Şimdi Ara

Samsung Kablosuz Hızlı Şarj standı incelemesi 'Hızlı, pratik ve bataryaya zararsız'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone kullanıcılarının üçüncü parti ekipmanlarla uğraştığı, Android tarafında ise uzun süredir aşina olduğumuz bir şey kablosuz şarj. İlk etapta sürekli standa koy al, şarj başladı kesildi derken Lityum-ion bataryanın karakteristiklerini bilmeme rağmen canını almaz mı diye düşünmüştüm hep, ta ki Samsung’un kablosuz hızlı şarj standını 6 ay kadar kullanana dek.

Samsung Kablosuz Hızlı Şarj standı incelemesi 'Hızlı, pratik ve bataryaya zararsız'

Kutusunun içerisinden kablosuz şarj standının kendisi ve hızlı kullanım kılavuzundan başka bir şey çıkmıyor, standa güç vermek için telefonunuzun hızlı şarj adaptörünü veya 5V 2A güçte herhangi bir adaptörü kullanıyorsunuz.

EP-NG930 ülkemiz için siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğine sahip, yurtdışında şampanya ve gümüş rengi seçeneği de mevcut. Stand yuvarlak hatlarla şekillendirilmiş, daha önce gördüğümüz yüzeyle paralel duranlara kıyasla daha şık ve kullanışlı görünüyor. Önünde parlak plastik bir yüzeyde Samsung ve Fast Charge logoları, dış çeperinde ise beyaz kauçuk bir malzeme var, telefonun kaymasını engelliyor, beyazın malzemenin doğası gereği, bir de 6 ay boyunca sürekli kullanımla hafiften sarardı. Altında da yine yumuşak malzemeden, çizmeyecek bir cep var.

Arkasında havalandırma ızgaraları ve Micro USB girişi haricinde görünürde bir detay yok, görünmeyen tarafta, içerisine soğutma için bir fan yerleştirilmiş, bir şarj makinesinde fan da ne diye düşünebilirsiniz ancak standart çözümlere kıyasla %40 daha hızlı olmasının bir bedeli var, bedel de bedel değil gerçi zira fan kulağınızı dayamadığınız sürece gün içerisinde duyulabilecek bir ses üretmiyor, gece yatarken saat tik takından bile rahatsız olan, benim gibi hassas kulaklı kullanıcılar bu sesi duyabilirler belki.

Telefonun üzerine oturduğu cebin hemen altında bir durum LED’i var, bu LED sayesinde şarja başlayıp başlamadığını görebiliyorsunuz.

EP-NG930 Samsung’un hızlı şarj teknolojisine haiz bir kablosuz hızlı şarj standı, özellikle Note 5, S6 Edge Plus ve sonrasındaki modeller bu hızdan faydalanabiliyor, S6 ve S6 Edge’i de destekliyor ancak standart hızlarda. Samsung dışında Qi standardındaki tüm kablosuz şarj destekli telefonlarla kullanabiliyorsunuz, mesela bir iPhone’u üçüncü parti alıcı ve kılıfla beraber bu stantta şarj edebilirsiniz.

Benim test ettiğim telefon ise önsiparişinden bu yana kullandığım şahsi telefonum Galaxy S7 Edge oldu, başta da belirttiğim gibi yaklaşık 6 aydır hem normal şarj adaptörüyle hem de kablosuz şarj standıyla beraber şarj ettim telefonu. Masa başında çalışırken telefonum sürekli bu standın üzerinde oldu, dik durması dolayısıyla da bir şey olduğunda telefona ulaşması, kontrol etmesi çok daha rahat oluyor.

Tasarımı da benim gibi beyaz seven biri için uyum sağlayacak görsellikte. Benim gözümde bu standın en büyük artısı kablo tak çıkar devrini bitirmesi oldu, kabloyu masanın arkasından çıkarırsınız kayar gider, hele bir de kablo yumağının içinde bir daha eğil nerede bu kablo derdi benim için bitti, fonksiyonellik açısından benim için artıları bu şekilde.

Peki hızlı şarj da ne kadar hızlı şarj? Galaxy S7 Edge’imin 3600mAh bataryası kablosuz şarj ile 2.5 saat civarında şarj oluyor, yine kendi adaptörüyle kablolu şarj ettiğimde ise 2 saat civarında şarj tamamlanmış oluyor, arada yaklaşık yarım saatlik bir fark var, yani kablosuz hızlı şarj standı, kablolu şarjdan yaklaşık %20 kadar daha yavaş.

Peki kılıfla kullanılabiliyor mu? Evet ama biraz daha özenli olmak gerekiyor, normalde telefonu isterseniz dik, isterseniz yatay, isterseniz köşeden köşe, kılıfsız konumlandırırken hemen şarj etmeye başlayabiliyor ama işin içerisine bir kılıf girdiğinde biraz daha özenli konumlandırma istiyor, ince şeffaf silikon bir kılıfla denedim, Spigen’ın daha kalınca kılıfıyla da denedim, Samsung’un Crystal View kılıfıyla da denedim, hepsinde kılıfsız haline kıyasla biraz daha özenli konumlandırma yapmak gerekiyor, zor mu, hayır, alıştıktan sonra bir farkı kalmıyor, LED’den de şarja başlayıp başlamadığını takip edebiliyorsunuz zaten.

Uzun lafın kısası, Samsung EP-NG930 kablosuz hızlı şarj standı benim yaklaşık 6 aydır sürekli kullandığım, kolaylık sağlayan bir aksesuar oldu, telefonumun bataryasında tabiri caizse zırt pırt şarja bırakma, takıp çıkarmadan mütevellit bir verim kaybı gözlemlemedim. İlle de herkes almalı demiyorum ama şahsen beni bazen üşendiren şarj kablosu zahmetini ortadan kaldırmış oldu, kabloluyla arasındaki hız farkı da minimal kalınca teknik anlamda eksi bir yanı yok diyebiliriz.

Bu videonun yayınlandığı tarih itibarıyla Samsung EP-NG930 60 liradan tutun da 140 liraya kadar bulunabiliyor ama benim tavsiyem Samsung Türkiye garantili olanlarını tercih etmeniz olacak. Kablo sizin için bir zahmetse, uygun bir Samsung telefona sahipseniz eğer tavsiye edebileceğim, bir gereklilikten çok kolaylık sağlayan bir aksesuar Samsung’un hızlı şarj standı.

Böylelikle bir inceleme videomuzun daha sonuna gelmiş olduk, bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşçakalın.

• Sen birde S6 kullananlara sor hızlı şarjı bataryar öldü...

• Bu adı kablosuz sarj cihazı olan sistemin şu apple dockundan farkı nedir https://www.apple.com/tr/shop/product/ML8J2TU/A/iphone-lightning-dock-g%C3%BCm%C3%BC%C5%9F-rengi

Bin kere yazdım yine yazıyorum buna kablosuz sarj denmez bu bildiğin dock, pazarlama için kablosuz sarj diyip kablosuz sarj teknolojisiyle alakasız bir cihaz ortaya sürüyorlar, ayrıca kablo varken neden bu docklara koyayım ki yani ekstra ne pratiklik getiriyor, ancak telefonumun bir yeri olsun oraya koyup alayım mantığıyla güzel alınabilir benim karşı çıktım nokta kablosuz sarj denmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 26 Nisan 2017; 22:26:30 >

• GreyParrot kullanıcısına yanıt
    Farkı samsung u o şeyin üstüne koydunmu bitarafına bişey girmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tctstcts

Farkı samsung u o şeyin üstüne koydunmu bitarafına bişey girmiyor

Bir şey girmeyince ne oluyor, adı kablosuz sarj olup yine bir noktaya sürekli temas etmek zorunda kalan cihazın pratiklik açısından farkı ne, ayrıca kablo daha pratik, kablo varken telefonu 1-2 metrede olsa istediğin yöne çekip kullanabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 26 Nisan 2017; 22:45:50 >
  • Kablosuz sarjin kullanılışlı olduğu iki yer gördüm sadece:

1) Kafe restoran gibi yerlerdeki masalara yerlestirmisler. Oturunca telefonu koyuyorsun şarj oluyor.

2) Hangi araba hatırlamıyorum ama konsolda telefon için bir yuva yapmış. Telefonu koyar koymaz şarj olmaya başlıyor.

Velhasıl, evde pek bir ise yaramiyor bu meret ama bazı çözümler içinde çok ideal..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrag -- 26 Nisan 2017; 22:57:06 >
  • Samsung Kablosuz Hızlı Şarj standı incelemesi 'Hızlı, pratik ve bataryaya zararsız'

Bende yıllardır bu kablodan var odanın her tarafına yetişiyor çok daha kullanışlı şarjdayken rahatça kullanabiliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Burak usta şu One Piece midir nedir, arka fonda çocuk saçmalığını görmek istemiyoruz..

Bu ne ya, 0-6 yaş yemin ediyorum

• Kablosuz şarj olayı araç içinde çok mantıklı, ki zaten yeni yeni kullanılıyor. Arabada kabloyla uğraşmak sıkıntılı, sürekli takılı dursa hem görüntü kirliliği oluyor hem kalabalık. Ben de Çin'den bir tane uyumlu kablosuz şarj cihazı aldım. Arabanın telefon koyduğum gözünün içine monte edeceğim. Yoksa evde kullanmak için pek bir avantajı yok bence de.

• quote:

Orijinalden alıntı: nayır

Burak usta şu One Piece midir nedir, arka fonda çocuk saçmalığını görmek istemiyoruz..

İnsanların en değerli varlığı olan düşünme yeteneğinin sizde bulunmaması üzücü :/ umarım yakında iyileşirsiniz.

• Hİç olmazsa kablolu şarj yaparken telefon geldiğinde şarjdan çıkartmadan kulağımıza götürebiliyoruz. Aynı zamanda kablolu şarjda Quick Charge'dan faydalanıyorum.
    Quickcharge 3.0 adaptörüm, Anker 1.8 metre Kevlarlı Micro USB kablomla LG G4 ümü 30 dakikada %66 mı ne şarj edebiliyorum. Çünkü 15 Watt kablom ve şarj cihazım var.
    Ama bu 5v 2A yani 10 Watt verebiliyor anca.

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Hİç olmazsa kablolu şarj yaparken telefon geldiğinde şarjdan çıkartmadan kulağımıza götürebiliyoruz. Aynı zamanda kablolu şarjda Quick Charge'dan faydalanıyorum.
    Quickcharge 3.0 adaptörüm, Anker 1.8 metre Kevlarlı Micro USB kablomla LG G4 ümü 30 dakikada %66 mı ne şarj edebiliyorum. Çünkü 15 Watt kablom ve şarj cihazım var.

Merhaba,

LG G4 Quick Charge 3 desteklemiyor. QC 2 destekli bir telefon. Adaptör QC 5.0 destekli olsa bile bundan yararlanamaz.

Telefonla konuşurken, telefonun aynı anda şarj olması fazladan ısınması anlamına geliyor. Kulağımda sürekli ısınan bir şey tutmak benlik değil.

Samsung'un hızlı kablosuz şarj adaptörü neredeyse Quick Charge 2.0 kadar hızlı şarj yapabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: GreyParrot

Bu adı kablosuz sarj cihazı olan sistemin şu apple dockundan farkı nedir https://www.apple.com/tr/shop/product/ML8J2TU/A/iphone-lightning-dock-g%C3%BCm%C3%BC%C5%9F-rengi

Bin kere yazdım yine yazıyorum buna kablosuz sarj denmez bu bildiğin dock, pazarlama için kablosuz sarj diyip kablosuz sarj teknolojisiyle alakasız bir cihaz ortaya sürüyorlar, ayrıca kablo varken neden bu docklara koyayım ki yani ekstra ne pratiklik getiriyor, ancak telefonumun bir yeri olsun oraya koyup alayım mantığıyla güzel alınabilir benim karşı çıktım nokta kablosuz sarj denmesi.

Merhaba,

Kablosuz şarj denen olay telefonun dik durması anlamına gelmiyor :) Apple'ın aynı şarj istasyonu bende de var. Telefon çaldığı gibi tek elle çıkartıp konuşmak mümkün değil. Yine kablodan söker gibi telefonu üniteden sökmeniz gerekiyor.

Kablosuz şarjda, kablosuz denmesinin nedeni telefona bir şey takmanıza gerek olmaması. Telefonu yuvaya öylece bırakıyorsunuz ve şarj olmaya başlıyor. Açıkta bir port veya devre elemanı yok.

Özellikle ofiste çok yararlı. Masaya bırakırcasına bu tip bir ünitenin üzerine bırakıyorsunuz ve telefon şarj oluyor. Çıkarken de masadan alır gibi alıyorsunuz. Ekstra bir yerden ayırmak için güç uygulamaya gerek kalmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SequentiaL

quote:

Orijinalden alıntı: nayır

Burak usta şu One Piece midir nedir, arka fonda çocuk saçmalığını görmek istemiyoruz..

İnsanların en değerli varlığı olan düşünme yeteneğinin sizde bulunmaması üzücü :/ umarım yakında iyileşirsiniz.

He anam he, he bacım he, he tombik he, he usta he, he kostas he..

• Masa başı çalışan insanalr için çok uygun bir ekipman

• kablosuz şarj diyince kafada farklı birşey canlanıyor.oysaki yine masanın üzerinde telefona kadar gelen bir kablo var.tek farkı ucunu takmaya gerek duymaması.onun da bence bir faydası yok yine kablo kirliliği.üstelik masada kocaman yer kaplıyor.

birgün piyasadaki her telefonda bu teknoloji desteklenirse,artık kablosuz şarj cihazları kutu içeriğinde yer alırsa telefonlardaki normal şarj girişleri iptal edilir.böylece telefon kasasında yer kazanılır.bence o günlere kadar sadece kozmetik bir oyuncak olacak o kadar.
  • İyi de kablosuz olmasının bir avantajı yok. Altı üstü şarj girişi kullandırtmıyor. Neticede şarj etmek için yine de o aksesuarın olması gerekiyor. Kablosuz şarj herhangi bir kablosuz ağ üzerinden telefonun dock tarzı herhangi bir araca ihtiyaç duymadan bulunduğu yerden otomatik şarj olmasıdır. Mesela bir mekana girdin kablosuz ağ mevcut. Aç Wi-Fi'ı telefon şarj olmaya başlasın. Arkadaşın da dediği gibi docktan farkı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Hİç olmazsa kablolu şarj yaparken telefon geldiğinde şarjdan çıkartmadan kulağımıza götürebiliyoruz. Aynı zamanda kablolu şarjda Quick Charge'dan faydalanıyorum.

Merhaba,

LG G4 Quick Charge 3 desteklemiyor. QC 2 destekli bir telefon. Adaptör QC 5.0 destekli olsa bile bundan yararlanamaz.

Telefonla konuşurken, telefonun aynı anda şarj olması fazladan ısınması anlamına geliyor. Kulağımda sürekli ısınan bir şey tutmak benlik değil.

Samsung'un hızlı kablosuz şarj adaptörü neredeyse Quick Charge 2.0 kadar hızlı şarj yapabiliyor.

Mesut G4'ün 2.0 olduğunu zaten biliyorum daaa, aradaki kablo çok kaliteli olduğu için telefon şarj olurken fazla ısınmıyor.
    Ayrıca sürekli kulağında tutmak değil de telefon geldiği zaman şarjdan çıkartmadan kısa konuşmak için demiştim.
    Keza uzun konuşmak için kabloyla şarj olurken telefonu istediğim gibi elime alıp hemen masamda duran kulaklığımı takıp
    istediğim kadar konuşabiliyorum.

• 2-2.5 saatte hızlı şarjmı olur ben bunu anlamıyorum :D kablosu takılıyken bile 2 saat öylemi? oneplus3 0 dan %65 civarına ilk yarım saatte, %90 civarına 50.dk tamamen 0 dan 100 e şarj olması 1 saat on dk da bitiriyor. samsungun hızlı dediği şarja bak ahahahah

• 920 ile 930 arasında ne fark var acaba bilen var mı ikisi de hızlı şarj diyor ama fiyatlar farklı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.