolardır. Ayrıca yıllık geliri 42,05 Milyar dolar iken yıllık net kârı ise 7,477 milyar dolardır. Öte yandan Apple'ın marka değerini yukarıda görebilirsin.

Güncel veriler bkz:www.wolframalpha.com

Başka öğrenmek istediğin bir şey?

Gereken cevap tekrar verilmiş... Uzatmanın alemi yok...

• Ne tartışmasına dönmüş belli değil konu ya biraz sakin olmak lazım. Adamlar amoled koymuş apple LCD koymuş ikisininde kendine göre iyi tarafları varki koymuş. 2 telefonu alanda çıkar iki markayı savunanda çıkar. Ama ortada bir gerçek varki apple firması samsung firması aynı alanda çalışmıyorlar. Sadece aynı alanda satılan ürünlere sahipler. Apple şu an kullandığımız işletim sistemine geçişi sağlayan firma ve bugünkü bilgisayarda kullanılan tipografinin yaratıcısı. Apple ürünleri ülkemizde biraz pahalı fakat Amerikada daha uygun fiyatlara satılıyor. Ve tüm ürünlerinde insana özel olduğunu hissettiren birşeyler var bir teknoloji şirketi ile karşılaştıracaksanız bu Microsoft olmalı. Çünkü Apple bir cep telefonu firması değil apple teknolojileri ile öne çıkan bir firma ayrıntılarınıda anlatmaya gerek yok şimdiye kadar yaptığı ürünleri ve pazardaki başarısını araştıran zaten görecektir.

• Evet. Bu konu fazlaca uzadığına ve hatta alakasız mezrala taştığına ben de katılıyorum.

Gerek bu başlıktan gerekse internet üzerinden yaptığım araştırmalarda OLED teknolojisinin en azından mobil cihazlar için daha iyi bir çözüm olduğu kanaatine vardım.

Fakat bu teknolojinin de bazı dez avantajları var. Zaten bu yüzden Apple IPS Panel LCD yi tercih etmiş olmalı. Nedir o dezavantajlar?

- Pahalı

- Yüksek çözünürlüğü henüz desteklemiyor.

- Renklerin karşıtlığı ve canlılığı mükemmel ancak gerçekciliği IPS kadar başarılı değil.

- Güneşten LCD ye göre daha fazla etkileniyor.

Saygılar...
  • erasmus noktayı koymuş. yani ips lcd aldı bu sidik yarışını
  • quote:

Orijinalden alıntı: desx

Yahu kime neyi anlatıyoruz ki burada. Hepimiz biliyoruz ki iPhone dünayanın en iyi cep.. pardon cep telefonu demek olmaz, icadı diyelim. Madem iPhone'u bu kadar seviyorsunuz, uğramayın Samsung konsuna. Eğer uğrayacaksanız da dayınızın oğlu üretmiş gibi savunmayın artık şu aleti, YETER! Ne biçim bir şeymiş bu iPhone arkadaş, 3 senedir gına geldim, almayı hiç düşünmedim de alacağım olsa da almazdım bunca laftan sonra, heyt be hipnoz gücü mü vardır nedir, tövbe!

sen hiç i phone u eline alıp kurcaladınmı veya kullandın mı?
  • bu da çok moda ha herkese soruyolar hiç eline aldın mı diye
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.